Η Α.Σ.Π.Ε. (Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος) ιδρύθηκε το 1931 και από τότε έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των Πολυτέκνων, τη μελέτη και την προώθηση των αιτημάτων τους, και γενικά την προαγωγή των ηθικών και υλικών συμφερόντων τους. περισσότερα εδώ

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας. 

          
              Στη θέση αυτή γίνεται αναφορά σε θέματα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, όπως εκείνα που έχουν προθεσμίες.
 
Διεύθυνση ΑΣΠΕ: Πλ. Ελευθερίας 22, 105 53 Αθήνα-Τηλ.210-3232513-Φαξ 210-3255363- Site: www.aspe.gr - Email: info@aspe.org.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ (ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ) ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ, Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΣ, ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΓΟΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.   Για λεπτομέρειες πατήστε... εδώ.

Αποκόμματα εφημερίδων με ενδιαφέροντα θέματα, πατήστε ΕΔΩ.      Για να διαβάσετε άρθρα του Προέδρου κ. Β. Θεοτοκάτου, πατήστε ΕΔΩ.    Διαβάστε το άρθρο της 23/8 με τίτλο «ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ» ΕΔΩ  

----------

Menoume asfaleisjpg

----------

Ο Εορτασμός της Ημέρας των Πολυτέκνων δεν θα πραγματοποιηθεί

Εξ’ αιτίας της φονικής πανδημίας του covid 19 και για την προστασία όλων μας, φέτος ο εορτασμός στην  Αττική για την ημέρα της πολύτεκνης  οικογένειας και προς τιμή των Αγίων προστατών της ΤΕΡΕΝΤΙΟΥ και ΝΕΟΝΙΛΛΗΣ  και των επτά τέκνων τους, δεν θα πραγματοποιηθεί.

----------

aspe72
Εκδόθηκε το 73ο τεύχος του περιοδικού
«Ο Κόσμος των Πολυτέκνων»
του B΄ εξαμήνου 2020. 
Για να το διαβάσετε πατήστε: ΕΔΩ 

----------

Προπτυχιακές υποτροφίες ΙΚΥ σε επιμελείς φοιτητές

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ. Ενημερώνουμε όσους πολυτέκνους έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση να ελέγξουν τον αριθμό των τέκνων διότι όπως έχουμε πληρο φορηθεί έχουν γίνει λάθη. Οι ενστάσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι 14/10.

Η ΑΣΠΕ απέστειλε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο του ΙΚΥ. Δείτε ΕΔΩ.

Επίσης η ΑΣΠΕ έχει στείλει επιστολή για να συνυπολογίζεται στη μοριοδότηση και κάθε επιπρόσθετο εξαρτώμενο μέλος πέραν των τεσσάρων. Δείτε ΕΔΩ.

----------

Πρόσληψη 20 ατόμων στην Σχολή της ΕΛΑΣ

16-09-2020: Ανακοίνωση για την πρόσληψη 20 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών, για τις ανάγκες λειτουργίας της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας κατά το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021. Περισσότερα ΕΔΩ

----------

  Ανακοίνωση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πολυτέκνους  

 

Δυνατότητα απόσπασης νεοδιόριστων πολυτέκνων εκπαιδευτικών

Οι νεοδιόριστοι πολύτεκνοι και ΑΜΕΑ εκπαιδευτικοί μπορούν πλέον να ζητούν απόσπαση με το που διορίζονται, χωρίς να απαιτείται να έχουν συμπληρώσει δύο χρόνια στον τόπο διορισμού τους. Δείτε την Υπουργό που ανακοινώνει τη σχετική τροπολογία ΕΔΩ. Αναμένουμε τη δημοσίευση του νόμου.
Τελικά η λέξη ¨Πολύτεκνος" εξακολουθεί να είναι σε απαγόρευση και δεν αναφέρεται πουθενά στο νόμο. Αντί αυτής γίνεται παραπομπή σε νόμους που αναφέρονται σε "Ειδικές Κατηγορίες Μετάθεσης"  στις οποίες περιλαμβάνονται και οι : Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη του Ειδικού Εκπ/κού Προσωπικού που έχουν τέσσερα ή περισσότερα άγαμα παιδιά, τα οποία δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Στο σύνολο των παιδιών υπολογίζονται και όσα φοιτούν σε ανώτατες ή ανώτερες δημόσιες σχολές του εσωτερικού ή ισότιμες του εξωτερικού, εφόσον αυτά δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους, δεν βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο ή έτος σπουδών ή δεν φοιτούν για απόκτηση δεύτερου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή 25ου έτους της ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις.
Με τη διατύπωση αυτή περιλαμβάνονται και όλοι όσοι δεν έχουν οι ίδιοι την επιμέλεια 4 και άνω τέκνων!

 

----------

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

για τα θέματα των πολυτέκνων εκπαιδευτικών

Όσοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί λαμβάνετε απάντηση για την προσφυγή σας σχετικά με το θέμα των πινάκων κατάταξης, παρακαλούμε ενημερώστε μας σχετικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μερικές από τις ενέργειες που έχει κάνει η ΑΣΠΕ:

 • Δείτε το Δελτίο Τύπου για τη νέα απόφαση του Υπ. Παιδείας να μειώσει τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών σχετικά με την άδεια ανατροφής τέκνων: ΕΔΩ
 • Δείτε σχετικό Δελτίο Τύπου της ΑΣΠΕ για για την κατάταξη - τιμωρία των αναπληρωτών πολυτέκνων εκπαιδευτικών : ΕΔΩ
 • Δείτε σχετικό Δελτίο Τύπου της ΑΣΠΕ για την κατάργηση των κοινωνικών κριτηρίων στις τοποθετήσεις τωναναπληρωτών εκπαιδευτικών : ΕΔΩ και ΕΔΩ
 • Τα Δελτία Τύπου έχουν αποσταλεί και σε διάφορους ιστότοπους για δημοσίευση.  
 • Η ΑΣΠΕ είχε έγκαιρα δημοσιοποιήσει το πρόβλημα από πέρσι με άρθρο του Προέδρου Β. Θεοτοκάτου με θέμα : "500 πολύτεκνοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στην ανεργία το 2020"  (δείτε το άρθρο ΕΔΩ)

 

Στις 13/8 στις 9π.μ. μίλησε αναλυτικά για το θέμα στο Real FM ο Αντιπρόεδρος της ΑΣΠΕ Δ. Σταμούλης, ενώ το θέμα συζητήθηκε μετά τις 10μμ και στην τηλεόραση του blue sky με τη συμμετοχή της Γ.Γ. της ΑΣΠΕ κας Δ. Αγγελή.

----------

  YPAIPTH  

 

Υποτροφίες για σπουδές & έρευνα στην Ελλάδα & στο εξωτερικό

Στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας: https://www.minedu.gov.gr/odigos-upotrofiwn έχει αναρτηθεί Επικαιροποιημένος Οδηγός Υποτροφιών, ο οποίος περιλαμβάνει δημόσιους  και ιδιωτικούς φορείς που χορηγούν υποτροφίες και οικονομική ενίσχυση για ανώτερες σπουδές και έρευνα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
Για την άμεση και πλήρη ενημέρωσή σας σχετικά με τις υποτροφίες, για προπτυχιακές  ή μεταπτυχιακές σπουδές, των κληροδοτημάτων που υπάγονται στην άμεση διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών μπορείτε να εισέρχεστε στην ανωτέρω ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

----------

Προκηρύξεις διαγωνισμού για Συνοριοφύλακες από την ΕΛΑΣ

Προθεσμία: 15:00 της Παρασκευής 28 Αυγούστου 2020 

Για την μοριοδότηση αναφέρεται:

« Έξι (6) μονάδες στον/ην υποψήφιο/α που είναι γονέας πολύτεκνης οικογένειας, τέσσερις (4) μονάδες στον/ην υποψήφιο/α που είναι γονέας τριών τέκνων, τρεις (3) μονάδες στον/ην υποψήφιο/α που είναι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας και δύο (2) μονάδες στον/ην υποψήφιο/α που είναι τέκνο τρίτεκνης οικογένειας.»

Επισημαίνεται ότι για τους πολύτεκνους δεν συνυπολογίζονται τα μόρια άδειας οδήγησης. !!!

Για την απόδειξη της πολυτεκνικής ιδιότητας προσκομίζεται :

«Φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης του οικείου δήμου ή κοινότητας, ……… πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερης των δύο μηνών από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων) ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής, συνοδευόμενο σε κάθε περίπτωση από πιστοποιητικό της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ)»

Διαβάστε ολόκληρες τις προκηρύξεις :  ΕΔΩ1 και ΕΔΩ2

----------

Πρόγραμμα υποτροφιών προχωρημένων σπουδών στην ορθόδοξη πνευματική ζωή και θεολογία «Ευγένιος Βούλγαρις»      

Το Πρόγραμμα «Ευγένιος Βούλγαρις» απευθύνεται σε Ορθοδόξους θεολόγους (έως 40 ετών), κατόχους διδακτορικού τίτλου ή υποψήφιους διδάκτορες. Δείτε το Πρόγραμμα 2022-2021 ΕΔΩ.

----------

Οικονομική & Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος      

Νέο βιβλίο για την COVID-19 και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας. Περιέχει σημαντικές θέσεις για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.

Η ΑΣΠΕ εκφράζει την ευαρέσκειά της για τις ποιοτικές παρεμβάσεις που κάνει η ΟΚΕ με τις Γνωμοδοτήσεις και τα κείμενά της, όπως και το νέο βιβλίο της, με τα οποία η ΟΚΕ δικαιώνει το ρόλο της ως το θεσμικό όργανο των κοινωνικών εταίρων και της κοινωνίας των πολιτών.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

----------

2η διαδικτυακή Σύναξη με το Γέροντα Εφραίμ

Παρακολουθείστε τη 2η Διαδικτυακή Σύναξη από τον Άθωνα με τον Γέροντα Εφραίμ και τα τέκνα τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020.

Μερος Α΄ : ΕΔΩ
Μέρος Β΄  : ΕΔΩ
Μέρος Γ΄  : ΕΔΩ 

----------

  pada20200709  

Οικογένεια και σχετικές πολιτικές  

στη διαδικτυακή εκπομπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με συμμετοχή της ΑΣΠΕ. Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ.

----------

  AEI  

Ενημέρωση για τις Μετεγγραφές φοιτητών.

Όροι και προϋποθέσειςΔιαβάστε ΕΔΩ

Ουσιαστικά οι πολύτεκνοι και εφέτος για ακόμη μια χρονιά αποκλείονται των μετεγγραφών, αφού ουδεμία μεταβολή επήλθε στις διατάξεις που καταργήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Για δε τη σωρεία των πλην πολυτέκνων μετεγγραφών ισχύει και εφέτος ό,τι ίσχυε στο προ Τσιτουρίδη καθεστώς.

----------

  logo EE   

Έκθεση της ΕΕ σχετικά με τις επιπτώσεις της δημογραφικής αλλαγής

Η έκθεση παρουσιάζει τις κινητήριες δυνάμεις της μακροπρόθεσμης δημογραφικής αλλαγής και τις επιπτώσεις που έχει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αναδεικνύει επίσης τις συνδέσεις μεταξύ των δημογραφικών δομών και των επιπτώσεων και των δυνατοτήτων ανάκαμψης από την κρίση. Μεταξύ των κρατών, που αναμένεται να παρουσιάσουν μείωση πληθυσμού για ολόκληρη την περίοδο έως το 2070, συγκαταλέγεται και η Ελλάδα.

Στοιχεία για την Ελλάδα:   ΕΔΩ    
Για περισσότερες πληροφορίες : kathimerini.gr  και  in.gr
Σχετικές δημοσιεύσεις : 
-Έκθεση σχετικά με τις επιπτώσεις της δημογραφικής αλλαγής 
-Ενημερωτικό δελτίο, συμπεριλαμβανομένων των δελτίων για τις εθνικές εξελίξεις
-Έγγραφο εργασίας των υπηρεσιών της Επιτροπής που συνοδεύει την έκθεση για τις επιπτώσεις της δημογραφικής αλλαγής

----------

Ψηφίσθηκε (10/6) το σ/ν 
"Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις"
Σχετικό Δελτίο Τύπου ΕΔΩ 

Δείτε τις παρατηρήσεις για τις ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΔΩ .  Τα βασικά μόρια των άλλων κατηγοριών αυξήθηκαν από 0,50 έως 2 μονάδες,  πλην των πολυτέκνων που παραμένουν στις 2 μονάδες, όπως και πέρυσι. Λαμβάνουν υπόψη μόνο οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, ενώ παραβλέπουν εντελώς τα δημογραφικά κίνητρα παρότι όλοι ομιλούν για το σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα. Αλλά μόνο με διαπιστώσεις δεν λύνεται, χρειάζονται γενναία μέτρα, όπως οι ελεύθερες μετεγγραφές των πολυτέκνων που μάλιστα δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος.

Παρακολουθείστε ΕΔΩ από το 7.30 λεπτό την παρέμβαση της Βουλευτού Ζωής Ράπτη κατά τη συζήτηση στη Βουλή

Δείτε ΕΔΩ την Τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Δείτε ΕΔΩ την Ερώτηση στη Βουλή για την Υπουργό ΥΠΑΙΘ που υπέβαλαν οι βουλευτές Κυρ. Βελόπουλος και Απ.Αβδελάς.

 

----------

    families 2020

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας 2020

Διαβάστε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου της ΑΣΠΕ "Χωρίς πυξίδα η Ελλάδα στο Δημογραφικό Χειμώνα - Καμιά ανάσα για τους Πολυτέκνους"

----------

  oasa  

«Ασημένιο μετάλλιο» η Ελλάδα στη φορολόγηση εργαζομένων με παιδιά

Στη δεύτερη υψηλότερη θέση ανάμεσα στις 36 χώρες του ΟΟΣΑ οι Έλληνες εργαζόμενοι που έχουν παιδιά, σύμφωνα με έρευνα του Tax Foundation που παρουσίασε το ΚΕΦΙΜ. Περισσότερα ΕΔΩ.

 

----------

  mothers day 2020  


Γιορτή Μητέρας (10/5)

«Είναι εκείνη στην οποία αναφερόμαστε, συνειδητά ή ασυνείδητα, σε κάθε στιγμή της ζωής μας, εκείνη που συνεχίζει να είναι δίπλα μας ακόμα κι όταν δεν υπάρχει πια»

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας 5 πολύτεκνες αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί απέστειλαν επιστολή στην Υπ. Παιδείας με την οποία ζητούν την έμπρακτη στήριξη των πολυτέκνων μητέρων. Δείτε την ΕΔΩ.

Επακολούθησε τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο. Δείτε σχετική ενημέρωση ΕΔΩ.

----------

  70 years shuman  

Ημέρα της Ευρώπης (9/5)

Με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης 2020, τα όργανα της ΕΕ θέλουν να τιμήσουν μέσα από διάφορες διαδικτυακές δραστηριότητεςEN όλους τους Ευρωπαίους που με πνεύμα αλληλεγγύης βοηθούν την Ένωσή μας να ξεπεράσει την κρίση του κορονοϊού. Εδώ θα βρείτε εντυπωσιακές και συγκινητικές μαρτυρίες καθώς και επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με την αντίδραση της ΕΕ στην κρίση του κορονοϊού.

 

70 χρόνια από τη Διακήρυξη ΣΟΥΜΑΝ - 9/5/1950. Διαβάστε ΕΔΩ σχετικό μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας και ΕΔΩ κοινή δήλωση των Προέδρων Ο.Κ.Ε., Ε.Ο.Κ.Ε. και Εθνικών Ο.Κ.Ε. 

----------

Εξαίρεση των επιδομάτων από το συνολικό δηλωθέν εισόδημα στην Αίτηση Α21

 

Από τον ΟΠΕΚΑ τηλ. 2131519300 εσωτ. 1 ενημερωθήκαμε ότι έχουν γίνει κάποια λάθη και έχουν συνυπολογισθεί κάποια επιδόματα στο συνολικό δηλωθέν εισόδημα, και από την πληροφόρηση που έχουν, αναμένεται η διόρθωση μέχρι 15/5. Εν τω μεταξύ μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να αποτανθεί στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ για τη σχετική διόρθωση υποβάλλοντας τα σχετικά στοιχεία για διόρθωση του ορθού συνολικού οικογενειακού εισόδήματος στη Δ/νση Οικογενειακών Επιδομάτων - Επίδομα Παιδιού E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

----------

  AEI  

Νέα έκκληση της ΑΣΠΕ προς την Κυβέρνηση για τις μετεγγραφές των πολυτέκνων

Ενόψει του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, εστάλη σήμερα, Μ. Δευτέρα 13/4/2020, στον Πρωθυπουργό και στο Υπουργείο Παιδείας, νέα επιστολή - έκκληση για την επαναφορά των ελεύθερων μετεγγραφών των πολυτέκνων όπως ίσχυαν επί δεκαετίες ως το 2010, χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι πολύτεκνοι αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την δεκαετή κρίση βαρύτερα από όλους.

Η Κυβέρνηση έχει αυτή τη στιγμή την ευκαιρία να λάβει ένα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης, χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος, το οποίο οι πολύτεκνες οικογένειες αναμένουν από το 2010 και ελπίζουμε να μην διαψευσθούν!

Δείτε ΕΔΩ την Ερώτηση στη Βουλή για την Υπουργό ΥΠΑΙΘ που υπέβαλαν οι βουλευτές Κυρ. Βελόπουλος και Απ.Αβδελάς.

----------

Ειδικά μέτρα στήριξης ζητά η ΑΣΠΕ για τους πολυτέκνους & όλες τις οικογένειες με παιδιά

Δείτε την επιστολή της ΑΣΠΕ προς την Κυβέρνηση: ΕΔΩ

----------

Για τον ελεύθερο χρόνο σας:

- Σταυρόλεξα :  ΕΔΩ
- Παραστάσεις και Περιηγήσεις :  ΕΔΩ
- Τα παιδεία παίζει πασχαλιάτκα :  ΕΔΩ
- Online παιχνίδι "Νίκησε τον ιό" :  ΕΔΩ

----------

Περί πνευματικού κορωνοϊού ...

Ο Δρ Χαράλαμπος Μ. Μπούσιας, Μέγας Ὑμνογράφος τῆς τῶν Ἀλεξανδρέων Ἐκκλησίας, μέλος του ΔΣ της ΕΠΑ με αφορμή την ενσκήψασα πανδημία μας απέστειλε τα ακόλουθα πονήματά του.  Για να τα διαβάσετε πατήστε ΕΔΩ

----------

  dianeosis  

 

Τι πιστεύουν οι Έλληνες το 2020

Η νέα μεγάλη πανελλαδική έρευνα της "διαΝΕΟσις"

Μεταξύ των άλλων

• Οι ερωτηθέντες χαρακτηρίζουν ως σημαντικότερη απειλή για το μέλλον της Ελλάδας το δημογραφικό.

• Δηλώνουν πως έχουν κατά μέσο όρο 1,39 παιδιά.

• Δηλώνουν ότι θα ήθελαν, ωστόσο, να κάνουν κατά μέσο όρο 2,81 παιδιά έκαστος (πολύ παραπάνω από το όριο αναπλήρωσης που είναι περίπου 2,1).

• 82,8 των Ελλήνων δηλώνουν ότι πιστεύουν στο Θεό.

 

Δείτε όλα τα στοιχεία της έρευνας εδώ

 

 ----------

aspe72
Εκδόθηκε το 72ο τεύχος του περιοδικού
«Ο Κόσμος των Πολυτέκνων»
του Α΄ εξαμήνου 2020. 
Για να το διαβάσετε πατήστε: ΕΔΩ 

----------

  20200125 YPOPSIN  

Εκπομπή για το Δημογραφικό

Στις 25/1/2020 στην εκπομπή με θέμα το Δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας στο attica tv και στο Βεργίνα tv στη Μακεδονία που παρουσίασε η δημοσιογράφος Άννα Τσίμου, συμμετείχε και η Γ.Γρ. της ΑΣΠΕ κα Δήμητρα Αγγελή. Δείτε ΕΔΩ το Α΄ μέρος και ΕΔΩ το Β΄ μέρος της εκπομπής.

Δείτε προηγούμενες παρεμβάσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές: 1. Στις 17/12/2019 ΕΔΩ (από το 54 λεπτό). 2. Στις 19/12/2019 ΕΔΩ (από το 52 λεπτό). 3. Στις 19/2/2019 συμμετείχε και πάλι στην ίδια εκπομπή με θέμα το Δημογραφικό Πρόβλημα της Χώρας. Δείτε ΕΔΩ (Μέρος Α΄) και ΕΔΩ (Μέρος Β΄)

 

----------

  Vouli20200121  

Η ΑΣΠΕ στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων 

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, η Γ. Γραμματέας της ΑΣΠΕ κα Δήμητρα Αγγελή μίλησε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία έχει εισαχθεί προς συζήτηση το σχέδιο νόμου για το επίδομα γέννησης.  Δείτε ΕΔΩ (από το 00:1:25˚ λεπτό) τη σχετική παρέμβαση της Γ.Γρ. και (από το 1:48:20˚ λεπτό) τη δευτερολογία.

----------

  Β. Θεοτοκάτος: 500 πολύτεκνοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στην ανεργία το 2020  

500 πολύτεκνοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στην ανεργία το 2020

Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο του Προέδρου κ. Βασιλείου Θεοτοκάτου στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Το Παρόν της Κυριακής" της 7/1/20.

----------

 

  Κλείνει σχολεία σε όλη τη χώρα η υπογεννητικότητα - SOS από τους εκπαιδευτικούς  

Κλείνει σχολεία σε όλη τη χώρα η Υπογεννητικότητα - SOS από τους εκπαιδευτικούς

Σε 15 χρόνια ο μαθητικός πληθυσμός θα έχει μειωθεί κατά 430.000 παιδιά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΙΟΒΕ, ενώ ήδη οι μαθητές στα σχολεία λιγοστεύουν διαρκώς, αν και προς το παρόν αυτό περιορίζεται κυρίως στα νηπιαγωγεία και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Την πραγματική επιδείνωση από τη μαζική μείωση γεννήσεων μετά το 2010 θα αρχίσει να βιώνει για τα καλά το εκπαιδευτικό σύστημα από το 2022 και μετά. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

----------

  Vouli20191129  

Η Α.Σ.Π.Ε. στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 το πρωί, ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος μίλησε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία έχει εισαχθεί προς συζήτηση το σχέδιο νόμου για το φορολογικό. Ο Πρόεδρος στο λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή του έθεσε το θέμα της καθιέρωσης των ορίων της φτώχειας ως αφορολογήτων κατά περίπτωση ποσών. Δείτε ΕΔΩ (από το 91˚ λεπτό) την παρέμβαση του Προέδρου.

Η ΑΣΠΕ με επιστολή της (ΕΔΩ) προς τους Υπουργούς Οικονομικών είχε έγκαιρα προτείνει τις αναγκαίες τροποποιήσεις. Μένει η πολιτική βούληση για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των πολυτέκνων.

----------

Μετεγγραφές φοιτητών ΑΕΙ-ΤΕΙ

Παρακαλούνται όσοι υπέβαλαν ένσταση κατά της απόρριψης της μετεγγραφής τους να ενημερώσουν σχετικά την ΑΣΠΕ στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και περαιτέρω να μας γνωρίσετε και το αποτέλεσμα της ένστασης. 

----------

Χρηματικά βοηθήματα σε αγρότισσες μητέρες

Σε κάθε μία από τις πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες που πληρούν τις προϋποθέσεις θα καταβληθεί χρηματικό βοήθημα ύψους χιλίων ευρώ (1.000€). Η υποβολή εκ νέου ηλεκτρονικών αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες γίνεται μέσω των ΚΕΠ όλης της χώρας και θα έχει διάρκεια έως και 2/12/2019Λεπτομέρειες  ΕΔΩ

----------

Αποτελέσματα μετεγγραφών φοιτητών ΑΕΙ-ΤΕΙ 

ΚΑΝΤΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΊΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !

Οι πολύτεκνοι που το αίτημα των παιδιών τους για μετεγγραφή δεν ικανοποιήθηκε να προχωρήσουν άμεσα σε ένσταση (υποβάλλεται μέσω του συστήματος με τους κωδικούς του φοιτητή) μέχρι την Πέμπτη 21/11 που λήγει η προθεσμία υποβολής. Περισσότερα ΕΔΩ ,  Δελτίο Τύπου:ΕΔΩ   Νέα επιστολή στην Υπ.Παιδείας:ΕΔΩ

----------

  eopa2019  

 

Ημερίδα της ΕΟΠΑ για το Δημογραφικό 

Υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας η ΕΟΠΑ διοργανώνει το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών ημερίδα με θέμα το δημογραφικό.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας ΕΔΩ

----------

  20191109a   

Ημερίδα για την «Οικογενειακή & Δημογραφική Πολιτική στους Δήμους»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Α.Σ.Π.Ε. σήμερα 9/11/19 η Ημερίδα για την «Οικογενειακή και δημογραφική Πολιτική στους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής» με συμμετοχή Δημάρχων και εκπροσώπων των δήμων της Αττικής. Παρευρέθησαν και απηύθηναν χαιρετισμό οι κ.κ. Π. Θεοδωρικάκος Υπουργός Εσωτερικών, Γ. Πατούλης Περιφερειάρχης, Γ. Αμίτσης καθηγητής ΠΑΔΑ και Β. Θεοτοκάτος Πρόεδρος ΑΣΠΕ. Ακολούθησαν εισηγήσεις από τα μέλη της Ε.Ε. της Α.Σ.Π.Ε. με τα ακόλουθα θέματα:

- Οικογενειακή και δημογραφική πολιτική σε επίπεδο Δήμων.

- Καλές πρακτικές από Δήμους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

- Αντιμετώπιση του φαινομένου της χαμηλής γεννητικότητας και ενίσχυση της Οικογένειας στην Ελλάδα.

- Οι θέσεις της Α.Σ.Π.Ε. για τα μέτρα άμεσης ανάγκης από τους Δήμους.

- Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τους φιλικούς προς την οικογένεια Δήμους. 

   Περισσότερα ΕΔΩ

----------

  Proedria2019   

 

 Συνάντηση πολυτέκνων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με την ευκαιρία της εορτής της Ημέρας των Πολυτέκνων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος δέχθηκε αντιπροσωπεία των Πολυτέκνων στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Πρόεδρος κ. Πρ. Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνάντησή μας, η οποία έχει καταστεί πλέον οιονεί ετήσιος θεσμός, μου επιτρέπει ν’ αναδείξω, για πολλοστή φορά, την μεγάλη αλήθεια ότι για εμάς, τους Έλληνες, η Οικογένεια είναι θεμέλιο της Κοινωνίας και η Πολύτεκνη Οικογένεια είναι πυρήνας της Οικογένειας. Τούτο προκύπτει, ευθέως, ως κορυφαίο θεσμικό πρόταγμα, και από το Σύνταγμά μας, το οποίο, στο άρθρο 21 παρ. 1 και 2, επιφυλάσσει εμβληματική, κυριολεκτικώς, προστασία, εκ μέρους του Κράτους, στην Πολύτεκνη Οικογένεια.

Η επιλογή αυτή του Συντακτικού Νομοθέτη στοχεύει στο να υπενθυμίζει, στο διηνεκές, και στις τρεις Κρατικές Εξουσίες, ότι η προστασία της Πολύτεκνης Οικογένειας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέσα αντιμετώπισης του μείζονος Δημογραφικού προβλήματος, η επιδείνωση του οποίου διαβρώνει δραματικά τα θεμέλια της Ελληνικής Κοινωνίας και υπονομεύει επικίνδυνα την προοπτική της.»

Σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Σχετικό βίντεο ΕΔΩ. Σχετική εγκύκλιος ΕΔΩ και Δελτίο Τύπου ΕΔΩ

----------

Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων

Παρατάθηκε μέχρι την 28/11/2019 η υποχρέωση των Συλλόγων Πολυτέκνων να καταχωρήσουν τα στοιχεία όσων ασκούν διοίκηση ή διαχείρηση στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων.  Περισσότερα στην σχετική εγκύκλιο 6/2019: ΕΔΩ

----------

 

  Boridis201909  

 

Συνάντηση με τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Αντιπροσωπεία της ΑΣΠΕ επισκέφθηκε, σήμερα 3/10, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη και συζήτησαν τα θέματα που αφορούν τους πολυτέκνους, αρμοδιότητας του υπουργείου του, μεταξύ των οποίων και τη δωρεάν διανομή τροφίμων.

----------

  PADA20190912 3  

 

Συνεργασία ΑΣΠΕ με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) για την προώθηση δράσεων ερευνητικού, συμβουλευτικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Περισσότερα ΕΔΩ

 

----------

Κατάργηση του φόρου πολυτελείας των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων των πολυτέκνων

Και νέα προσπάθεια της ΑΣΠΕ για την κατάργηση από την Κυβέρνηση του φόρου πολυτελείας των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων των πολυτέκνων οικογενειών. Δείτε το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

----------

Μετεγγραφές σπουδαστών

Στις 2/9/19 η ΑΣΠΕ απέστειλε στον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας έγγραφο αναφορικά με τις πάγιες θέσεις της για τις μετεγγραφές των πολυτέκνων γονέων και τέκνων με την επισήμανση ότι αυτές επηρεάζουν άμεσα τη δημογραφική και οικογενειακή πολιτική και μάλιστα χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος.

----------

  anapl  

 

Δηλώσεις υποψηφίων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών

28-08-19 Πρόσκληση υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη δήλωση περιοχών προτίμησης για πρόσληψη κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

Οι δηλώσεις περιοχών προτίμησης υποβάλλονται από την Τετάρτη 28 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019.

Δείτε το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου ΕΔΩ

Αναμένουμε ραντεβού με την Υπουργό Παιδείας (έχει ζητηθεί από τον Ιούλιο) να θέσουμε τα θέματα που ενδιαφέρουν τις πολύτεκνες οικογένειες και τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς ειδικότερα. Δείτε εδώ το σχετικό Υπόμνημα που έχει σταλεί στην Υπουργό κα Κεραμέως.

----------

  kot logo  

 

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο Ρεύματος

Προσοχή: Αιτήσεις ως τέλος Σεπτεμβρίου
Ενημερωθείτε: ΕΔΩ1 και ΕΔΩ2
Σχετική επιστολή ΑΣΠΕ προς Υπουργείο Ενέργειας:  ΕΔΩ 

----------

  Logo ELAS  

 

Προκήρυξη διαγωνισμού για ειδικούς φρουρούς από την ΕΛΑΣ

Προθεσμία: 15:00 της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2019 

Για την μοριοδότηση αναφέρει:

 1. h. Έξι (6) μονάδες στον/ην υποψήφιο/α που είναι γονέας πολύτεκνης οικογένειας, τέσσερις (4) μονάδες στον/ην υποψήφιο/α που είναι γονέας τριών τέκνων, τρεις (3) μονάδες στον/ην υποψήφιο/α που είναι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας και δύο (2) μονάδες στον/ην υποψήφιο/α που είναι τέκνο τρίτεκνης οικογένειας.

Για τα δικαιολογητικά:

 1. Στη σελίδα 7, σημείο vi. αναφέρεται ότι το «… φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης του οικείου δήμου ή κοινότητας,» … «συνοδευόμενο σε κάθε περίπτωση από πιστοποιητικό της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), ως ορίζει η διάταξη του άρθρου 6 του ν. 3454/2006 (Φ.Ε.Κ. Α΄-75), σε συνδυασμό με το άρθρο 67 παρ. 9 του ν. 4316/2014 (Φ.Ε.Κ. Α΄-270), εφόσον ο υποψήφιος/α είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας
 2. Στη σελίδα 10, σημείο η. «9. Φωτ/φο πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας από την Α.Σ.Π.Ε.».

  Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη :  ΕΔΩ

----------

  IMG 20190805  

 
Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΑΣΠΕ με την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Σ.Π.Ε. με την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, στην οποία συζητήθηκαν εκτός άλλων κυρίως τα παρακάτω θέματα:   Περισσότερα  ΕΔΩ

Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων STAR δείτε Δήλωση της Γ.Γρ. για τη συνάντηση ΑΣΠΕ με την Υφυπουργό Πρόνοιας κα Δόμνα Μιχαηλίδου : Star - Ειδήσεις - 5.8.2019 - βράδυ  ( Δείτε από το λεπτό 19:50 έως 21:50 και το σχετικό απόσπασμα της δήλωσης λεπτό 21:15 έως 21:40)

----------

Επιστολή ΑΣΠΕ προς τον Υπουργό Εσωτερικών 

για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.  Περισσότερα  ΕΔΩ

----------

Οικονομική ανάπτυξη χωρίς πληθυσμό, δε γίνεται - Υπουργείο Οικογένειας τώρα!

Άρθρο της Γ.Γρ. της ΑΣΠΕ Δήμητρας-Ινές Αγγελή.  Διαβάστε το  ΕΔΩ

----------

  afisa201104  

 

Η αλήθεια για την ελληνική πολύτεκνη οικογένεια

Άρθρο του Δημήτρη Στεργίου.   Διαβάστε το  ΕΔΩ

---------- 

  20190709  

 

Ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης επισκέφθηκε τα Γραφεία της ΑΣΠΕ στις 9/7.

Δήλωσε ισχυρός συμπαραστάτης στην προώθηση των θεμάτων των πολυτέκνων οικογενειών.   Διαβάστε το σχετικό Δ.Τ. ΕΔΩ

----------

Συνάντηση με την ΑΣΠΕ είχε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης 

nd20190627          nd20190627b

Ο κ. Μητσοτάκης παρ’ ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν έκανε συναντήσεις με άλλες ομοσπονδίες και συλλόγους, επέλεξε συνειδητά να βρεθεί με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας των Πολυτέκνων προκειμένου να υπογραμμίσει τη σημασία που αποδίδει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που είναι μακροπρόθεσμα ένα από τα σημαντικότερα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας.

Κατά τη συζήτηση που είχε, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι για τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία «η στήριξη της οικογένειας αποτελεί απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Και στη στήριξη της οικογένειας, προφανώς σημαντικό ρόλο παίζει η στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών οι οποίες καλούνται να σηκώσουν ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος για την επιλογή τους να κάνουν μια ωραία και μεγάλη οικογένεια».

Περισσότερα ΕΔΩ

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της ΑΣΠΕ  ΕΔΩ

----------

Η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. κα Φώφη Γεννηματά στα γραφεία της ΑΣΠΕ

     

 

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά την σημερινή (18/6) επίσκεψή της στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Το δημογραφικό είναι απειλή για το μέλλον της Ελλάδας. Συνεχώς λιγότεροι Έλληνες, λιγότεροι νέοι. Για μας είναι εθνική προτεραιότητα. Ισχυρά κίνητρα για τις γεννήσεις και τη στήριξη της οικογένειας. Γι’ αυτό ζητήσαμε και δημιουργήθηκε διακομματική επιτροπή στη Βουλή και καταθέσαμε πρόταση νόμου με συγκεκριμένα μέτρα όπως: Κατάργηση την εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. 200 ευρώ τον μήνα επί τρία χρόνια, για κάθε παιδί που γεννιέται».   Δείτε σχετικό βίντεο ΕΔΩ

----------

Συνάντηση στα γραφεία της ΑΣΠΕ με αντιπροσωπεία της Ένωσης Κεντρώων

   

 

Οι υποψήφιοι βουλευτές κ.κ. Νίκος Νικολόπουλος, Κωνσταντίνος Κατσίκης και Γεώργιος Κουτουλάκης αναγνώρισαν το σημαντικό έργο που επιτελεί η ΑΣΠΕ και δήλωσαν έτοιμοι να υποστηρίξουν πολύπλευρα τις διαδικασίες νομοθετικής αποκατάστασης των αδικιών προς τις πολύτεκνες οικογένειες, από τα έδρανα της νέας Βουλής που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Επεσήμαναν ότι θεωρούν δίκαια όλα τα αιτήματα που προβάλλει κατά καιρούς η ΑΣΠΕ και συμφωνούν ότι η κατάργηση των ευεργημάτων προς τις πολύτεκνες οικογένειες που ψήφισαν όλα τα μεγάλα κόμματα επιτάχυνε σημαντικά τη δημογραφική κατάρρευση της χώρας.   Δείτε όλη τη συνάντηση ΕΔΩ 

----------

Από τη συνάντηση στα γραφεία της ΑΣΠΕ με τον Πρόεδρο του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη

  EPAM 201906  

 

Ο κος Καζάκης, αφού αναφέρθηκε ότι ως πολύτεκνος πατέρας βιώνει ο ίδιος τη μηδενική στήριξη της Πολιτείας προς τις πολύτεκνες οικογένειες, επεσήμανε ότι τα δημογραφικά μέτρα δεν μπορεί να έχουν ορίζοντα τετραετίας, διότι τότε η δημογραφική κατάρρευση θα είναι οριστική και αμετάκλητη. Παρουσίασε ορισμένα άμεσα μέτρα που πρέπει να λάβει η νέα Κυβέρνηση (π.χ. 300 ευρώ το μήνα για κάθε νέο παιδί για να καλύπτεται το κόστος ανατροφής του), αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το πολιτικό ερώτημα δεν είναι που θα βρεθούν οι πόροι χρηματοδότησης μίας γνήσιας δημογραφικής πολιτικής, αλλά πως θα διατεθούν οι υφιστάμενοι.

----------

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση για την υπογονιμότητα των ζευγαριών.

Η ΕΛΣΤΑΤ  θυμίζει τους δημογραφικούς δείκτες «ολικής γονιμότητας» και «μέσης ηλικίας που οι γυναίκες στην Ελλάδα γίνονται για πρώτη φορά μητέρες». 

   

Ένα στα τέσσερα ζευγάρια παγκοσμίως εκτιμάται ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες όσον αφορά τη σύλληψη ή/και τον τοκετό. Η υπογονιμότητα δεν είναι βέβαια μόνο πρόβλημα δημόσιας υγείας. Είναι και κοινωνικό πρόβλημα που πλήττει τόσο τις γυναίκες, όσο και τους άντρες. Για αυτό το λόγο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει καλέσει τις χώρες της ΕΕ να διασφαλίσουν το δικαίωμα των ζευγαριών στην καθολική πρόσβαση σε αγωγές γονιμότητας.

 

Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα

 

Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Φέτος η ημέρα αυτή γιορτάζεται στις 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, κατά το 2010 στην ΕΕ οι πατέρες πήραν το 2% των αδειών που διατίθενται για οποιονδήποτε από τους δύο γονείς για την φροντίδα των παιδιών. Η ΕΕ επιθυμεί να αλλάξει την κατάσταση και να δώσει στους άνδρες περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν στη φροντίδα των οικογενειών τους.

----------

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019-2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Σχετική Εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας

----------

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2019-2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

----------

  Vouli2090508  

 

Δείτε την παρέμβαση του Προέδρου της ΑΣΠΕ κ. Β. Θεοτοκάτου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την 8/5 κατά τη συζήτηση του σ/ν "Ρύθμιση οφειλών …. και άλλες διατάξεις" αναφορικά με τους πολυτέκνους του νόμου 2643 καθώς με την προτεινόμενη τροποποίηση θα διορίζονται ως πολύτεκνοι και άνθρωποι που δεν είναι πολύτεκνοι.  Επίσης για τον υπολογισμό των δόσεων των οφειλών αγνοούνται οι πολύτεκνοι αφού δεν λαμβάνονται υπόψη τα πέρα των τριών τέκνα. Πατήστε ΕΔΩ  (Χρονικό διάστημα από 1:06:40 έως 1:09 :55)   

Δείτε έγγραφο με τα αιτήματα της ΑΣΠΕ προς τους βουλευτές.

----------

UN201905

15η ΜΑΪΟΥ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΟΗΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/5/2019: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

Πατήστε ΕΔΩ

----------

 Βράβευση 32 πολύτεκνων μητέρων από το ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ

 

Ο Δήμος Αλίμου σε συνεργασία με την ΑΣΠΕ διοργάνωσαν γιορτή βράβευσης πολυτέκνων μητέρων που απέκτησαν 4ο ή επόμενο παιδί από το 2009 ως και το 2019 (με βάση την ταχυδρομική διεύθυνση που είχαν δηλώσει κατά την εγγραφή τους ως πολύτεκνοι), την Κυριακή 7 Απριλίου 2019. 

Οι οικογένειες χάρηκαν την όμορφη γιορτή, έλαβαν τις τιμητικές πλακέτες, μια ωραία και πλούσια ανθοδέσμη και γεύτηκαν τα εδέσματα που παρέθεσε ο Δήμος.

Από την ΑΣΠΕ τέθηκαν τα θέματα στήριξης των πολυτέκνων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ανάγκη για την καθιέρωση ετήσιας εορτής για την αναγνώριση της κοινωνικής προσφοράς των πολυτέκνων. 

Το σύνολο της Δημοτικής Αρχής και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετείχαν με ιδιαίτερη χαρά στην εκδήλωση, που ελπίζουμε και ευχόμαστε να γίνει θεσμός στο σύνολο των Δήμων της χώρας. 

Περισσότερα και φωτογραφίες ΕΔΩ  

----------

Η Α.Σ.Π.Ε. μαζί με την ΕΝ.Π.Ε. διοργανώνει την προσεχή Τρίτη 16/4 και ώρα 18.30 εκδήλωση – συζήτηση με θέμα :

"Το Δημογραφικό πρόβλημα και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην στήριξη της Οικογένειας και της Κοινωνίας"

στην αίθουσα του ιδρύματος Αθ. Ματάλα (http://www.matalas-foundation.com/) στην οδό Χάμιλτον 6, Πλ. Βικτωρίας.

Ομιλητές:

 • ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ κος Βασίλης Θεοτοκάτος, 
 • ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κος Γιώργος Πατούλης 
 • ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κος Κώστας Μπακογιάννης 

Δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα ΕΔΩΠαρακαλούμε για τη συμμετοχή σας.

----------

Ημερίδα-Δράση

ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ας γεννήσουμε λύσεις

 

Εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής (Ε.Ε.Π.Ι.), σας προσκαλούμε στην Ημερίδα-Δράση που διοργανώνουμε για την Υπογεννητικότητα, την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 (09:00-15:00), στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος".

Με την υποστήριξη της ΑΣΠΕ. Δείτε την Πρόσκληση ΕΔΩ

 

09:00 – 15:00 Πρόγραμμα ημερίδας. Πατήστε ΕΔΩ  

11:00 – 14:00 Εκπλήξεις για τις Οικογένειες που παραβρεθούν.

Δήλωση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Καθηγητή Γ. Δασκαλάκη

Παρουσιάσεις: ΑΣΠΕ,  ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ

Από τα συμπεράσματα της ημερίδας:

"... η Πολιτεία οφείλει να υιοθετήσει άμεσα και δραστικά μέτρα, όπως: η παροχή οικονομικών κινήτρων για την απόκτηση τρίτου παιδιού [...] αλλά και η γενικότερη ενίσχυση του μοντέλου της πολύτεκνης οικογένειας στη συνείδηση των νέων ανθρώπων. [...] Κοινό στοιχείο όλων των μαρτυριών ήταν ότι η ευτυχία των γονέων πολλαπλασιάζεται όσο αυξάνεται ο αριθμός των μελών της οικογένειας. Ως κύριο συμπέρασμα της ημερίδας αναδείχθηκε η επείγουσα ανάγκη για τη δραστηριοποίηση των κοινωνικών και επιστημονικών φορέων σχετικά με την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου και της Πολιτείας για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας".    Περισσότερα ΕΔΩ
 

----------

foto70
Εκδόθηκε το 70ο τεύχος του περιοδικού
«Ο Κόσμος των Πολυτέκνων»
του Α΄ εξαμήνου 2019. 
Για να το διαβάσετε πατήστε: ...ΕΔΩ 

----------

Γρηγόριος ο Ε'

Η εκτέλεσή του και η εξέλιξη της Επανάστασης

Προδημοσίευση από το βιβλίο του Γιώργου Κεκαυμένου: Ο Γρηγόριος Ε΄ και η Επανάσταση του 1821 που πρόκειται να κυκλοφορήσει από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις   Διαβάστε ΕΔΩ

----------

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 29/3 Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ 1ΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ

Δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ. Οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης Α21 ΕΔΩ

----------

 ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

  Επανάσταση 1821 στην Ελλάδα των μνημονίων – Μια χώρα που αναζητά προσανατολισμό | in.gr                      

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !

  
Δείτε τον αείμνηστο ιστορικό Σαράντο Καργάκο: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821. (ΕΔΩ)

----------

ΣΧΕΔΙΟ ΟΔΗΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΒΙΟΥ  ΕΔΩ

----------

Ομιλία του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θεόδωρου Μητράκου στην Ημερίδα-Workshop του ΕΚΚΕ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών) στις 15/3/2019 με θέμα:

Η χαμηλή γονιμότητα στην Ελλάδα, δημογραφική κρίση και πολιτικές ενίσχυσης της οικογένειας. Δείτε ΕΔΩ

----------

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 2019

Στις  7/3/2019  και  ώρα  19.30 μμ  στο  Άλσος  Ηλιουπόλεως (Αναψυκτήριο Δημ. Κιντής, επί της οδού Ύδρας 2 και Μνησικλέους),  έλαβε  χώρα  εκδήλωση  με  θέμα: 

Δημογραφικό Πρόβλημα, η συμμετοχή της γυναίκας στην στήριξη της δημογραφίας,

και ομιλήτρια τη Γεν. Γραμματέα της ΑΣΠΕ κ. Αγγελή Δήμητρα-Ινές. 

Δείτε σχετικό φωτορεπορτάζ ΕΔΩ

----------

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή πολλά λόγια και λίγη ουσία. Για μία ακόμη φορά, οι συζητήσεις αφορούσαν κυρίως προνοιακή πολιτική, κοινωνική αλληλεγγύη, βοήθεια στους φτωχούς και όχι καθαρά μέτρα δημογραφικής πολιτικής. Το βοήθημα για κάθε γέννηση παιδιού και η θεσμοθέτηση αφορολόγητου ποσού για κάθε παιδί είναι σαφώς στη σωστή κατεύθυνση. Όμως, μέτρα στήριξης των πολυτέκνων δεν ακούστηκαν.

ΑΣΠΕ: Να αποσυρθεί η Έκθεση της Επιτροπής και να μην γίνει δεκτή από την Ολομέλεια.

Η ΑΣΠΕ με Δελτίο Τύπου (ΕΔΩ) και επιστολή σε όλους τους Βουλευτές, ζήτησε να ΜΗΝ γίνει δεκτή από την Ολομέλεια η Έκθεση, θέτοντας μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα. Τα ερωτήματα αυτά εγείρουν θέματα για την ποιότητα της Έκθεσης. Την ίδια θέση και σχετικές αντιρρήσεις εξέφρασαν και άλλες οικογενειακές οργανώσεις. 

  FOTO 20190305  

Ενημέρωση για τις θέσεις των πολιτικών αρχηγών:

Αλ. Τσίπρας

Κυρ. Μητσοτάκης

Φ. Γεννηματά

Β. Λεβέντης 

 

Δ. Κουτσούμπας 

 

Δείτε επίσης: 

----------

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΣΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝ.ΠΕ. ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ. Περισσότερα ΕΔΩ

----------

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ κ. ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. Δείτε ΕΔΩ

----------

Η Ελληνική Οικογένεια και το Δημογραφικό Πρόβλημα

(Σχετική αρθρογραφία στη "Διανέοσις")

Στην έρευνα αυτή, μέσα από τα διαγράμματα της γονιμότητας και των γεννήσεων, φαίνεται η αρνητική επίδραση που είχε η κατάργηση των μέτρων δημογραφικής πολιτικής, ιδιαίτερα δε των μέτρων στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών, καθώς και από την κατάργησή τους και μετά αρχίζει η δημογραφική κατάρρευση. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα Συμπεράσματα της μελέτης (Σελ. 249) περιλαμβάνονται αξιόλογες προτάσεις όπως οι κάτωθι, τις οποίες η ΑΣΠΕ όχι μόνο συμμερίζεται αλλά και προβάλλει χρόνια τώρα, καθώς η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για τη δημιουργία οικογένειας είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για την ανατροπή της δημογραφικής μας κατάρρευσης. Χρειάζονται κι άλλα μέτρα, αλλά ας αρχίσουμε τουλάχιστον με αυτά! 

"Στόχος είναι να δημιουργηθεί αφενός ένα ευνοϊκό περιβάλλον ενίσχυσης νέων ζευγαριών σε ηλικίες 20-29 και αφετέρου η παροχή κινήτρων για τη διαφυγή από την παγίδα της γονιμότητας. 

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ενισχυθούν: 

α) επιδόματα παιδιών από το πρώτο παιδί, 

β) να καθιερωθεί το πριμ γέννησης παιδιών για γεννήσεις όπου η ηλικία της μητέρας θα είναι κάτω των 30, 

γ) να ενισχυθούν τα επιδόματα τοκετού και παράλληλα  

δ) να καθιερωθούν επιδόματα ενοικίου και μετακόμισης για νέα ζευγάρια. 

Παράλληλα, προτείνεται να διευρυνθούν τα εισοδηματικά όρια επιδομάτων και να ενισχυθεί το θετικό πρότυπο της οικογένειας. Στο πλαίσιο αυτό οι οικογένειες και ειδικά οι οικογένειές με πάνω από δύο παιδιά δεν αντιμετωπίζονται ως περιθωριακές και φτωχές οικογένειες αλλά ως δυναμικά κύτταρα της τοπικής κοινωνίας.

Υφιστάμενα μέτρα που αφορούν στην ενίσχυση της πολύτεκνης ή της μονογονεϊκής οικογένειας για παράδειγμα, έχουν διττό σκοπό: 

α) Αποτελούν μέτρα αντιμετώπισης του υψηλού κινδύνου φτώχειας και 

β) λειτουργούν ως μέτρα στήριξης της οικογένειας, ενισχύοντας θετικά το πρότυπο (άξονας γ) της τεκνογονίας."

----------

Νέα Μέτρα για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού !!

Σε υλοποίηση των προτάσεων του πορίσματος της Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, κάποιοι κατάλαβαν ότι οι πολύτεκνοι συρρικνώνονται και ως εκ τούτου πρέπει να τους εξαφανίσουν.

Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι μετά την πρόσφατη κατάργηση ουσιαστικά των προσλήψεων πολυτέκνων εκπαιδευτικών, καταργούν τώρα το ποσοστό προσλήψεων πολυτέκνων και στο χώρο του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του υπουργείου Υγείας.

- Δελτίο Τύπου ΕΔΩ

- Τροπολογία ΕΔΩ

 

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ! 

Πολύτεκνοι, εκπαιδευτικοί ή όχι, στείλτε τη διαμαρτυρία σας, με κόσμιο αλλά σαφή τρόπο, μέσω e-mail ή τηλεφωνικά στο γραφείο του Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Παιδείας και στους Αρχηγούς των Κομμάτων στη Βουλή ζητώντας να παρέμβουν τώρα, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία για τους πολύτεκνους.

Με την τελευταία τροποποίηση επιχειρήθηκε μια πρώτη μικρή βελτίωση με την αύξηση των μορίων για κάθε παιδί από δύο σε τρία αλλά είναι άνευ ουσίας σε σχέση με τη δίκαιη αντιμετώπιση των πολυτέκνων.

Δείτε πιο κάτω σχετικές ενέργειες και πληροφόρηση: 

1) Επιστολές στον Πρωθυπουργό κο Αλέξη Τσίπρα, στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κο Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κα Φώφη Γεννηματά, στον ΓΓ του ΣΥΡΙΖΑ κο Πάνο Σκουρλέτη ΕΔΩ  

2) Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας και στους Βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που συζητείται το σχέδιο νόμου ΕΔΩ 

3) Δελτίο Τύπου ΕΔΩ

4) Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας του Συντονιστικού Οργάνου Αδιόριστων Πολύτεκνων Εκπαιδευτικών ΕΔΩ

Ο Αντιπρόεδρος του Συντονιστικού κ. Βλάχος μίλησε για το θέμα στην Επιστροπή Μορφωτικών Υποθέσεων  ΕΔΩ (στις 2:11:34) 

5) Άρθρο του Προέδρου στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 5/1/2019 ΕΔΩ
 

6) Σχετική πληροφόρηση και σχόλια για το θέμα ΕΔΩ 

----------

Δυστυχώς παρά τις εντονότατες διαμαρτυρίες 

  Syntagma20190120  

η "συμφωνία των Πρεσπών" σήμερα 25/1/2019 έλαβε 153 ψήφους.

Σχετική Ανακοίνωση και Εγκύκλιος της ΑΣΠΕ δείτε ΕΔΩ

----------

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ  ΕΔΩ

----------

ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 4/11/2018 / ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ...

----------

Στοιχεία-σοκ για το δημογραφικό και τις φορολογικές αδικίες σε βάρος των πολυτέκνων του Γ. Παλαιτσάκη

----------

Δ.Τ και Επιστολή ΑΣΠΕ στον Πρωθυπουργό και Αρχηγούς Πολιτικών Κομμάτων για το Δημογραφικό, εν όψει της ΔΕΘ και των μέτρων που εξαγγέλλονται..

----------

Έλληνες:¨Οι νέοι Φοίνικες της Ιστορίας¨ του Ι. Ασλανίδη Αντ/γου ε.α.

----------

Ο Ελληνικός πληθυσμός της Ελλάδας υπό διωγμόν..

   

----------

Για να διαβάσετε τα αποκόμματα των σημερινών Εφημερίδων με ενδιαφέροντα θέματα πολυτέκνων πατήστε ΕΔΩ - Τι γράφουν σήμερα οι Εφημερίδες...

----------

Στην εκδήλωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με την ΑΣΠΕ(14/5) τονίστηκε: Να γίνει απόλυτη εθνική προτεραιότητα και στρατηγική, η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος.

Κ. Αγοραστός: «Το να μην αντιδρούμε στο δημογραφικό πρόβλημα είναι «σιωπηλό έγκλημα» – Μ’ αυτά τα δεδομένα, αλληλεγγύη γενεών δεν μπορεί να υπάρξει».

Όμως, δεν ακούστηκαν μέτρα για τη στήριξη των πολυτέκνων οικογενειών από τους τέσσερις βουλευτές των κομμάτων που μίλησαν στην εκδήλωση, πλην ενός,  που ανέφερε την αναγκαιότητα για σημαντικό αφορολόγητο όριο στις πολύτεκνες οικογένειες. Δυστυχώς, ακόμη και τώρα, τα κόμματα δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι φρένο στη δημογραφική κατάρρευση δεν μπορεί να υπάρξει, χωρίς στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών. Διαβάστε περισσότερα

   

---------- 

Από τα επίσημα στοιχεία Ληξ. πράξεων  του ΥΠΕΣ

Στατιστικά στοιχεία 2018, Θάνατοι: 120.886 – Γεννήσεις: 87.074

    Θάνατοι: 124.501      /      Γεννήσεις : 88.553 (2017)

Θάνατοι:118.623 - Γεννήσεις :  93.418(2016)    /    Θάνατοι:121.785 - Γεννήσεις : 92.984(2015)

Ανησυχεί κανείς;;; 

----------

Φυσική κίνηση Πληθυσμού 2017 - Δ.Τ ΕΛΣΤΑΤ

----------

«Δημογραφικό & Νέα Οικογένεια». Αυτός ήταν ο πυρήνας της πλέον επίκαιρης και συνάμα άκρως σημαντικής ημερίδας που οργάνωσαν ανήμερα του Παγκόσμιου Εορτασμού της Ημέρας της Μητέρας 13/5/2018, η Περ.Στερ.Ελλάδας και οι Σύλλογοι Πολ(ΒΙΝΤΕΟ)

----------

Φωτορεπορτάζ από το Συλλαλητήριο στα Προπύλαια (4-3-2018)  και την πορεία προς τη Βουλή:  ΕΔΩ1ΕΔΩ2, ΕΔΩ3  - Χαιρετισμός Αντιπροέδρου ΑΣΠΕ (Ν. Φωτόπουλου) και ΕΔΩ και video ΕΔΩ

Διαβάστε το σχετικό ψήφισμα ΕΔΩ

----------

Από το συλλαλητήριο στις 4-2-18 στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία

  Από την εκδήλωση στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό στις 4-2-2018  

 

Δείτε τη σύντομη παρέμβαση της εκπροσώπου της ΑΣΠΕ κας Δήμητρας Αγγελή ΕΔΩ

----------

Πληροφορίες που παρέχονται σύμφωνα με το άρθρο 13 του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) 2016/679

του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Απριλίου 2016, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων.  Δείτε ΕΔΩ

----------

Και το τελευταίο πολυτεκνικό επίδομα καταργήθηκε. Συγκεκριμένα το ειδικό επίδομα τριτέκνων-πολυτέκνων, που αντικατέστησε το πολυτεκνικό επίδομα, καταργήθηκε στις 18/1/2018, ενώ η ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, το επίδομα τρίτου τέκνου και η εφάπαξ παροχή ύψους 2.000 € για κάθε νέο τέκνο είχαν ήδη καταργηθεί από 1/11/2012.

Από 1/1/2018 καταβάλλεται το επίδομα παιδιού, όπως μετονομάσθηκε το ήδη καταβαλλόμενο ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, το οποίο είχε αντικαταστήσει το πολυτεκνικό επίδομα από 1/1/2013.

Για να δείτε τον αναλυτικό πίνακα του νέου επιδόματος παιδιού, το σχετικό άρθρο 214 του ν. 4512/2018 και την Υπουργική Απόφαση με Αριθμ. Γ.Π.οικ.Δ22/11/2705/58 της 17/1/2018 με θέμα: «Καθορισμός της διαδικασίας χορήγησης επιδόματος παιδιού» πατήστε ΕΔΩ

----------

Βίντεο ΑΣΠΕ για Δημογραφικό  

----------

Π Ο Υ Λ Α Σ  Ε Λ Λ Α Δ Α  Μ Α Κ Ρ Υ Γ Ι Α Ν Ν Η;

----------

---------- 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. Η ΑΣΠΕ πήρε μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ της 14/12/2017 και 15/1/2018 που είχαν κηρύξει τα συνδικάτα. Στιγμιότυπα ΕΔΩ1, ΕΔΩ2 

----------

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΘΕΜΕΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» /

Δ.Τ ΑΣΠΕ

Δ.Τ ΑΣΠΕ: H ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (15 Μαΐου) ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ 

---------- 

Κοινή Διακήρυξη φορέων:Δεν μπορούμε ν’ αγνοούμε τον εφιάλτη του δημογραφικού προβλήματος με την υπογεννητικότητα που υπάρχει στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί μια ολόκληρη πόλη των 115.000 κατοίκων στην εξαετία των μνημονίων 2011-2016, που οι θάνατοι υπερέχουν των γεννήσεων κατά τον παραπάνω αριθμό και το μόνο που γίνεται είναι να λαμβάνονται μέτρα κατά της ελληνικής οικογένειας και μάλιστα της πολύτεκνης.

--------

Δ.Τ πραγματοποιηθείσης ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ μέ θέμα: «Ταυτότητα φύλου: Μιά διεπιστημονική προσέγγιση» ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 28/5/2017 ΒΙΝΤΕΟ

--------

Δ.Τ ΑΣΠΕ:ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ! ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ!!

---------- 

Ποιοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο ή δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μεταφοράς  Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Πως μπορώ να δω αν το Βιβλιάριο Υγείας / Ασθενείας είναι θεωρημένο

Ραντεβού ΕΟΠΥΥ – Δείτε την διαθεσιμότητα των γιατρών

----------

Παυλόπουλος : Υποχρέωση του Κράτους να προστατεύει την Πολύτεκνη οικογένεια

Ο ΠτΔ δέχθηκε το Προεδρείο της Συνομοσπονδίας και πολυτέκνους Γονείς με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας των Πολυτέκνων περισσότερα εδώ

----------

  Ομιλία Γεωργίου Σανιδά, Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ε.τ, στην Εστία Μητέρας, την 16.10.2016 στη Λιβαδειά με θέμα: «Η Συνταγματική προστασία των θεσμών γάμου και οικογένειας»..

----------

ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ - άρθρο  του Προέδρου της ΑΣΠΕ

----------

Η φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση... και ΕΔΩ

Τρ.Αλεξιάδης: Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα το 2016, αν βρεθούν ισοδύναμα!!! Συζητήθηκε επιτέλους η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Κ. Κατσίκη  για το φόρο πολυτελείας των πολυτ αυτοκινήτων

και τον οποίο θερμά ευχαριστούμε.

Περισσότερα.. και ΕΔΩ(οι διάλογοι)..     ΒΙΝΤΕΟ.. Πρακτικά Βουλής..

----------

Η ΑΣΠΕ στον Πρωθυπουργό για τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς..  ΒΙΝΤΕΟ

----------

 Η “ΟΜΟΦΟΒΙΑ”, Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, Ο ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ καὶ Ο ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΛΙΒΕΡΟΥ Βουλευτού..

----------

YΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΔΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

----------

ΤΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΟΡΙΣΜΑ -ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ : οι ορθές απόψεις που είχαν το 1993 οι πολιτικοί μας.

Επιστολή ΑΣΠΕ προς όλους τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων(Ιανουάριος 2015)... ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Πολ. Κομμάτων

----------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Η εκπομπή Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ» θα μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό HIGHT.V. κάθε Τρίτη τις ώρες  7 π.μ. - 8 π.μ.

---------- 

Δελτίο Τύπου ΑΣΠΕ: Ο Ελάχιστος Εγγυημένος Εμπαιγμός των Πολυτέκνων…

----------

Αυτοί είναι οι 153 που είπαν το ΝΑΙ σε όλα, και στην κατάργηση των πολυτ. επιδομάτων και της Ισόβιας σύνταξης!

----------

 0 ΗΡΩΔΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ... ΕΔΩ

 

  Αποτέλεσμα εικόνας για σκιτσο πολυτεκνος  

 

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού «E» 1/12

----------

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟYΓΕΝΝΑ ΣΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚA 1920-1980

----------

----------

Από λόγια πολιτικών χορτάσαμε... 

Αλ.Τσίπρας(16/1/2015): "Οι πολύτεκνοι ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών-Θα αποκαταστήσουμε την αδικία...''

 

Α. Σαμαράς στη Βουλή(22-12-2010): «…Είναι, άραγε, «σπατάλη» το επίδομα των πολυτέκνων που το κόβουν τώρα δραστικά; Και θα καταβάλλεται πλέον, μόνο αν το ετήσιο μεικτό εισόδημα της οικογένειας είναι κάτω από 40 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή 30 χιλιάδες καθαρά. Για όνομα του Θεού! Στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους βρήκατε να χτυπήσετε τη δημόσια σπατάλη; Λέγεται ότι ο αρμόδιος υπουργός θα πάρει πίσω το εισοδηματικό κριτήριο. Μακάρι! Αλλά η περικοπή του ελάχιστου πολυτεκνικού επιδόματος παραμένει. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι η Ελλάδα δεν γεννάει, γερνάει…» 

 

12-5-2011,   ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ,  Δ.Τ της Ν.Δ(στη Διαφάνεια 8):  ...Επίσης, θα αποκαταστήσουμε τις ενισχύσεις στους πολύτεκνους που η κυβέρνηση έκοψε. Θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα, από τον πρώτο κι όλας δικό μας Προϋπολογισμό. BINTEO(28 ~min)

----------

ΕΝΦΙΑ(ή ενφιάλτης): απαλλάσσεται ο άγαμος με 150τ.μ επιφάνεια ακινήτων, ενώ ο πολύτεκνος των 4,7,9,13 παιδιών και επιφάνεια ακινήτων 151τ.μ ΔΕΝ απαλλάσσεται, πληρώνει κανονικά! Όλα αυτά από μια Κυβέρνηση που εξελέγη  το 2012 με σημαία το Δημογραφικό και τις υποσχέσεις των διαφόρων Ζαππείων για πολύτεκνους...

Γ. Παπανδρέου(1/11/2009):Η νέα κυβέρνηση δε θα αρκεσθεί σε αποσπασματικά μέτρα, αλλά θα προχωρήσει άμεσα σε ολοκληρωμένες και οριζόντιες πολιτικές, στο σπίτι, στο σχολείο, στην εργασία, στην κοινωνία. Πολιτικές, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της πολύτεκνης οικογένειας, αλλά παράλληλα θα δίνουν κίνητρα και θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να μεγαλώσουν όχι όσα παιδιά μπορούν, αλλά όσα παιδιά θέλουν... 

Ε. Βενιζέλος(12/10/2011): Συγκεκριμένη λύση προνοιακής στήριξης των τρίτεκνων και πολύτεκνων με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα που θίγονται ψάχνει το οικονομικό επιτελείο... και ήλθαν τα χαράτσια!

----------

 Η ομιλία του Προέδρου της ΑΣΠΕ στη Βουλή για το φόρο ακινήτων..

Υπολογίστε εύκολα και γρήγορα το επίδομα παιδιών που δικαιούστε με τη χρήση ηλεκτρονικού εργαλείου. Κάντε κλικ…:  ΕΔΩ1   ή   ΕΔΩ2(Παρουσιάζονται κάποια σφάλματα σε μερικές κατηγορίες, που πιστεύουμε σύντομα θα διορθωθούν ..     για αυτό να συμβουλεύεστε και τον πίνακα της ΑΣΠΕ)

 

Δείτε στο taxis τα στοιχεία υπολογισμού του επιδόματος σας...

----------

Η ομιλία του Προέδρου της ΑΣΠΕ στην Επιτροπή Οικ.Υποθέσεων της Βουλής για το Φορολογικό. AKOYΣΤΕ ΤΗΝ!

----------

Αναξιόπιστη η Κυβέρνηση - απέναντι στους πολύτεκνους, (άρθρο του Προέδρου της ΑΣΠΕ)

----------

ΝΔ για πολύτεκνους: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

----------

Εγχειρίδιο ερωτήσεων, απαντήσεων Διοικητικών διαδικασιών της ΓΓΔΕ - Επικυρώσεις - Υπ. Δηλώσεις κλπ  

----------

     "Ζήλεψαν το ρόλο του Ηρώδη ... "

Η παρούσα Κυβέρνηση που εξαπάτησε προεκλογικά τους πολύτεκνους, τους κλέβει τώρα: από την αναπροσαρμογή των πολ. επιδομάτων και την κατάργηση του αφορολογήτου  παιδιών, από τον πολύτεκνο με  4 παιδιά και οικογ. εισόδημα 30.001€,  από τον Μισθωτό έως 5.462€ και από τον Ελ. Επαγγελματία έως 9.462€, εκτός από τις μειώσεις μισθών, δώρων, χαρατσιών κλπ!!! Για δε τους υπερπολύτεκνους, τα ανωτέρω ποσά είναι πολλαπλάσια...  Αυτά τα λέει φιλοκυβερνητική εφημερίδα…  ΕΔΩ

----------

----------

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι: δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε... 

Λίγη απ τη πατριωτική συνείδηση του Πλαστήρα να είχατε ! Τόση δα μωρέ !

----------

Ένα βιβλίο που πρέπει να έχουν όλοι οι πολύτεκνοι...«ΟΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ»

----------

----------

Οι πολύτεκνοι που τυγχάνουν απαλλαγής ή μείωσης των τελών για το Δήμο Αθηναίων πρέπει για κάθε επόμενο έτος, προκειμένου να εξακολουθούν να ισχύουν οι απαλλαγές ή μειώσεις, να προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά εντός του μηνός Ιανουαρίου κάθε έτους, όπως φωτοτυπία Ε1 και εκκαθαριστικού προηγουμένου έτους και βεβαιώσεις σπουδών των ενηλίκων προστατευομένων μελών τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου ΕΔΩ.

----------

 Ο χάρτης φτώχειας στην Ευρώπη (όριο φτώχειας)... εδώ

----------

 Active Image

 Για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο για τα παιδιά, πατήστε... εδώ.

----------

      Για να δείτε τις Προσφορές – Εκπτώσεις: σε πολύτεκνους, πατήστε   εδώ 

 

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 το πρωί, ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος μίλησε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία έχει εισαχθεί προς συζήτηση το σχέδιο νόμου για το φορολογικό. Ο Πρόεδρος στο λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή του έθεσε το θέμα της καθιέρωσης των ορίων της φτώχειας ως αφορολογήτων κατά περίπτωση ποσών. Δείτε  ΕΔΩ (από το 91˚ λεπτό) την παρέμβαση του Προέδρου και την απάντηση των Υπουργών.

Η ΑΣΠΕ με επιστολή της ( ΕΔΩ) προς τους Υπουργούς Οικονομικών είχε έγκαιρα προτείνει τις αναγκαίες τροποποιήσεις. Μένει η πολιτική βούληση για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των πολυτέκνων.

Στη δεύτερη υψηλότερη θέση ανάμεσα στις 36 χώρες του ΟΟΣΑ οι Ελληνες εργαζόμενοι, σύμφωνα με έρευνα του Tax Foundation που παρουσίασε το ΚΕΦΙΜ

Πρόσφατα άρθρα