ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

                                                                                                      

                                                                                                                                                                                 

                                                                                                                                                                                     Αθήνα 18 / 12 / 2010

   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συναντήσεις του Προεδρείου της Α.Σ.Π.Ε με τους πολιτικούς Αρχηγούς.

1η συνάντηση με Πρόεδρο Λ.Α.Ο.Σ. κο Γ. Καρατζαφέρη

 
 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΣΠΕ έχει ζητήσει συνάντηση από τον κο Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως στη Βουλή.

 

Ήδη πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση στις 17/12/2010 με τον Πρόεδρο του Λ.Α.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη.

              

Κατά τη συνάντηση αυτή ο Πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της  Ανωτάτης Συνομοσπονδίας πολυτέκνων Ελλάδος επεσήμαναν στον Πρόεδρο του Λ.Α.Ο.Σ. κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη, την επιδρομή κατά των πολυτέκνων την οποία επιχειρεί η Κυβέρνηση με το προσχέδιο νόμου που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κος Ανδρέας Λοβέρδος «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα  Υγείας και άλλες διατάξεις».

 

Ειδικότερα, επισημάνθηκε ότι:

-          η χορήγηση του επιδόματος του 3ου και του επιδόματος και της σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα θεσπίστηκε ως δημογραφικό κίνητρο για να αποκτήσουν τα νέα ζευγάρια το 3ο και το 4ο παιδί ενόψει της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητας που μαστίζει τη χώρα, η οποία έχει καταντήσει να είναι η 3η πλέον γερασμένη χώρα του κόσμου. Είναι ήδη ένα απέραντο γηροκομείο! Δεν θεσπίστηκε για να βοηθήσει στην επιβίωση όσων βρίσκονται σε εσχάτη ένδεια!

 

-          Ήδη με τα άρθρα 42, 43, 44 του εν λόγω προσχεδίου νόμου ότι καθορίζεται όριο εισοδήματος για την καταβολή του επιδόματος στις μητέρες 3ου τέκνου και του επιδόματος στους πολυτέκνους το ποσό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος των 40.000 ευρώ (μεικτά – δηλαδή καθαρά περίπου 30.000 ευρώ), το οποίο σημαίνει για μία πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα τέκνα, κατά κεφαλή ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ, που σημαίνει μηνιαίως 410 ευρώ !!! Το μέτρο αυτό είχε θεσπισθεί και το 1997. Το Συμβούλιο Επικρατείας 1095/2001 απόφασή του και πλήθος άλλων που έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα τόσο από το ΣτΕ όσο και όλα τα διοικητικά πρωτοδικεία και εφετεία της χώρας, έκρινε ότι η θέσπιση ορίων για το εισόδημα και τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας είναι αντισυνταγματική βάσει του άρθρου 21, παρ. 2 του Συντάγματος. Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα VETO στις 11/11/2010 δήλωσε:

«Δεν θα περικοπούν τα επιδόματα, αλλά από τα 800 περίπου εκατομμύρια ευρώ που δίνουμε για οικογενειακά επιδόματα, θα εξοικονομηθούν, όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός 150 με στοχευμένες παρεμβάσεις. Π.χ. ένας με εισόδημα 100.000 ευρώ δε χρειάζεται πολυτεκνικό επίδομα. Ξέρω βέβαια και τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, γιαυτό θα είμαι πολύ προσεκτικός».

Αντί λοιπόν να είναι προσεκτικός, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αποφάσεις του ΣτΕ και όλων των διοικητικών δικαστηρίων της χώρας!

 

-          Και δεν είναι μόνον αυτό. Αλλά καθορίζει τη χορήγηση του μηνιαίου επιδόματος στις πολύτεκνες μητέρες στο ποσό των 44 ευρώ μηνιαίως (από τα 178 ευρώ μηνιαίως που είναι σήμερα). Δηλαδή, η Κυβέρνηση μειώνει στα όρια της γελοιοποιήσεως και αυτό το μικρό επίδομα που χορηγείται στις πολύτεκνες μητέρες.

 

-          Ακόμη, διαπράττει και το πρωτοφανές, να αφαιρεί την πολυτεκνική ιδιότητα από όλους τους πολυτέκνους των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα υπερβαίνει το παραπάνω ποσό. Δηλαδή, δεν θα χαρακτηρίζεται ως πολύτεκνος αυτός που αποκτά κατά βάση τέσσερα τέκνα, αλλά μόνο αυτός που θα έχει τέσσερα τέκνα κάτω των 410 ευρώ μηνιαίως, το οποίο σημαίνει ότι ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και έχει μόνιμη κατοικία στα θυμαράκια!!!

 

-          Ενώ, η Κυβέρνηση δεν θεσπίζει όρια εισοδήματος όταν χορηγεί δωρεάν τα βιβλία στους μαθητές και τα πανεπιστημιακά συγγράμματα στους φοιτητές, προφανώς διότι η χορήγησή τους δεν αφορά μόνο τους πολυτέκνους. Διαφορετικά, εάν χορηγούνταν δωρεάν μόνο στα παιδιά των πολυτέκνων, θα είχε ήδη θεσπίσει όρια εισοδήματος για τη χορήγησή τους. Ούτε βέβαια έθεσε όρια εισοδήματος για την εισφορά στην τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων και το μόνο που έπραξε εκεί να καταργήσει τη μειωμένη εισφορά 50% που είχε θεσπισθεί με τον προηγούμενο νόμο Σουφλιά.

 

-          Ακόμη τονίστηκε στον Πρόεδρο του Λ.Α.Ο.Σ. τα όσα απαράδεκτα έχουν θεσπισθεί από τη σημερινή Κυβέρνηση σε βάρος των πολυτέκνων, η οποία:

 

o   καθιέρωσε αφορολόγητο όριο στην ακίνητη περιουσία ποσό 400.000 ευρώ για τον άγαμο και το ίδιο αφορολόγητο όριο και για τον πολύτεκνο.

o   Κατάργησε τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα για τον άγαμο με μεικτές αποδοχές 3.000 ευρώ μηνιαίως και το ίδιο κάνει και για τον πολύτεκνο.

o   Μείωσε τα επιδόματα κ.λπ. των δημοσίων υπαλλήλων κατά 8% και στον άγαμο και τον πολύτεκνο και εδώ δεν καθιερώνει όρια εισοδήματος.

o   Μείωσε τις πάσης φύσεως αποδοχές κ.λπ. των πάσης φύσεως εργαζομένων κατά 3% και στον άγαμο και τον πολύτεκνο.

o   Χορηγεί επίδομα Χριστουγέννων 500 ευρώ, δώρο Πάσχα 250 ευρώ και επίδομα αδείας 250 ευρώ για αποδοχές στους εργαζόμενους με μηνιαίες αποδοχές κάτω των 3.000 ευρώ, τόσο στον άγαμο όσο και στον πολύτεκνο.

Εξομοιώνοντας πρακτικά τον άγαμο με τον πολύτεκνο, σε κάθε μέτρο που έχει νομοθετήσει !!!

 

ΖΗΤΗΘΗΚΕ

από τον Πρόεδρο του Λ.Α.Ο.Σ. να φέρει το θέμα του δημογραφικού, της υπογεννητικότητας και των πολυτέκνων σε συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων δεδομένου ότι ουδέποτε έχει γίνει τέτοια συζήτηση από το 1974 έως σήμερα, παρά το γεγονός ότι όλοι αναγνωρίζουν πως το δημογραφικό είναι το υπ΄ αριθμόν 1 πρόβλημα της χώρας.

 

Ο Αρχηγός του Λ.Α.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά όλα όσα έχουν γίνεις σε βάρος των πολυτέκνων, ότι το δημογραφικό συνδέεται άμεσα με την εθνική άμυνα της χώρας και με το ασφαλιστικό, καθώς και ότι η ύπαρξη πολλών παιδιών και πολυτέκνων οικογενειών, λύνει τα θέματα αυτά. Θεωρεί άκρως λανθασμένη την πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες. Ακολούθως, μετά το πέρας της συναντήσεως, ο Πρόεδρος της Α.Σ.Π.Ε. κ Β. Θεοτοκάτος προέβη σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Λ.Α.Ο.Σ. σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κρισιμότητα του δημογραφικού προβλήματος και των μέτρων που λαμβάνονται κατά των πολυτέκνων, ρητώς δηλώνοντας ότι θα φέρει το θέμα σε συζήτηση στη Βουλή, φέρνοντας και τον Πρωθυπουργό κο Γεώργιο Παπανδρέου.

 

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Βουλευτές του Λ.Α.Ο.Σ. κκ. Αστέριος Ροντούλης (πολύτεκνος με 4 τέκνα) και Ουρανία Παπανδρέου (τέκνο πολύτεκνης οικογένειας με 11 τέκνα).

{mosimage}

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΖΗΤΑ Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ
ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε
σήμερα αίτημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Φ. Πετσάλνικο για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως
συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων στη Βουλή για το
δημογραφικό ζήτημα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν
οι Ελληνικές πολυμελείς οικογένειες.
Το ακριβές κείμενο της πρότασης του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ.
έχει ως εξής:


Προς τον αξιότιμο Πρόεδρο
της Βουλής των Ελλήνων
κ. Φίλιππο Πετσάλνικο

  κ. Πρόεδρε,
  Η Ελλάδα αντιμετωπίζει οξύ δημογραφικό πρόβλημα
που, με όλες τις παραμέτρους του, εξελίσσεται σε μείζον
εθνικό θέμα, απαιτώντας την κατάρτιση ενός συνολικού
εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού. Για το λόγο αυτό
ζητούμε, σύμφωνα με το άρθρο 143 παρ. 2 του
Κανονισμού της Βουλής, να διεξαχθεί προ ημερησίας
διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων
στη Βουλή, για το δημογραφικό ζήτημα και τα
προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές
πολυμελείς οικογένειες.


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Γ. Καρατζαφέρης

Πρόσφατα άρθρα