ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ    ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

250 01  Καλάβρυτα   Αχαΐας

Τηλ (26920)24.515-22.346–23.043–Fax (26920) 24.515-23.042

Α.Φ.Μ. 090340906    Δ.Ο.Υ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

   Αρ.Πρωτ. 0654/2011                                        Καλάβρυτα  09 Μαΐου  2011                                              

                       Προς  τον  

                       Πρωθυπουργό της Ελλάδος 

                       Γεώργιο Παπανδρέου 

                       Αθήνα.

Κοινοποίηση:       Υπουργό Υγείας

1.    Ανδρέα Λοβέρδο – Αθήνα.

2.    ΠΑΣΟΚ

 – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

– ΛΑΟΣ

– Κ.Κ.Ε

– ΣΥΡΙΖΑ

- ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

3.    Βουλευτές Νομού Αχαϊας

4.    Δήμαρχο ΚαλαβρύτωνΓεώργιο Λαζουρά – Καλάβρυτα.

5.    Παπαδάτο Χρήστο – Δημοτικό ΣύμβουλοΕπικεφαλής μείζονος Αντιπολίτευσης, Καλάβρυτα

.6.    Ασπρούλια Βασίλειο – Δημοτικό ΣύμβουλοΕπικεφαλής ελάσσονος Αντιπολίτευσης, Καλάβρυτα.

7.    Α.Σ.Π.Ε. (Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος)  Πλ.Ελευθερίας 22 - 105 53 Αθήνα.

8.    Διοικητή Νοσοκομείου Καλαβρύτων Φωτόπουλο Κωνσταντίνο – Καλάβρυτα.

9.    Ιατρικό Σύλλογο Νοσοκομείου Καλαβρύτων και Κέντρου Υγείας Καλαβρύτων - Καλάβρυτα.

10. Ιατρικό Σύλλογο Κέντρου Υγείας Κλειτωρίας και Αγροτικούς Ιατρούς – Κλειτωρία.

11. Τύπο, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο.

Θέμα:   Υποβάθμιση   Γενικού   Νοσοκομείου   Καλαβρύτων.

Κύριε Πρωθυπουργέ.

Απορίας άξιον είναι για  ‘μας από ποιους επετράπη να διαρρεύσουν τέτοιου είδους ανακοινώσεις, για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, του μοναδικού Νοσοκομείου σε όλη την περιοχή, ότι δήθεν είναι προτάσεις κάποιων και όχι απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου η του κράτους.

Γνωρίζουν οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι ότι έχει αναστατωθεί μία ολόκληρη κοινωνία, την οποία σε όλα σχεδόν τα επίπεδα ανάπτυξης την έχει διαχρονικά ξεχάσει και εγκαταλείψει το Ελληνικό Κράτος;

Για μας όλους που ζούμε στον Δήμο Καλαβρύτων έπρεπε, το επόμενο δευτερόλεπτο μετά την όποια ανακοίνωση για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, να βγει ο  αρμόδιος Υπουργός Υγείας και να το διαψεύσει επίσημα και δεν το έκανε.

Το Νοσοκομείο Καλαβρύτων επιτελεί αναμφισβήτητα τεράστιο κοινωνικό έργο και όσοι ασχολούνται με αυτό η όσοι μένουν στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, μα και όσες δεκάδες χιλιάδες επισκέπτονται τα Καλάβρυτα όλο το χρόνο, το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά.

Εσείς σίγουρα δεν το γνωρίζετε;

Μην ξεχνάτε ότι το Νοσοκομείο Καλαβρύτων κτίστηκε από δωρεές Καλαβρυτινών και Ελλήνων πατριωτών από την Αμερική. Καταθέτουμε μερικά στοιχεία που θα σας ενημερώσουν, γενικά για την περιοχή μας και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν.Στην περιοχή μας όλο το οδικό δίκτυο είναι σε χάλια (για να μην πούμε σε άθλια), κατάσταση.

Τον χειμώνα πολλές φορές είναι κλειστό λόγω χιονοπτώσεων, πτώσης λίθων, ας αφήσουμε τις γούβες, μικρές και μεγάλες,  που χάσκουν και σε κεντρικά ακόμα σημεία των δρόμων.Για να ξεκινήσει το ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, να πάει και να γυρίσει από κάποια περιοχή με ασθενή, σε καλές συνθήκες θέλει το λιγότερο μία (1) ώρα. Σε άσχημες συνθήκες από 1 ½ ώρες έως 2 ώρες.Φαντάζεσθε να φτάσει μετά από τόσες ώρες ο πολύπαθος ασθενής στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων και αντί να τον κρατήσουν για να του σώσουν τη ζωή, εξ’ αιτίας των αποφάσεών σας, (όποιων τις παίρνουν από τις καρέκλες των γραφείων τους), να τον στείλουν στο Νοσοκομείο Αιγίου ή της Πάτρας.

Τον έχετε καταδικάσει σε θάνατο ναι η όχι κύριε Πρωθυπουργέ;

Μπορείτε να μας αιτιολογήσετε το γιατί;

Επί πλέον μπορείτε να σκεφθείτε τον Πολύτεκνο  γέροντα η γιαγιά με την σύνταξη των 300 η 400 ευρώ τον μήνα πως θα αντεπεξέλθει , (αν τελικά γλιτώσει από αυτή την δοκιμασία), στα έξοδα που θα προκύψουν;

Τα περισσότερα παιδιά και εγγόνια τους, η διαχρονική κυβερνητική πολιτική του Ελληνικού μας Κράτους, τα έχει αναγκάσει να φύγουν από τα χωριά τους.

Ποιος η ποιοι θα βοηθήσουν τα τιμημένα γηρατειά της πατρίδος μας, όπως εσείς όλοι οι πολιτικοί τα αποκαλείτε,  όποτε σας εξυπηρετεί;

Γνωρίζετε ότι ιδιώτες γιατροί δεν υπάρχουν σε όλη την ορεινή περιοχή μας,    (πηγαίνουν στα αστικά κέντρα που υπάρχει το πολύ χρήμα) και οι γιατροί του Δημοσίου που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων, στο Κέντρο Υγείας Κλειτωρίας και οι αγροτικοί γιατροί, σώζουν στην κυριολεξία ζωές, σε καθημερινή βάση, κάτω από αντίξοες συνθήκες και με μεγάλες ελλείψεις πολλές φορές των απαραίτητων και αναγκαίων ιατρικών υλικών;

 Οι πολύτεκνες οικογένειες όλης της περιφέρειας Καλαβρύτων τις οποίες έχουμε την τιμή να υπηρετούμε και να εκπροσωπούμε, εκφράζουν την αγανακτησή τους και μόνο στο άκουσμα της υποβάθμισης του μοναδικού Νοσοκομείου της ευρύτερης περιοχής, του Νοσοκομείου Καλαβρύτων.

Υποσχεθήκατε, παράλληλα με την εφαρμογή του Καλλικράτη ότι οι Δήμοι και οπωσδήποτε και οι άλλες κρατικές υπηρεσίες, θα αναβαθμισθούν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να εξυπηρετούν τους πολύπαθους πολίτες των περιοχών όπως η ορεινή περιοχή η δική μας. Στον ένα Δήμο Καλαβρύτων ( Καποδιστριακό) που ήταν, προστέθηκαν και άλλοι τρεις , Κλειτορίας , Παίων και Αροανίας.Αντί δε να τριπλασιάσετε τις ήδη υπάρχουσες, (επί της ουσίας ανύπαρκτες) παροχές και να φέρετε και άλλες υπηρεσίες όπως έχετε κατά κόρον υποσχεθεί,    ( π.χ. Πολεοδομικό γραφείο, αναβάθμιση Δασαρχείου Καλαβρύτων, αναβάθμιση Αστυνομικού τμήματος Καλαβρύτων, αναβάθμιση Οδοντωτού σιδηρόδρομου Διακοπτού  - Καλαβρύτων, κ.τ.λ.- κ.τ.λ.) αφήνετε και διαρρέουν πληροφορίες για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων.

Με αυτό τον τρόπο καταδικάζετε μαζί με την ευρύτερη κοινωνία των Καλαβρυτινών και τις Πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες αριθμούν πάνω από τον μισό πληθυσμό των πρώην τεσσάρων Δήμων και τώρα ενιαίου Δήμου Καλαβρύτων.

Το Νοσοκομείο Καλαβρύτων είχε και όπως είναι τώρα, έχει τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Γίνεται τεράστιος αγώνας επί σειρά ετών να γίνει μονάδα αιμοκάθαρσης  στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων για να σωθούν από την ταλαιπωρία οι ασθενείς και οι οικογενειές τους, οι οποίοι είναι στην κυριολεξία όλη την εβδομάδα στους δρόμους και αντί να εξαγγείλετε το ότι θα γίνει αυτή η μονάδα, αφήνετε γραφειοκράτες να κάνουν σχέδια στα γραφεία τους, ερήμην όλων υμών. Παλιότερα είχε και χειρούργο, αναισθησιολόγο κ.τ.λ. το Νοσοκομείο Καλαβρύτων.Αυτές και άλλες αναγκαίες ειδικότητες, που έπρεπε να στελεχώνουν το απομακρυσμένο από τα μεγάλα αστικά κέντρα και το μοναδικό στην ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή των Καλαβρύτων Νοσοκομείο μας,  το Ελληνικό μας Κράτος τις έχει εξαφανίσει.

 Το να ρωτήσουμε γιατί είναι περιττό. Αντί δε να επαναφέρετε και αυτές και άλλες ειδικότητες ιατρών που λείπουν από το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, προσπαθείτε να το υποβαθμίσετε με αποτέλεσμα να καταδικάζετε στην κυριολεξία σε θάνατο τις κοινωνικές ομάδες όπως την δική μας, που δεν έχουν αρκετά χρήματα, για να πάνε σε ιδιωτικές κλινικές στην Πάτρα ή αλλού.Εμμέσως πλην σαφώς προς τα εκεί πηγαίνει η όλη κατάσταση.

Απαιτούμε αμέσως την διάψευση από τον αρμόδιο Υπουργό της υποβάθμισης του μοναδικού σε όλη την ορεινή περιοχή Νοσοκομείου Καλαβρύτων και την δέσμευσή σας εκ νέου για την αναβάθμισή του.

Καλούμε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο της Μαρτυρικής και Ιστορικής μας περιοχής να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, ώστε να αποφευχθεί η υποβάθμιση του μοναδικού σε όλη την περιοχή μας Νοσοκομείου Καλαβρύτων και να επιτευχθεί ΑΜΕΣΑ η αρμόζουσα αναβάθμιση του, γιατί οι κάτοικοι του Δήμου Καλαβρύτων την δικαιούνται και την απαιτούν.                                 

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης                                        Βασίλειος Καλογερόπουλος

Πρόσφατα άρθρα