ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

       ΚΑΒΑΛΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

         -Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ –

Φιλίππου 2 – Τ.Κ. 65403 – ΚΑΒΑΛΑ

Τηλ.: 2510 835729 – ΦΑΞ: 2510 835739

         e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                                                                           

                                                                                                                 Καβάλα 25/01/2018

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ.

Στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης» πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου μας, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018. Βραβεύτηκαν 96 μαθητές που αρίστευσαν στο Γυμνάσιο και Λύκειο το σχολικό έτος 2016-2017, 70 επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και 10 νέες πολύτεκνες μητέρες που απέκτησαν 4ο παιδί το έτος 2017.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Βοΐδης ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά, το 2018 να φέρει σε όλους υγεία, αγάπη, ευημερία και αισιοδοξία. Έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους αριστεύσαντες και επιτυχόντες μαθητές και στις νέες μητέρες τις οποίες χαρακτήρισε ηρωίδες που αποφασίζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές να αποκτήσουν πολλά παιδιά. Μίλησε για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας αναφέροντας στατιστικά στοιχεία δικά μας, τα οποία συνέκρινε με αντίστοιχα άλλων χωρών. Υπογράμμισε ότι το 2017 οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 123.079 και οι γεννήσεις είναι μόλις 88.132 εκ των οποίων το 15% είναι γεννήσεις αλλοδαπών, δηλαδή έχουμε υπεροχή των θανάτων κατά 34.947! Εντός των επόμενων δέκα ετών, ο αριθμός των παιδιών ηλικίας 5 ετών αναμένεται να μειωθεί κατά 27%. Κατά την ίδια περίοδο το ποσοστό των μαθητών ηλικίας 7-11 ετών θα μειωθεί κατά ποσοστό άνω τον 17%!!

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η πολιτεία αδιαφορώντας για το δημογραφικό πρόβλημα, με τις νέες ρυθμίσεις καταργεί το επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων και οδηγεί τους πολύτεκνους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Την πίτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φ.Ν. και Θάσου κ. Στεφάνου, κ. Παύλος, ο οποίος εξήρε την προσφορά των πολυτέκνων στην κοινωνία και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μητροπολίτη.

Μία φίλη του Συλλόγου μας, η κ. Μαγδαληνή, παίρνοντας αφορμή από την πρώτη συνάντηση Αρχιερέα – Πολυτέκνων, έγραψε και απήγγειλε ένα ποίημα, που αναφέρεται στις αρετές και τα χαρίσματα του νέου μας Μητροπολίτη κ. Στεφάνου, το έργο που επιτελεί και τις ευχές της για ευόδωση.

Παρευρέθησαν στην εκδήλωση: Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Φραντζεσκάκη, ο πρώην υπουργός κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο πρώην βουλευτής κ. Δημήτριος Παπουτσής, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Αρχέλαος Γρανάς, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κωστής Σιμιτσής, ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος, εκπρόσωπος του συλλόγου Ποντίων Καβάλας και οι εξής πρόεδροι πολυτεκνικών Συλλόγων Μαγνησίας, που ήταν και εκπρόσωπος της ΑΣΠΕ, κ. Σουλτάνα Πράπα, Θεσσαλονίκης «Η Μέριμνα» κ. Δημήτριος Μπελούρης, Γιαννιτσών ο κ. Κωνσταντίνος Μπεκρής.

Η κ. Σουλτάνα Πράπα έτυχε το φλουρί της βασιλόπιτας και μία εικόνα « Μυστικός Δείπνος».

Επίδοση των επαίνων και φακέλων με συμβολικό ποσό έγινε από τους επισήμους και τους προέδρους των Συλλόγων στους αριστεύσαντες, επιτυχόντες και στις νέες πολύτεκνες μητέρες στις οποίες προσφέρθηκαν μεγάλες τσάντες με μωρουδιακά.

Πλούσια δώρα, προσφορά των καταστημάτων Καβάλας, σε όσους έτυχαν το φλουρί στα αρτίδια που μοιράστηκαν.

Ο Σύλλογος προσέφερε δείπνο στους προσκεκλημένους. Ο τηλεοπτικός σταθμός 4Ε κάλυψε την όλη εκδήλωση.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Βοΐδης                                                           Οδυσσέας Μωυσίδης

 

 Φωτογραφίες Εκδήλωσης

 

Πρόσφατα άρθρα