Ενημέρωση
- 07 Σεπτεμβρίου 2015 // //
- Ανακοινώσεις Συλλόγων
- Εμφανίσεις: 4918
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΚΑΒΑΛΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Φιλίππου 2 - Τ.Κ. 65403 – ΚΑΒΑΛΑ
ΤΗΛ. & FAX: 2510 835729 – 835739
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Καβάλα 7 Σεπτεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ. 21
Όπως είναι γνωστό το άρθρο 21 του Συντάγματος αναφέρει μεταξύ των άλλων και τα εξής:
1. Η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.
2. Οι πολύτεκνες οικογένειες, έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος.
3. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημοσιογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ομόφωνο πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και Κ.Κ.Ε.) τον Φεβρουάριο του 1993 (πριν από 21 χρόνια) επεσήμανε τα εξής:
«….Στην χώρα μας, στην οποία η γεννητικότητα είναι από τις χαμηλότερες της Ευρώπης, το δημογραφικό πρόβλημα παίρνει τεράστιες διαστάσεις, που μπορεί να απειλήσουν την Εθνική μας ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα…..»
Παραθέτουμε ένα στοιχείο από την Στατιστική Υπηρεσία για την επαλήθευση των ανωτέρω αναφερθέντων:
Στη χώρα μας το 2014 οι θάνατοι ήταν 114.310 και οι γεννήσεις 93.452 λιγότερες κατά 20.858. Το δυσάρεστο είναι που οι γεννήσεις και των προηγούμενων χρόνων και του 2015 ήταν και είναι κάτω του αριθμού των θανάτων.
Ένα άλλο κοινωνικό πρόβλημα είναι το υψηλό ποσοστό των πολυτέκνων που δοκιμάζεται από κάθε είδους στερήσεις και συναντά ανυπέρβλητες δυσκολίες στην αντιμετώπιση των υποχρεώσεων τους προς τα παιδιά τους, κυρίως όσον αφορά τις σπουδές τους.
Η εφιαλτική για το δημογραφικό κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Οι νέοι και οι νέες μπορούν και πάλι να παντρεύονται, να τεκνοποιούν και να θέτουν ως στόχο την πολυτεκνία, αν παρακινηθούν και πεισθούν από την Πολιτεία πως θα τους συμπαρασταθεί με την επαναφορά των διατάξεων που η ίδια κατήργησε ή την ψήφιση νέων αντίστοιχων με εκείνες. Το ίδιο μέτρο να εφαρμόσει και για την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων πολυτέκνων.
Για την ανατροπή των παραπάνω οι ειδικοί και η ΑΣΠΕ (ΑνώτατηΣυνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος) προτείνουν:
1) Την επαναφορά της ισόβιας σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα, το επίδομα πολύτεκνης μητέρας και την εφ’ άπαξ παροχή των 2.000 € στο 3ο και κάθε επιπλέον τέκνο.
2) Την επαναφορά του αφορολογήτου που προέβλεπε ο Ν. 3842/2010, όπου ο πολύτεκνος με 4 τέκνα είχα αφορολόγητο 25.500 προσαυξανόμενο κατά 2.000 για κάθε νέο τέκνο.
3) Να επαναϊσχύσει ο Νόμος που προέβλεπε τον άμεσο διορισμό των πολύτεκνων εκπ/κων.
4) Την επαναφορά των μετεγγραφών των πολύτεκνων φοιτητών (Ν. 860/1979) που ίσχυσε 32 χρόνια χωρίς να προξενήσει προβλήματα στις Σχολές, καθώς ομολογούν και οι ίδιοι οι Πρυτάνεις.
Παραθέτουμε άλλο ένα στοιχείο, που δείχνει πόσο απλό είναι το πρόβλημα. Το Πανεπιστήμιο Πατρών έδωσε τα ακόλουθα στοιχεία στην ΑΣΠΕ:
Αιτήσεις πολύτεκνων για μετεγγραφή ανά Σχολή
Σχολή θετικών επιστημών 8 Πολυτεχνική Σχολή 29
Σχολή Επιστημών Υγείας 3 Ανθρ. Και Κοινων. Σπουδών 37
Σχολή Οργ. Και Διοικ. Επιχειρ. 6
Καθώς διαπιστώνεται δεν υπάρχουν μεγάλα νούμερα αιτήσεων.
5) Σε αυτήν την περίοδο της δεινής οικονομικής κρίσης θέτει η πολιτεία τις πολύτεκνες οικογένειες εκτός και τις εξαιρεί από τις διανομές των φρούτων – λαχανικών- τροφίμων και λοιπής βοήθειας.
Η δραματική πορεία των εκτεθέντων μπορεί να ανακοπεί και η κατάσταση να εξομαλυνθεί, αν βρεθούν λίγοι ευαίσθητοι και θαρραλέοι πολιτικοί μας, οι οποίοι να φέρουν τα θέματα στη Βουλή.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος |
|
Ο Γενικός γραμματέας |
Ιωάννης Βοΐδης |
|
Οδυσσέας Μωυσίδης |