Γονείς και φοιτητές σε απόγνωση με τις μετεγγραφές...

 Θαύμα... πριν λίγο(Πέμπτη 10π.μ) δημοσιεύθηκαν οι Υ.Α των Μετεγγραφών!! ...  ΕΔΩ  (Δεν απαιτείται Πιστοποιητικό ΑΣΠΕ για απόδειξη της πολυτεκνικής ιδιότητας του πολύτεκνου! Προς νέου τύπου "μαϊμού" πολύτεκνους... από τον κ. Λοβέρδο;;;)

--------

Εγχειρίδιο χρήσης - οδηγίες Πληροφορ. Συστήματος του Υπ.Παιδείας:..  ΕΔΩ 

Ενώ αγνοείται ακόμη η Υ.Α για τη διαδικασία Μετεγγραφής, που έπρεπε να είχε βγει από τον Ιούνιο, το Υπουργείο ξεκινάει τη διαδικασία(Πέμπτη 8.00 π.μ)... 

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα ότι παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς θέσης εισαγωγής στους επιτυχόντες του σχολικού έτους 2013-2014 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 4264/2014 (ΦΕΚ 118/τεύχος Α΄/2014) και του άρθρου 47 του Ν. 4274/2014 (ΦΕΚ 147/τεύχος Α΄/2014), όπως τροποποιήθηκαν με τα άρθρα 38 και 39 του Ν. 4301/2014 (ΦΕΚ 223/τεύχος Α’/2014), καθώς και τις κατ΄ εξουσιοδότησή τους εκδοθείσες Υπουργικές Αποφάσεις.

Για τους επιτυχόντες που θα υποβάλουν αίτηση μεταφοράς θέσης εισαγωγής βάσει των διατάξεων του άρθρου 47 του Ν. 4274/2014, ο αριθμός των μεταφερομένων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) επί του αριθμού των εισακτέων ανά Σχολή ή Τμήμα

Δικαίωμα υποβολής αίτησης:

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που έχουν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατόπιν συμμετοχής τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α΄ και Ομάδας Β’, Μαΐου-Ιουνίου του σχολικού έτους 2013-2014.

Διαδικασία υποβολής αίτησης μεταφοράς θέσης εισαγωγής:

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά.

Για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης, ο υποψήφιος, που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής του, προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιδεικνύοντας το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας ή το Διαβατήριο του (φυσική ταυτοποίηση), προκειμένου να δημιουργήσει τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας.

Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας και τον 8-ψηφίο κωδικό Πανελληνίων Εξετάσεων, ο υποψήφιος υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτησή του μέσω της ιστοσελίδας του Υ.ΠΑΙ.Θ.: http://solon.it.minedu.gov.gr

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινά την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 και λήγει την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι, έχουν δικαίωμα υποβολής μιας (1) και μόνο ηλεκτρονικής αίτησης είτε σύμφωνα με το άρθρο 53 του ν. 4264/2014 είτε σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4274/2014. Όσοι από τους ενδιαφερόμενους επιλέξουν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση βάσει του άρθρου 53 του ν. 4264/2014 οφείλουν να επιλέξουν μια (1) και μόνο υποκατηγορία από τις αναφερόμενες στην εν λόγω διάταξη (π.χ. πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, με αδελφό ή αδελφή ενεργό φοιτητή κ.λ.π.)

• Για το Νόμο 4274 πατήστε εδώ

• Για τους υπόλοιπους Νόμους και τις αποφάσεις πατήστε εδώ

N. 4301/2014

Άρθρο 38

Μεταφορά θέσης εισαγωγής στα ΑΕΙ

1. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 53 του ν. 4264/2014 προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:

«Οι επιτυχόντες που ανήκουν στις περιπτώσεις α΄, β΄, από την περίπτωση γ.β) οι επιτυχόντες ορφανοί από τον έναν γονέα ή τέκνα άγαμης μητέρας με ένα ή δύο μη αναγνωρισθέντα τέκνα, γ.γ) και γ.δ) της παραγράφου 1 δικαιούνται τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής  τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ που βρίσκεται στην Περιφέρεια κατοικίας των γονέων τους ή εάν αυτό δεν υπάρχει, δύνανται να επιλέξουν την πλησιέστερη αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους.

Οι επιτυχόντες ορφανοί και από τους δύο γονείς που ανήκουν στην περίπτωση γ.β) της παραγράφου 1 δικαιούνται τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ στην Περιφέρεια που ανήκει η πόλη μόνιμης κατοικίας τους ή εάν δεν υπάρχει, δύνανται να επιλέξουν την πλησιέστερη αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ στη μόνιμη κατοικία τους.

Οι επιτυχόντες που ανήκουν στις περιπτώσεις γ.α) και γ.ε) της παραγράφου 1 δικαιούνται τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ που βρίσκεται στην Περιφέρεια κατοικίας των γονέων τους ή σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ στην Περιφέρεια που ανήκει η πόλη φοίτησης του αδελφού  ή αδελφής τους. Εάν δεν υπάρχει αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα στην Περιφέρεια των γονέων τους ή στην πόλη φοίτησης του αδελφού ή αδελφής τους, μπορούν να πιλέξουν την πλησιέστερη αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα

ΑΕΙ από τη μόνιμη κατοικία των γονέων τους.

Σε περίπτωση που οι αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα ΑΕΙ είναι περισσότερες από μία ανά Περιφέρεια, οι δικαιούχοι μεταφοράς θέσης οφείλουν να τις δηλώσουν όλες κατά σειρά προτίμησης. Η επιλογή των επιτυχόντων ανά Σχολή ή Τμήμα γίνεται βάσει των μορίων εισαγωγής τους και τη δηλωθείσα σειρά προτίμησης. Η κατανομή των θέσεων θα γίνει ισάριθμα για τις αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα, σύμφωνα με το συνολικό αριθμό των

κατατεθεισών αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της παρούσας παραγράφου.»

2. Η περίπτωση γ.ε) της παρ. 1 του άρθρου 53 του ν. 4264/2014 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«γ.ε) πολύδυμα τέκνα ή επιτυχόντες αδελφοί εφόσον  συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ίδιο έτος ή έστω το

ένα τέκνο εισήχθη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με διάκριση στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής ή Χημείας ή Βιολογίας, δικαιούνται τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου, εφόσον πέτυχαν σε Πανεπιστήμιο ή σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Τ.Ε.Ι., εφόσον πέτυχαν σε Τ.Ε.Ι..

Η έναρξη ισχύος της διάταξης αυτής αρχίζει την 29η Σεπτεμβρίου 2014.»

Άρθρο 39

Για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 53 του  ν. 4264/2014 (Α’ 118) και του άρθρου 47 του ν. 4274/2014 (Α’ 147), δεν επιτρέπεται η μεταφορά θέσης: α) σε αντίστοιχο Τμήμα ή Σχολή του ίδιου Α.Ε.Ι. και β) μεταξύ  αντίστοιχου Τμήματος ή Σχολής Α.Ε.Ι. που εδρεύει στην Περιφέρεια Αττικής ή στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

 ==============

Τώρα καλεί τα παιδιά το υπουργείο να κάνουν μια απλή Αίτηση, τα δικαιολογητικά θα προσκομιστούν μετά στις Γραμματείες των Σχολών... Υπενθυμίζουμε όμως τι είχε γίνει στις 14/4/2014 με παρέμβαση του κ. Κυριαζή. ΔΕΙΤΕ:... ΕΔΩ

Τέτοιος έλεγχος θα ξαναγίνει και φέτος κ. Γενικέ;;; 

 

 Προσοχή... για το 10% 

Θα πρέπει οι επιτυχόντες πολύτεκνοι,  σε θέση εισαγωγής σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 με το προβλεπόμενο από το άρθρο 53 του Ν. 4264/2014 ποσοστό 10% και εφόσον  επιθυμούν να μεταγραφούν, να υποβάλλουν εμπρόθεσμα αίτηση μεταφοράς θέσης εισαγωγής κατά τη διαδικασία που προβλέπει η Υπουργική Απόφαση.  Αυτό  κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να θεμελιωθεί το έννομο συμφέρον καθ` ενός εκ των ενδιαφερομένων και εν συνεχεία, σε περίπτωση απορριπτικής αποφάσεως, να καταστεί δυνατή η προσφυγή ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών Δικαστηρίων. 
==== 

 

 Σχετικά:

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα