Υποβολή αιτήσεων διορισμού εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δελτίο Τύπου Υποβολή αίτησης διορισμού για εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών

Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις διορισμού, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σε οποιαδήποτε Διεύθυνση ή Γραφείο Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιθυμούν, από 09-8-2010 έως 11-8-2010, οι εκπαιδευτικοί κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες που προβλέπονται στις διατάξεις της παρ. 10 του άρ. 9 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ Α΄ 71):

Οι υποψήφιοι οφείλουν να τηρήσουν τις προθεσμίες κατάθεσης αιτήσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμών.
Για το Δελτίο Τύπου, την εγκύκλιο, την αίτηση, τις περιοχές διορισμού, και τον πίνακα Ι.Δ.Α.Χ.

 πατήστε... εδώ

===========================

Πίνακες κατάταξης κατηγοριών που προβλέπονται στις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 9 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 τ'Α)

ΕΔΩ

Όσοι δεν είναι στους πίνακες, να κάνουν ενστάσεις…  γιατί μάλλον δεν θα ξαναγίνει  ειδικός πίνακας του χρόνου!

==================================

Υποβολή αίτησης διορισμού για εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 Από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι καλούνται να υποβάλουν αίτηση-δήλωση περιοχών διορισμού για το σχολικό έτος 2010-2011 από 09-08-2010 έως και 11-08-2010 οι:

-          εγγεγραμμένοι στους πίνακες ειδικών κατηγοριών των περιπτώσεων α΄, β, και γ΄ της παρ.10 του άρθρου 9 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α΄), ήτοι: α) γονείς περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν, β) εκπαιδευτικοί με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και γ) εκπαιδευτικοί γονέων τέκνων με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθώς και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, που εμπίπτουν στις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 5 του Ν.3194/2003(ΦΕΚ 267 Α΄) οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση πρόσληψης σε θέσεις εκπαιδευτικών με σύμβαση Ι.Δ.Α.Χ.Για το Δελτίο Τύπου, την εγκύκλιο, την αίτηση, τις περιοχές διορισμού και τον πίνακα Ι.Δ.Α.Χ.

πατήστε… εδώ

============================

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι συνάδελφοι, δεν βρίσκουν τον Κλάδο τους, το όνομα τους κλπ να κάνουν ένσταση μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες… μην το αμελήσετε!  Αν  το ηλεκτρονικό σύστημα  δεν σας αφήνει… να την κάνετε χειρόγραφη μέσω των διευθύνσεων Εκπ/σης και να παίρνετε αρ. πρωτοκόλλου και να ετοιμάζεστε για διοικητικά δικαστήρια...

 ----------------------------------------

 ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 3-ΕΤΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ

 Τρίτη, 10 Αύγουστος 2010 09:12  

Ρεπορτάζ:esos.gr
Με αφορμή ερωτήματα που προέρχονται από Δ/νσεις και υποψήφιους εκπαιδευτικούς, το υπ. Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο η οποία ορ'ιζει τα εξής:
"Σάς ενημερώνουμε ότι οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 4 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 τ’Α), στις οποίες ορίζεται ότι: «Ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας στη σχολική μονάδα της πρώτης τοποθέτησης μετά το διορισμό δεν μπορεί να είναι μικρότερος των τριών ετών. Ο τρίτος χρόνος της υπηρεσίας μοριοδοτείται με το διπλάσιο του αριθμού μονάδων μετάθεσης της σχολικής μονάδας όπου υπηρετεί ο νεοδιοριζόμενος. Κάθε διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά το θέμα αυτό καταργείται», ισχύουν για όλους τους εκπαιδευτικούς, ακόμη και για τους εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στις ειδικές κατηγορίες διορισμού των κατηγοριών που προβλέπονται στις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 9 του Ν.3848/2010".

--------------------------------------------------------------------------------

Παρατήρηση ΑΣΠΕ:

Το δικαίωμα της  απόσπασης διατηρείται για  οικογ. λόγους… άρθρο 16 &Γ. 5 του ν.1566/85,  απλώς έχουν δυσκολέψει οι αποσπάσεις…

Μέχρι πέρυσι υπήρχε  και η διάταξη του άρθρου 8 παρ.4 του Π.Δ. 100/97…που αμφισβητείται αν ισχύει ακόμη  ή αν  καταργήθηκε:   ότι για τον πολύτεκνο δεν απαιτείται η συμπλήρωση 1 έτους στην οργανική του θέση... για να πάρει μετάθεση(τα δικαστήρια θα το... κρίνουν)

Πρόσφατα άρθρα