ΠΕνΕΠ

Αθήνα,  Τ.Θ 3808/ Τ.Κ 10210

www.penep.gr,    www.polyteknoi.eu

e-mail:info@penep.gr 

 
Αθήνα  5  Οκτωβρίου  2010
 ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 63.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕνΕΠ 2010

      Συνάδελφοι,

     το  Δ.Σ της ΠΕνΕΠ στη συνεδρίασή του στις 11/9/2010, αποφάσισε τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των μελών της, για την Δευτέρα 15/11/2010 στις 15.00μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΑΣΠΕ (Πλατεία Ελευθερίας 22 - πρώην Πλατεία Κουμουνδούρου, στον 1ο όροφο ).

    Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ. Σ. θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο τόπο το Σάββατο 20-11-2010 και ώρα 12.00 μμ, με όσους είναι παρόντες.

     Επειδή στην αρχική ημερομηνία 15/11/2010, λόγω του μεγάλου αριθμού των μελών που απαιτείται να είναι παρόντες, δεν επιτυγχάνεται απαρτία σας προτείνουμε, για να μην ταλαιπωρηθείτε, να έλθετε κατευθείαν στην δεύτερη επαναληπτική Γ. Σ. δηλ. στις 20/11/2010.

Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης θα είναι:

1. Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου.

2. Έγκριση Οικονομικού Προϋπολογισμού 2010.

3. Έγκριση οικον. Απολογισμού 2009, έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

4. Προτάσεις – Απόψεις μελών.

    Κάνουμε γνωστό στα μέλη μας, ότι αυτά πρέπει να  είναι οικονομικά τακτοποιημένα για  το 2010. Η εξόφληση των συνδρομών θα γίνεται  ή στο χώρο της Γ. Συνέλευσης (πριν την έναρξη της) ή μπορείτε  να τις καταθέτετε και μέσω Τραπέζης, με την παράκληση στο αποδεικτικό να σημειώνετε το όνομα σας και να μας το στέλνετε στην Τ.Θ ή ηλεκτρονικά, (υπενθυμίζουμε ότι η ετήσια συνδρομή για το 2010 έχει καθορισθεί στα 10 Ευρώ).

ΑΡ. ΛΟΓ. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:   167 / 766109 – 62

     Η συμμετοχή σας στη Γενική Συνέλευση, οι προτάσεις και οι απόψεις σας κρίνονται απαραίτητες για το μέλλον της Ένωσης.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την ΠΕνΕΠ

 Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γ. Γραμματέας

Μανώλης  Χρυσόγελος                                       Ελευθέριος Παπαλέξης

===========================

 Ανακοίνωση

      Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, στις 3 Νοεμβρίου έχουμε τις εκλογές των αιρετών στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια(ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ,ΚΥΣΔΕ,ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ…) θα πρέπει όλοι μας  να πάμε  σε αυτές τις εκλογές (η ημέρα είναι ελεύθερη) και να στηρίξουμε δικούς μας ανθρώπους , ανθρώπους που ξέρουμε ότι  μας στήριξαν και θα μας στηρίζουν. Έχουμε ζητήσει από συναδέλφους πολυτέκνους να βάλουν υποψηφιότητα κάτω από οποιοδήποτε παράταξη…,  θα τους στηρίξουμε αρκεί να δεσμευτούν ότι θα  μας στηρίζουν.

       Συνάδελφοι, είναι ευκαιρία…,  είμαστε μία δύναμη 5000 εκπαιδευτικών, μπορούμε να βγάλουμε δικούς μας ανθρώπους, αρκεί να βοηθήσουμε όλοι .

       Συνάδελφοι, τα χάσαμε όλα… ας  ενεργοποιηθούμε  πριν είναι αργά, έχουμε ευθύνη όλοι μας!. 

       Μέχρι ώρας γνωρίζουμε τα ακόλουθα ονόματα υποψηφίων πολυτέκνων:

Προβατάς  Άγγελος,                        ΠΥΣΔΕ  Αν. Αττικής και ΑΠΥΣΔΕ  Αττικής 

Παπαλέξης Ελευθέριος,                  ΑΠΥΣΔΕ  Αττικής  

Αδαμόπουλος  Στάθης                      ΠΥΣΔΕ  Αν. Αττικής

Αντωνιάδης Μιχάλης                       ΠΥΣΔΕ  Ανατολ. Θεσσαλονίκης 

Παναγής  Αθανάσιος,                     ΠΥΣΔΕ  Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Λάσκος Στέλιος,                                ΠΥΣΔΕ  Ν. Τρικάλων

Καψάλας Νικόλαος                          ΠΥΣΔΕ   Ν. Άρτας

Σπυράτος  Φώτιος                             ΠΥΣΔΕ  Ν. Αχαΐας  

Διδασκάλου Κωνσταντίνος            ΚΥΣΠΕ

Τσάγκαλος Βασίλειος                      ΠΥΣΠΕ   Ανατολ. Αττικής

Τρανός   Χρήστος                            ΠΥΣΠΕ  Α΄ Αθήνας

-------------------------------------

         Συγχαρητήρια στους συναδέλφους Αγ. Προβατά και Ελ Παπαλέξη για τον αγώνα που έδωσαν στο ΑΠΥΣΔΕ Αττικής:

         Σταυροί :  http://www.alfavita.gr/artro.php?id=14202

         Αν βοηθούσαμε όλοι θα είχαμε σίγουρα αιρετό... είμαστε πάνω από 1000 εκπαιδευτικοί  στην Αττική, ανταποκρίθησαν μόνο οι 201, οι άλλοι προτιμήσαμε την... αργία!

         Μεθαύριο όμως στις μεταθέσεις, τοποθετήσεις...  δεν θα  έχουμε δικό μας άνθρωπο στα συμβούλια αυτά και θα έχουμε προβλήματα.

         Ως ΠΕνΕΠ, ευχαριστούμε πάντως όσους μας συμπαραστάθηκαν και συνεχίζουμε...

Για να γίνετε μέλος της ΠΕνΕΠ… ΕΔΩ

Μ. Χρυσόγελος

==============================================================================

Πρακτικό Γενικής Συνελεύσεως της Πανελλήνιας Ένωσης
 
 Εκπαιδευτικών Πολυτέκνων (ΠΕνΕΠ) της 20ης Νοεμβρίου  2010
 
 
 

Στην Αθήνα σήμερα 20 Νοεμβρίου 2010, ημέρα Σάββατο και ώρα 12.00μμ, κατόπιν της από 5 Οκτωβρίου 2010 (αρ. Πρ.63) προσκλήσεως του Δ.Σ. της Π.Εν.Ε.Π., που στάλθηκε ταχυδρομικά σε όλα τα μέλη της Ένωσης, συνήλθε σε επαναληπτική συνεδρίαση (διότι η πρώτη που είχε ορισθεί για τις 15 Νοεμβρίου 2010, ματαιώθηκε λόγω ελλείψεως απαρτίας), στην αίθουσα της Α.Σ.Π.Ε. (πλατεία Ελευθερίας 22, 1ος όροφος) η Γενική Συνέλευση της Π.Εν.Ε.Π. με θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

1. Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Έγκριση Οικονομικού Προϋπολογισμού 2010.
3. Έγκριση οικον. Απολογισμού 2009, έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
4. Προτάσεις – Απόψεις μελών.
 
Οι προσερχόμενοι, κατά την είσοδο ελέγχονταν και αφού διαπιστωνόταν ότι ήταν μέλη της Π.Εν.Ε.Π., είχαν θεωρημένη την πολυτεκνική τους ταυτότητα και ήταν ταμειακώς εντάξει, εισέρχονταν στην αίθουσα, υπογράφοντας την κατάσταση παρόντων.
Διαπιστώθηκε η ύπαρξη απαρτίας, διότι η Γ.Σ. είναι επαναληπτική και σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 4 του καταστατικού της Ένωσης η επαναληπτική Γ.Σ. ευρίσκεται σε απαρτία με οσαδήποτε μέλη παρόντα.
Το Προεδρείο της Γ.Σ., σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 7 του καταστατικού της Π.Εν.Ε.Π. αποτελείται από: τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χρυσόγελο Μανώλη, τον Αντιπρόεδρο  κ. Γκουντελάκη Παναγιώτη και τον Γ. Γραμματέα κ. Παπαλέξη Ελευθέριο και  σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ (Πράξη 18/11-9-2010 )
Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ. Χρυσόγελος  Μανώλης κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Γ.Σ. και καλωσόρισε τα μέλη που προσήλθαν σ’ αυτή.
 
1.     Για το 1ο θέμα
Ο Πρόεδρος κ. Χρυσόγελος Μανώλης πήρε το λόγο και ανέλυσε τα πεπραγμένα του ΔΣ  έτους 2010, αναφέροντας τα ακόλουθα:

                          ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2010

                       
Από 15/1/2010 έως 26/10/2010 τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης με την επωνυμία «ΠΕΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ» που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν ως ακολούθως:
 
Ι.  ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ - ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.:
 
Κατά τη συγκρότηση σε σώμα το νέο Δ.Σ., όπως αυτό προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 15ης Ιανουαρίου 2010, η σύνθεση του Δ.Σ. της Π.Εν.Ε.Π. διαμορφώθηκε ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                    ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:           ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:     ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ:                          ΤΣΑΓΚΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ:                           ΚΩΣΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ:                           ΜΟΡΦΗ ΕΛΕΝΗ

ΜΕΛΟΣ:                           ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΕΛΟΣ:                           ΚΑΤΡΙΝΑΚΗΣ  ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΛΟΣ:                           ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 
 
 
 
 
 
 
ΙΙ. ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ
Η εγγραφή νέων μελών στην Ένωση ανήλθε στον αριθμό 83  άτομα και έτσι η ΠΕνΕΠ αυτή τη στιγμή έχει συνολικά 537 μέλη.
 
ΙΙΙ. ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΠΕνΕΠ
Λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι διατηρήσαμε την ετήσια συνδρομή που είχε αποφασισθεί από το προηγούμενο ΔΣ στις 14/01/09  στα 10 ευρώ για κάθε μέλος της Ένωσης. Ένα σημαντικό έξοδο της Ένωσης όπως θα δείτε στον Απολογισμό,  είναι τα ταχυδρομικά για τις επιστολές  προς τα μέλη μας για την πραγματοποίηση των Γ.Σ, καθότι το Καταστατικό μας αναφέρει ότι η επιστολή αποστέλλεται ταχυδρομικώς στα μέλη. Άλλο σημαντικό έξοδο πλην κάποιων οδοιπορικών δεν έχουμε, ούτε για τα γραφεία μας πληρώνουμε τίποτα ή για φωτοτυπίες, ιστοσελίδα, τηλέφωνα …όλα μας τα παρέχει η ΑΣΠΕ και την οποία ευχαριστούμε.
 
IV.              ΔΡΑΣΗ Δ.Σ ΠΕνΕΠ
Συνάδελφοι, με το  νέο νόμο  3848/2010, της κ. Διαμαντοπούλου για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών στο δημόσιο, που όπως γνωρίζετε ψηφίσθηκε αρχές Μαΐου, το ΥΠΕΠΘ εξαπέλυσε ένα πρωτοφανή διωγμό εναντίον όλων  των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, ως να είμαστε εμείς  οι υπαίτιοι για την κατάντια της Παιδείας μας.
Δυστυχώς με το νέο νόμο, μία σειρά νομοθετικών διατάξεων που προστάτευαν την πολύτεκνη οικογένεια κατηργήθησαν, όπως:
-         το άρθρο 6 παρ.3 του ν.3255/2004,

-         το άρθρο 6  παρ.16α του ν.3027/2002, 

    για το διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών.

-         Επίσης και μία σειρά άλλων διατάξεων που άπτονται των εργασιακών σχέσεων των πολύτεκνων εκπαιδευτικών για τις: τοποθετήσεις, βελτιώσεις,  υπεραριθμίες  που ρυθμίζονταν  από το  Π.Δ 50/96, ενώ αντί όλων αυτών μας δίνει μία πενιχρότατη μοριοδότηση μόλις 10 μορίων σε ένα σύνολο 130 και τίποτα άλλο.
Αυτή είναι η εύνοια, δυστυχώς του νέου νόμου…!
 Ο συνδικαλιστικός μας φορέας, η ΟΛΜΕ, μπροστά σε αυτή την καταιγίδα σιώπησε, όχι μόνο δεν μας στήριξε αλλά με το χεράκι τους επήλθε αυτή η επιδρομή…, ουδεμία συνδικαλιστική παράταξη δεν διαχώρισε τη θέση της!   Συνάδελφοι,  κανένας μας δεν το φανταζόταν ότι κάποιοι θα έφταναν μέχρι του σημείου   να αφαιρέσουν  και τα ελάχιστα θεσμικά μέτρα που υπήρχαν και τα οποία δεν είχαν κανένα οικονομικό κόστος και μάλιστα από σοσιαλιστική Κυβέρνηση,  τι να τα κάνουμε τα μηνύματα, όταν στη πράξη γίνεται εμπαιγμός;
Πολλά ακούστηκαν κατά τη συζήτηση στη Βουλή τον Μάιο, περί επανειλημμένων συναντήσεων μας στο Υπουργείο για το ν/σ, εγώ για άλλη μια φορά τα διαψεύδω, εκτός και αν  ο καταιγισμός των εγγράφων  μας προς την κ. Υπουργό μπορεί να θεωρηθούν ως… συναντήσεις!. Η μοναδική συνάντηση που έγινε μεταξύ της κ. Χριστοφιλοπούλου  και της Ε.Ε της ΑΣΠΕ, ήταν στις 16/2ου  στο υπουργείο, όπου της επιδόθηκε το υπόμνημα της ΑΣΠΕ. Μας υποσχέθηκε η κ. υφυπουργός, ότι θα  μελετήσει  τις προτάσεις μας και σύντομα θα επακολουθήσει και 2η συνάντηση για να μας δώσει τις απαντήσεις της, καθότι ουδεμία ενημέρωση  έγινε για το τι θα περιλαμβάνει το ν/σ για τους πολύτεκνους παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας… και ότι μόλις δοθούν στη δημοσιότητα οι βασικές αρχές αυτού, θα μας ξανακαλέσει να μας ακούσει και να συζητήσουμε. Επίσης της  αναφέραμε, ότι  υπάρχει και η ΠΕνΕΠ(και όπως σας ακούσαμε στη Βουλή δηλώσατε ότι θα τους δείτε),  η οποία  μπορεί να βοηθήσει και αυτή με τις  προτάσεις της και να μεταφέρει την εμπειρία των μελών της από την εφαρμογή του ν. 3255/2004  στην εκπαίδευση, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μας ειπώθηκε ότι και βεβαίως θα γίνει συνάντηση. Μετά από αυτή τη συνάντηση επηκολούθησαν 2 τηλεφωνικές συνομιλίες με συμβούλους της κ. Υπουργού και Υφυπουργού που μας καθησύχαζαν ότι και βεβαίως θα γίνουν νέες συναντήσεις μας για να μας ακούσουν και να μας ενημερώσουν…
Έγιναν 5 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αδιόριστων πολυτέκνων εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα,  που υποστηρίχθηκαν από την ΑΣΠΕ, Πολυτεκνικούς Συλλόγους και την ΠΕνΕΠ, αλλά δυστυχώς παρά τη μεγάλη κινητοποίηση μας, η συμμετοχή των άμεσα θιγομένων συναδέλφων ήταν μικρή… έπρεπε όλοι με τις οικογένειες μας να ήμασταν παρόντες, δεν ξέρετε πόσα τηλέφωνα δεχόμουν καθημερνώς  για νέα, για παράπονα… και γιατί δεν διαμαρτυρόμαστε κλπ και όταν τους έλεγα: μα  εσείς που ήσασταν…;  χίλιες δικαιολογίες! 
Συνάδελφοι κεκτημένα δεκαετιών χάθηκαν, είχαμε μία πρωτοφανή επιδρομή τον τελευταίο χρόνο εναντίον μας!. Για αυτό βγάλαμε επανειλημμένα Δελτία Τύπου και στείλαμε πλήθος επιστολών και διαμαρτυριών... Από ότι φαίνεται όμως το δημογραφικό δεν απασχολεί ούτε την κ. Υπουργό, ούτε την Κυβέρνηση, έκαναν φαίνεται τις επιλογές των…,
 
Αναλυτικά, οι ενέργειες μας:
 
Α.
Κατ` αρχή, μόλις συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ,  έστειλε επιστολή  προς την Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας στις 25/01/10 όπου και ζητήσαμε συνάντηση για αναφορά των θεμάτων που μας απασχολούν.
 
Β.
Στις 22/2/10 αποστείλαμε Υπόμνημα στην Υπουργό και στην   Υφυπουργό την κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου με στατιστικά στοιχεία της εκπαίδευσης, με το οποίο αποδεικνύαμε ότι οι νόμοι διορισμού των πολύτεκνων εκπαιδευτικών ήταν προς την σωστή κατεύθυνση και λειτουργούσαν με καθαρά δημογραφικά κίνητρα και όπως χαρακτηριστικά της τονίζαμε: «…η ΠΕνΕΠ είναι αντίθετη με την κατάργηση της πρόνοιας του  νόμου 3255/2004 για το διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών. Ένας νόμος που λειτουργεί με καθαρά δημογραφικά κίνητρα. Το δε μέτρο αυτό, που σωστά το ΠΑΣΟΚ είχε  πρώτο νομοθετήσει με το νόμο  3027/2002,  δεν έχει κανένα  οικονομικό κόστος για το Κράτος, είναι αποτελεσματικός και κτυπά την ανεργία των πολυτέκνων.  Οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί, στηρίζουμε τη ρήση σας: «πρώτα ο Μαθητής»,  όμως  παράλληλα πρέπει  να ληφθούν και μέτρα για να υπάρξουν αυτοί οι Μαθητές και ένα τέτοιο μέτρο, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, είναι η διατήρηση της πρόνοιας του ν.3255/2004 για το διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών».
 
Γ.
Αρχές Μαρτίου, στείλαμε επιστολές σε πολλούς Βουλευτές για τις αλλαγές που ετοιμαζόντουσαν και ζητήσαμε τη βοήθεια και τη στήριξη τους,  όπως: στην κ. Βόζεμπεργκ, στον κ. Ροντούλη, στον κ. Στρατάκη, στον κ. Ταλιαδούρο, στον κ. Κουβέλη, στον κ. Σπηλιωτόπουλο, στον κ. Λυκουρέντζο, στην κ. Γιαννάκου, στον κ. Χαλκίδη, στον κ. Ιωαννίδη, στον κ. Χαρακόπουλο…, οι περισσότεροι ανταποκρίθηκαν με κατάθεση επερωτήσεων στη Βουλή ζητήσαμε επίσης με δύο επιστολές την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου.
Αρκετοί βουλευτές μας στήριξαν στη Βουλή, όπως:
του ΠΑΣΟΚ: Χ. ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ, Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, Π.ΑΣΠΡΑΔΑΚΗ,  Μ.ΚΑΤΡΙΝΗ..
 της Ν.Δ: Ε. ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ, Σ. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟ,  Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ, Ι. ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ,  Μ. ΧΑΛΚΙΔΗ, Σ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ,  Γ. ΒΑΓΙΩΝΑ, Ε. ΑΥΓΕΝΑΚΗ, Μ.ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ… καθώς και η Γραμματέας Γυναικείων θεμάτων της ΝΔ κ. Κ. Παπακώστα  με το  Δελτίο Τύπου  που εξέδωσε.
           
του ΛΑΟΣ: Α. ΡΟΝΤΟΥΛΗ, Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, Α. ΠΛΕΥΡΗ, Η.ΠΟΛΑΤΙΔΗ..
του ΣΥΡΙΖΑ: Φ.ΚΟΥΒΕΛΗ κατά τη συζήτηση του ν/σ  στη Βουλή
και τους οποίους ευχαριστούμε.
Βέβαια,  ιδιαιτέρως πρέπει να επισημάνουμε  την δυναμική παρέμβαση του  κ.  Α. Ροντούλη στη Βουλή,  γιατί με πάθος μας στήριξε και αποκάλυψε τα ψεύδη εναντίον μας και ο οποίος κατέθεσε τα έγγραφα μας στη Βουλή που διαψεύδαμε την Υφυπουργό και Υπουργό που έλεγαν ότι συναντηθήκαμε ενώ αυτό δεν έγινε ποτέ…, παρότι το είχε υποσχεθεί στη Βουλή τον Φεβρουάριο ότι θα μας συναντούσε. Με την ΑΣΠΕ έγινε μία συνάντηση αρχές Φεβρουαρίου  με την Υφυπουργό και καμία άλλη  παρά τις συνεχή διαβήματα μας.  Αλλά επίσης αίσθηση έκανε και η παρέμβαση του κ. Φώτη Κουβέλη με την επερώτηση που κατέθεσε και τη αναστάτωση που δημιούργησε στην ΟΛΜΕ και στο Συνασπισμό.
                                                           
                                                            Δ.
Στις 15/4/2010, εκδώσαμε Δ. Τύπου  με το οποίο καλούσαμε το υπουργείο, να διευκρινίσει άμεσα τις προθέσεις του για τους εν ενεργεία Πολύτεκνους Εκπαιδευτικούς και τους ενδιαφερόμενους για διορισμό Πολύτεκνους. 
 
Ε.
Στις 28/4/2010, βγάλαμε νέο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με τίτλο: ΔΙΩΓΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, μόλις το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή  το ν/σ για την κατάργηση του διορισμού των πολ. εκπαιδευτικών  και  ζητούσαμε την παρέμβασή του Πρωθυπουργού… διαφορετικά τονίζαμε αλίμονο στις πολύτεκνες οικογένειες!
 
Στ.
Στις 3/5/2010, διοργανώσαμε με  την Συντονιστική αδιόριστων,  την πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντηθήκαμε με τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κυβέρνησης τον κ. Πεταλωτή ήταν η πιο πετυχημένη εκδήλωση μας αλλά με ελάχιστη συμμετοχή των θιγομένων. Την άλλη μέρα 4/5/2010, με την ΑΣΠΕ στέλνουμε νέα επιστολή στην Υπουργό για το ν/σ.
Ζ
Στις 15/5/2010 άλλο, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΕνΕΠ για τη ΔΙΕΘΝΗ  ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ που τονίζαμε:… ότι, ενώ η διεθνής κοινότητα εορτάζει, η Ελλάδα,  βιώνει ημέρες κατά  της… οικογένειας!. Και αναφερόμασταν αναλυτικά στο νόμο που καταργήθηκε…
Η.

            Στις 5/7/2010,  άλλο  Δελτίο Τύπου με  πρόταση  που καταθέσαμε, για το από πού θα  εξοικονομούσε τα χρήματα η Πολιτεία, για να μπορέσει να διορίσει τους πολυτέκνους και άλλους τουλάχιστον 800 εκπαιδευτικούς για 5 συνεχή έτη…. 

 

 Θ.

    Στις 9/8/2010, μετά την ανακοίνωση των διορισμών, η ΠΕνΕΠ έβγαλε  το ακόλουθο Δελτίο Τύπου, με τίτλο: ΣΤΟ 3,29% ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ! Όπου αναφέραμε:… πριν λίγες μέρες, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Β. Κουλαϊδής διαβεβαίωνε την ΑΣΠΕ: «ότι φέτος θα προσληφθούν τουλάχιστον οι μισοί πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στον πίνακα και οι υπόλοιποι του χρόνου…, δεν πρέπει να  ανησυχούν οι Πολύτεκνοι καθότι ο πίνακας των θα απορροφηθεί εντός διετίας». ..Μας υποσχέθηκαν μεταβατικό στάδιο  δύο ετών  ύστερα από την κατάργηση  των  νόμων 3255/2004 και 3027/2002 και βρισκόμαστε τώρα μπροστά σε εμπαιγμό και κοροϊδία!. Πολλοί συνάδελφοι, είναι αναγκασμένοι να προσφύγουν   στα διοικητικά δικαστήρια για να απαιτήσουν τη συνέχεια και συνέπεια της Πολιτείας.

 
Ι
Εκτός των ανωτέρω ενεργειών του,  το ΔΣ της ΠΕνΕΠ,  όλο αυτό το διάστημα  πέρασε τις θέσεις του  στην ΑΣΠΕ και έτσι είχαμε συνεχή στήριξη στα θέματα μας από το Γενικό Συμβούλιο και την Ε.Ε της ΑΣΠΕ  και τους περισσότερους πολυτεκνικούς Συλλόγους(που τους κινητοποίησε η ΑΣΠΕ με την εγκύκλιο  3η/16-32010 ) και αυτοί  ήταν δίπλα μας με επιστολές των, τηλεγραφήματα διαμαρτυρίας και τα Δελτία Τύπου της ΑΣΠΕ.
 

      Έτσι στις 22 Ιουλίου έγινε  συνάντηση της Ε.Ε της ΑΣΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ κ. Β. Κουλαϊδή, όπου έγινε  συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα επί όλων των θεμάτων που μας απασχολούν  και του επιδόθηκε σχετικό Υπόμνημα με τα θέματα που μας απασχολούν. Ο  Γενικός μας τόνισε  όπως ανέφερα πιο πάνω: «… σας διαβεβαιώνω ότι ο Πίνακας  σας θα εξαντληθεί, αφού θα απορροφηθούν  όλοι  φέτος και του χρόνου(εντός 2 ετών)». Ζητήσαμε έγγραφη δέσμευση γι αυτό… αλλά μας είπε ότι δεν μπορεί να μας δώσει, αλλά προφορικά το εγγυάται...βεβαίως η δέσμευση του κυρίου  Γενικού  ποια ισχύ και αξιοπιστία έχει σήμερα…; όταν διόρισε μόλις 108 άτομα!. Του είπαμε επίσης, για το θέμα που είχε ανακύψει με κάποια ΠΥΣΔΕ που ήθελαν να εφαρμόσουν το νέο νόμο στις τοποθετήσεις.

 Κ

        Συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζετε ότι   μετά  τη ψήφιση του νόμου, άρχισαν αμέσως οι επιθέσεις από τα διάφορα ΠΥΣΔΕ και ΔΙΔΕ (Δυτ. Θεσσαλονίκης, Γ΄ Αθήνας, Κορίνθου, Κατερίνης, Δυτ. Αττικής …) και από συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ  για τις τοποθετήσεις – βελτιώσεις των συναδέλφων στα σχολεία…, μετά  όμως την τηλεφωνική μας παρέμβαση στο ΥΠΕΠΘ και την αποστολή εγγράφου από την ΑΣΠΕ(31-5-2010) με το οποίο ζητούσαμε  την παρέμβαση τους  για εφαρμογή της νομιμότητας, ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου έστειλε τρεις εγκυκλίους προς τις Δ/νσεις που τους έλεγε το αυτονόητο δηλ. να προχωρήσουν στη διαδικασία των  τοποθετήσεων με το παλαιό καθεστώς . Παρά όλα αυτά κάποια ΠΥΣΔΕ δεν  πειθάρχησαν και ενημερώσαμε τους συναδέλφους να κάνουν ενστάσεις και να προσφύγουν στα Διοικητικά δικαστήρια αν δεν δικαιωθούν… καθότι οι διατάξεις του Π.Δ 100/97(άρθρα 13, 14) δεν έχουν καταργηθεί ακόμη…(ξεχάστηκαν μέσα στη φούρια τους), αλλά και αυτό να καταργήσουν (άρα καταργούνται οι εδικές διατάξεις) θα πάμε μετά στις γενικές διατάξεις περί προστασίας: 1. Άρθρο 10 παρ.3 του ν. 1910/1944 και 2. Ο  δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας  άρθρο 67 παρ.2: «… πολύτεκνοι ή τέκνα αυτών δημόσιοι υπάλληλοι τοποθετούνται στον τόπο των συμφερόντων τους, εφόσον ο νόμος επιτρέπει τούτο και δεν μετατίθενται παρά μόνο με αίτηση τους ή για πράξη μη επιτρέπουσα την παραμονή τους στον τόπο της θέσεως τους»…, 3. και στο άρθρο 21 του Συντάγματος…

 ΚΑ

Επίσης στις 28/6/2010, απαντήσαμε εγώ και ο κ. Γκουντελάκης  στον αιρετό  Δ. Αττικής, κ. Καρυώτη μέσω της ιστοσελίδας  edra  ως ακολούθως: «Αυθαιρετεί ο κ. Καρυώτης με την επιστολή του και παραπλανεί τον κόσμο...   Θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη, του εν λόγω κυρίου, τα παρακάτω ερωτήματα και περιμένουμε απάντηση του: 1.      Πότε άλλαξε κ. Καρυώτη το ΠΔ.100/97; μήπως το ξεχάσατε μέσα στη βιασύνη σας να το συμπεριλάβετε στο σημείωμα…;, μήπως αλλάξατε επίσης και το Σύνταγμα και το Δημοσιοϋπαλ/κό  Κώδικα και το  ν.1910/44;Θα διαμαρτύρεστε όμως σήμερα για τη κατάλυση του κοινωνικού Κράτους στο Ασφαλιστικό, στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήσεις δεκαετιών καταργούνται…., αλλά με το χεράκι σας και της ΟΛΜΕ συνέβησαν αυτές οι δυσμενείς εξελίξεις και καιρός να κάνετε την αυτοκριτική σας!  2. Η εγκύκλιος των μεταθέσεων 2009/10, βάσει ποιας νομοθεσίας βγήκε κύριε εκπρόσωπε; από τότε μήπως βγήκε καμία άλλη τροποποιητική;;;  3. Πότε άλλοτε Ομοσπονδία εργαζομένων, έχει στραφεί κατά... μελών της;  είναι αυτό συνδικαλιστική αθλιότητα ναι ή όχι; 4. Κάθε χρόνο τελευταία…, διοριζόντουσαν περί τους 500 νέοι πολύτεκνοι δηλ. κάθε χρόνο 2000 παιδιά νέων πολύτεκνων εκπ/κών βρισκόντουσαν στις σχολικές αίθουσες. Ρωτώ, κατά τα στοιχεία της ΟΛΜΕ, πόσες οργανικές θέσεις δημιουργούν αυτά τα παιδιά των πολυτέκνων; Απαντήστε για να δούμε ποιοι είναι αυτοί που παίρνουν τις οργανικές, δημιουργούν τις υπεραριθμίες κλπ. που λέτε…  Ντρεπόμαστε για την κατάντια της ΟΛΜΕ και των αιρετών της που το τελευταίο διάστημα δείχνοντας αντισυναδελφικό πρόσωπο καταφέρονται εναντίον των πολύτεκνων εκπαιδευτικών. Ντροπή  να λέτε ότι  οι πολύτεκνοι αφαιρούν οργανικές θέσεις από τα σχολεία. Η υπογεννητικότητα είναι αυτή που δημιουργεί τις υπεραριθμίες, ενώ  οι πολύτεκνοι με τα παιδιά των, είναι αυτοί που ανοίγουν νέες θέσεις στα σχολεία… καταλάβετε το!. Μακάρι, όμως να δείχνατε ανάλογο ενδιαφέρον για:α) την κατάργηση της βάσης του 10… β)για την εγκύκλιο αύξησης των απουσιών των μαθητών κατά 30%, δήθεν… για τη νέα γρίπη που  άδειασαν τα σχολεία και γέμισαν οι καφετέριες!!γ) Για τη μείωση του μαθητικού δυναμικού στα σχολεία λόγω του δημογραφικού…δ) Για το ρατσισμό με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι πολύτεκνοι στα σχολεία… και ας είναι οι περισσότεροι στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ, περιπλανώμενοι σε 2 και 3 σχολεία… Για μια ακόμη φορά ενεργήσατε ψηφοθηρικά…Η διαδικασία των τοποθετήσεων ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και εννοείται ότι  ολοκληρώνεται με το παλιό σύστημα, όπως παρατηρεί επιτέλους και ο Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας με τις εγκυκλίους του.     Πλέον οι διορισμοί των πολύτεκνων εκπαιδευτικών εκτός από τη μεταβατική περίοδο των 2 χρόνων που δεν γνωρίζουμε πόσοι θα διορισθούν(ελπίζουμε όλοι) ανήκουν στο παρελθόν, καθώς και οι τοποθετήσεις αυτών και τα λοιπά εργασιακά προστατευτικά μέτρα ανθρωπιάς που Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν δημιουργήσει. Για να δούμε από του χρόνου με το νέο νόμο πλέον, ποιούς θα κατηγορείτε, που και πάλι οι συνάδελφοι δεν θα μπορούν να πάρουν οργανικές θέσεις…;Γιατί δεν νοιάζεστε όμως και για τους διορισμούς των πολύτεκνων εκπαιδευτικών της μεταβατικής περιόδου των 2 χρόνων οι οποίοι πίστεψαν στη συνέχεια και στη συνέπεια του Κράτους και έφεραν στον κόσμο παιδιά; Πείτε μας,  πότε η ΟΛΜΕ εισηγήθηκε μέτρα προς το Υπουργείο Παιδείας για την υπογεννητικότητα που μαστίζει τα σχολεία μας; Φτάνει ποια η παραπληροφόρηση των συναδέλφων εκπαιδευτικών, μας λέτε λοιπόν: Γεννάτε… κορόιδα,  για να διοριζόμαστε εμείς!!! 

ΚΒ
Βεβαίως είχαμε να αντιμετωπίσουμε  και τα παπαγαλάκια… ή τα εξαπτέρυγα!
-         Λ.Κεζά στο  Βήμα 12/5/2010
-         Μ. Βοϊτσίδη Αγγελιοφόρος 20/6/2010
τους απαντήσαμε μαζί με τον Αντιπρόεδρο τον   κ. Γκουντελάκη στο alfavita και στο edra, αλλά πρέπει περισσότεροι…, 
Συνάδελφοι,  δεν πρέπει τα ίδια άτομα να φωνάζουμε ή να διαμαρτυρόμαστε ή μόνο η ΑΣΠΕ πρέπει όλοι μαζί και  Σύλλογοι αλλά και όλοι εμείς… Αν στο γραφείο του Πρωθυπουργού πήγαιναν καθημερινώς δεκάδες επιστολές διαμαρτυρίας για τα συμβαίνοντα κάτι καλύτερο θα γινόταν και θα μας υπολόγιζαν…
ΚΓ
Στις 6/9/2010, επισκεφθήκαμε την τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ την  κ. Βόζεμπεργκ και της θέσαμε  και το θέμα των αδιόριστων  πολυτέκνων.
 
 
ΚΔ
       Στις 17/9/2010, καλέσαμε με ανακοίνωση μας τους αδιόριστους να  καταθέσουν Αιτήσεις διορισμού στο Υπουργείο, στην οποία αναφέραμε: σας καλούμε όλους  τους Διοριστέους πολύτεκνους  Εκπαιδευτικούς να καταθέσετε την συνημμένη Αίτηση Διορισμού(τροποποιώντας την σύμφωνα με την περίπτωση σας) προς το Υπουργείο Παιδείας καλώντας το, έστω και την τελευταία στιγμή, να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντί σας και να σας διορίσει στις κενές θέσεις που αναμφίβολα υπάρχουν, ιδιαίτερα μετά και το τεράστιο κύμα συνταξιοδοτήσεων Μονίμων Εκπαιδευτικών και  να ζητείτε το λόγο για τον οποίο αυτό δεν σας διόρισε.... Το Υπουργείο τους απήντησε και βάσει αυτής πάνε τώρα στους δικηγόρους για Αγωγές, γνώμη μας είναι ότι πρέπει όλοι να κάνουν και οι πολύτεκνοι με 3 τέκνα και αυτοί που αποκλείστηκαν με την αλλαγή της ημερομηνίας από Ιούλιο που τους πήγε Ιούνιο.. οι Αγωγές αυτές είναι ατομικές, ουδείς άλλος έχει έννομο συμφέρον.
Η άποψη που υποστηρίζουμε είναι ότι ο νόμος 3255/2004 δεν έχει καταργηθεί ακόμη  και κακώς δεν τους κάλεσε το Υπουργείο μέχρι τώρα … Ο νέος νόμος μιλάει για γονείς με περισσότερα από 3 τέκνα, όχι για πολύτεκνους (για να είναι κάποιος πολύτεκνος πρέπει να ισχύει σωρεία προϋποθέσεων, όπως και να έχουν και την επιμέλεια αυτών), επίσης η Υ.Α που καθόριζε τις θέσεις ανάμεσα στους πίνακες ειδικών κατηγοριών είναι μεταγενέστερη της εγκυκλίου διορισμού των!
ΚΕ
Στις 27/9/2010, έγινε συνάντηση με τον Γ.Γ της ΟΛΜΕ τον Παπαχρήστο, που του θέσαμε τα θέματα μας και των αδιόριστων… μας υποσχέθηκε ότι θα στείλει επιστολή στο υπουργείο, πράγματι έστειλαν, αλλά δεν ήξεραν τι έλεγαν… ζητούσαν: οι προσλήψεις των πολύτεκνων - αναπληρωτών να ενταχθούν στο 20% των τριτέκνων - αναπληρωτών! Τον πήρα αμέσως τηλ και του είπα, ότι αυτό που προτείνετε είναι δυσμενέστερο του ισχύοντος καθότι οι πολύτεκνοι προτάσσονται του οικείου πίνακα χωρίς ποσοστό, το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν αυτοί προϋπηρεσία.,. αν είχαν και μία ώρα θα προσλαμβάνονταν…, μου υποσχέθηκαν ότι θα επανορθώσουν και εννοούσαν  ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας ή όχι,  αλλά μέχρι ώρας δεν έκαναν τίποτα.
ΚΣτ
Δυστυχώς η Κυβέρνηση μας έχει στοχοποιήσει και προσπαθεούν να μας  εξοντώσουν, πως μπορεί κάποιος  να ερμηνεύσει διαφορετικά τη συμπεριφορά της κ. Υπουργού να διορίζει Αναπληρωτές στις μεγάλες πόλεις και να μην δίνει αυτές τις περιοχές με τα κενά ούτε για διορισμό των πολυτέκνων, αλλά να τους εξορίζει με σκοπιμότητα μακριά από τις οικογένειες των; 
Συνάδελφοι, κάποιοι από τους αδιόριστους έχουν παράπονα ότι δεν τους βοηθήσαμε και ότι δεν τους συμπαρασταθήκαμε…, από τα ανωτέρω θα διαπιστώσατε ότι  η ΠΕνΕΠ και η ΑΣΠΕ έκαναν ότι μπορούσαν,  καταλαβαίνω την αγωνία τους και τους δικαιολογώ, αλλά αν η κινητοποίηση  και των ιδίων των θιγομένων ήταν μαζικότερη προφανώς θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Η ΑΣΠΕ και η ΠΕνΕΠ θα κρατήσουν στην επικαιρότητα το θέμα τους και συνεχώς θα το θέτουν στην Πολιτεία, πρέπει όμως να καταλάβουν και οι θιγόμενοι ότι πρέπει να βοηθάνε και τους πολυτεκνικούς συλλόγους και στις εκδηλώσεις των να συμμετέχουν και να βάζουν εκεί το θέμα τους. Στις 31/10 είχαμε τη γιορτή των Πολυτέκνων,  εγώ περίμενα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους…
Δεν πρέπει να ξεχνούν οι συνάδελφοι αδιόριστοι ότι αν διορίστηκαν και οι 108 φέτος, αυτό οφείλεται στην αντίδραση της ΑΣΠΕ και τη δική μας, η Κυβέρνηση φέτος δεν είχε σκοπό να διορίσει κανένα πολύτεκνο. Συνάδελφοι, πρέπει να καταλάβουμε την αναγκαιότητα των συλλόγων  και ότι πρέπει να τους πλαισιώσουμε γιατί οι μέρες είναι πονηρές…, φέτος δεν έπρεπε αυτοί οι 108 μόλις διορίστηκαν να γραφτούν μέλη της ΠΕνΕΠ; …ελάχιστοι το έκαναν. Για το διορισμό τους όμως μακριά από τα σπίτια των, για τα προβλήματα των μεταθέσεων… μας λένε συνεχώς  τι κάνετε και γιατί δεν διαμαρτυρόμαστε…

 

 

Συνάδελφοι έγκαιρα από τον Ιούνιο, σας ενημερώσαμε: ότι ο αγώνας μας πρέπει να μεταφερθεί μέσα στις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ και μια μεγάλη ευκαιρία είναι οι εκλογές των αιρετών  στα υπηρεσιακά μας συμβούλια και σας ζητήσαμε, όσοι θέλουν να κατέβουν υποψήφιοι - κάτω από οποιοδήποτε κομματική παράταξη και ότι θα τους στηρίζαμε. Είμαστε μία δύναμη 5000 συναδέλφων αν συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη μας βγάζουμε κάποιους εκπροσώπους  σε αυτά τα όργανα, για να μας στηρίζουν και να ακούγετε η φωνή μας…, δυστυχώς ελάχιστοι υποψήφιοι βρέθηκαν,  αλλά και εμείς οι υπόλοιποι δεν ανταποκριθήκαμε παρά τις συνεχείς ενημερώσεις μας…, κάποιοι προτίμησαν την αργία και δεν πήγαν πουθενά. Στη Γ Αθήνας που είχαμε στοιχεία Δ/νσεων όλων των πολυτέκνων και στείλαμε επιστολές email  από τους 150 συναδέλφους πήγαν να ψηφίσουν μόλις 25… Σε όλη δε την Αττική για το ΑΠΥΣΔΕ με πάνω από 1000 πολυτέκνους ανταποκρίθηκαν μόλις 201, να σημειωθεί με 700 βγάζαμε αιρετό Αυτοί οι συνάδελφοι που δεν πήγαν πουθενά,  δεν πρέπει να παραπονιούνται αύριο για τις μεταθέσεις –τοποθετήσεις κλπ,  τους δόθηκε η ευκαιρία και δεν βοήθησαν!. Την επίλυση των  εργασιακών  μας θεμάτων  εμείς θα την  διεκδικήσουμε  και όχι η ΑΣΠΕ, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε… Αν δεν ξεσηκωθούμε εμείς να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας, μην περιμένετε βοήθεια από αλλού!

 

Από το καλοκαίρι οι αιρετοί  και ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου μας  έλεγαν ότι οι νεοδιόριστοι… δεν θα πάρουν Μετάθεση φέτος και θα μείνουν 3 χρόνια εκεί όπως οι άλλοι. Εμείς από τότε  διαφωνούσαμε  και λέγαμε ότι θα πάρουν όχι γιατί μας λυπήθηκαν… αλλά γιατί μέσα στη φούρια τους να τα καταργήσουν όλα .. ξέχασαν τα ΠΔ το 50/96 και το 100/97 που εξαιρούσαν τους πολυτέκνους από την υποχρέωση υπηρέτησης της προσωρινής θέσης... και τώρα που βλέπουν ότι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά πάνε να δημιουργήσουν πρόβλημα στις τοποθετήσεις  αυτών και να τις καθυστερήσουν…

 
Η ΑΣΠΕ τους περισσότερους από εσάς  σας βοήθησε και διορισθήκατε, έχουμε χρέος να υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτές τις διατάξεις και όχι κάποιοι να σφυράμε αδιάφορα και να λέμε εμείς  βολευτήκαμε δεν μας ενδιαφέρει για τους υπόλοιπους!
 
Τέλος αν παρακολουθείτε την ιστοσελίδα έχουμε στείλει επιστολή στην Υφυπουργό Παιδείας και ζητάμε συνάντηση που εδώ και 10 μήνες μας το έχει υποσχεθεί για να τις θέσουμε όλα αυτά τα θέματα…
 

------------

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΕνΕΠ κ. Π. Γκουντελάκης, πήρε ακολούθως το λόγο και ανέφερε τις δραστηριότητες του τοπικού Παραρτήματος πολ. Εκπαιδευτικών Θεσσαλίας (Π. Γκουντελάκης, Α. Κωστής, Ι. Κομόπουλος,, Β. Καλαϊτζόγλου..)  και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στα σχολεία και τόνισε την αναγκαιότητα   προσέγγισης όλων των συναδέλφων πολυτέκνων εκπ/κών ώστε να γραφτούν στην ΠΕνΕΠ  αλλά και παράλληλα να δραστηριοποιηθούν στους τοπικούς συλλόγους πολυτέκνων ώστε  να βοηθούν αυτούς. Επίσης  δεν πρέπει να παραμένουμε απαθείς και να τα περιμένουμε όλα από την  ΑΣΠΕ και από την ΠΕνΕΠ.
 

2.     Για το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, της Έγκρισης του Οικονομικού Προϋπολογισμού 2010.

 

Ο  ταμίας της ΠΕνΕΠ κ. Β. Τσάγκαλος,  διαβάζει τον Προϋπολογισμό στα μέλη  και δίνει τις απαραίτητες διευκρινήσεις.
Ακολούθως πραγματοποιήθηκε  φανερή  ψηφοφορία  μεταξύ των μελών δια ανατάσεως των χειρών και εγκρίθηκε ομοφώνως ο προϋπολογισμός του 2010.
 

3. Για το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, της Έγκρισης του Οικονομικού Απολογισμού του  2009 και της έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής

 

α. Έγκριση οικον. Απολογισμού 2009,
Ο  ταμίας της ΠΕνΕΠ κ. Β. Τσάγκαλος,  διαβάζει τον Απολογισμό  στα μέλη  και δίνει τις απαραίτητες διευκρινήσεις
 β.  Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
Ο Πρόεδρος δίνει το λόγο στον Πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής κ. Ι. Κομόπουλο, ο οποίος  ανέγνωσε το Πρακτικό της Εκθέσεως της  Εξελεγκτικής Επιτροπής…
 
Στο τέλος έγινε μυστική ψηφοφορία επί του Οικονομικού Απολογισμού 2009 και των πεπραγμένων του Δ.Σ της ΠΕνΕΠ με ξεχωριστές κάλπες   και εγκρίθηκαν  με μεγάλη πλειοψηφία.
 

4. Για το 4ο  θέμα της ημερήσιας διάταξης:  Προτάσεις – Απόψεις μελών.

 

     Στη συζήτηση που επακολούθησε,  πήραν μέρος  αρκετοί  από τους παρευρισκόμενους συναδέλφους που ευχαρίστησαν το ΔΣ για τις ενέργειες που έκανε και κάνει για τη στήριξη των δικαιωμάτων των πολυτέκνων εκπαιδευτικών καθώς και για την βοήθεια που παρείχε αυτό  σε πολλά μέλη που ζήτησαν τη βοήθεια του. Επίσης τονίσθηκε η ανάγκη συνέχισης του έργου που επιτελεί η ΠΕνΕΠ και ότι θα πρέπει  να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε όλοι οι συνάδελφοι πολύτεκνοι  να πλαισιώσουν και να βοηθήσουν αυτή  στον αγώνα που δίνει καθημερινά (μαζί με την ΑΣΠΕ)για την προάσπιση και διατήρηση των ελαχίστων δικαιωμάτων που έχουν παραμείνει, συγχρόνως να συνεχισθεί με κάθε τρόπο η συμπαράσταση στον αγώνα που δίνουν οι αδιόριστοι πολύτεκνοι.

Τέλος εκφράσθηκε από πολλούς η αγωνία για τα συμβαίνοντα στο χώρο της Παιδείας και της Οικονομίας μας  με την στοχοποίηση των πολυτέκνων που εξαιτίας  αυτών των μέτρων… αυτοί  οδηγούνται σε αφανισμό και η νεολαία μας σε νέο ξεριζωμό και μετανάστευση

Αθήνα 20/11/2010 

Το Προεδρείο της Γ.Σ.

Χρυσόγελος  Μαν.

Γκουντελάκης Παν.

Παπαλέξης Ελ.

 

Πρόσφατα άρθρα