ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                           ΒΟΛΟΣ 28/11/2016

                                                                      

ΚΟΥΤΑΡΕΛΙΑ 74                                                                                                                                     

38221 -  ΒΟΛΟΣ                                                                                                                                      

ΤΗΛ & FAX 2421034032                                                                                                               

e-mail :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                                                                                                                  

ΑΡ.ΠΡΩΤ :539

ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό, Κύριο  Αλέξη Τσίπρα  ,Μέγαρο Μαξίμου, Ηρώδου Αττικού 19, Τ.Κ. 10674            

ΚΟΙΝ.: Υπουργό Εσωτερικών, Κύριο Παναγιώτη Σκουρλέτη,

              Υπουργείο Οικονομικών,Υφυπουργό Κυρία Κατερίνα Παπανάτσιου

             Βουλευτές Ν. Μαγνησίας , Κύριο Μεικόπουλο Αλέξανδρο, Κύριο Μπαλλή Συμεών,

                                                               Κύριο Μπουκώρο Χρήστο, Κύριο Στεργίου Κωνσταντίνο.

            Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

Θέμα: Απαράδεκτη και Αντισυνταγματική η μείωση από 20% στο 15% στις προσλήψεις του Ν. 2190/1994 ,με το άρθρο 25  του σχεδίου νόμου «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση,υποχρεώσεις των προσώπων που διορίζονται στις θέσεις των άρθρων 6 και 8 του ν.4369/2016, ασυμβίβαστα και πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και λοιπές διατάξεις ».

Κύριε Πρωθυπουργέ.

Με την παραπάνω διάταξη του άρθρου 25 του πιο πάνω σχεδίου νόμου επιχειρείται ένα ακόμη πλήγμα και μία επιδρομή εναντίον των πολυτέκνων και των τέκνων των πολυτέκνων, σε μία εποχή που η Ελλάδα μεταβάλλεται ταχύτατα σε μία χώρα γερόντων και ο κατήφορος της υπογεννητικότητας συνεχίζεται.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ: ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ.

Μειώνει, με την παραπάνω διάταξη, στις προσλήψεις του Ν. 2190/1994, το ποσοστό, που έχουν οι πολύτεκνοι και τα τέκνα πολυτέκνων, από το 20% στο 15%, χωρίς να αιτιολογεί για ποιό λόγο το κάνει. Επικαλείται στην εισηγητική έκθεση το άρθρο 21 παρ. 6 του Συντάγματος που αναφέρεται στην προστασία των ατόμων με αναπηρίες, για το ποσοστό 15% που καθιερώνει για τα άτομα αυτά με το παραπάνω άρθρο.

Συγχρόνως όμως παραβλέπει και αγνοεί τις παρ. 2 και 5 του ίδιου άρθρου 21 του Συντάγματος, που ορίζουν: «2. Πολύτεκνες οικογένειες.. έχουν δικαίωμα της ειδικής φροντίδας του Κράτους..5. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους.. ».

 Έτσι η Κυβέρνηση παρέχει την ειδική φροντίδα του κράτους προς τις πολύτεκνες οικογένειες; Αυτή είναι η λήψη των αναγκαίων μέτρων που έχει υποχρέωση να λάβει; Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Σημειώνεται το κατάντημα της Ελλάδος στο δημογραφικό: Για πρώτη φορά από το 1921 οι γεννήσεις στην Ελλάδα κατέβηκαν κάτω από το όριο των 100.000 το 2013 και ήσαν μόλις 94.134, ενώ οι θάνατοι ήσαν 111.794, δηλ. υπεροχή των θανάτων κατά 17.660!! Η κατάσταση το 2014 ήταν ακόμη χειρότερη με τους θανάτους (114.231) να υπερέχουν των γεννήσεων (93.452) κατά 20.779. Το 2015 η δημογραφική καθίζηση ήταν εφιαλτική, αφού οι θάνατοι ανήλθαν σε 121.785  και οι γεννήσεις είναι μόλις 92.984, δηλαδή οι θάνατοι υπερέχουν των γεννήσεων κατά 28.801!!! Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξανασυμβεί. Το δε 2016 ο κατήφορος συνεχίζεται αφού μέχρι 1-11-2016 οι θάνατοι έχουν φθάσει στους 97.905 και οι γεννήσεις είναι μόλις 77.753, δηλ. έχομε υπεροχή 20.152!!  Tείνουν να εξαφανισθούν από την Ελλάδα οι γεννήσεις.

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2050.

Συγχρόνως την συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδος κατά 14,5% έως το 2050 προβλέπει Διεθνές Ινστιτούτο της Βιέννης (εφημερίδες 2-9-2016), αναφέροντας πώς το ίδιο χρονικό διάστημα ο πληθυσμός των χωρών - μελών της ευρωζώνης θα αυξηθεί κατά 6,6% σε σχέση με σήμερα, ενώ μείωση θα καταγραφεί στις χώρες της Βαλτικής, την Κροατία και την Βουλγαρία. Το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε έρευνα του επισημαίνει ότι η Ελλάς το 2050 θα έχει πληθυσμό από 8,3 έως 10 εκατομμύρια, δηλ. θα είναι μειωμένος κατά 800.000 έως 2,5 εκατομμύρια σε σχέση με σήμερα. Οι άνω των 65 ετών θα είναι το 30-33% από 21%, που είναι σήμερα. Έτσι θα καταντήσει μία έρημη χώρα και μία χώρα γερόντων, όπως με ολοσέλιδο και τον χαρακτηριστικό τίτλο: ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΟ 2050 Η ΕΛΛΑΔΑ, επεσήμανε μεγάλης κυκλοφορίας Κυριακάτικη εφημερίδα (Καθημερινή).

Την τελευταία δε πενταετία (2011-2015) των μνημονίων οι θάνατοι υπερβαίνουν σταθερά τις γεννήσεις κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να υπερτερούν κατά 94.296. Η συρρίκνωση του πληθυσμού επιτείνεται και από το γεγονός ότι, όπως αναγράφεται κατά κόρον στον ημερήσιο τύπο έχουν μεταναστεύσει από την Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια 450.000 νέοι  Έλληνες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και αλλού, χωρίς να έχουν διάθεση επιστροφής στην Ελλάδα. Έχουν φύγει τα καλύτερα μυαλά της Ελλάδος, για τα οποία η Ελλάδα έχει ξοδέψει πλήθος εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι ενώ επείγει η λήψη άμεσων μέτρων, η Κυβέρνηση πράττει το ακριβώς αντίθετο: Έθεσε στο στόχαστρο τους πολυτέκνους!!

Δείγμα της αντιπολυτεκνικής διαθέσεως αποτελεί και το γεγονός ότι με την διάταξη του άρθρου 31 του σχεδίου νόμου θεσπίζεται άδεια 4 ημερών στους έχοντες 4 ανήλικα τέκνα και 6 ημερών στους μονογονείς, έχει την ίδια μεταχείριση αυτός που έχει 1 ανήλικο τέκνο με αυτόν που έχει 4,6,10 κλ. Ανήλικα τέκνα, ενώ λόγοι στοιχειώδους δικαιοσύνης (όχι καν ειδικής φροντίδας για τους πολύτεκνους) επιβάλλουν οι ημέρες άδειας για ασθένεια των τέκνων να καθορισθούν και να είναι ανάλογες με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.

Οι πολύτεκνοι όλα τα τελευταία χρόνια έχουν αποξενωθεί όλων σχεδόν των ευεργετημάτων - κινήτρων που είχαν κατά καιρούς καθιερωθεί από την πολιτεία για την αντιμετώπιση του υπαρκτού και συνεχώς διευρυνόμενου δημογραφικού προβλήματος της χώρας, ακόμη και των κινήτρων που δεν είχαν οικονομική επιβάρυνση. Το τελευταίο ουσιαστικό που έχει απομείνει είναι το ποσοστό των προσλήψεων που με το παρόν σχέδιο νόμου περικόπτεται αναίτια και αδικαιολόγητα κατά 25%.

         Κύριε Πρωθυπουργέ.

 Η  ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ που εκπροσωπεί  5.000 πολύτεκνες οικογένειες, σάς παρακαλεί να παρέμβετε άμεσα ώστε:

- Α - Στο άρθρο 25 του σχεδίου νόμου στην  περίπτωση β το ποσοστό: «δεκαπέντε (15%)» να επανέλθει ως ήταν και να γίνει: «είκοσι (20%)».

- Β -Στο άρθρο 31 του σχεδίου νόμου οι ημέρες άδειας για ασθένεια των τέκνων να επανακαθορισθούν ώστε να είναι ανάλογες με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.

Με τη βεβαιότητα ότι θα είναι άμεση η παρέμβασή σας ,ευελπιστούμε στην διόρθωση των παραπάνω διατάξεων.

Με εκτίμηση

για την ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η Πρόεδρος                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΠΡΑΠΑ                                                    ΒΑΙΟΣ ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗΣ

Πρόσφατα άρθρα