Οδηγός Μεταθέσεων... ΕΔΩ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ :Τι πρέπει να κάνουν εάν αδυνατούν να παρουσιαστούν για ανάληψη υπηρεσίας-Ποια είναι τα κριτήρια τοποθέτησής τους στα σχολεία-Ποιες μοναδες υπολογίζονται για την μετάθεσή τους

Εγκύκλιο υπέγραψε ο γ.γ. του υπ. Παιδείας Βασίλης Κουλαίδης , σύμφωνα με την οποία δίνονται οδηγίες προς τους νεοδιόρστους για το τι πρέπει να κάνουν εάν αδυνατούν να παρουσιαστούν για ανάληψη υπηρεσίας, ποια είναι τα κριτήρια τοποθέτησής του στα σχολεία και για το ποιες μοναδες υπολογίζονται για την μετάθεσή τους

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ1

 ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ: ΕΔΩ11

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ... ΕΔΩ2

ΔΕΙΤΕ και ρεπορτάζ του alfavita.gr  ΕΔΩ3

που αναφέρει:

Π.Δ. 50/1996 

Άρθρο 8(ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ)
Γενικές προϋποθέσεις μετάθεσης

2. Για τους εκπαιδευτικούς που διορίζονται και αναλαμβάνουν υπηρεσία το μήνα Σεπτέμβριο, ως ημερομηνία διορισμού λογίζεται η 1η Σεπτεμβρίου.

3. Ο χρόνος προσωρινής τοποθέτησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και ο χρόνος παραμονής των εκπαιδευτικών στη διάθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων θεωρείται ότι διανύθηκε στην οργανική τους θέση, εφόσον δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα.

4. Δεν απαιτείται η συμπλήρωση ενός έτους στην οργανική θέση στις περιπτώσεις της μετάθεσης ειδικών κατηγοριών καθώς και στις περιπτώσεις μετάθεσης από σχολείο σε ΣΜΕΑ. 

                                                       -----------------------------------------

Βεβαίως υπάρχει και η ... ακόλουθη εγκύκλιος του Υπουργείου που είναι  αντίθετη  με τα ανωτέρω...

Διευκρίνιση σχετικά με την 3-ετία των νεοδιόριστων Εκπ/κων με αφορμή την εγκύκλιο δηλώσεων περιοχών

Διευκρίνιση σχετικά με την 3-ετία των νεοδιόριστων Εκπ/κων με αφορμή την εγκύκλιο δηλώσεων περιοχών διορισμού των ειδικών κατηγοριών

Με αφορμή ερωτήματα που προέρχονται από Δ/νσεις και υποψήφιους εκπαιδευτικούς, σας ενημερώνουμε ότι οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 4 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 τ'Α),  στις οποίες ορίζεται ότι: «Ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας στη σχολική μονάδα της πρώτης τοποθέτησης μετά το διορισμό δεν μπορεί να είναι μικρότερος των τριών ετών. Ο τρίτος χρόνος της υπηρεσίας μοριοδοτείται με το διπλάσιο του αριθμού μονάδων μετάθεσης της σχολικής μονάδας όπου υπηρετεί ο νεοδιοριζόμενος. Κάθε διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά το θέμα αυτό καταργείται», ισχύουν για όλους τους εκπαιδευτικούς, ακόμη και για τους εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στις ειδικές κατηγορίες διορισμού των κατηγοριών που προβλέπονται στις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 9 του Ν.3848/2010.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικώς τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς που υποβάλουν αίτηση διορισμού από 9-8-2010 έως και 11-8-2010 βάσει της αριθ. 98287/Δ2/05-08-2010 εγκυκλίου.

Δ/νση Προσωπικού Δ/θμιας Εκπ/σης
Τμήμα Α'- Διορισμών
ΥΠΔΒΜΘ

Πρόσφατα άρθρα