Απάντηση υπουργείου... ΕΔΩ(προσωρινή λύση μέχρι τέλους του έτους 2018, μπαλάκι οι πολύτεκνοι!)

 

 ΠΡΟΣΟΧΗ:Από 1η Οκτωβρίου θα πρέπει οι πολύτεκνοι να έχουν εφοδιαστεί με προσωποποιημένη κάρτα από τον ΟΑΣΑ για να μπορούν να μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο... αυτό αναφέρεται σε δημοσιεύματα εφημερίδων(πατήστε εδώ)Ενώ το υπουργείο συνεχίζει να μην απαντάει σε επιστολή μας... (πατήστε εδώ)

 

Και νεότερη επιστολή στην Υπουργό Εργασίας  22/8..

 

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. πρωτ. 742                                                                                  Αθήνα, 22/8/2018

Αξιότιμη                                                                                

Κυρία Έφη Αχτσιόγλου                                                                        

Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και

Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Σταδίου 29, Τ.Κ. 101 10 Αθήνα

ΘΕΜΑ: Μειωμένα εισιτήρια πολυτέκνων

Κυρία Υπουργέ.

1.         Με σχετική επιστολή μας από 27/7/2018, σας παρακαλέσαμε όπως επιληφθείτε άμεσα και προσωπικά για την απρόσκοπτη συνέχιση τόσο της έκδοσης μεμονωμένων εισιτηρίων όσο και προσωποποιημένων καρτών μειωμένου κομίστρου από τον ΟΑΣΑ.

Παρόμοιες επιστολές αποστείλαμε στις 30/7/2018 στους επικεφαλής του ΟΑΣΑ, της ΣΤΑΣΥ ΑΕ και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ προκειμένου να δώσουν στις υπηρεσίες τους τις αναγκαίες οδηγίες με ενημέρωσή μας, ώστε να μην παρουσιασθεί άλλη φορά το φαινόμενο της άρνησης έκδοσης εισιτηρίων μειωμένης τιμής στην ευπαθή κατηγορία των πολυτέκνων.

2.         Επειδή μέχρι σήμερα ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει, πλην της πληροφορίας από Σύλλογο Πολυτέκνων ότι ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου σας ζήτησε από τον ΟΑΣΑ στις 30/7/2018 την παράταση έκδοσης μειωμένων εισιτηρίων μέχρι την 31/12/2018 και επειδή οι πολύτεκνοι εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται όπως λεπτομερώς περιγράφεται στην επισυναπτόμενη επιστολή ενός πολυτέκνου προς τον ΟΑΣΑ, παρακαλούμε για άλλη μια φορά να επιληφθείτε προσωπικά του θέματος και να δώσετε άμεσα οδηγίες για την απρόσκοπτη έκδοση τόσο μεμονωμένων εισιτηρίων όσο και προσωποποιημένων καρτών μειωμένου κομίστρου στους πολύτεκνους χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό ή άλλη προϋπόθεση πλην της επιδείξεως έγκυρης εν ισχύει πολυτεκνικής ταυτότητας.

3.         Αναμένουμε σχετική ενημέρωσή σας για την άμεση και οριστική επίλυση του ανακύψαντος προβλήματος εξ αιτίας του οποίου, και για καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους, για πρώτη φορά οι πολύτεκνοι ταλαιπωρούνται και αντιμετωπίζουν άρνηση έκδοσης μειωμένου εισιτηρίου.

Για την ΑΣΠΕ

     Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας                    

Βασίλειος Θεοτοκάτος                                               Εμμανουήλ Χρυσόγελος    

Συνημμένα:

1.  Η από 27/7 επιστολή προς εσάς

2.  Η από 30/7 επιστολή προς κ.κ.

α.    Αναστάσιο Ταστάνη, Πρόεδρο Δ.Σ. Ο.Α.Σ.Α.

β.    Ιωάννη Σκουμπούρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.Α.Σ.Α.

γ.    Γεώργιο Θωμόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.

3. Η, από 2/8 επιστολή προς κ.κ.

α.   Ιωάννη Μυλόπουλο, Πρόεδρο Δ.Σ. ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

β.   Θεόδωρο Παπαδόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

4.  Η, από 20/8 επιστολή του κ. Αθ. Πανταζή, προς ΟΑΣΑ.

5.  Η, από 30/7 επιστολή του Γ. Γρ. Κοιν. Αλληλεγγύης, προς ΟΑΣΑ

Κοινοποίηση:

1.  Αλέκο Φλαμπουράρη, Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για την καθημερινότητα του πολίτη

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 15, Τ.Κ. 10674 Αθήνα

2. Χρήστο Σπίρτζη, Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών

Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Τ.Κ. 15669 Παπάγου   

 

=====================

 

 

 

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. Πρωτ. 692

Αθήνα, 27/7/2018

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Αξιότιμη                                                                                

Κυρία Έφη Αχτσιόγλου                                                                        

Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και

Κοινωνικής Αλληλεγγύης

   Σταδίου 29, Τ.Κ. 101 10 Αθήνα

ΘΕΜΑ: Μειωμένα εισιτήρια πολυτέκνων

       Κυρία Υπουργέ,

1. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της 10/4/2018 ( https://left.gr/news/egkrithike-kondyli-gia-tin-kalypsi-tis-dapanis-metakinisis-polyteknon-kai-amea ): «Εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης, ύψους 585.000 ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη μετακίνησης πολυτέκνων με μειωμένο εισιτήριο στους συγκοινωνιακούς φορείς, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου».

2. Ωστόσο, η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, που εκπροσωπεί Πανελλαδικά τις πολύτεκνες οικογένειες, επί συνεχείς ημέρες γίνεται αποδέκτης έντονων παραπόνων πολυτέκνων οικογενειών που διαμένουν στην Αττική, ότι ο ΟΑΣΑ δεν τους εκδίδει μειωμένα εισιτήρια σε ποσοστό μείωσης κομίστρου 50%, καίτοι μεταβαίνουν στα εκδοτήριά του αυτοπροσώπως και επιδεικνύουν την πολυτεκνική τους ταυτότητα που είναι θεωρημένη και βρίσκεται σε ισχύ.

Ο ΟΑΣΑ ισχυρίζεται ότι δεν εκδίδει μειωμένα εισιτήρια για τις πολύτεκνες οικογένειες, επειδή δεν έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση μεταξύ αυτού και του Υπουργείου σας.

3. Επειδή οι πολύτεκνοι του Λεκανοπεδίου είναι ανάστατοι και βρίσκονται σε αναβρασμό, αφού η άρνηση έκδοσης των μειωμένων εισιτηρίων για αυτούς συμβαίνει για πρώτη φορά, σας παρακαλούμε, Κυρία Υπουργέ, όπως επιληφθείτε άμεσα για την απρόσκοπτη συνέχιση τόσο της έκδοσης μεμονωμένων εισιτηρίων όσο και προσωποποιημένων καρτών μειωμένου κομίστρου.

Κοινοποίηση: ΟΑΣΑ   Μετσόβου 15    106 82 Αθήνα

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

      Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας                     Ο Διευθυντής

Βασίλειος Θεοτοκάτος             Εμμανουήλ Χρυσόγελος                 Χαρ. Παύλος

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. Πρωτ. 700

Αθήνα, 30/7/2018

Αξιοτίμους κ.κ.

1)Αναστάσιο Ταστάνη

Πρόεδρο Δ.Σ. Ο.Α.Σ.Α.

Μετσόβου 15

106 82 Αθήνα

2) Ιωάννη Σκουμπούρη

Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.Α.Σ.Α.

Μετσόβου 15

106 82 Αθήνα

3) Γεώργιο Θωμόπουλο

Διευθύνοντα Σύμβουλο ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.

Αθηνάς 67

105 52 Αθήνα

Θέμα: Μειωμένο κόμιστρο για τους πολύτεκνους

Κύριοι,

1. Στην ιστοσελίδα σας http://www.oasa.gr/content.php?id=mkom αναγράφεται: «Διευκρινίζεται ότι το δικαίωμα μειωμένης μετακίνησης παρέχεται μόνο εφόσον το αρμόδιο Υπουργείο έχει προβλέψει την εγγραφή αντίστοιχης πίστωσης στις κατηγορίες δαπανών του προϋπολογισμού του και υπογράψει σύμβαση με τον ΟΑΣΑ στην οποία αναφέρονται ρητά οι κατηγορίες δικαιούχων που καλύπτονται, το αντίτιμο της παροχής καθώς και ο τρόπος καταβολής του (νόμος 3920/2011).»

2. Ήδη όπως ασφαλώς γνωρίζετε η Υπουργός κα Αχτσιόγλου υπέγραψε σχετική απόφαση με στοιχεία ΑΔΑ: ΑΘΗΝΑ, 10/4/2018 ΑΡ. ΠΡΩΤ : 17475/3224 που αναφέρει ότι: «Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους πεντακοσίων ογδόντα πέντε χιλιάδων (585.000,00) Ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ειδικός φορέας 33-220, ΚΑΕ 2738, οικ. έτους 2018, προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη μετακίνησης πολυτέκνων με μειωμένο εισιτήριο στους συγκοινωνιακούς φορείς .»

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως ενεργήσετε άμεσα προκειμένου οι υπηρεσίες σας να συνεχίσουν την απρόσκοπτη έκδοση μεμονωμένων εισιτηρίων και προσωποποιημένων καρτών στους πολύτεκνους.

3. Σημειώνουμε ότι η άρνηση, που παρατηρήθηκε, για πρώτη φορά στα χρονικά και μάλιστα απροειδοποίητα τις τελευταίες ημέρες, της έκδοσης μειωμένου κομίστρου έχει αναστατώσει την ευπαθή κατηγορία των πολυτέκνων. Την επίκληση δε από τις υπηρεσίες σας ως αιτιολογίας της μη εισέτι, (δηλαδή της καθυστέρησης), υπογραφής ή ανανέωσης της σύμβασης είναι αδιανόητο, ανεπίτρεπτο και εκτός πάσης λογικής να την υφίστανται οι πολύτεκνοι για τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το Σύνταγμα στο άρθρο 21 αναφέρει ότι οι πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται της ειδικής φροντίδας του Κράτους.

4. Ευελπιστούντες ότι θα δείξετε ιδιαίτερη ευαισθησία για ένα τόσο σοβαρό θέμα και θα δώσετε τις αναγκαίες οδηγίες με ενημέρωσή μας, ώστε να μην παρουσιασθεί άλλη φορά το φαινόμενο της άρνησης έκδοσης εισιτηρίων μειωμένης τιμής στην ευπαθή κατηγορία των πολυτέκνων.

Συν.:

Η 17475/3224/10-4-2018 Υ.Α.

Με εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

      Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας                   Ο Διευθυντής    

Βασίλειος Θεοτοκάτος     Εμμανουήλ Χρυσόγελος     Χαράλαμπος Παύλος

 

ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. Πρωτ. 709

Αθήνα,  2/8/2018

Αξιοτίμους κ.κ.

  • Ιωάννη Μυλόπουλο

Πρόεδρο Δ.Σ.  ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε..

Λ. Μεσογείων 191-193

115 25 Αθήνα

2) Θεόδωρο Παπαδόπουλο

Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε..

Λ. Μεσογείων 191-193

115 25 Αθήνα

Θέμα:  Μειωμένο κόμιστρο για τους πολύτεκνους

Κύριοι,

1. Στην ιστοσελίδα  http://www.oasa.gr/content.php?id=mkom αναγράφεται: «Διευκρινίζεται ότι το δικαίωμα μειωμένης μετακίνησης παρέχεται μόνο εφόσον το αρμόδιο Υπουργείο έχει προβλέψει την εγγραφή αντίστοιχης πίστωσης στις κατηγορίες δαπανών του προϋπολογισμού του και υπογράψει σύμβαση με τον ΟΑΣΑ στην οποία αναφέρονται ρητά οι κατηγορίες δικαιούχων που καλύπτονται, το αντίτιμο της παροχής καθώς και ο τρόπος καταβολής του (νόμος 3920/2011).»

2. Ήδη όπως ασφαλώς γνωρίζετε η Υπουργός κα Αχτσιόγλου υπέγραψε σχετική απόφαση με στοιχεία ΑΔΑ: ΑΘΗΝΑ, 10/4/2018 ΑΡ. ΠΡΩΤ : 17475/3224 που αναφέρει ότι:  «Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους πεντακοσίων ογδόντα πέντε χιλιάδων (585.000,00) Ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ειδικός φορέας 33-220, ΚΑΕ 2738, οικ. έτους 2018, προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη μετακίνησης πολυτέκνων με μειωμένο εισιτήριο στους συγκοινωνιακούς φορείς .»

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως ενεργήσετε άμεσα προκειμένου οι υπηρεσίες σας να συνεχίσουν την απρόσκοπτη έκδοση μεμονωμένων εισιτηρίων και προσωποποιημένων καρτών στους πολύτεκνους, με την επισήμανση ότι είναι απαράδεκτο και προκλητικό ορισμένοι υπάλληλοι των εκδοτηρίων να εμπαίζουν τις πολύτεκνες οικογένειες παραπληροφορόντας τις, ότι δήθεν ευθύνεται η Α.Σ.Π.Ε., γιατί δεν υπέγραψε έγκαιρα σχετική Σύμβαση με τον Ο.Α.Σ.Α!!

3. Σημειώνουμε ότι η άρνηση, που παρατηρήθηκε, για πρώτη φορά στα χρονικά και μάλιστα απροειδοποίητα τις τελευταίες ημέρες, της έκδοσης μειωμένου κομίστρου έχει αναστατώσει την ευπαθή κατηγορία των πολυτέκνων. Την επίκληση δε από τις υπηρεσίες σας ως αιτιολογίας της μη εισέτι, (δηλαδή της καθυστέρησης), υπογραφής ή ανανέωσης της σύμβασης είναι αδιανόητο, ανεπίτρεπτο και εκτός πάσης λογικής να την υφίστανται  οι πολύτεκνοι για τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το Σύνταγμα στο άρθρο 21 αναφέρει ότι οι πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται της ειδικής φροντίδας του Κράτους.

4. Ευελπιστούντες ότι θα δείξετε ιδιαίτερη ευαισθησία για ένα τόσο σοβαρό θέμα και θα δώσετε τις αναγκαίες οδηγίες με ενημέρωσή μας, ώστε να μην παρουσιασθεί άλλη φορά το φαινόμενο της άρνησης έκδοσης εισιτηρίων μειωμένης τιμής στην ευπαθή κατηγορία των πολυτέκνων.

Συν.:

Η  17475/3224/10-4-2018 Υ.Α.

Με εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

       Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας                   Ο Διευθυντής    

Βασίλειος Θεοτοκάτος      Εμμανουήλ  Χρυσόγελος      Χαράλαμπος Παύλος 

Πρόσφατα άρθρα