ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΛΑΡΙΣΑΣ  &  ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
*ΗΠΕΙΡΟΥ 83  41222  ΛΑΡΙΣΑ
(2410614177  2410614177     FAX:2410614981                01/09/2011

 

Προς την Υπουργό Παιδείας δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Α.Παπανδρέου 37 Τ.Κ 15180 Μαρούσι

Θέμα: Αδικίες με το νέο σύστημα των μετεγγραφών
           για τις πολύτεκνες οικογένειες.
            Νέο πλήγμα για τις πολύτεκνες οικογένειες.
Κ.Υπουργέ,

 

Ο λόγος που επικοινωνούμε μαζί σας είναι για να σας επισημάνουμε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με κάποιο μέλος του συλλόγου μας μονόμισθου πολύτεκνου γονέα ο οποίος καλείται να διατηρεί 3 σπίτια σε Θεσσαλονίκη-Πειραιά και Τρίπολη!!

Ο κ.Κ.Θ έχει 6 παιδιά.Απο αυτά το 2008 το ένα εισήχθη στο τμήμα πληροφορικής του ΑΠΘ,το δεύτερο το 2010 εισήχθη στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στο ΤΕΙ Αθηνών και φέτος το τρίτο στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πανεπ.Πελοπον. στην Τρίπολη!!

Με το ισχύον σύστημα των μετεγγραφών ο συνάδελφος πολύτεκνος καλείται να διατηρεί 3 σπίτια ανά την Ελλάδα και ένα εδώ στη Λάρισα στον τόπο μόνιμης κατοικίας του!!

Μόνο στο άκουσμα του ότι μονόμισθος πολύτεκνος πατέρας 6 παιδιών (όλα κάτω από 25 ετών)  καλείται να σηκώσει τόσο μεγάλο οικονομικό βάρος (και μάλιστα σε καιρό τόσης μεγάλης οικονομικής κρίσης) είναι αν μη τι άλλο πρωτοφανές για να μην πούμε τρελό.

Με το μέχρι τώρα ισχύον  σύστημα μετεγγραφών ο κάθε πολύτεκνος ( ο οποίος σημειωτέον προστατεύεται από το Σύνταγμα – αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία την οποία εσείς οι πολιτικοί πρέπει να την δείτε κάποτε) δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα.Ηταν τόσο μικρός ο αριθμός των μετεγγραφομένων σπουδαστών που πραγματικά δεν δημιουργούταν πρόβλημα.Δώσατε μεγαλύτερη έμφαση στο να μην κλείσουν περιφερειακά ΑΕΙ-ΤΕΙ παρά να προστατεύσετε την πολύτεκνη οικογένεια.Το μόνο πρόβλημα ήταν στην καθυστέρηση εγγραφής στη νέα σχολή που μπορούσε να φθάσει μέχρι και το Δεκέμβριο.Αυτό όμως ήταν κατά τη γνώμη μας θέμα γραφειοκρατικό και δεν είχε καμιά ανάμειξη ο πολύτεκνος.

Εσείς όμως και οι σύμβουλοι σας εγκλωβίσατε τους πολύτεκνους στις Διοικητικές Περιφέρειες θεωρώντας τα παιδιά των πολυτέκνων παιδιά κατώτερου Θεού δίνοντας τους επί πλέον ειδικές θέσεις,Ανισος ο αγώνας τα δικά μας τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στις ειδικές θέσεις μόνο εδώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που οι σχολές και τα τμήματα είναι κατά πολύ λιγότερα από ότι στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εδώ στη Θεσσαλία έχει ΤΕΙ πληροφορικής και όχι ΑΕΙ που το συγκεκριμμένο άτομο επέλεξε και τιμωρήθηκε από τη μητριά πολιτεία!!

Θα θέλαμε να βρεθείτε κι εσείς στη θέση αυτής της συγκεκριμένης πολύτεκνης οικογένειας και ΜΟΝΟ τότε θα μας καταλαβαίνατε.

Είμαστε της άποψης ότι ακόνη και τώρα κάτι πρέπει να γίνει και να δοθεί η δυνατότητα στον μονόμισθο ήρωα πολύτεκνο γονέα των 6 παιδιών της μετεγγραφής σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ούτως ώστε να μετριασθεί το οικονομικό βάρος και εξαθλίωση της οικογένειας του.

Και επειδή ακούμε και διαβάζουμε ότι επανεξετάζεται η περίπτωση των ειδικών κατηγοριών για του χρόνου,θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι θα δείτε με καλλίτερο μάτι το θέμα των μετεγγραφών των παιδιών των πολυτέκνων.Εσείς καταργήσατε την βάση του 10 και επιτρέψατε να εισάγονται μαθητές με πολύ χαμηλούς βαθμούς.

Επίσης θα θέλαμε να καυτηριάσουμε και την κακή συμπεριφορά που αντιμετώπισαν πολλά μέλη του συλλόγου μας κατά την επικοινωνία τους την περίοδο συμπλήρωσης του ΜΔ από υπαλλήλους του Υπεπθ τους οποίους εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες τους πληρώνουμε και μάλιστα αδρά!!

Η περίπτωση αυτή κ.υπουργέ είναι μια από τις πολλές που γίναμε αποδέκτες διαμαρτυρίας.

 

Περιμένοντας άμεση απάντηση και δίνοντας λύση στο πρόβλημα αυτό σας ευχαριστούμε εκ ων προτέρων

 

Για το Δ.Σ

 

 

     Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

 

    Νικ.Τσιόγιας                                                       Νικ.Αλεξίου

Κοιν.
1.    Μέγαρο Μαξίμου 
2.    Αντ/δρο της Κυβέρνησης κ.Πάγκαλο
3.    Υφ/ργό Παιδείας  κ.Χριστοφιλοπούλου
4.    Γραμματέα Κ.Ο ΠΑΣΟΚ κ.Εξαρχο Βασίλειο

===============================

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΛΑΡΙΣΑΣ  &  ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ                                          3/09/2011
ΗΠΕΙΡΟΥ 83  41222  ΛΑΡΙΣΑ                                     Αρ.Πρ.
ΤΗΛ:2410614177   2410614177      FAX: 2410614981

 

Προς την Υπουργό Παιδείας

Κ.Διαμαντοπούλου Άννα

Θέμα: Μη απόσπαση πολυτέκνων εκπ/κών  

 

Κ.Υπουργέ,

 

Με λύπη μας διαπιστώσαμε στις αποσπάσεις που πραγματοποιήθηκαν από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ ότι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί, μέλη του συλλόγου μας, με οργανική θέση μακριά από Λάρισα και μόνιμη κατοικία στη Λάρισα δεν έλαβαν απόσπαση, θέτοντας έτσι την οικογένεια τους σε μεγάλη αναστάτωση και ανατροπή του προγραμματισμού τους στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε.

Είναι υποχρεωμένη τώρα η οικογένεια τους να συντηρεί ένα σπίτι μακριά από τη Λάρισα και ένα στη Λάρισα με εργαζόμενους συζύγους και τα  ανήλικα παιδιά τους σε αβέβαιο μέλλον και σε περιπέτειες.Ποιος θα μετακινεί τα παιδιά,ποιος θα τα διαβάζει,ποιος θα ……ποιος θα………δεν σας ενδιαφέρει καθόλου δείχνοντας για μια ακόμη φορά το ψυχρό, το ανάλγητο πρόσωπο της Πολιτείας απέναντι στην πολύτεκνη οικογένεια η οποία αν μη τι άλλο προστατεύεται από το Σύνταγμα!!

Και όλα αυτά όταν στις τελευταίες αποσπάσεις στις Περ.Δ/νσεις (ψάξτε και θα δείτε) ήρθε άγαμη-ος καθηγήτρια-ής με οργανική θέση σε σχολείο της Λάρισας!!Γιατί να μην αποσπασθεί ο πολύτεκνος πατέρας και να τιμωρείται παραμένοντας ανά την Ελλάδα;!

Παρακαλούμε να δείξετε την δέουσα προσοχή στο ζήτημα των  περιπτώσεων αυτών  και να προσπαθήσετε να δώσετε λύση στο πρόβλημα.

Είπαμε ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ αλλά όχι και να ανατρέπεται ολόκληρος οικογενειακός προγραμματισμός, να διαλύεται οικογένεια για μερικές περιπτώσεις πολυτέκνων συναδέλφων μετρημένες στα δάχτυλα, οι οποίες κατά τη γνώμη μας δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα. Άλλο ΑΓΑΜΟΣ και άλλο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ. Η διαφορά είναι εμφανής. Κι αυτό όμως το υιοθετήσατε εσείς με την πολιτικής σας.

 

Για το Δ.Σ

 

 

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν.Γραμματέας

 

 

 Ν.Τσιόγιας                                                          Ν.Αλεξίου 

------------ 

Οι  συνάδελφοι που δεν πήραν απόσπαση, να κάνουν επειγόντως Ενστάσεις… δηλώνοντας την πολυτεκνική των ιδιότητα(Ειδική κατηγορία) με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.

---------

Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2011 20:24

Στοιχεία για ενστάσεις επί των αποσπάσεων ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης το υπ. Παιδείας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr 

Στοιχεία για τις ενστάσεις επί των αποσπάσεων ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης το υπ. Παιδείας με έγγραφο που στάλθηκε σήμερα με την ένδειξη «ΕΠΕΙΓΟΝ» προς όλες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Ειδικότερα το έγγραφο του υπ. Παιδείας έχει ως εξής:

Παρακαλούμε:

Να μας αποστείλετε άμεσα το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα ώρα 10.00 π.μ. στο Φαξ 2103442365 με τη σημείωση για γραφείο 1147 όσες αιτήσεις εκπαιδευτικών έχουν υποβληθεί στα Γραφεία σας και αφορούν σε ενστάσεις επί των αποσπάσεων σχετικές με:

  • ενδεχόμενα λάθη μοριοδότησης που οδήγησαν σε μη ικανοποίηση των αιτήσεων,
  • αιτήσεων κατά προτεραιότητα που δεν ικανοποιήθηκαν
  • εκπαιδευτικών που είχαν πολύ σοβαρούς λόγους, οι οποίοι συνιστούν λόγο απόσπασης.

ΔΕ θα αποστείλετε στο Υπουργείο τις αιτήσεις:

  • επανεξέτασης αιτήσεων απόσπασης,
  • ανακλήσεις αποσπάσεων και
  • νέες αιτήσεις (παλαιών εκπαιδευτικών ή νεοδιόριστων)

Οι αιτήσεις αυτές θα παραμείνουν στα Γραφεία μέχρι νεωτέρων οδηγιών.

Παρακαλούμε τις Διευθύνσεις να κοινοποιήσουν το παρόν και στα Γραφεία της αρμοδιότητάς τους.

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Πρόσφατα άρθρα