ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Αρ.πρωτ. 3

Λιβαδειά15/01/2019 

Καραγιαννοπούλου 56• 32131 ΛΙΒΑΔΕΙΑ            

Τηλ. 2261024239• Fax 2261087420                                                    

Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, εν όψει της συζήτησης στη Ελληνική Βουλή της <<Συμφωνίας των Πρεσπών>> που η Κυβέρνηση συνυπέγραψε με το κράτος των Σκοπίων ,ζητεί και καλεί τους βουλευτές όλων των κομμάτων να την καταψηφίσουν λαμβάνοντας γνώση τις ακόλουθες αλήθειες-ντοκουμέντα:

  1. Την επιστολή 373 Πανεπιστημιακών Καθηγητών και Ακαδημαϊκών κυρίως ξένων Πανεπιστημίων το 2009 προς τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζητώντας την παρέμβαση του, ώστε το κράτος των Σκοπίων <<να μην παραποιεί την Αλήθεια και να μην οικοδομεί την Εθνική του ταυτότητα σε βάρος της Ιστορίας σφετεριζόμενη τον όρο Μακεδονία στο όνομα του>>.
  2. Την ανοιχτή επιστολή που απέστειλαν προς την Ε.Ο.Κ το 1992 διεθνώς γνωστές προσωπικότητες του Ελληνικού πνεύματος όπως Οδυσσέας Ελύτης (νόμπελ λογοτεχνίας 1979), Ελένη Γλύκατζη Αλβελέρ (καθηγήτρια Πανεπιστημίου Σορβόννης) , Αριστόβουλος Μάνεσης(καθηγητής Νομικής ΑΠ.Θ.) , Μελίνα Μερκούρη(πρώην Υπουργός Πολιτισμού) , Γεώργιος Γεωργάκης (Ακαδημαϊκός) , Δημήτριος Τσάτσος (καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου) στην οποία τονίζουν <<Η χρήση του ονόματος Μακεδονία από το κράτος των Σκοπίων, συνιστά απροκάλυπτη αμφισβήτηση των Ελληνικών συνόρων η οποία δεν εξουδετερώνεται ούτε με διεθνή σύμφωνα ,ούτε με συνταγματικές διατάξεις>>.
  3. Την κοινή δήλωση 15 πρώην Πρέσβεων της Ελλάδας για το Σκοπιανό στις 05/02/2018 όπου με ακαταμάχητα επιχειρήματα αποδεικνύουν ότι<<δεν πρέπει ως χώρα να δεχθούμε ούτε γεωγραφικό ,ούτε εθνικό, ούτε χρονικό προσδιορισμό στο όνομα Μακεδονία και δεν πρέπει να συναινέσουμε στο όνομα του κράτους των Σκοπίων να περιέχεται η λέξη Μακεδονία>>.
  4. Την γνωστή δήλωση-ομολογία του πρώην προέδρου των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ το 1992 ότι <<εμείς είμαστε Σλάβοι ,δεν είμαστε Μακεδόνες, δεν έχουμε καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο και ήρθαμε στη περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ.>>.
  5. Την μνημειώδη απόφαση του Άρειου Πάγου 1448/2009, της οποίας εισηγήτρια ήτο η κ. Βασιλική Θάνου, τότε Αρεοπαγίτης, μετέπειτα πρόεδρος Αρείου Πάγου και σήμερα προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα. Στην απόφαση αυτή αναφέρονται πολλά και σημαντικά ιστορικά δεδομένα με τελικό συμπέρασμα <<δεν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος και κατά συνέπεια Μακεδονικός πολιτισμός και Μακεδονική γλώσσα και είναι αυτονόητο ότι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων δεν μπορεί σε εξήντα χρόνια να αποκτήσει εθνολογική οντότητα στηριζόμενη σε χαλκευμένα ιστορικά στοιχεία>>.
  6. Την ομολογία Σκοπιανών επισήμων ότι <<όλες οι χώρες να μας αναγνωρίσουν αν δεν το κάνετε Σείς (ενν. η Ελλάδα) δεν θα ησυχάσουμε>>.
  7. Τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το 2018 με τα οποία εκατομμύρια Ελλήνων Πολιτών αρνούνται τη πλαστογράφηση της Ιστορίας   και δεν χαρίζουν την Μακεδονική Ιστορία και Δόξα σε παραχαράκτες της Αλήθειας και τέλος
  8. Τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, όπως καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το 2018 με την οποία ο ελληνικός λαός αρνείται να αναφέρεται η λέξη Μακεδονία στο όνομα του κράτους των Σκοπίων.

Μετά τα ανωτέρω προκύπτει ένα πελώριο ερώτημα προς την κυβέρνηση:

Γιατί δεν πραγματοποιεί δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων όπως έπραξε το κράτος αυτό στη επικράτεια του;

Αυτή η κυβέρνηση, που σε κάθε ευκαιρία, επικαλείται τις Δημοκρατικές ευαισθησίες και τον σεβασμό στην άποψη του κυρίαρχου λαού γιατί δεν καταφεύγει σε αυτόν και στη θέληση του και αποφασίζει αγνοώντας την πλειοψηφία των Ελλήνων όπως εκφράζεται της δημοσκοπήσεις;

Απευθυνόμαστε σε όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους καλούμε να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες .

Η εθνικά επιζήμια <<Συμφωνία των Πρεσπών >>εάν ψηφισθεί από την Ελληνική Βουλή θα γίνει απαρχή για την διαιώνιση του προβλήματος σε βάρος μας διότι θα ενταθούν οι αλυτρωτικές και ανιστόρητες επιδιώξεις του κράτους αυτού.

Οι Σλάβοι και οι Αλβανοί γείτονες μας του κράτους αυτού θα έχουν σφετεριστεί, με δική μας συναίνεση ,την Ιστορία μας .

Αλλά η ιστορική Αλήθεια δεν παραγράφεται ,δεν παραποιείται, δεν παραχαράσσεται.

Οι νεκροί και οι ήρωες των Μακεδονικών Αγώνων θα μας δικάσουν για τη προδοσία αυτή.

 

Για το Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γραμματέας

   Ν. ΣΑΝΙΔΑΣ                                                                Π. ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ

Πρόσφατα άρθρα