Ενημέρωση
- 21 Οκτωβρίου 2013 // //
- Εγκύκλιοι ΑΣΠΕ
- Εμφανίσεις: 7665
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Αρ. πρωτ. 313 Αθήνα, 18/10/2013
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
Προς
όλες τις Πολυτεκνικές Οργανώσεις-
Μέλη της ΑΣΠΕ
Εγκύκλιος αρ. 4 / 2013
Αγαπητοί Συνάδελφοι, με την παρούσα Εγκύκλιο, σάς ενημερώνουμε για τα παρακάτω θέματα:
-Α-
ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
α. Όπως γνωρίζετε, με νομοθετική ρύθμιση (παρ. 1 του άρθρου 7 του Ν. 3454/2006)η ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας εορτάζεται, από τις πολύτεκνες οικογένειες της χώρας, την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, κατά την οποία τιμούνται οι Προστάτες των πολυτέκνων Άγιοι ΤΕΡΕΝΤΙΟΣ και ΝΕΟΝΙΛΛΗ και τα επτά τέκνα τους.
Φέτος ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου τ. έτους, που συμπίπτει να είναι η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.
β. Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΣΠΕ, στη Συνεδρίασή του στις 28 Σεπτεμβρίου 2013, μεταξύ των άλλων θεμάτων της ημερησίας διατάξεως, ασχολήθηκε και με την εορτή της πολύτεκνης οικογένειας και έθεσε ως στόχο:
Να σταματήσει η αντιπολυτεκνική, αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική πολιτική της Κυβέρνησης, με αναφορά στα μέτρα που έλαβε κατά των πολυτέκνων και από τα οποία ουσιαστικώς ελάχιστα εισέπραξε και αναλόγως με τις εξελίξεις να γνωστοποιηθεί με Εγκύκλιο της ΑΣΠΕ ποια θέματα πρέπει να προβληθούν στον τοπικό τύπο και τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και συνοπτικώς να προβληθούν και να ζητηθεί:
1) Η επαναχορήγηση της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και η επαναχορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, όπως γινόταν μέχρι το 2009.
2) Η επαναχορήγηση του δικαιώματος της μετεγγραφής στους πολυτέκνους και τα τέκνα πολυτέκνων, όπως ίσχυε επί 32 χρόνια από το 1979 έως 2010, στις Σχολές και Τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ, στην αντίστοιχη Σχολή, που είναι πλησιέστερη του τόπου κατοικίας των γονέων τους ή σπουδάζει ο (η) αδελφός (ή) τους.
3) Η επάνοδος του αφορολογήτου των παιδιών, όπως καθορίσθηκε με τον Ν. 38422012 (ΦΕΚ 58Α23-4-2010) στις 25.500 ευρώ για όσους έχουν τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και να θεσπισθεί επί πλέον τουλάχιστον 5.000 ευρώ για κάθε ένα από το 5ο και επί πλέον τέκνα.
4) Να εξαιρεθούν της διαθεσιμότητος οι πολύτεκνοι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι μόνον οι έχοντες τέσσερα προστατευόμενα τέκνα.
5) Να τοποθετούνται οι πολύτεκνοι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί πολύτεκνοι στον τόπο των συμφερόντων τους και να δοθεί λύση στο θέμα του διορισμού των πολύτεκνων εκπαιδευτικών και στο θέμα της μεταφοράς θέσεων για τους φοιτητές που έχουν δώσει ήδη Πανελλήνιες εξετάσεις να προτάσσονται οι πολύτεκνοι και τα τέκνα των πολυτέκνων.
6) Να εξαιρεθούν οι πολύτεκνοι από τον φόρο πολυτελείας, δεδομένου ότι απέκτησαν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού εξ ανάγκης λόγω των πολλών παιδιών τους και να έχουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας για τ΄ αυτοκίνητα τους, καθότι δεν διάγουν πολυτελή βίο!
7) Για την ένταξη των πολυτέκνων οικογενειών στα προγράμματα προϊόντων της Ε.Ε., να επανέλθει το ατομικό οικογενειακό εισόδημα στο ποσό των 12.000 ευρώ που προεβλέπετο στην προηγούμενη Κ.Υ.Α (22830/2011), γιατί με το όριο των 7.200 ευρώ που τέθηκε με την υπ’ αριθμ. 279/23460/2013 Κ.Υ.Α. στην ουσία οι πολύτεκνες οικογένειες αποκλείσθηκαν από τα προγράμματα αυτά.
γ. Κατόπιν αποφάσεως της Ε.Ε. της ΑΣΠΕ, που πάρθηκε στις 13/9/2013 αποφασίσθηκε όπως ο εορτασμός της πολύτεκνης οικογένειας στην Αττική, να πραγματοποιηθεί στον Ι. Ναό «ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» που βρίσκεται επί της οδού Ολυμπίας 38 στην Αργυρούπολη.
δ. Η ΑΣΠΕ με την υπ΄αριθμ. 308/8-10-2013 επιστολή της, προς τους Συλλόγους Πολυτέκνων Αττικής (ΕΠΑ – ΕΟΠΑ – ΠΕΠ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – Ν. ΙΩΝΙΑΣ) τους ενημέρωσε πως στην Αττική ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στον Ι. Ναό «ΚΟΙΜΗΣΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» στην Αργυρούπολη, προσέτι δε τους παρότρυνε να συμμετάσχουν στον εορτασμό σύσσωμα τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων και να ειδοποιήσουν έγκαιρα, όσο το δυνατόν περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες – μέλη τους για τη συμμετοχή τους οικογενειακώς στον εορτασμό.
ε. Επειδή ενδέχεται ορισμένοι ιερείς να μη γνωρίζουν το Απολυτίκιο των προστατών των πολυτέκνων, σας το παραθέτουμε, με την επισήμανση ότι η ακολουθία των Αγίων Ενδόξων και Ομοζύγων Μαρτύρων Τερεντίου και Νεονίλλης και των τέκνων τους, εκπονήθηκε από το «Μέγα Υμνογράφο της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας» Δρα Χαράλαμπο Μπούσια, πολύτεκνο πατέρα και Αντιπρόεδρο της Ενώσεως Πολυτέκνων Αθηνών:
Ἀπολυτίκιον.
Ἦχος πλ. α΄
Τόν συνάναρχον Λόγον.
Νεονίλλαν πανένδοξον
καί Τερέντιον, ὡς
Πολυτέκνων μαρτύρων
Φωστῆρας θεολαμπεῖς,
καί αὐτῶν ἑπτάδα τέκνων
ἀνυμνήσωμεν, Σάρβηλον,
Φώτιον, Νιτᾶν καί
Θεόδουλον σεπτόν, Ἱέρακα,
θεία Βήλην, ἅμα γενναίαν
Εὐνίκην, αὐτῶν πρεσβείας
ἐξαιτούμενοι.
-Β-
ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ
α) Αναφορικά με τη συνδρομή των Συλλόγων – μελών της ΑΣΠΕ, προς την ίδια, το Γενικό Συμβούλιό της στη Συνεδρίασή του στις 28 Σεπτεμβρίου 2013, αποφασίσθηκε, όπως με την Εγκύκλιο που θα σταλεί προς όλα τα Σωματεία – μέλη της ΑΣΠΕ εν όψει της εορτής των Πολυτέκνων της 3 Νοεμβρίου τ. έτους, να γνωστοποιηθεί σε όλα τα μέλη,
πίνακας στον οποίο θ’ αναγράφονται τα παρακάτω στοιχεία:
1η στήλη: Τους Συλλόγους Πολυτέκνων, κατ΄ αλφαβητική σειρά.
2η στήλη: Το σύνολο των μελών των πολυτέκνων οικογενειών κάθε Συλλόγου.
3η στήλη: Το 1/3 του συνόλου των μελών κάθε Συλλόγου.
4η, 5η , 6η, και 7η στήλες: Τα υλικά που έχει προμηθευτεί κάθε Σύλλογο
από την ΑΣΠΕ ήτοι:
· Οικογενειακά ένσημα (4)
· Παιδικά ένσημα (5)
· Οικογενειακά βιβλιάρια (6) και
· Αντίγραφα βιβλιαρίων (7).
8η στήλη: Το ποσό σε ευρώ που έχει μέχρι σήμερα καταβάλλει στην ΑΣΠΕ κάθε Σύλλογος για τα υλικά που προμηθεύτηκε και
9η στήλη: Το συγκεντρωτικό ποσό που πρέπει να καταβάλλει κάθε Σύλλογος στην ΑΣΠΕ την 31/12/2013, που προκύπτει από το 1/3 των μελών, πολλαπλασιαζόμενο Χ 6 και αφαιρούμενο του καταβληθέντος ήδη ποσού της στήλης 8.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο πίνακας έχει ενημερωθεί έως και τις 17/10/2013
β) Το ποσό που θ΄ αντιστοιχεί στο 13 θα είναι ο αριθμός αυτός πολλαπλασιαζόμενος επί 6 ευρώ για κάθε οικογένεια μέλος, δηλ. εάν κάποιος Σύλλογος έχει 900 μέλη το 13 είναι 300 μέλη, για αυτά τα 300 μέλη πρέπει να καταβάλει την ελάχιστη συνδρομή του (300Χ 6), δηλ. 1.800 ευρώ. Στο ποσό αυτό θα συμπεριλαμβάνεται κάθε ποσό που έχει καταβάλει στην ΑΣΠΕ και αφορά οικογενειακά ένσημα, παιδικά ένσημα, αντικατάσταση βιβλιαρίων και νέα βιβλιάρια.
Διευκρινίζεται ότι το ποσό των 6 ευρώ αντιστοιχεί σε δύο (2) οικογενειακά ένσημα και ένα (1) παιδικό κατά μέσο όρο.
Οι έχοντες πραγματοποιήσει θεωρήσεις πέραν του 1/3 του αριθμού των μελών τους, αυτονόητο είναι ότι θα έχουν αριθμό ψήφων στη Γενική Συνέλευση με βάση τα όσα πλήρωσαν.
-Γ-
ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΠΕ
Με την ίδια ως άνω απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΣΠΕ, αποφασίστηκε να γνωστοποιηθούν σε όλους τους Συλλόγους τα παρακάτω:
α) Ο αριθμός των ψήφων θα καθορισθεί για κάθε Σύλλογο ως ακολούθως: Το συνολικό ποσό, για οικογενειακά ένσημα, παιδικά ένσημα, αντικατάσταση βιβλιαρίων και νέα βιβλιάρια, που θα έχει καταβληθεί από το Σύλλογο στην ΑΣΠΕ, θα διαιρείται διά του έξι (6) και ο προκύπτων αριθμός θα είναι ο αριθμός των οικογενειών για τις οποίες έχει καταβάλει την συνδρομή του και βάσει αυτού του αριθμού θα υπολογίζεται και ο αριθμός των ψήφων του στην Γενική Συνέλευση.
β) Σωματείο που δεν θα έχει καταβάλει την παραπάνω ελάχιστη συνδρομή του δηλ. του 13 Χ 6 των μελών του, αυτονόητο είναι ότι δεν δικαιούται συμμετοχής σε Γενική Συνέλευση και περαιτέρω από 1ης Ιανουαρίου 2014 η ΑΣΠΕ δεν θ΄ αποστέλλει στον Σύλλογο αυτό τα τυχόν ζητούμενα πιστοποιητικά πολυτεκνικής ιδιότητος, αλλά αυτά θ΄ αποστέλλονται στους ίδιους τους πολυτέκνους με χρέωση στους ίδιους των εξόδων αποστολής τους. Το ίδιο θα γίνεται και για την αντικατάσταση των βιβλιαρίων.
-Δ-
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
1. Ο συνταγματικός νομοθέτης αναγνωρίζοντας τη συμβολή των πολυτέκνων οικογενειών στην άμβλυνση της υπογεννητικότητας, παρέσχε άμεση προστασία σε αυτές.
Ειδικότερα στις παρ. 2 και 5 του άρθρου 21 του Συντάγματος που ορίζονται:
«2. Πολύτεκνες οικογένειες […] έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος»
«5. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους»
2 α. Το Σ.τ.Ε. με σειρά αποφάσεών του έχει αποφανθεί πως:
«Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων, αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικότερου δημόσιου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα»
β. Περαιτέρω το Σ.τ.Ε., αναφορικά με την περικοπή του πολυτεκνικού επιδόματος και της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, κρίνοντας υπόθεση, που αφορούσε την απονομή σύνταξης σε χήρο πατέρα, που ελάμβανε το επίδομα και ο ΟΓΑ αρνήθηκε να του χορηγήσει τη σύνταξη, αποφάνθηκε:
[…] σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του Ν. 189290, οι παροχές του νόμου αυτού, δηλαδή τόσο το επίδομα, όσο και η ισόβια σύνταξη, έχουν, προσέτι, τον χαρακτήρα κινήτρου προς τους νέους γονείς για την δημιουργία πολύτεκνων οικογενειών, με στόχο την αντιμετώπιση του οξέως δημογραφικού προβλήματος της χώρας. Η χορήγηση δε της συντάξεως αποτελεί επί πλέον κίνητρο προς τους γονείς, δεδομένου ότι η οικονομική ενίσχυση προς αυτούς δεν θα παύσει να χορηγείται λόγω της ηλικίας των τέκνων. Κατ΄ ακολουθίαν, για να είναι πλήρης και λυσιτελής η συνταγματικώς επιβαλλόμενη προστασία της πολύτεκνης οικογένειας, η ισόβια σύνταξη πρέπει να καταβάλλεται και στον επιζώντα σύζυγο (πατέρα), σε περίπτωση θανάτου της συζύγου του ή, για την ταυτότητα του λόγου, και στην περίπτωση που αυτός λαμβάνει το επίδομα και όλα τα τέκνα του συμπληρώσουν το 23ο έτος της ηλικίας τους».
-Ε-
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»
Η εφημερίδα το «ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», κάθε Κυριακή δημοσιεύει άρθρα για επίκαιρα θέματα, που αφορούν τους πολύτεκνους και θα πρέπει όλοι μας αφ’ ενός μεν να ενημερωνόμαστε μέσω των άρθρων αυτών και αφ’ ετέρου να στηρίξουμε την εφημερίδα αυτή ώστε να μπορούμε κάθε Κυριακή να έχουμε δημοσιεύματά της.
-ΣΤ-
ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ
Παρακάτω σάς παραθέτουμε ορισμένα ενδιαφέροντα δημογραφικά ευρήματα της τελευταίας απογραφής προς ενημέρωσή σας αφ’ ενός και αφ’ ετέρου μπορείτε να επικαλείστε μερικά από αυτά, κατά περίπτωση, όταν αναφέρεσθε στους αρμοδίους φορείς, μήπως και ξυπνήσουν από το λήθαργο στον οποίο έχουν πέσει. Ειδικότερα:
Μόνιμος πληθυσμός: (Το σύνολο των ατόμων που έχουν ζήσει συνεχώς στον τόπο συνήθους διαμονής τους, για περίοδο, τουλάχιστον, 12 μηνών πριν την ημερομηνία αναφοράς της Απογραφής ή έφθασαν στον τόπο συνήθους διαμονής τους κατά τους τελευταίους 12 μήνες πριν την ημερομηνία αναφοράς, με την πρόθεση να παραμείνουν εκεί για, τουλάχιστον, 1 χρόνο.) | Το έτος 2011 ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας ήταν 10.815.197 άτομα, από τα οποία 5.302.703 άρρενες (49,0%) και 5.512.494 θήλεις (51,0%). |
Νόμιμος πληθυσμός: | Ο νόμιμος πληθυσμός ήταν 9.903.268 άτομα. |
Φυσική μεταβολή πληθυσμού: | Η φυσική μεταβολή πληθυσμού, δηλαδή η μεταβολή που οφείλεται μόνο στη διαφορά των γεννήσεων με τους θανάτους χωρίς συνυπολογισμό της μετανάστευσης, παρουσίασε αρνητική εξέλιξη, με φυσική μείωση του πληθυσμού κατά 16.299 άτομα. |
Γεννήσεις: | Οι γεννήσεις κατά το 2012, ανήλθαν σε 100.371 άτομα (51.654 αγόρια και 48.717 κορίτσια), σημειώνοντας μείωση κατά 5,69% σε σύγκριση με το 2011, που είχαν ανέλθει σε 106.428 άτομα (54.862 αγόρια και 51.566 κορίτσια). Να σημειωθεί πως από τις γεννήσεις αυτές 15.420 είναι γεννήσεις αλλοδαπών, οπότε οι γεννήσεις από Ελληνίδες είναι μόλις 84.851! Αναφορικά με την υπηκοότητα της μητέρας, το 2012 καταγράφησαν 84.851 γεννήσεις από Ελληνίδες (ποσοστό 84,54%) και 15.520 από αλλοδαπές (ποσοστό 15,46%). Τα αντίστοιχα στοιχεία του έτους 2011 ήταν 87.426 (ποσοστό 82,14%) από Ελληνίδες μητέρες και 19.002 (ποσοστό 17,85%) από αλλοδαπές. Η μέση ηλικία της μητέρας κατά τη γέννηση, το 2012, ήταν 31,6 έτη, σημειώνοντας ελαφρά αύξηση σε σχέση με το 2011, που η αντίστοιχη μέση ηλικία ήταν 31,4 έτη. |
Θάνατοι: |
Οι θάνατοι, κατά το 2012, παρουσίασαν αύξηση κατά 5% και ανήλθαν στις 116.670 (άνδρες 60.137 και γυναίκες 56.533) έναντι 111.099 που ήταν το 2011 (57.999 άνδρες και 53.100 γυναίκες). Η μέση ηλικία κατά το θάνατο, κατά το έτος 2012, ανήλθε στα 74,79 έτη για τους άνδρες και 80,64 έτη για τις γυναίκες, παρουσιάζοντας, σε σχέση με το έτος 2011, μικρή μείωση για τους άνδρες, που ήταν 74,82 έτη και μικρή αύξηση για τις γυναίκες που το 2011 ήταν 80,44 έτη. |
Γάμοι: | Κατά το έτος 2012, οι γάμοι ανήλθαν σε 49.710, έναντι 55.099 του έτους 2011, παρουσιάζοντας μείωση 9,8%. Το μεγαλύτερο ποσοστό της μείωσης (15,64%) σημειώθηκε στους θρησκευτικούς γάμους, οι οποίοι κατά το έτος 2012 ανήλθαν σε 23.980, έναντι 28.427 το 2011. Αντίθετα οι πολιτικοί υπερέβησαν τους θρησκευτικούς κατά 3,6%, αφού στο σύνολο των γάμων οι θρησκευτικοί ήταν 23.980 (ποσοστό 48,2%) και οι πολιτικοί 27.530 (ποσοστό 51,8%). Η μέση ηλικία των γυναικών κατά τον α΄ γάμο, για το έτος 2012 ήταν 29,6 έτη ενώ το 2011 ήταν 29,4. Η αντίστοιχη μέση ηλικία των ανδρών για το 2012 ήταν 32,5 έτη ενώ το 2011 ήταν 32,4. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο. |
Οικογενειακή κατάσταση: | Ο μόνιμος πληθυσμός κατά φύλο και οικογενειακή κατάσταση έχει ως ακολούθως: Άγαμοι 39% (21,5% άρρενες και 17,5% γυναίκες). Έγγαμοι με σύμφωνο συμβίωσης και σε διάσταση 50,3% (25,2% άνδρες και 25,1% γυναίκες. Χήροι/ες 7,6%, διαζευγμένοι/ες 3,1%). |
Ηλικιακή δομή του πληθυσμού: | Κατά την απογραφή υπήρχαν στη χώρα μας 1.569.089 παιδιά ηλικίας έως 14 ετών και 553.225 παιδιά από 15 έως 19 ετών, συνολικά δηλαδή λίγο πάνω από 2 εκατ. (2.122.314). Από την άλλη πλευρά έχουμε 1.133.921 άτομα ηλικίας 60 - 69 ετών και 1.017.163 άτομα ηλικίας 70 – 79 ετών. Επιπλέον έχουμε και 583.278 υπερήλικες πάνω από 80 ετών Δηλαδή 2,7 εκατ. Έλληνες, πάνω από το 20% του πληθυσμού, είναι ηλικιωμένοι. |
Δείκτης γήρανσης του πληθυσμού: | Με βάση τα στοιχεία του έτους 1991, ο δείκτης γήρανσης του πληθυσμού (η αναλογία δηλαδή του γεροντικού πληθυσμού (άνω των 65 ετών) προς τον ηλικιακά νεότερο πληθυσμό (0-14 ετών) έχει αυξηθεί σημαντικά. Πριν από 20 χρόνια ήταν 73,7 για να φτάσει το έτος 2011 στο 135,4. |
Δείκτης γονιμότητας: |
Το έτος 1975 ο δείκτης γονιμότητας ήταν 2,33 παιδιά και το 2011 έχει πέσει στο 1,4 παιδιά ανά γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας, τη στιγμή κατά την οποία ο δείκτης για την ανανέωση των γενεών ανέρχεται σε 2,1 παιδιά. |
Σύνολο νοικοκυριών και συγκρότησή τους: (Νοικοκυριό αποτελεί το σύνολο των ατόμων που διαμένουν μόνιμα σε μία κατοικία (κανονική ή μη) είτε έχουν συγγενικές σχέσεις είτε όχι) | Το σύνολο των νοικοκυριών ανέρχεται σε 4.134.157, από τα οποία 1.061.471 είναι μονομελή, 1.218.356 είναι διμελή, 817.842 είναι τριμελή, 726.469 είναι τετραμελή, 209.545 είναι πενταμελή, 68.595 είναι εξαμελή, 20.272 είναι επταμελή, 7.510 είναι οκταμελή, 1.881 είναι εννεαμελή και 2.216 έχουν δέκα μέλη και άνω. Τα μονομελή και διμελή νοικοκυριά αποτελούν το 55,2% του συνόλου των νοικοκυριών, γεγονός που δείχνει ότι οι Έλληνες δεν κάνουν πλέον παιδιά. |
Πυρηνικές οικογένειας: (Πυρηνική οικογένεια θεωρείται η ύπαρξη δύο ή περισσοτέρων ατόμων μέσα στο νοικοκυριό, τα οποία σχετίζονται ως σύζυγοι, ως συμβιούντες σύντροφοι ή ως γονέας και παιδί) | Το σύνολο των πυρηνικών οικογενειών ανέρχεται σε 3.021.133 από τις οποίες 913.204 παντρεμένα ζευγάρια χωρίς παιδιά, 1.570.269 παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά, 61.630 συμβιούντες χωρίς παιδιά στο ίδιο νοικοκυριό, 12.317 συμβιούντες με παιδιά, 74.421 μονογονεϊκές οικογένειες (πατέρας με παιδί-ιά) και 389.292 μονογονεϊκές οικογένειες (μητέρα με παιδί – ιά). |
Υπηκοότητα: | Από το συνολικό αριθμό 9.903.268 άτομα έχουν Ελληνική υπηκοότητα, 199.101 άτομα έχουν υπηκοότητα άλλων χωρών της Ε.Ε., 708.003 άτομα έχουν υπηκοότητα λοιπών χωρών και 4.825 άτομα είναι χωρίς υπηκοότητα ή έχουν υπηκοότητα αδιευκρίνιστη. Δηλαδή το σύνολο των αλλοδαπών που διέμεναν μόνιμα στην Ελλάδα κατά την απογραφή, όπως και των ατόμων χωρίς ή με αδιευκρίνιστη υπηκοότητα, ανήλθε στις 911.929 άτομα. Από τους παραπάνω, το 52,7% έχουν αλβανική υπηκοότητα, 8,3% βουλγαρική, 5,1% ρουμανική, 3,7% πακιστανική και 3% γεωργιανή κ.ά. Οι αλβανοί στην Ελλάδα ανέρχονται σε 480.824 και οι ρουμάνοι σε 46.523. |
Παράνομοι μετανάστες: | Ούτε ξέρει κανείς, ούτε ενδιαφέρεται να μάθει πόσοι είναι!!! |
-Ζ-
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Συνάδελφοι.
Με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας, επιβάλλεται η συντονισμένη αντίδραση των Συλλόγων Πολυτέκνων, προκειμένου ν’ ανακοπεί η αντιδημογραφική, αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή επιδρομή εναντίον τους. Με συνοπτικές διαδικασίες καταργούνται, το ένα μετά το άλλο, νομοθετήματα που αποτελούσαν δημογραφικά κίνητρα, δεν είχαν κανένα απολύτως οικονομικό κόστος και συνέβαλαν, με το δικό του τρόπο το καθ’ ένα, στην αύξηση των γεννήσεων τις περιόδους που αυτά ίσχυαν.
Παρακάτω σάς παραθέτουμε τις διευθύνσεις, τηλέφωνα, fax και ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Πρωθυπουργού και των εμπλεκομένων Υπουργών, οι οποίοι πρέπει καθημερινά να «βομβαρδίζονται» με επιστολές, τηλεφωνήματα, fax – email, τηλεγραφήματα κ.ά διαμαρτυρίας.
Πρωθυπουργoύ κ. Αντώνιου Σαμαρά:
Δ/νση: Μέγαρο Μαξίμου - Ηρώδου Αττικού 19, Τ.Κ. 106 74
Τηλ.: 210-33.85.424 Fax: 210-67.15.799
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου:
Δ/νση: Χαριλάου Τρικούπη 50
Τηλ.: 210 36.65.375,36.65.376
Fax: 210-36.65.092
Email: pasok@pasok.gr
Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου:
Δ/νση: Λεωφόρος Συγγρού 340, Τ.Κ. 176 73 Καλλιθέα
Τηλ.: 210-94.44.000, 94.44.535
Fax: 210-94.44.810
Υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα:
Δ/νση: Νίκης 5-7, Τ.Κ. 101 80
Τηλ.: 210-32.44.924, 33.32.606, 32.21.511 Fax: 210-33.32.608
Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα:
Δ/νση: Πανεπιστημίου 37, Τ.Κ. 101 65
Τηλ.: 210-32.49.867 Fax:210-32.38.783
Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Μαυραγάνη:
Δ/νση: Καρ. Σερβίας 10, Τ.Κ. 101 84
Τηλ. 210-33.75.000, 33.75.719
Fax: 210-32.32.524Email: secr.dep yo.syzefxis.gov.grΥπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ιωάννη Βρούτση:
Δ/νση: Σταδίου 29, (8ος όροφος) Τ.Κ. 101 10
Τηλ. 210-33.68.354, 32.11.200, 32.13.333
Fax: 210-32.44.377, 33.68.355, 32.11.300
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ypourgos yeka.grΥφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου:
Δ/νση: Σταδίου 29, Τ.Κ. 101 10 Αθήνα
Τηλ: 210-33.68.291, 33.68.292 Fax: 210-33.68.210, 52.02.669Email: yfypourgos yeka.grΥπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Κων/νου Αρβανιτόπουλου:
Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.,Κ. 151 80 Μαρούσι
Τηλ.: 210-34.43.505, 34.43.508 Fax: 210-34.43.865, 34.42.887
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου:
Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.,Κ. 151 80 Μαρούσι
τηλ. 210-3443523, 3443654Fax: 210- 3442882 Email: kedikoglou@minedu.gov.grΥφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γκιουλέκα:Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.,Κ. 151 80 Μαρούσι
τηλ. 210-34.43.460Fax: 210-34.43.383Email: kgoulekas@minedu.gov.grΥπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη:
Δ/νση: Βασ. Σοφίας 15, Τ.Κ. 106 74
τηλ. 213 13 13 590
Fax: 210-36.41.048
Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη:
Δ/νση: Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Τ.Κ. 101 91 Παπάγου
τηλ. 210- 65.08.040, 65.08.000
Fax: 210-65.08.040
Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη:
Δ/νση: Αχαρνών 2, Τ.Κ. 101 76
Τηλ: 210-212 42 80, 210-212 43 92, 210-212 41 81
Fax: 210-52.37.904Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου:
Δ/νση: Αχαρνών 2, Τ.Κ. 101 76 Αθήνα
Τηλ: 210-212 42 20, 210-212 41 28, 210-212 43 77
Fax: 210-52.30.472Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την ΑΣΠΕ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Ο Διευθυντής
Βασίλειος Θεοτοκάτος Εμμανουήλ Χρυσόγελος Χαράλαμπος Παύλος
Ο Πίνακας(με υπόλοιπα οφειλής 31/12)... ΕΔΩ