Η ΑΣΠΕ συνεχίζοντας τις προσπάθειες για επαναφορά των μετεγγραφών των πολυτέκνων απέστειλε την παρακάτω επιστολή : 

 Αθήνα 26 Φεβρουαρίου 2020

Αξιότιμο Κύριο Πρωθυπουργό,

Αξιότιμους Κυρίες και Κυρίους Βουλευτές



ΘΕΜΑ: ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

 

Όπως αναγράφεται στον Τύπο, το Υπουργείο Παιδείας θα φέρει προσεχώς νέο νομοσχέδιο για τις μετεγγραφές των φοιτητών. 

Ανησυχούμε ότι το πάγιο αίτημά μας για την επαναφορά των ελεύθερων μετεγγραφών για τα παιδιά των πολυτέκνων μπορεί πάλι να ξεχασθεί!  Είναι γνωστό ότι παιδιά με 4, 5, 6, 7, κ.λπ. αδέλφια δεν πήραν μετεγγραφή στον τόπο κατοικίας τους, αφού η υπάρχουσα μοριοδότηση δεν ευνοεί καθόλου τους πολυτέκνους. 

Οι μετεγγραφές είναι ένα τρόπος να βοηθήσει το Κράτος παιδιά από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, ανάπηροι, φτωχοί κ.λπ.) να σπουδάσουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους, δεν είναι θέμα αριστείας!  Είναι αντικείμενο κοινωνικής πολιτικής και ένα από τα λίγα μέτρα δημογραφικής πολιτικής μηδενικού κόστους.  

Αναμένουμε από την Κυβέρνηση να επαναφέρει τις ελεύθερες μετεγγραφές για τα παιδιά των πολυτέκνων, ένα μέτρο που λειτούργησε απρόσκοπτα επί δεκαετίες χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στα ΑΕΙ και αποτέλεσε ένα σημαντικό δημογραφικό κίνητρο. 

Η επαναφορά του θα είναι μια ένδειξη ότι η Κυβέρνηση τιμά και εφαρμόζει τη Συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 για την ειδική φροντίδα που οφείλει το Κράτος στους πολυτέκνους. 

Οι χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες όλης της χώρας αγωνιούν και αναμένουν... 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη άμεση, σχετική παρέμβασή σας προς το Υπουργείο Παιδείας, για την οποία παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε. 

Για την ΑΣΠΕ

       Ο Πρόεδρος                                 Η Γενική Γραμματέας

Βασίλειος Θεοτοκάτος                      Δήμητρα - Ινές Αγγελή

Πρόσφατα άρθρα