ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ                      

                Ο ΑΓΙΟC CΤΥΛΙΑΝΟC’                                                      

        ΑΡΜΕΝ 24, 1Ος ΟΡΟΦΟΣ  

   ΤΗΛ. 2521037000 - FAX. 2521037320                                           
                 66100 ΔΡΑΜΑ                                                                
       Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

       www.sylpoldramas.org. gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΡΙΘ.10/2011

Σας γνωρίζουμε ότι, τα όσα αναγράφονται και δημοσιοποιούνται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και ιδιαίτερα αυτά που ειπώθηκαν από την κρατικοδίαιτη ΝΕΤ σε μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, ότι οι πολύτεκνοι είναι οι μόνοι ευνοημένοι από το νέο σύστημα εξετάσεων και παράλληλα των  μετεγγραφών  αφού με τις βάσεις που ανακοινώθηκαν  με πολύ λίγα μόρια μπορούν να εισαχθούν σε σχολές με πολύ υψηλά μόρια, αποτελούν αποκύημα φαντασίας και κατασυκοφάντησης των πολύτεκνων οικογενειών και των παιδιών μας.

Αναφέρουμε τον ΩΜΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ που υπέστησαν οι υποψήφιοι πολύτεκνοι σπουδαστές, από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Υπ. παιδείας. Παρέτειναν την προθεσμία υποβολής για να απαλείψουν την πολυτεκνική ιδιότητα, όσοι, κατά την αυθαίρετη ερμηνεία υλοποίησης του σχετικού νόμου, έχουν αδελφούς που έχουν υπερβεί το 23ο ή 25ο έτος της ηλικίας τους, με την απειλή ότι αν η επίκληση της πολυτεκνικής ιδιότητας δεν είναι σύμφωνη με τις οδηγίες της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου, η οποία σημειωτέον κατά την άποψή τους υπερισχύει του νόμου, θα αποκλεισθούν και δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις τα επόμενα δύο έτη. Και υπάρχουν γονείς που υποχώρησαν. Παρομοίως αποκλείονται από το μηχανογραφικό σύστημα να δηλώσουν την πολυτεκνική ιδιότητα όσοι το εισόδημα των γονέων τους υπερβαίνει το καθορισμένο ύψος εισοδήματος, με αποτέλεσμα, στη περίπτωση που επιτύχουν, να τους στερείται η δυνατότητα προσφυγής στη δικαιοσύνη κατά του αντισυνταγματικού νόμου για τις μετεγγραφές.

Όλα αυτά έχουν σκοπό να σπιλώσουν την πολυτεκνική κοινότητα και όποια ευεργετήματα παρέμειναν θέλουν να τα διαγράψουν τον επόμενο χρόνο Η αντιπολυτεκνική τακτική που ακολουθεί η υπουργός παιδείας είναι γνωστή και κινείται στα όρια της φαιάς προπαγάνδας.

 Δυστυχώς πάρα πολλοί πολύτεκνοι, φοβούμενοι, απαρνήθηκαν την πολυτεκνική τους ιδιότητα(αφού αυθαίρετα το υπουργείο εισήγαγε: ηλικιακά όρια αδελφών, όρια εισοδήματος, περιφέρειες διαμονή, με αποτέλεσμα πολύτεκνοι καταγόμενοι πχ. από Κυκλάδες - Δωδεκάνησα να μην μπορούν να δηλώσουν νομικές, ιατρικές, πολυτεχνικές σχολές, τα ίδια συνέβησαν και σε άλλες περιφέρειες)!

 

Έτσι δεκάδες πολύτεκνοι με πολύ καλούς βαθμούς δεν δήλωσαν ότι είναι πολύτεκνοι, γιατί τους τρομοκράτησε το υπουργείο(με τις απειλές περί 2ετούς αποκλεισμού των) και δήλωσαν σχολές με τη γενική σειρά επιλογής και άλλο πολύτεκνο αναγκάστηκαν να προσφύγουν στο ΣτΕ.

«Αξιοκρατικό κριτήριο για την κ. Διαμαντοπούλου, είναι: Να μπορεί κάποιος και με λευκές κόλλες να περνά στην Ιατρική Αθήνας και δεν είναι το ισχύον σύστημα των μετεγγραφών, που ο πολύτεκνος φοιτητής του τμ. Ιατρικής Αλεξανδρούπολης των 18500 μορίων πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη με 19000 μόρια ή στην Αθήνα με τα 19100 μόρια!»

Το μόνο που ζητούσαμε ήταν:

ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΑΥΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ του άρθρου 59 του ν/σ. που τελικά ψηφίστηκε.

 

Σταματήστε Κύριοι, τη σπέκουλα και τη λάσπη εναντίων των πολύτεκνων οικογενειών.

 

                 Ο                                                                                              Ο
          Πρόεδρος                                                                 Γενικός Γραμματέας
Σμολοκτός Νικόλαος                                                    Θεοδωρίδης Θεόδωρος

Πρόσφατα άρθρα