Και νεότερη επιστολή, αφού δεν είχαμε ουδεμία απάντηση… Εισαγγελέας άραγε δεν υπάρχει;
ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ
 
Αρ. Πρωτ. 404 Αθήνα 12/12/2013
Αξιότιμο    
Κύριο Συμεών Κεδίκογλου  
Υφυπουργό
Παιδείας και Θρησκευμάτων
Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι
           
 
 
Κύριε Υφυπουργέ.
 
Σε συνέχεια της επιστολής μας, με αρ. Πρωτ. 370/5-11-2013, με την καταγγελία του πολύτεκνου εκπαιδευτικού(κλάδου ΠΕ16.01- Μουσικής)  κ. Χ. Φ… με την οποία διαμαρτύρεται, γιατί ενώ είναι 1ος στον Πίνακα Γ Αναπληρωτών, προσελήφθη, αντί αυτού, τρίτεκνος εκπαιδευτικός που είχε 148 σειρά στον Πίνακα αυτόν(!), κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και παρότι παρήλθε  μήνας…, ουδεμίας απαντήσεως τύχαμε, ο δε άνεργος πολύτεκνος με τα πέντε παιδιά του είναι σε απόγνωση. 
Κύριε Υφυπουργέ,
παρακαλούμε να παρέμβετε προσωπικά, ώστε να εφαρμοσθεί η ισχύουσα νομοθεσία στις προσλήψεις Αναπληρωτών – Ωρομισθίων, καθότι  αυτή η διάταξη, είναι μία από τις ελάχιστες που έχει παραμείνει για τους πολύτεκνους…, αλλά και πάλι κάποιοι δεν την εφαρμόζουν!
 

 

Με εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

      Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Βασίλειος Θεοτοκάτος          Εμμανουήλ Χρυσόγελος

=======

 

ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. Πρωτ. 370Αθήνα 5/11/2013
Αξιότιμο    
Κύριο Συμεών Κεδίκογλου  
Υφυπουργό
Παιδείας και Θρησκευμάτων
Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι
           
 
Κύριε Υφυπουργέ.
 
            Σε συνέχεια της επιστολής μας, με  αρ. Πρωτ. 235/12-8-2013, για:
                        _                     Τις Προσλήψεις Αναπληρωτών – Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών
             και

-           Το Ειδικό Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης Αδιόριστων – Πολ. Εκπαιδευτικών, για τα οποία ουδέν δυστυχώς έπραξε και πάλι το Υπουργείο Παιδείας, σάς κοινοποιούμε συνημμένη Ένσταση – Καταγγελία του κ. Χ.  Φ… (κλάδου ΠΕ16.01- Μουσικής – κατοίκου ..),  που έφθασε στα γραφεία μας, με την οποία διαμαρτύρεται, γιατί ενώ είναι 1ος στον Πίνακα Γ Αναπληρωτών, προσελήφθη στη..., αντί αυτού, τρίτεκνος εκπαιδευτικός που είχε 148 σειρά στον Πίνακα αυτόν(!), κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

            Το περίεργο είναι, ότι το τμήμα Διορισμών του Υπουργείου με τρισέλιδη απάντησή του, απαντάει στον καταγγέλλοντα αναλυτικά όντως…, αλλά ουδέν του αναφέρει για την περίπτωση του,  για το τι ισχύει για πολύτεκνους, αλλά του απαντάει για τρίτεκνους που δεν είναι!!! Αγνοεί άραγε το τμήμα, την κείμενη νομοθεσία για πολύτεκνους… και εμείς περιμέναμε εισήγησή του, για τροποποίηση του νόμου ώστε και οι πολύτεκνοι να ενταχθούν στο 20% των τριτέκνων - ανεξαρτήτως υπάρξεως προϋπηρεσίας ή όχι(όπως σας ζητάμε…, καθότι οι πολύτεκνοι δεν έχουν δυστυχώς προϋπηρεσίας και δεν προσλαμβάνονται);. Τώρα έτυχε να πάρουν και κάποιον  από τον Πίνακα Μηδενικής προϋπηρεσίας, που προτάσσονται του εκάστοτε Πίνακα οι Πολύτεκνοι… και για αγνώστους λόγους δεν προσλαμβάνουν τον πολύτεκνο!!!

 

Επί του προκειμένου η νομοθεσία  αναφέρει:

α.        Άρθρο 1 παρ.8 του ν.  3194/2003….  «Οι εκπαιδευτικοί που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας προτάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, αμέσως μετά τους υποψήφιους που είναι πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογενείας ή πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία. Η πρόταξη αυτή εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις μεταθέσεων - αποσπάσεων και τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών…»

β.         Επίσης η εγκύκλιος του 2013  για την πρόσληψη Αναπληρωτών – Ωρομισθίων… αναφέρει:

«…Προτάσσονται με τη σειρά που αναφέρονται οι κάτωθι:
α.         Οι υποψήφιοι, που είναι πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογενείας (ή είναι

γονείς δύο ανάπηρων τέκνων με ποσοστό αναπηρίας 67%)
β.         Οι υποψήφιοι, που πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή

δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία
γ.         Όσοι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι που δεν εντάσσονται σε μια από τις άνω ειδικές περιπτώσεις κατατάσσονται κατά σειρά που εξαρτάται από το σύνολο των μορίων….

Πίνακας μηδενικής προϋπηρεσίας – κατάταξη

Στον πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας εντάσσονται όσοι υποψήφιοι δεν έχουν μόρια προϋπηρεσίας και μόρια από επιτυχία στον ΑΣΕΠ. Ακόμα και αν κάποιοι δούλεψαν μετά τις 30/6/2010 σε Δημόσια Σχολεία θα ενταχθούν στον πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας καθώς οι πίνακες έπαψαν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες που αποκτήθηκαν μετά τις 30/6/2010.

Η κατάταξη στον πίνακα μηδενική προϋπηρεσίας γίνεται με βάση τη χρονολογία κτήσης του πτυχίου και σε περίπτωση που δυο υποψήφιοι έχουν την ίδια ημεροχρονολογία προτάσσεται αυτός που έχει το μεγαλύτερο βαθμό. Όπως και στον πίνακα της προϋπηρεσίας αυτοί που προτάσσονται είναι όσοι ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, σκλήρυνση κατά πλάκας, αναιμία)…»

 

Κύριε Υφυπουργέ,

παρακαλούμε να παρέμβετε προσωπικά, ώστε να εφαρμοσθεί η ισχύουσα νομοθεσία στις προσλήψεις Αναπληρωτών – Ωρομισθίων στον καταγγέλλοντα συνάδελφο και το ταχύτερο να γίνουν βελτιώσεις στον ανωτέρω νόμο, καθότι οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί μαζί με τις οικογένειές τους εδώ και 3,5 χρόνια βρίσκονται  σε απελπιστική κατάσταση και στην ανεργία.

 

 
Συνημμένα 4
 
Με εκτίμηση
Για την ΑΣΠΕ
       Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας
 
 
 
Βασίλειος Θεοτοκάτος                                             Εμμανουήλ Χρυσόγελος
 
 
Απάντηση Υπουργείου:
 
   
   
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ----- Βαθμός Ασφαλείας:Να διατηρηθεί μέχρι:
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣΠ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α’ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ---- ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝΜαρούσι           24-10-2013Αρ. Πρωτ.                       /Δ2
Ταχ. Δ/νση: Αν. Παπανδρέου 37                     151 80 ΜαρούσιΙστοσελίδα: www.ypepth.gremail: t09pde1@minedu.gov.grΠληροφορίες: Ιω. Πάρτογλου, Τηλέφωνο: 210 3442261, 210 3443461FAX: 210 3442867ΠΡΟΣ :      ΚΟΙΝ.:     κ. Φ Χ
   
         
ΘΕΜΑ :Εξέταση ένστασης για την πρόσληψης τριτέκνου εκπαιδευτικού
ΣΧΕΤ:Το αριθμ. 22764/Δ2/30-09-2013 έγγραφό της Δ.Δ.Ε. Αν. θεσσαλονίκης

Σε απάντηση της ανωτέρω ένστασης που υποβάλατε σχετικά με το ποσοστό πρόσληψης τρίτεκνων εκπαιδευτικών κλάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα του κλάδου ΠΕ … ως προσωρινών αναπληρωτών κατά την πρώτη φάση αναπληρωτών σχολικού έτους 2013-2014, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

 

1. Με τις διατάξεις του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.5.2010 τ.Α’) θεσμοθετήθηκε νέα πάγια και αντικειμενική διαδικασία διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών. Είναι, δε, σαφές ότι για την κατάρτιση του τελικού κειμένου των διατάξεων του νόμου λήφθηκαν υπόψη όλες οι ουσιαστικές προτάσεις που κατατέθηκαν κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης. Επισημαίνεται ότι βασικός πυλώνας το νέου νόμου είναι ότι ο διορισμός και η πρόσληψη εκπαιδευτικών σε σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης θα γίνεται ύστερα από σχετικό διαγωνισμό που θα προκηρύσσει και θα διενεργεί το ΑΣΕΠ κάθε 2 έτη.

           Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων που προβλέπονται στο άρθρο 3.[…]»

Με τις αρ. 21406/Δ2/29-2-2012 (ΦΕΚ 615 Β΄) (ΑΔΑ: Β4Β49-73Ω) και 49104/Δ1/10-4-2013 (ΦΕΚ 1017 Β΄) (ΑΔΑ: ΒΕ5Ω9-ΔΥΦ) Υπουργικές Αποφάσεις παρατάθηκε, αρχικά για το σχολ. έτος 2012-2013, και εν συνεχεία για το σχολ. έτος 2013-2014, η μεταβατική περίοδος του άρθρου 9 παρ. 1 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α΄) μέχρι και την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3848/2010 κατά τη διάρκεια των οποίων διατηρούνται σε ισχύ οι διατάξεις:

 

(α) της παρ. 2 του άρθρου 6 του Ν.3255/2004 (ΦΕΚ 138/22-07-2004 τ.Α΄) στην οποία ορίζεται ότι οι διορισμοί εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις κενές οργανικές θέσεις πραγματοποιούνται σε ποσοστό 60% από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και κατά τη σειρά βαθμολογίας και σε ποσοστό 40% από ενιαίο πίνακα αναπληρωτών, ο οποίος συντάσσεται για κάθε έτος και στον οποίο κατατάσσονται κατά σειρά που εξαρτάται από την πραγματική προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομισθίου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του ΥΠΕΠΘ. Αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι για διορισμό από τον πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ οι κενές θέσεις πληρούνται, μέχρι να εξαντληθούν, με διορισμό υποψηφίων από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών,

 

(β) της παρ.5 του άρθρου 6 του Ν.3255/2004 στην οποία ορίζεται ότι η πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών σε σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης γίνεται από ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών (πίνακα Β΄), που συντάσσεται για κάθε έτος και στον οποίο κατατάσσονται με αίτησή τους, οι υποψήφιοι κατά σειρά, που εξαρτάται από το σύνολο των μορίων τους ως ακολούθως: α) από όσους έχουν προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομισθίου εκπαιδευτικού, ένα μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας, β) από όσους έλαβαν τη βαθμολογική βάση στον τελευταίο προ της συντάξεως του ως άνω πίνακα διαγωνισμού του ΑΣΕΠ προσμετρώντας ένα μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα πάνω από τη βαθμολογική βάση και γ) από όσους έλαβαν τη βαθμολογική βάση στον αντίστοιχο προτελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, προσμετρώντας μισό μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα πάνω από τη βαθμολογική βάση. Όσοι υπάγονται σε περισσότερες της μίας από τις ανωτέρω περιπτώσεις λαμβάνουν τα μόρια αυτά αθροιστικά,

 

(γ) της παρ.4 του άρθρου 9 του Ν.3848/2010 στην οποία  ορίζεται ότι στην εξαιρετική περίπτωση της εξάντλησης ενός ή περισσότερων ενιαίων πινάκων προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών συντάσσονται αντιστοίχως πίνακες (πίνακας Γ΄) με σειρά κατάταξης βάσει του χρόνου κτήσης του πτυχίου και, εφόσον ο χρόνος αυτός συμπίπτει για περισσότερους υποψηφίους, λαμβάνονται υπόψη διαδοχικά ο βαθμός του πτυχίου και η βαθμολογία τους σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π.,

 

 (δ) της παρ.8 του άρθρου 1 του Ν.3194/2003 (ΦΕΚ 267/20-11-2003 τ.Α΄) σε συνδυασμό με την παρ. 2 του άρθρου 16 του Ν.3149/2003 και το άρθρο 17 του Ν. 3402/2005 (ΦΕΚ 258/17-10-2005 τ. Α΄), στις οποίες ορίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας προτάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών αμέσως μετά τους υποψηφίους που είναι πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογενείας και τους υποψήφιους που πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία και δρεπανο-μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία.

 

(ε) της παρ.4 του άρθρου 2 του Ν.3454/2006 (ΦΕΚ 75/07-04-2006 τ.Α΄ ) στην οποία ορίζεται ότι κατά την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών, ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) κατά κλάδο και ειδικότητα επί των εκάστοτε προσλαμβανομένων αναπληρωτών, προσλαμβάνεται από τους εγγεγραμμένους στον πίνακα εκπαιδευτικούς που έχουν τρία τέκνα. Η πρόσληψη γίνεται με βάση τη σειρά εγγραφής στο ανωτέρω πίνακα και εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση για πρόσληψη στις περιοχές, που πραγματοποιούνται οι προσλήψεις. Αν οι εγγεγραμμένοι στον ανωτέρω πίνακα δεν επαρκούν, τότε για τη συμπλήρωση του ποσοστού, προσλαμβάνονται υποψήφιοι χωρίς προϋπηρεσία από συμπληρωματικό πίνακα, στον οποίο κατατάσσονται οι αιτούντες με βάση την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου και σε περίπτωση σύμπτωσης της ημερομηνίας αυτής με το βαθμό του πτυχίου τους. Κατά τον προσδιορισμό των θέσεων, που αντιστοιχούν στο ανωτέρω ποσοστό, γίνεται στρογγυλοποίηση στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, αν προκύπτει δεκαδικό υπόλοιπο ίσο ή μεγαλύτερο από το μισό της ακέραιης μονάδας. Αν το δεκαδικό υπόλοιπο είναι μικρότερο από το μισό της ακέραιης μονάδας δεν λαμβάνεται υπόψη.

 

            Στην αριθ. 111259/Δ2/12-08-2013 εγκύκλιο με θέμα «Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.5.2010 τ. Α΄)», στο Μέρος Πρώτο -Νομικό πλαίσιο και Κεφ. Γ΄-Απαιτούμενα Δικαιολογητικά, καθώς και στο Μέρος Δ΄- Κατάρτιση πινάκων-Κατάταξη υποψηφίων-Υποβολή Ενστάσεων αναφέρονται ρητώς όλα τα ανωτέρω.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, σας ενημερώνουμε καταρχάς ότι οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί δεν ανήκουν σε κάποια ειδική κατηγορία, προκειμένου να προταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών αλλά εντάσσονται και κατατάσσονται σε αυτούς βάσει των μορίων, τα οποία κατέχουν, ως ανωτέρω και η πρόσληψη τους ως αναπληρωτών σε ποσοστό 20% σε κάθε φάση προσλήψεων, πραγματοποιείται βάσει της σειράς κατάταξής τους στον πίνακα αναπληρωτών., των προτιμήσεών τους και των υπαρχόντων λειτουργικών κενών υπό την προϋπόθεση ότι έχουν συμπεριλάβει στις προτιμήσεις τους τις περιοχές, στις οποίες εξετάζεται η κάλυψη κενού κατά την εκάστοτε ροή του προγράμματος. Σημειωτέον ότι η παραπάνω ευεργετική διάταξη αφορά σε όλους τους τριτέκνους είτε έχουν προϋπηρεσία είτε όχι (Πίνακες Β και Γ). Το ποσοστό, δε, των προσληφθέντων τρίτεκνων ως αναπληρωτών εκπ/κών δεν ισχύει ανά περιοχή πρόσληψης αλλά επί του συνόλου των προσλήψεων της κάθε φάσης.

            Ειδικότερα για την Α΄ Φάση πρόσληψης Αναπληρωτών κλάδου ΠΕ.. από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σας ενημερώνουμε ότι προσλήφθηκαν 472 εκπαιδευτικοί εκ των οποίων  οκτώ (8) ήταν τρίτεκνοι (ποσοστό 1,7%). Βάσει, δε, της κείμενης νομοθεσίας προκειμένου για να ικανοποιηθεί το ποσοστό 20% θα έπρεπε να είχαν προσληφθεί 94 τρίτεκνοι εκπ/κοί, συνεπώς προσελήφθησαν όλοι οι τρίτεκνοι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί που ήταν διαθέσιμοι στον πίνακα τριτέκνων. Μάλιστα δε οι πέντε από αυτούς ήταν μηδενικής προϋπηρεσίας.

 

            Στο σημείο αυτό, θέτουμε υπόψη σας ότι για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και για την κάλυψη του συνόλου των υπαρχόντων κενών, σε περίπτωση που ο αριθμός των διαθέσιμων προς πρόσληψη τρίτεκνων εκπαιδευτικών είναι μικρότερος από τον προβλεπόμενο ποσοστό 20%, τότε κατά τη ροή του προγράμματος λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των διαθέσιμων τρίτεκνων εκπαιδευτικών και όχι ο αριθμός που αντιστοιχεί στο ποσοστό 20%. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχαν μόλις οκτώ (8) διαθέσιμοι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί προς πρόσληψη στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών [τρείς (3) στον πίνακα με μόρια (Β΄) και πέντε (5) στο μηδενικό πίνακα (Γ΄)] και όχι 94, και ως εκ τούτου κατά τη ροή του προγράμματος έπρεπε να εξετασθούν οι προτιμήσεις των οκτώ (8) υπαρχόντων τρίτεκνων εκπαιδευτικών και να τοποθετηθούν στις περιοχές προτιμήσεών τους εφόσον τα κενά των εν λόγω περιοχών δεν είχαν καλυφθεί από εκπαιδευτικούς έχοντες προϋπηρεσία (Β΄Πίνακας).

 

            Ως εκ τούτου -και βάσει των προλεχθέντων- η πρόσληψη των εκπαιδευτικών πραγματοποιείται κατά σειρά κατάταξης και στην περίπτωση που έχει απορροφηθεί το ποσοστό των μη τρίτεκνων εκπαιδευτικών, ήτοι στη συγκεκριμένη περίπτωση 472-8=464 εκπαιδευτικοί, τότε εξετάζονται αποκλειστικά οι αιτήσεις των τρίτεκνων εκπαιδευτικών (που δεν έχουν ήδη προσληφθεί με τη σειρά κατάταξής τους) προκειμένου να τοποθετηθούν στις περιοχές των οποίων τα κενά δεν έχουν ήδη καλυφθεί.

 

            Συγκεκριμένα, για την Α΄ Φάση Αναπληρωτών ΠΕ 16.01 το ποσοστό των μη τρίτεκνων εκπ/κών ικανοποιήθηκε στον α/α πρόσληψης 435 (σειρά πίνακα 514 και μόρια 19,21), όπου και είχαν προσληφθεί 432 μη τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί και τρεις (3) τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί (βάσει της σειράς κατάταξής τους). Προκειμένου να ικανοποιηθεί το ποσοστό των τρίτεκνων εκπαιδευτικών στο σύνολό τους, κατά τη συνέχεια της ροής το μηχανογραφικό σύστημα εξετάζει αποκλειστικά και μόνο τις αιτήσεις των τρίτεκνων εκπαιδευτικών. Είναι, δε, σαφές ότι σε περίπτωση που οι απομείναντες πέντε (5) τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί είχαν επιλέξει ως περιοχές πρόσληψης αυτές των οποίων τα κενά δεν είχαν καλυφθεί ως στιγμής ή είχαν επιλέξει στην αίτηση αναπληρωτή το πεδίο «Αποδέχομαι πρόσληψη αναπληρωτή και στις λοιπές περιοχές της Α/θμιας Εκπαίδευσης» τότε θα είχαν προσληφθεί όλοι, το οποίο και συνέβη. Κατόπιν η ροή συνεχίστηκε με τους υποψηφίους μηδενικής προϋπηρεσίας (πίνακας Γ΄) στους οποίους και ανήκετε μέχρι να ολοκληρωθεί.

            Όλοι οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί μηδενικής προϋπηρεσίας που προσλαμβάνονται στην συγκεκριμένη στιγμή της ροής των προσλήψεων είχαν θέση χαμηλότερη από σας στον Πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας (Γ΄) αλλά ευεργετούνται λόγω του ευεργετήματος του Νόμου του 20%. Μεταξύ αυτών δε και ο κύριος Φ. Ν… ο οποίος επιλέγει την ίδια περιοχή πρόσληψης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με σας, την Α-Β... Λόγω των περιορισμένων προτιμήσεών σας δεν προσληφθήκατε σε άλλη περιοχή καίτοι προτασσόσαστε στον πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας και όλοι όσοι προσελήφθησαν έπειτα με αύξοντα αριθμό από 436 έως τον τελευταίο 472 είχαν θέση χαμηλότερη από σας.

 

           

            Επισημαίνεται, στο σημείο αυτό, ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπ/κών πραγματοποιούνται αυστηρά βάσει των προαναφερθεισών διατάξεων και διαδικασιών, χωρίς καμία παρέκκλιση αυτών, ενώ όλες οι ανωτέρω πληροφορίες παρέχονταν και παρέχονται από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας σε σχετικές ερωτήσεις πολιτών. Επιπλέον, σας υπενθυμίζουμε ότι όλα τα στοιχεία σχετικά με τις προσλήψεις και τους πίνακες αναπληρωτών αναρτώνται άμεσα, για λόγους διαφάνειας και ενημέρωσης, στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr , ενώ από τη 01-10-2010 όλες οι αποφάσεις πρόσληψης κοινοποιούνται και στην ιστοσελίδα diavgeia.gov.gr.

 

            Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση επί του θέματος.

 

 

 
 
                                  Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ
                                                   ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
 
 
 
                                                                                         ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΦΛΩΤΣΙΟΥ
 
 
 
Εσωτερική Διανομή :
Δ/νση Προσωπικού Β/θμιας Εκπ/σης
Τμήμα Α

Πρόσφατα άρθρα