Αρ. Πρωτ. 307                                Αθήνα, 8/12/2010
ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
Προς
                                                                        όλες  τις  Πολυτεκνικές Οργανώσεις-
                                                                        Μέλη της ΑΣΠΕ
                                                                        ενόψη της Γενικής Συνέλευσης της                                                                          15 Ιανουαρίου 2011
 
Εγκύκλιος αρ. 7 / 2010
 
            Αγαπητοί Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω θέματα:
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
1.         Η Κυβέρνηση δια στόματος του Πρωθυπουργού, τόσο με την ευκαιρία της αναλήψεως των καθηκόντων του, όσο και στα μηνύματά του με την ευκαιρία του εορτασμού της πολύτεκνης μητέρας διακήρυξε: «η νέα Κυβέρνηση δεν  θα αρκεστεί σε αποσπασματικά μέτρα αλλά θα προχωρήσει άμεσα σε ολοκληρωμένες και οριζόντιες πολιτικές, στο σπίτι, στο σχολείο, στην εργασία, στην κοινωνία. Πολιτικές, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της πολύτεκνης οικογένειας, αλλά παράλληλα θα δίνουν κίνητρα και θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να μεγαλώσουν όχι όσα παιδιά μπορούν, αλλά όσα παιδιά θέλουν…».
Δυστυχώς οι οριζόντιες πολιτικές που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες, πομφόλυγες και πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, αφού μετατράπηκαν σε ανελέητη επιδρομή κατά των Πολυτέκνων με το να καταργούνται το ένα μετά το άλλο, θεσμοθετημένα από δεκαετίας δικαιώματα των πολυτέκνων οικογενειών (κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, πρόστιμα ημιυπαίθριων χώρων, τέλη κυκλοφορίας, κατάργηση των προσλήψεων των εκπαιδευτικών, μετεγγραφές σπουδαστών – φοιτητών, ασφαλιστικό, φορολογικό κ.ά.).
            Συνεχίζοντας η Κυβέρνηση την αντιδημογραφική της πολιτική που οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση της πολύτεκνης οικογένειας, αποφάσισε να επιφέρει σε αυτές τη χαριστική βολή, με την περικοπή του πολυτεκνικού επιδόματος και της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, αξιώνοντας όπως, το κατά κεφαλή εισόδημα μιας πολύτεκνης οικογένειας με 4 παιδιά κάτω των 23 ετών, να μην υπερβαίνει το ποσό των 6.600 ευρώ ετησίως (40.000 : 6 μέλη ίσον 40.000 ευρώ ή σε 555 ευρώ το μήνα για τη χορήγησή τους!!! Και ακόμη όταν μια πολύτεκνη μητέρα λαμβάνει το επίδομα του τρίτου παιδιού και το πολυτεκνικό επίδομα της απαγορεύει τη λήψη του επιδόματος του τρίτου παιδιού!!!
 
2.        Κατόπιν των παραπάνω, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΣΠΕ που συνήλθε στις 4/12/2010, σε συνεργασία με τα Προεδρεία των Συλλόγων Πολυτέκνων Αττικής, αποφάσισε τα παρακάτω και παρακαλούμε όπως καταβληθεί από όλους συντονισμένα η επιβαλλόμενη προσπάθεια για την υλοποίησή τους. Ειδικότερα:
 
α) Να αποσταλεί απ’ όλους τους Συλλόγους Πολυτέκνων ταχυδρομική επιστολή ή fax διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, καθώς επίσης στα ΜΜΕ, πολιτικούς και άλλους παράγοντες της περιοχής σας.
 
β) Να παροτρύνετε όσο το δυνατόν περισσοτέρους πολυτέκνους να αποστείλουν επιστολή με παρεμφερές περιεχόμενο στους παραπάνω.
Επιβάλλεται να κατακλεισθούν τα γραφεία τους, τα fax και τα τηλέφωνά τους με επιστολές και τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας.
Προς διευκόλυνσή σας, σας επισυνάπτουμε υπόδειγμα επιστολής ή δελτίο τύπου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να συντάξει μια επιστολή όπως αυτός νομίζει.  Επίσης σας γνωρίζουμε τα τηλέφωνα, τα φαξ και τις δ/νσεις των: Πρωθυπουργού και Υπουργών.
Πρωθυπουργός
            Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
            Τηλ. 210-33.85.424
            Fax. 210-67.15.799
            Δ/νση: Μέγαρο Μαξίμου - Ηρώδου Αττικού 19, Τ.Κ. 10674
 
2.         Γιώργος Παπακωνσταντίνου Υπ. Οικονομικών
            Emai minister@minfin.gr
            Τηλ. 210-32.44.924, 33.32. 606, 32.21.511
Fax. 210-33.32.608
Δ/νση:  Νίκης 5-7,  Τ.Κ. 101 80 Αθήνα
 
3.         Ανδρέας Λοβέρδος, Υπ Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
            Email loverdos@hol.gr,   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ. 210-52.35.815, 52.35.819
            Fax. 210-52.39.101
Δ/νση:  Αριστοτέλους 17, Τ.Κ. 101 87
 
γ) Προκειμένου να αποτραπεί το επονείδιστο αυτό μέτρο στις 15 Δεκεμβρίου τ.έ., ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των Πολυτέκνων μπροστά στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ και θα επακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα και τη Βουλή.
            Όλοι οι Σύλλογοι Πολυτέκνων να συμμετάσχουν ενεργά στην παραπάνω συγκέντρωση μεταφέροντας με λεωφορεία στο Ζάππειο Μέγαρο όσο το δυνατόν περισσότερους Πολυτέκνους – μέλη του Συλλόγου τους.
 
 
δ) Οι Σύλλογοι Πολυτέκνων Αττικής (ΕΟΠΑ – ΠΕΠ - Ν. Ιωνίας και Περιστερίου) παρακαλούνται, εκτός των άλλων, να κινητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες – μέλη τους για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στο Ζάππειο.
 
 
ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΕ ΣΤΙΣ 15/1/2011
 
            Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΣΠΕ κατά τη συνεδρίασή του στις 4/12/2010 αποφάσισε ομόφωνα τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΑΣΠΕ για τις 15 Ιανουαρίου 2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 9.30  με θέματα ημερήσιας διάταξης τα όσα περιλαμβάνονται στην επισυναπτόμενη  στην παρούσα Εγκύκλιο πρόσκληση.
            Παρακαλούμε να αποστείλετε έγκαιρα ό,τι απαιτείται για την αποφυγή οποιωνδήποτε προβλημάτων.
            Συγκεκριμένα κάθε Σωματείο, σύμφωνα με το Καταστατικό της ΑΣΠΕ, για την έγκυρη και νόμιμη συμμετοχή του πρέπει να τηρήσει τα ακόλουθα:
 
- Α -
            Σωματείο που έχει λήξει η θητεία της Διοικήσεώς του δεν μπορεί  και δεν δικαιούται να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση της ΑΣΠΕ.
 
- Β -
            Σωματείο που έχει διορισμένη προσωρινή Διοίκηση από το Πρωτοδικείο ή έχουν ακυρωθεί οι εκλογές του δεν μπορεί και δεν δικαιούται να συμμετάσχει στη Γεν. Συνέλευση της ΑΣΠΕ.
- Γ -
            Κάθε Σωματείο υποχρεούται να έχει καταθέσει τα νομιμοποιητικά του έγγραφα στην ΑΣΠΕ, για την συμμετοχή των αντιπροσώπων του στην συγκαλούμενη Γεν. Συνέλευση, το αργότερο μέχρι και της 11 Ιανουαρίου 2011, αλλιώς αποκλείεται και δεν δικαιούται συμμετοχής, βάσει της παρ.1 του άρθρου 26 του καταστατικού της ΑΣΠΕ.
- Δ -
            Τα έγγραφα που υποχρεούται να καταθέσει κάθε Σωματείο για να έχει νόμιμη εκπροσώπηση και να δικαιούται συμμετοχής είναι τα ακόλουθα:
 
-α-
            Εάν η εκλογή των αντιπροσώπων έχει γίνει απ' ευθείας με εκλογή από τη Γεν. Συνέλευση του Σωματείου:
            1.-       Φωτοτυπικό αντίγραφο του πρακτικού εκλογής των αντιπροσώπων της Γεν. Συνελεύσεως από το πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής ή το βιβλίο πρακτικών της Γεν. Συνελεύσεως, επικυρωμένο από τον Πρόεδρο και το Γεν. Γραμματέα του Σωματείου.
            2.-       Συμπληρωμένο το πληρεξούσιο που επισυνάπτεται (Υπόδειγμα Νο 1).
 
-β-
            Εάν η εκλογή των αντιπροσώπων έχει γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο:
1.-       Φωτοτυπικό αντίγραφο της εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου από το πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής ή από το βιβλίο πρακτικών της Γεν. Συνελεύσεως, επικυρωμένο από τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα του Σωματείου.
            2.-       Φωτοτυπικό αντίγραφο από το βιβλίο πρακτικών της Γεν. Συνελεύσεως, επικυρωμένο από τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα, από το οποίο να προκύπτει ότι η Γεν. Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να εκλέξει τους αντιπροσώπους για τη Γεν. Συνέλευση της ΑΣΠΕ.
            3.-       Φωτοτυπικό αντίγραφο από το βιβλίο πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου, επικυρωμένο από τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα, από το οποίο να προκύπτει η εκλογή των αντιπροσώπων για τη Γεν. Συνέλευση της ΑΣΠΕ.
            4.-       Συμπληρωμένο το πληρεξούσιο που σας επισυνάπτουμε (Υπόδειγμα Νο 2).
- Ε -
            Οι αντιπρόσωποι πρέπει να έχουν την πολυτεκνική ιδιότητα και να σημειώνεται  παραπλεύρως του ονοματεπώνυμου του αντιπροσώπου και ο αριθμός μητρώου της ΑΣΠΕ και του Συλλόγου του.
 
- ΣΤ -
            Έγγραφα  που έχουν σταλεί για προηγούμενες Γεν. Συνελεύσεις δεν πρόκειται να ληφθούν υπόψη.
- Ζ -
             Ο αριθμός των αντιπροσώπων καθορίζεται από το άρθρο 29 του καταστατικού της ΑΣΠΕ και είναι:
 
            α) Όσα Σωματεία έχουν          1  ψήφο εκπροσωπούνται  με 1  αντιπρόσωπο
            β)   "                   "                     2   έως    10 ψήφους με  1 έως  2 αντιπροσώπους
            γ)   "                   "                     11 έως    30 ψήφους με  1 έως  3 αντιπροσώπους
            δ)   "                   "                     31 έως    50 ψήφους με  1 έως  4 αντιπροσώπους
            ε)   "                   "                     51 έως    70 ψήφους με  1 έως  5 αντιπροσώπους
          στ)   "                   "                     άνω των 70 ψήφων από 1 έως  6 αντιπροσώπους
 
            Κάθε Σωματείο διαθέτει αριθμό ψήφων  ανάλογο με τον αριθμό των εκάστοτε εγγεγραμμένων μελών στη δύναμη κάθε Συλλόγου που έχουν εκπληρώσει όλες τις πάσης φύσεως οικονομικές υποχρεώσεις τους προς την ΑΣΠΕ και αναλογεί μία ψήφος ανά 200 μέλη, σύμφωνα  με τα οριζόμενα στο άρθρο 29 του καταστατικού.
            Κανένα Σωματείο δεν δικαιούται να διορίζει αντιπροσώπους περισσότερους από όσους δικαιούται, γιατί οι επί πλέον θα αποκλεισθούν.
 
- Η -
            Διάταξη καταστατικού Σωματείου που ορίζει ότι οι αντιπρόσωποι για την ΑΣΠΕ εκλέγονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου δεν ισχύει, γιατί εδώ έχει εφαρμογή μόνον το καταστατικό της ΑΣΠΕ, και ισχύουν όσα αναγράφονται στην παρούσα.
- Θ -
 
Όσοι επιθυμούν να εκλεγούν στο Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης και στην τριμελή Εφορευτική Επιτροπή πρέπει να υποβάλλουν υποψηφιότητα το αργότερο τρεις (3) πλήρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνελεύσεως, ήτοι μέχρι της 11ης Ιανουαρίου 2011, αλλιώς αποκλείονται.
Επισυνάπτεται υπόδειγμα αιτήσεως υποψηφιοτήτων
           
ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
 
Ο αριθμός των μελών κάθε Σωματείου που έχει εκπληρώσει τις πάσης φύσεως οικονομικές υποχρεώσεις προς την ΑΣΠΕ θα γίνει ως ακολούθως:
 
1. Θα υπολογισθεί ο αριθμός των μελών του – οικογενειών από τα οποία έχει παρακρατηθεί το 6ο δίμηνο του 2010 από τον ΟΓΑ η συνδρομή τους και οι οποίες λαμβάνουν το πολυτεκνικό επίδομα.
 
2. Επί πλέον θα υπολογισθεί και ο αριθμός των μελών – οικογενειών, τα οποία κατέβαλαν τη συνδρομή τους στο Σύλλογο και ο Σύλλογος έχει καταβάλει την εισφορά τους στην ΑΣΠΕ, όπως έχει ορισθεί με την υπ’  αριθμ. 1/15-5-2007 εγκύκλιο της ΑΣΠΕ και η οποία για κάθε οικογένεια – μέλος ανέρχεται στο ποσό των 4,5 ευρώ ετησίως, έχοντας γνωστοποιήσει συγχρόνως τον αριθμό των μελών που κατέβαλαν τη συνδρομή τους για το 2010.
Δηλαδή εάν έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους 500 οικογένειες – μέλη θα πρέπει ο Σύλλογος να έχει καταβάλει για το 2010 στην ΑΣΠΕ το ποσό των 2.250 ευρώ (4,5 χ 500).
Σημειώνεται ότι στο ποσό θα υπολογισθεί και κάθε ποσό που κατέβαλε ο Σύλλογος στην ΑΣΠΕ κατά την παραλαβή των ενσήμων.
 
Κάθε Σύλλογος μέχρι τέλος του 2010 οφείλει να έχει τακτοποιήσει τη συνδρομή του προς την ΑΣΠΕ, αποστέλλοντας συγχρόνως και τον αριθμό των μελών από τα οποία εισέπραξε συνδρομές και σε κάθε περίπτωση πρέπει το αργότερο μέχρι 11 Ιανουαρίου 2011 να έχει εξοφλήσει όλες τις συνδρομές του προς την ΑΣΠΕ, αλλιώς αποκλείεται. 
Θερμές ευχές για τις γιορτές  των Χριστουγέννων και του νέου έτους
Για το Γενικό Συμβούλιο της ΑΣΠΕ
    
       Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας                     Ο Διευθυντής
 
 
 Βασίλειος Θεοτοκάτος      Εμμανουήλ Χρυσόγελος        Χαράλαμπος Παύλος
 
 
Επισυνάπτονται:
1.     Πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης
2.     Υπόδειγμα Νο 1
3.     Υπόδειγμα Νο 2
4.     Αίτηση  υποψηφιοτήτων
5.  Υπόδειγμα επιστολής ή δελτίο τύπου
 
 
 

Πρόσφατα άρθρα