ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΑΑΤ -

"Δήλωση Μάξιμου Χαρακόπουλου μετά τη συνάντηση με Συνομοσπονδία Πολυτέκνων"

                                                                                                           11/10/2012

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετέβη σήμερα στα γραφεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), όπου είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Θεοτοκάτο και τα μέλη του Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενημέρωσα την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος για την απόφαση της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης, τα χρήματα με τα οποία επιχορηγούνταν από τον ΕΛΓΑ οι αγροτικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ να δίδονται, πλέον, σε πολύτεκνες οικογένειες, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα σε ορεινές, μειονεκτικές, νησιωτικές και ακριτικές περιοχές.

Ζήτησα τη συνδρομή της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων για την κατάρτιση της λίστας των δικαιούχων του επιδόματος, προκειμένου να υλοποιηθεί από το νέο έτος αυτή η απόφαση.

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία υποβάλλεται σε θυσίες, σε επώδυνα, πλην όμως, αναγκαία μέτρα για να παραμείνει η χώρα όρθια, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της στήριξης των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων που μοχθούν στον πρωτογενή τομέα, όπως είναι οι πολύτεκνοι αγρότες και κτηνοτρόφοι».

Ο κ. ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ δήλωσε τα εξής:
"ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο
ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΤΡΙΤΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ
ΘΕΜΑ"

ΒΙΝΤΕΟ:... ΕΔΩ(53ο min)

 

 

-----------

Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του κ. Υπουργού, αρκεί να έχει συνέχεια για να υλοποιηθεί και να μην καταντήσει σαν τις κόκκινες γραμμές και δεσμεύσεις κάποιων άλλων…

Πρόσφατα άρθρα