ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ Γ. ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ –ΚΡΗΤΗΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
 
«Απόσυρση εισοδηματικού κριτηρίου για επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων»
 
 
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης, μαζί με άλλους Βουλευτές της ΚΟ
του ΠΑΣΟΚ  κατάφεραν τελικά να πείσουν τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής
Αλληλεγγύης, Κο. Ανδρέα Λοβέρδο να αποσύρει την προτιθέμενη εισαγωγή του
εισοδηματικού κριτηρίου για την χορήγηση επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες
μητέρες. Όπως ανακοίνωσε ο Κος Λοβέρδος προχθές από το Βήμα της Βουλής, κατά
την συζήτηση για το προϋπολογισμό, η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να μην
προχωρήσει στην θέσπιση αυτού του κριτηρίου. Είχαν προηγηθεί ωστόσο
αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Κου Παρασύρη  και άλλων Βουλευτών σε αυτή την
κατεύθυνση. Ειδικότερα ο Κος Παρασύρης είχε καταθέσει ερώτηση στην Βουλή
στην οποία επισήμανε ως πρώτος Βουλευτής ότι το εισοδηματικό κριτήριο
προσκρούει σε συγκεκριμένες αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας του 2001
βάση των οποίων το συγκεκριμένο κριτήριο είναι συνταγματικά προβληματικό.
Επιπλέον ο Κος Παρασύρης, ενώπιον του αρμόδιου Υπουργού,  διαφώνησε σθεναρά
με την θέσπιση του εισοδηματικού κριτηρίου για την χορήγηση επιδομάτων σε
τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες κατά την σχετική συζήτηση στον
Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Υγείας. Την αντίθεση του αυτή ο Κος Παρασύρης
την μετέφερε και προσωπικά στον Υπουργό. Τέλος ο Κος Παρασύρης επισκέφτηκε
την προηγούμενη εβδομάδα τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας του
ΠΑΣΟΚ Κο.Έξαρχο, ζητώντας την παρέμβαση του για την απόσυρση του
εισοδηματικού κριτηρίου. Τελικά οι προσπάθειες απέδωσαν και ο Κος Λοβέρδος
αποδεικνύοντας την κοινωνική του ευαισθησία, απέσυρε την συγκεκριμένη ρύθμιση
που είχε προαναγγείλει.
 

--------------- 

 Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για τα επιδόματα των πολυτέκνων

Ερώτηση

 προς τον Υπουργό Υγείας, Διατροφής & Άθλησης για τα επιδόματα των πολυτέκνων, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ: Μπάμπης Χαραλάμπους, Σπύρος Χαλβατζής, Βέρα Νικολαΐδου, Σοφία Καλαντίδου και Νίκος Καραθανασόπουλος.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:    
"Σε αναστάτωση βρίσκονται οι οικογένειες των τριτέκνων και πολυτέκνων μετά τις ανακοινώσεις με αφορμή τον προϋπολογισμό του 2011 για την σύνδεση των πολυτεκνικών επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια.  Η  κυβέρνηση  είναι  ευρηματική  στην  προβολή  κριτηρίων  που  ενοχοποιούν  συνολικά  τους  εργαζόμενους  και  τις  ανάγκες  τους,  σαν  να  δημιούργησαν  οι  ίδιοι  την  καπιταλιστική  οικονομική  κρίση.  Δεν είναι τυχαίο ότι τα  κριτήρια της πάντα οδηγούν σε περικοπές  μισθών, συντάξεων, δώρων,  επιδομάτων, αύξηση των  πληρωμών για υγεία, πρόνοια, παιδεία, φάρμακα,  αύξηση της ανεργίας και  ταυτόχρονα παροχή  σχεδόν  τζάμπα εργατικής δύναμης και παντός είδους  κινήτρων  στο κεφάλαιο.
Οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις που σαν μοναδικό  μέλημα έχουν την εξασφάλιση ενός συγκεκριμένου ποσού με βάση τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και της τρόικας, δηλαδή αυτό των 160 εκ. €, πλήττει βάναυσα την τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια από τα φτωχά λαϊκά στρώματα του εργαζόμενου, του αυτοαπασχολούμενου Ε.Β.Ε. του μικροαγρότη.
Είναι ένα ακόμη μέτρο που σε συνδυασμό με όλα τα άλλα, στ' όνομα της στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, έχει ως στόχο την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων της εργατικής λαϊκής οικογένειας, με πρώτο θύμα τον εργαζόμενο, το παιδί του, τον ανάπηρο, τον ηλικιωμένο, τον χρόνια πάσχοντα.
Η τρίτεκνη πολύτεκνη λαϊκή οικογένεια έχει επιπρόσθετες ανάγκες, όπως για παράδειγμα, στην φύλαξη των παιδιών, στην κατοικία, στην κατανάλωση των πρ. ΔΕΚΟ, για τα φροντιστήρια του παιδιού, για την αντιμετώπιση της ασθένειας, της αναπηρίας, των διακοπών κ.λ.π.
Από την άποψη αυτή τα επιδόματα και οι όποιες άλλες παροχές που είχαν ως τώρα, ήταν ένα ελάχιστο που όφειλε το κράτος να εξασφαλίζει για το παιδί, για την οικογένεια.
Η σημερινή καπιταλιστική  οργάνωση  της  παραγωγής,  που έχει σαν κινητήρια δύναμη και υπέρτατη αξία την κερδοφορία του κεφαλαίου είτε σε περίοδο ανάπτυξης είτε σε περίοδο κρίσης σπρώχνει μαζικά στην εξαθλίωση της λαϊκές οικογένειες και ιδιαίτερα τις πολύτεκνες με πρώτα θύματα τα παιδιά. Γι'  αυτό το επίπεδο του παραγόμενου πλούτου σήμερα, οι κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας δεν  επιτρέπουν  να  αξιοποιείται  προς  όφελος  του λαού και  των  πολυτεκνικών οικογενειών,  που θα μπορούσε να λύσει  τις σύγχρονες και διευρυμένες  ανάγκες του.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός.


Τι μέτρα προτίθεται να πάρει έτσι ώστε να προστατευτεί η οικογένεια των τρίτεκνων και πολύτεκνων ιδιαίτερα σήμερα μπροστά στην κρίση και πιο συγκεκριμένα:

 Να μην γίνει καμία περικοπή σε επιδόματα στην πολύτεκνη μάνα, την τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια.

 Αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ για την πολύτεκνη οικογένεια που να προσαυξάνεται με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αναπροσαρμόζεται με βάση τον τιμάριθμο.

 Να παγώσουν τα δάνεια και να σταματήσουν να πληρώνουν για τις παροχές ύδρευσης, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου, εκεί που υπάρχει απολυμένος γονιός, άνεργος, ή χρονίως πάσχοντας.

 Για  τους άνεργους  ή  μερικά  απασχολούμενους  πολυτέκνους, πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους. Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος".

------------------------- 

 Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Ερώτηση στην Βουλή για το πολυτεκνικό

επίδομα...

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς : Υπουργό Υγείας και Κοινω
νικής Αλληλεγγύης
Υπουργό Οικονομικών


Θέμα: Θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος

Κύριοι Υπουργοί,
Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορούμαστε ότι η κυβέρνηση προωθεί την θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος, παρά το γεγονός ότι αντίστοιχη νομοθετική πρωτοβουλία είχε κριθεί αντισυνταγματική το 2001. Το εισοδηματικό όριο μάλιστα για να δικαιούται η πολύτεκνη οικογένεια το σχετικό επίδομα, φαίνεται να ορίζεται στις 40000 ευρώ ετησίως μεικτά, δηλαδή...
 περίπου 30000 ευρώ το χρόνο καθαρά! Πραγματικά απορούμε πώς προέκυψε αυτό το νούμερο και σε ποια Ελλάδα κατοικούν όσοι το εισηγήθηκαν. Με την πρωτοφανή αύξηση της έμμεσης φορολογίας, με το ΕΣΥ να υπολειτουργεί, με την ανεργία να εκτροχιάζεται και με τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι τα 40.000 ευρώ ετήσιο μεικτό οικογενειακό εισόδημα για μια πενταμελή και πλέον οικογένεια είναι υψηλά εισοδήματα και όσοι έχουν περισσότερα από αυτά ζουν άνετα, ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς την οικογένειά τους; Έχετε αίσθηση των εξόδων που συνεπάγονται τρία και περισσότερα παιδιά για τους γονείς τους και σε ποιες θυσίες υποβάλλονται αυτοί οι γονείς προκειμένου να παρέχουν τα αναγκαία σε αυτά τα παιδιά που τόσο χρειάζεται η χώρα μας; Επιπλέον και σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος καταργείται και η χορήγηση του επιδόματος του τρίτου τέκνου (178 ευρώ μηνιαίως) που λαμβάνουν οι πολύτεκνες μητέρες που έχουν τρίτο τέκνο μέχρι έξι ετών ανεξαρτήτως εισοδήματος, θεσπίζεται εισοδηματικό όριο 40000 ευρώ μεικτά ετησίως για την χορήγηση της εφάπαξ παροχής των 2000 ευρώ που καταβάλλεται για την γέννηση του τρίτου τέκνου και κάθε τέκνου μετά το τρίτο. Ταυτόχρονα θεσπίζεται το ίδιο εισοδηματικό κριτήριο ως προϋπόθεση της συμμετοχής στις προσλήψεις, για τη μερική απασχόληση των πολυτέκνων, των τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων, για τις μεταθέσεις των τριτέκνων δημοσίων υπαλλήλων και τέλος για την συμμετοχή τους ως ειδική κατηγορία στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ! Έχετε αντιληφθεί σε τι οικονομικό αδιέξοδο οδηγείτε την πλειοψηφία των πολυτεκνικών οικογενειών στερώντας τους το πενιχρό αυτό επίδομα; Έχουμε μήπως ξεπεράσει τα προβλήματα υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και είμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να περιορίσουμε τις γεννήσεις;
Κατόπιν όλων αυτών,


Ερωτάστε:


1. Ποιο είναι το όφελος που εκτιμάτε ότι θα προκύψει εάν καθιερωθεί το συγκεκριμένο εισοδηματικό κριτήριο για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος και αν αντισταθμίζεται το κοινωνικό κόστος αυτής της ρύθμισης;
2. Προτίθεστε να αναιρέσετε αυτή την εξέλιξη που καταργεί τα δικαιώματα των πολυτέκνων στα πλαίσια του κράτους πρόνοιας που αποτελούσε βασική πολιτική επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι το 2009;
 

Ο ΕΡΩΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

------------------------------

Στη βουλή το... επίδομα στήριξης τριτέκνων-πολυτέκνων

Την κατάργηση των επιδομάτων στήριξης τριτέκνων-πολυτέκνων φέρνει στη βουλή με ερώτηση του στον υπουργό Οικονομικών

ο βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρει: «Έλεος, στο βωμό της περαιτέρω περιστολής δαπανών βάσει του μνημονίου και τα επιδόματα στήριξης των τριτέκνων και πολυτέκνων;» Στα πλαίσια της αντιμετώπισης του μεγάλου δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας, όπως αυτό είχε προσδιοριστεί και από τη διακομματική επιτροπή της βουλής ήδη από το 1993, η ελληνική πολιτεία θέσπισε κάποια, έστω και ελλιπή, μέτρα για τη στήριξη των πολυτέκνων στη χώρα μας.

Σήμερα γίνεται φανερή η πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει το κόστος της κρίσης στις πλάτες αυτών που δεν έχουν καμία ευθύνη. Για το λόγο αυτό προχώρησε στα πλαίσια του Μνημονίου στην περικοπή των αποδοχών δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων. Οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες πλήττονται διπλά γιατί ενώ έχουν υποστεί μειώσεις τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό τομέα με τη μείωση των επιδομάτων, όπως όλων των εργαζομένων, αντιμετωπίζουν και την θέσπιση κριτηρίων του οικογενειακού εισοδήματος όσον αφορά στη χορήγηση του επιδόματος για τρία και άνω τέκνα.

Επειδή μια τέτοια πολιτική είναι απαράδεκτη τη στιγμή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα όταν είναι να στηριχτούν οι λαϊκές οικογένειες λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και ταυτόχρονα να βρίσκει διάφορους άμεσους ή έμμεσους τρόπους όταν είναι να στηριχθούν οι επιχειρηματίες του κεφαλαίου και οι τραπεζίτες που είναι αυτοί οι οποίοι έχουν προκαλέσει την κρίση

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: - Θα πάρει πίσω άμεσα τη διάταξη που θέτει εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγηση ενός κοινωνικού επιδόματος στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες λόγω του ότι τα μέλη τους είναι τουλάχιστον πέντε ατόμων και άνω έχουν ακόμη πιο αυξημένες ανάγκες στις παρούσες συνθήκες;»

------------------

 ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

15/12/2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

 Θέμα: Έλεος, στο βωμό της περαιτέρω περιστολής δαπανών βάσει του μνημονίου και τα επιδόματα στήριξης των τριτέκνων και πολυτέκνων; 

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης του μεγάλου δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας όπως αυτό είχε προσδιοριστεί και από τη διακομματική επιτροπή της βουλής ήδη από το 1993, η ελληνική πολιτεία θέσπισε κάποια έστω και ελλιπή μέτρα για τη στήριξη των πολυτέκνων στη χώρα μας.

Σήμερα γίνεται φανερή η πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει το κόστος της κρίσης στις πλάτες αυτών που δεν έχουν καμία ευθύνη. Για το λόγο αυτό προχώρησε στα πλαίσια του Μνημονίου στην περικοπή των αποδοχών δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων.

Οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες πλήττονται διπλά γιατί ενώ έχουν υποστεί μειώσεις τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό τομέα με τη μείωση των επιδομάτων, όπως όλων των εργαζομένων, αντιμετωπίζουν και την θέσπιση κριτηρίων του οικογενειακού εισοδήματος όσον αφορά στη χορήγηση του επιδόματος για τρία και άνω τέκνα.

Επειδή μια τέτοια πολιτική είναι απαράδεκτη τη στιγμή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα όταν είναι να στηριχτούν οι λαϊκές οικογένειες λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και ταυτόχρονα να βρίσκει διάφορους άμεσους ή έμμεσους  τρόπους όταν είναι να στηριχθούν οι επιχειρηματίες του κεφαλαίου και οι τραπεζίτες που είναι αυτοί οι οποίοι έχουν προκαλέσει την κρίση

 Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Θα πάρει πίσω άμεσα τη διάταξη που θέτει εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγηση ενός κοινωνικού επιδόματος στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες λόγω του ότι τα μέλη τους είναι τουλάχιστον πέντε ατόμων και άνω έχουν ακόμη πιο αυξημένες ανάγκες στις παρούσες συνθήκες; 

Οι ερωτώντες βουλευτές: 

Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Μιχάλης Κριτσωτάκης

  ---------------------------------------------------------- 

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

  Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 

ΑΝΑΦΟΡΑ 

Για τον κ. Υπουργό Οικονομικών 

 Οι βουλευτές Μιχάλης Κριτσωτάκης και Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου

κατέθεσαν αναφορά το ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΖΑΠΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 15.12.2010 σχετικά με την καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος.                                                             

Αθήνα, 15. 12. 2010 

 Οι καταθέτοντες  βουλευτές

1.  Μιχάλης Κριτσωτάκης

2.  Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου

    

ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

  ΕΛΛΑΔΟΣ 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΤΩΝ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ

 ΣΤΙΣ 15/12/2010

Ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Συμβουλίου της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), που έχει στη δύναμή της 102 Συλλόγους πολυτέκνων και εκπροσωπεί Πανελλαδικά πάνω από 180.000 πολύτεκνες οικογένειες, ενόψει της επιχειρούμενης προαποφασισμένης και αναιτιολόγητης κατάργησης και φαλκίδευσης όλων των διατάξεων υπέρ των πολύτεκνων οικογενειών, αλλά και του θεσμού της οικογένειας γενικότερα, 

 οι συμμετέχοντες στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολύτεκνοι αποφασίσαμε ομόφωνα την σύνταξη του παρόντος ψηφίσματος, με το οποίο

ΖΗΤΑΜΕ

1.      Άμεση απόσυρση των επίμαχων άρθρων 42, 43 και 44 του Κεφαλαίου 5 «Οικογενειακά επιδόματα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες»  του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Διορθωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις».  

Θεωρούμε παντελώς αστήρικτη, αυθαίρετη και υποβολιμαία τη διάκριση και το διαχωρισμό των πολυτέκνων στους άνω των 40.000 € και στους κάτω των 40.000 € κ αι την απονομή της ιδιότητας του πολυτέκνου με βάση αυτό τον εισοδηματικό διαχωρισμό κατά παράβαση του ισχύοντος Συντάγματος, των αποφάσεων του Σ.τ.Ε., αλλά και κάθε έννοιας δικαίου και νομιμότητας. 

 Παρομοίως θεωρούμε απαράδεκτη την οποιαδήποτε καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων για:

·         τη χορήγηση του επιδόματος και της σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα, καθώς και του επιδόματος 3ου παιδιού, δεδομένου ότι το μέτρο αυτό καθιερώθηκε ως δημογραφικό κίνητρο για να ενθαρρυνθούν νέα ζευγάρια στην απόκτηση περισσότερων παιδιών, αφού όλοι αναγνωρίζουν την εφιαλτική κατάσταση γήρανσης της πληθυσμού και υπογεννητικότητας. Η Ελλάδα έχει καταντήσει να είναι η 3η περισσότερο γερασμένη χώρα στον κόσμο! 

 Η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση και της σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα, όπως γνωρίζει και δήλωσε ο Συνταγματολόγος Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει κριθεί με την 1095/2001 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (και πληθώρας αποφάσεων του ίδιου Δικαστηρίου έως σήμερα) ως αντισυνταγματική, αλλά και όλων των Διοικητικών Πρωτοδικείων και Εφετείων της χώρας.

·         τη χορήγηση της εφάπαξ παροχής των 2.000 ευρώ που καταβάλλεται για τη γέννηση του 3ου και κάθε επόμενου τέκνου.

·         τη συμμετοχή στην ειδική κατηγορία του 20% των πολυτέκνων και των τέκνων πολυτέκνων, αλλά και του 10% των τριτέκνων, στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ!!! 

·         τη συμμετοχή στις προσλήψεις για τη μερική απασχόληση ΜΟΝΟΝ των πολυτέκνων, των τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων

.·         ειδικώς και μόνον για τους πολυτέκνους, τα τέκνα πολυτέκνων και τους τριτέκνους, τη συμμετοχή τους στις προσλήψεις του Ν. 2643¤1998 (ΑΜΕΑ, Πολυτέκνους, Εθνικής Αντίστασης, Αναπήρων πολέμου κ.λπ.)!!!

·         τις μεταθέσεις των τριτέκνων δημοσίων υπαλλήλων!!! 

2.      Να σεβαστεί η Κυβέρνηση και ειδικά ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τις αποφάσεις του ΣτΕ και όλων των Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας.

3.      Να καταργηθούν και σε κάθε περίπτωση να τροποποιηθούν όλες οι διατάξεις που έχει ψηφίσει η Κυβέρνηση με τις οποίες εξομοιώνει τους πολυτέκνους με τους αγάμους, όπως έχει πράξει αυτό με το όριο απαλλαγής στο φόρο ακίνητης περιουσίας, με τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, με την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, αγνοώντας προκλητικά τον αριθμό των παιδιών κάθε οικογένειας.

  4.      Να σταματήσει η απαράδεκτη και αντισυνταγματική φορολόγηση των πολυτέκνων με 4 και άνω προστατευόμενα τέκνα.

 5.      Να εφαρμοσθεί ο Νόμος 3255/2004 περί διορισμού των εκπαιδευτικών πολυτέκνων χωρίς τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ (που ήταν ένα αποτελεσματικό δημογραφικό κίνητρο και έφερε νέες γεννήσεις) καθώς και ο Νόμος περί των μετεγγραφών των πολυτέκνων και των τέκνων τους. Να καταργηθεί η διάταξη που μετέφερε στο λεκανοπέδιο της Αττικής τη Χαλκίδα, και τις Σέρρες στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πλήξει τις μετεγγραφές των πολυτέκνων.

6.      Να ληφθούν συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να τεθεί φρένο στο δημογραφικό κατήφορο για να μην καταντήσουμε οι Έλληνες μια ασήμαντη μειοψηφία γερόντων μέσα στη χώρα μας

 7.      Συμμετοχή της ΑΣΠΕ στη διαμόρφωση πολιτικών που θα στηρίζουν την οικογένεια και θα ανατρέπουν την επερχόμενη δημογραφική κατάρρευση.  

Το ψήφισμα αυτό να επιδοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής, στους αρμόδιους Υπουργούς, στους Αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στους βουλευτές και στα ΜΜΕ.  

                                              ================== ====================                                             

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 

 ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ

                                  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

                                                                                                                                                                                                                                         Σπάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2010

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το προσχέδιο νόμου «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις», με το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θέτει στο στόχαστρο τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους της χώρας μας. Πως αλλιώς να εκληφθεί η κυβερνητική στάση όταν αφαιρεί από χιλιάδες πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες τα σχετικά επιδόματα που μέχρι σήμερα λάμβαναν; Όταν εισάγει εισοδηματικό κριτήριο τα 40.000 €, πάνω από τα οποία όλες οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες χάνουν τις ευεργετικές διατάξεις που διαχρονικά έχουν θεσπισθεί για αδιαμφισβήτητους κοινωνικούς και εθνικούς λόγους;

Σήμερα ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του έρχονται να ξηλώσουν όλες αυτές τις ρυθμίσεις. Αφαιρούν τα επιδόματα του τρίτου τέκνου και τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας από όσες οικογένειες έχουν εισόδημα υψηλότερο από το κριτήριο των 40.000 €. Καταργούν για τις ίδιες οικογένειες, την εφάπαξ παροχή των 2.000 € με την γέννηση του τρίτου παιδιού, που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. Τους απαγορεύουν να κάνουν χρήση όλων των ευνοϊκών προνοιών για προσλήψεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις που ισχύουν για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι κοινωνικά ανάλγητες και εθνικά επικίνδυνες. Παρά τον ορυμαγδό των φορομπηχτικών μέτρων, των μισθολογικών μειώσεων, των αντιαναπτυξιακών πολιτικών, η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έρχεται σήμερα να προσθέσει κι άλλα βάρη στις πλάτες των πολύτεκνων και των τρίτεκνων. Παρά το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας με τη μεγάλη υπογεννητικότητα και τη ραγδαία γήρανση του πληθυσμού, η κυβέρνηση έρχεται να επιδεινώσει το πρόβλημα με δεδομένες τις εθνικές του προεκτάσεις.

  Σε αυτή την πολιτική, η Ν.Δ. και προσωπικά είμαστε κάθετα αντίθετοι. Μέσα και έξω από τη Βουλή εναντιωνόμαστε και μαχόμαστε κατά της κατεδάφισης του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας για τις πολύτεκνες και τις τρίτεκνες οικογένειες. Είναι κοινωνική επιταγή και εθνικός χρέος όλων μας!»       

                   

 Γραφείο Τύπου  

    

------------------------------ 

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Αντίθετη η Νάντια Γιαννακοπούλου στις περικοπές των πολυτεκνικών επιδομάτων 

Παρέμβαση στη Βουλή πραγματοποίησε χθες 09/12/10 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, κατά την κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών τομέων εργασίας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέματα τις διατάξεις που πλαισιώνουν τον υπό σύσταση Οργανισμό Παροχών Υγείας, τα επιδόματα των πολυτέκνων και τον Οικονομικό Φορέα Προμηθειών Νοσοκομείων.

Η κ. Γιαννακοπούλου, στην παρέμβαση της παρουσία του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδου, του αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη και του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Τιμοσίδη επικεντρώθηκε στις περικοπές που πρόκειται να γίνουν στα επιδόματα των πολυτέκνων, εκφράζοντας ανοιχτά και με σαφήνεια την αντίθεσή της στην κατ’ ουσίαν κατάργησή τους.

Συγκεκριμένα, η Μεσσήνια βουλευτής, μεταξύ .........

άλλων, ανέφερε ότι «είναι άδικη και φορολογικά αλυσιτελής η κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος στις οικογένειες που έχουν ετήσιο μικτό εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ. Πρόκειται για μία απόφαση που αντιτίθεται στο άρθρο 21 του Συντάγματος, το οποίο διατυπώνει την έμπρακτη ειδική φροντίδα – μέριμνα της Πολιτείας προς την πολύτεκνη οικογένεια. Επιπλέον, είναι αυταπόδεικτο και λογικό επακόλουθο ότι η μείωση των γεννήσεων θα ενταθεί και θα επιφέρει μεσο-μακροπρόθεσμα αλυσιδωτές επιπτώσεις στο εργατικό δυναμικό της χώρας, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και ακόμη ένα βήμα πιο ψηλά στην πρωτιά της Ελλάδας ως το πλέον γερασμένο κράτος της Ε.Ε. Σας υπενθυμίζω ότι στην Ελλάδα ο συντελεστής γεννήσεων είναι 1,28 παιδιά ανά ζευγάρι, η μικρότερη στην Ε.Ε., ενώ η παρούσα οικονομική συγκυρία αναμένεται να ρίξει ακόμη πιο χαμηλά τον συγκεκριμένο δείκτη. Αν μη τι άλλο, σας ζητώ το συγκεκριμένο μέτρο να επανεξεταστεί και να τεθούν πρόσθετα κριτήρια αξιολόγησης όπως ο αριθμός των παιδιών, λόγοι υγείας κ.α. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα επίσης να επισημάνω και την επιβολή εισοδηματικού μέτρου για την καταβολή της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας. Κύριοι Υπουργοί, είναι άδικο και υπερβολικό οι πολύτεκνες και οι τρίτεκνες οικογένειες αλλά και οι πολύτεκνες μητέρες να πλήττονται με αυτόν τον τρόπο… Να περικόπτονται δηλαδή οι συντάξεις και τα επιδόματά τους, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι αυτές οι κατηγορίες πολιτών έχουν μεγαλύτερες ανάγκες και έχουν προσφέρει και προσφέρουν πολλά στην πατρίδα.

Γιατί οι παραπάνω πλήττονται πολλαπλάσια και από τα μέτρα της αύξησης του Φ.Π.Α. σε είδη της καθημερινής τους ανάγκης, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, τις περικοπές των επιδομάτων, τα τέλη για την κυκλοφορία των πολυτεκνικών αυτοκινήτων, την κατάργηση των προσλήψεων των πολύτεκνων εκπαιδευτικών, τις μετεγγραφές των φοιτητών, να επιβαρύνονται κι άλλο; Θα παρακαλούσα στην επόμενη συνεδρίαση να λάβετε υπ’ όψιν τις παραπάνω επισημάνσεις και να αυξήσετε τα εισοδηματικά όρια, τουλάχιστον στο διπλάσιο. Δεν μπορεί, τη στιγμή που αναγνωρίζουμε ότι η υπογεννητικότητα είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, να θεσπίζουμε τέτοια μέτρα. Είναι μεγάλο λάθος! Είναι άδικο και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας δεν θα λυθεί με την υπέρμετρη επιβάρυνση των πολύτεκνων οικογενειών, αλλά με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη φορολόγηση των οικονομικά δυνατών»
 

--------------------------- 

09.12.2010 

  

 Ερώτηση βουλευτών Δημοκρατικής Αριστεράς

προς τον κ. Υπουργό

Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 

Θέμα: Εισοδηματικό όριο για την επίδοση επιδόματος πολυτέκνων 

         

           Ανάστατες είναι οι πολυτεκνικές οργανώσεις της χώρας από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι επίκειται η υιοθέτηση εισοδηματικού ορίου για την απόδοση του επιδόματος πολυτέκνων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου για την υγεία, συζητήθηκε η περικοπή των επιδομάτων στις πολύτεκνες και στις τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μεγαλύτερο των 40.000 ευρώ.

         Δεδομένου ότι η υπό συζήτηση ρύθμιση έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις λόγω του ασαφούς και γενικού χαρακτήρα της, καθώς φαίνεται ότι εντάσσει στην ίδια κατηγορία οικογένειες ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών και οικονομικών αναγκών,

         

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Επιβεβαιώνει ή όχι τις πληροφορίες οι οποίες υπάρχουν; Αν ναι, προηγήθηκε ή θα υπάρξει διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους; Προηγήθηκε κάποια σχετική κοινωνικοοικονομική μελέτη τόσο ως προς το προσδοκώμενο κέρδος για το Δημόσιο όσο και για τις επιπτώσεις στις εν λόγω οικογένειες;

- Προτίθεται να προβεί σε κάποιου είδους κατηγοριοποίηση των δικαιούχων ώστε το επίδομα να μην απολέσει το χαρακτήρα του ως κοινωνικό βοήθημα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός


 

 

ΟΝΟΜΑ - ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: Θωμάς Ρομπόπουλος

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΠΑΣΟΚ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Α’ Θεσσαλονίκης

 ΕΡΩΤΗΣΗ 

 Προς τους Υπουργούς:

Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο

 ΘΕΜΑ:

Εισοδηματικό όριο για το πολυτεκνικό επίδομα 

Η Ελλάδα ανέκαθεν αντιμετώπιζε σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτό καθώς και την μεγάλη προσφορά της πολύτεκνης οικογένειας έχει αναγνωρίσει η πολιτεία εδώ και πολλά χρόνια.

Σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης οι πολύτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση και η στήριξη της πολιτείας είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων της 3ης Δεκεμβρίου 2010, ορίστηκε εισοδηματικό όριο 40.000 ευρώ για τις οικογένειες που θα συνεχίζουν να λαμβάνουν τα επιδόματα πολυτέκνων και τριτέκνων, δηλαδή εάν το οικογενειακό εισόδημα ξεπερνά τα 40.000 ευρώ ετησίως, οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες δεν θα λάβουν τα επιδόματα.

Το αναφερόμενο όριο, το οποίο δεν λαμβάνει υπόψη του τον αριθμό των παιδιών μιας πολύτεκνης οικογένειας, ή άλλες παραμέτρους προφανώς αδικεί τις πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

·         Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν άμεσα για να βοηθηθούν οι πολύτεκνοι;

·         Εάν θα υπάρξει όριο για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος, αυτό θα είναι κοινωνικά δίκαιο και δεν θα θίγει τις πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα;

Αθήνα 06/12/2010

Ο ερωτών Βουλευτής

Θωμάς Ρομπόπουλος

=================

 

Παρέμβαση του Βουλευτή κ. Οδ.Βουδούρη(ΠΑΣΟΚ)

για την αδικία κατά των πολυτέκνων

Με ερ ώτησή του πρός την κυβέρνηση, ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Οδ. Βουδούρης ζητά να επανεξετασθούν οι σκέψεις για την κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος.Μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Το πολυτεκνικό επίδομα αποτελεί ουσιαστική συμβολή της πολιτείας στην ανατροφή των παιδιών των 160.000 περίπου πολύτεκνων οικογενειών και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η ενδεχόμενη κατάργησή του απαιτεί επαναξιολόγηση.
Επίσης, αποτελεί κίνητρο για την απόκτηση περισσοτέρων παιδιών από νέα ζευγάρια, σε μια εποχή που η υπογεννητικότητα και η γήρανση του ανθρώπινου δυναμικού της Χώρας αξιολογούνται ως αρνητικοί παράγοντες τόσο για την οικονομική ανάπτυξη όσο και για τα οξύτατα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χώρα μας παρουσιάζει το χαμηλότερο συντελεστή γονιμότητας πανευρωπαϊκά, καθώς επίσης ότι ενώ για την αύξηση του πληθυσμού απαιτείται συντελεστής γεννήσεων άνω του 2,11 παιδιά ανά ζευγάρι, στην χώρα μας ο συντελεστής αυτός είναι μόλις 1,28 παιδιά ανά ζευγάρι."

============================ 

                                                   

 

 

                                                    ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ κ. Γ. Παπανδρέου,

Αξιότιμοι Υπουργοί Οικονομικών και Υγείας κ.κ. Γ.Παπακωνσταντίνου και Α. Λοβέρδο,

Δια της παρούσης μας επιστολής σας κάνουμε γνωστή την διαφωνία μας, για την φημολογούμενη και περιγραφόμενη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης περί «Διαρθρωτικών αλλαγών στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις».

Σας παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το θέμα και αποσύρετε τα άρθρα 42, 43 και 44, διότι:

·                       Στην παραμεθόριο Περιφέρεια της Θράκης που διαμένουμε μόνιμα, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα επιβάλλεται να παρέχονται τα Πολυτεκνικά επιδόματα, χωρίς οικονομικά κριτήρια. Αφενός διότι τίθεται θέμα και εθνικό, καθώς στους δύο νομούς της Θράκης (Ξάνθης και Ροδόπης), οι Μουσουλμάνοι Έλληνες πληθυσμιακά υπερβαίνουν στον πληθυσμό τους Χριστιανούς Έλληνες. Αφετέρου διότι η υπογεννητικότητα στην Χώρα μας, είναι πολύ μεγάλη, 1,4 παιδιά κατά μέσο όρο ανά την Ελληνική οικογένεια, ενώ για να θεωρηθεί βιώσιμος ο μέσος όρος, θα έπρεπε να είναι 2,4 παιδιά κατά μέσο όρο, ανά την Ελληνική οικογένεια. Συνεπώς επιθυμείτε να συντελέσετε και εσείς έμμεσα στην εξάλειψη και στον αφανισμό του Ελληνικού Έθνους; Γνωρίζετε ότι για την περιφέρεια της Θράκης, εάν αυτό συμβεί και ιδιαιτέρως για την περίπτωση του Νομού Έβρου όπου κατοικούμε μόνιμα, τότε η εν λόγω περιφέρεια της Ελλάς, θα έχει πλέον αλωθεί και πληθυσμιακά, και φρονούμε ότι δεν θα αργήσει η γείτονα μας χώρα, να εγείρει θέμα συνδιοίκησης, ακόμη και αυτονομίας της Θράκης; Εάν αυτό επιθυμείτε σε επίπεδο σχεδιασμού και κεντρικής πολιτικής σας, σας παρακαλούμε να μας το γνωρίσετε, για να πράξουμε και εμείς ως ψηφοφόροι εφεξής τα δέοντα, βάσει και των δικών σας απαντήσεων.        

·                       Μπορούμε να τύχουμε της τεκμηριωμένης απάντησης  σας, στην ερώτηση μας πως προέκυψε το ποσό των 40.000€ ως ετήσιων απολαβών συνολικά (ανά την οικογένεια), πλέον του οποίου περικόπτονται τα πολυτεκνικά επιδόματα; Για να επαληθευτεί η ρήση η οποία αναφέρει ότι τα μέτρα εφαρμόζονται ¨επί δικαίων και αδίκων;¨ Καθώς στην δική μας περίπτωση ως οικογένεια που εργαζόμαστε και οι δύο (2) σύζυγοι, υπερβαίνουμε μεν το ποσό των 40.000€, όμως έχουμε και έξι (6) τέκνα. Συνεπώς πως τεκμαίρεται ότι πλέον των 40.000€ ετήσιων απολαβών, περικόπτονται τα επιδόματα; Γνωρίζει μήπως κανείς, ιδιαιτέρως από τους πολιτικούς μας, τι σημαίνει πολύτεκνη οικογένεια; Εάν γνώριζε πιστέψτε μας πως τότε θα δίνονταν (σε μία χώρα Γερόντων) και επιπλέον κίνητρα και ευεργετήματα, και δεν θα περικόπτονταν τα ήδη υφιστάμενα.

·                       Εάν επιθυμεί πραγματικά ο κ. Λοβέρδος ως Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ως καθήλην  αρμόδιος ας δεχτεί την πρόταση μας να του επιδείξουμε, δεκάδες τρόπους διά της θεσμικής μας θέσεως (ως Διευθυντού της Βιοϊατρικής Υπηρεσίας), όπου τυγχάνει να Διευθύνουμε στον χώρο της Υγείας, για να κατανοήσει καλύτερα που ακριβώς πηγαίνουν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, και όχι να περικόπτει τα επιδόματα των πολυτέκνων, τα οποία σημειωτέον είναι η ασπιρίνη στον βαριά άρρωστο, ωστόσο επιχειρείται εν μέσω οικονομικής κρίσης να περικοπούν και αυτά! Εάν υπάρξει η ανταπόκριση σας, ας μας αποσταλεί έστω ένα e-mail από το επιτελείο του, ή από τους στενούς του συνεργάτες και τότε είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθούμε άμεσα, όπως επίσης ότι θα εκπλαγεί και θα μείνει άφωνος, μπροστά σε αυτά που αρχικά μέσω ενός απλού e-mail, και ακολούθως δια άλλων στοιχείων, θα του υποδείξουμε με ατράνταχτα στοιχεία και επιχειρήματα!  

 

Με εκτίμηση, γνωρίζοντας ότι η Χώρα μας οδηγείται σε ένα οικονομικό αδιέξοδο, για το οποίο όμως οι τελευταίοι που ευθύνονται είναι οι Πολύτεκνοι οικογενειάρχες, οι οποίοι και το χρέος τους στην Πατρίδα μας έχουν πραγματοποιήσει. Παρόλα αυτά βρίσκονται έμπροσθεν στον άδικο κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό τους, από μία Σοσιαλιστική υποτίθεται Κυβέρνηση, την οποία όμως προειδοποιούμε εκφράζοντας μέρος του κοινού συναισθήματος των πολιτών, ότι εάν συνεχίσετε έτσι και παρόμοια, εάν η Ν.Δ. έχασε με 10% διαφορά, τότε εσείς θα χάσετε τις εκλογές όποτε και εάν γίνουν αυτές, με 20% διαφορά και να το θυμάστε καλά αυτό, από κάποιους πολύτεκνους ακρίτες της παραμεθορίου Περιφέρειας της Θράκης, εκτός και εάν χαράξετε εφεξής άλλη πολιτική, καθώς στα χέρια σας βρίσκεται η διαδρομή που θα ακολουθήσετε! Πάντως μην αγνοείται και το κοινό συναίσθημα, διότι φωνή λαού, οργή Θεού!  

 

Εν αναμονή των όποιων αποφάσεων σας, είμαστε πάντοτε στην διάθεση σας.

 

Ηλίας Νάσσος – Χαριτίνη Τζομιάδου

--------------------------

«ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ»: ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ
ΒΑΣΕΙ ...ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΥ ΠΑΙΔΙΩΝ!
 
Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Λοβέρδος, στο εισαγωγικό του κείμενο για την δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Νόμου που εισηγείται, εξαγγέλλει στην παράγραφο δ): «Εξορθολογισμός των παρεχόμενων οικονομικών επιδομάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, με σκοπό τα παρεχόμενα επιδόματα να κατευθύνονται προς αυτούς που πραγματικά τα έχουν ανάγκη». Επίσης, στην παράγραφο 4 του Άρθρου 43 του Σχεδίου Νόμου, αναφέρεται: «Η ιδιότητα του πολυτέκνου αναγνωρίζεται, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ».
Τα παραπάνω σημαίνουν, κατά την άποψη του υπουργείου και της Κυβέρνησης, ότι όσων πολυτέκνων, με 3, 4 ή και 24 παιδιά, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ, δεν έχουν πραγματικά ανάγκη τα παρεχόμενα επιδόματα και δεν τους αναγνωρίζεται η ιδιότητα του πολύτεκνου.
Κύριε υπουργέ, στην καλύτερη περίπτωση υποθέτω ότι η ακραία πρόταση έγινε προκειμένου μέσω της Διαβούλευσης να «εξορθολογιστεί» τελικά ένα υψηλότερο εισοδηματικό όριο, το οποίο οι πολύτεκνοι θα αποκομίσουν σαν «κέρδος» από τη Διαβούλευση. Δυστυχώς -ή μάλλον ευτυχώς- και μόνο η διατύπωση αυτή, θεμελιώδης του Άρθρου 43, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ όχι στο πλαίσιο της δημόσιας Διαβούλευσης, αλλά ούτε και σε καφενειακή συζήτηση. Αρνούμαι να επιχειρηματολογήσω υπέρ των αυτονόητων και αρνούμαι να απολογηθώ για τους λόγους που είμαι πολύτεκνος. Το απαράδεκτο άρθρο 43 προσκρούει τόσο στο Σύνταγμα όσο και στο νόμο της απλής, κοινής λογικής. Και τα δύο, για καιρό εξαφανισμένα, αναζητούνται εναγωνίως από τους πολίτες μες στον ορυμαγδό των τελευταίων εξελίξεων.
Κύριε υπουργέ, στο έσχατο σημείο που καταντήσαμε ως χώρα, πιστεύω ωστόσο ότι κανείς συνειδητοποιημένος πολίτης δεν θα αρνιόταν τις αιματηρές θυσίες στις οποίες μας υποβάλετε, με την προϋπόθεση τα μέτρα να ήταν πράγματι εξορθολογισμένα και προς την σωστή κατεύθυνση, ώστε να ελπίζαμε σε ανάκαμψη. Δυστυχώς και στο δικό σας σχέδιο νόμου, ούτε το ένα συμβαίνει ούτε το άλλο.
Ξέρω ότι θα μου απαντήσετε πως η πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι είναι πολύ χειρότερη απ΄ ότι μου φαίνεται ή την φαντάζομαι. Δεν θέλω να σας ανησυχήσω, αλλά το ίδιο ακριβώς θα πουν σύντομα σε σας οι πολίτες, έστω κι αν δεν τους ρωτήσετε. Εάν βιαστείτε λίγο, ίσως προλάβετε τις ραγδαίες εξελίξεις.
 
Παύλος Γεωργίου
  -----------------------------------------------------------------
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
με έκπληξη και οργή διάβασα τις προτεινόμενες αλλαγές αναφορικά με τις πολύτεκνες οικογένειες.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
είμαι μητέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών (10, 8, 5 και 2 ετών αντίστοιχα). Είμαι δικηγόρος και υπηρετώ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ ο σύζυγός μου είναι χημικός μηχανικός και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.
Το ετήσιο εισόδημά μας δεν είναι σαράντα χιλιάδες ευρώ μικτά (τώρα διότι σε λίγο καιρό ουδείς γνωρίζει τί γίνεται)χωρίς βεβαίως να θεωρούμαστε πλούσιοι και χωρίς να φοροδιαφεύγουμε. Εξάλλου τέσσερα παιδιά κάναμε διότι αγαπούμε την οικογένεια και όχι διότι δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να λάβουμε τις αναγκαίες προφυλάξεις.
Τυπικοί στις υποχρεώσεις μας έναντι της Πολιτείας προσπαθούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας την τιμιότητα, την ηθική και τη συνέπεια λόγων και πράξεων. Δυστυχώς η ίδια η κυβέρνησή μας εμφανίζεται πρωταθλήτρια της ασυνέπειας. Μήπως πρέπει να σας θυμίσω ότι προεκλογικά ο κος Πρωθυπουργός υποσχόταν 1000 ευρώ για κάθε γέννηση, ώστε οι άνθρωποι να κάνουν όσα παιδιά θέλουν και όχι όσα μπορούν ή μήπως πρέπει να σας θυμίσω ότι αρχικά εσείς ο ίδιος είχατε μιλήσει για τους πολύτεκνους με 100.000 ευρώ εισόδημα, οι οποίοι λαμβάνουν το επίδομα (φαντάζομαι θα είχατε υπόψη  σας συναδέλφους σας στη Βουλή και πέριξ αυτής). Δε θα αναφερθώ στην αντισυνταγματικότητα του μέτρου που πρόκειται να λάβετε τη γνωρίζετε καλύτερα από εμένα εκ της ιδιότητάς σας και μόνον.
Έχετε και εσείς οικογένεια και παιδιά. Σας καλώ να έρθετε στη θέση των απλών καθημερινών ανθρώπων, που έχουν μια δουλειά μεγαλώνουν τίμια τα παιδιά τους, δεν τα στέλνουν σε ιδιωτικά σχολεία, δεν έχουν πισίνες, κότερα και λιμουζίνες και ενδέχεται ενώ εισπράττουν πάνω από το "αστρονομικό" ποσό των 40000 ευρώ μικτά να περιμένουν το επίδομα κάθε δίμηνο για να μπαλώσουν κάποιο έξοδο.
Αλήθεια κύριε Υπουργέ μια οικογένεια με 3000 ευρώ μηνιαίο εισόδημα και τέσσερα παιδιά θεωρείται πλουσία στη σημερινή εποχή; Θα λαΐκιζα εάν ρωτούσα με πόσα χρήματα μεγαλώνουν τα δικά σας παιδιά και με πόσες παροχές όταν μάλιστα δεν είστε και πολύτεκνος;
Σας καλώ να αναλογιστείτε τί πάτε να κάνετε. Εάν προτείνετε την ψήφιση μιας τέτοιας τροπολογίας θα μείνετε στην ιστορία ως κοινωνικά ανάλγητος.
Τέλος θεωρώ αδιανόητο να εξαρτάται την πολυτεκνική ιδιότητα από το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα!! Αδιανόητο!
Κύριε Υπουργέ
είμαι περήφανη για την επιλογή μου να γίνω πολύτεκνη μάνα και δε θα με πτοήσετε. Λυπάμαι για όλους εσάς που ζείτε έξω από την κοινωνία και έχετε χάσει την επαφή με τους πραγματικούς ανθρώπους.
Με τιμή

Αφροδίτη Ζέππου
Δικηγόρος ΠΕ 13

---------------

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΘΩΜΑΣ

ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΟΥ 25                             Άγιος Δημήτριος, 20/12/2010

17342 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

e-mail: gianiot-@hotmail.com                         

 

                                                               ΠΡΟΣ : Αξιότιμο Κύριο

                                                                            Ανδρέα Λοβέρδο

                                                                            Υπουργό Υγείας και

                                                                             Κοινωνικής Αλληλεγγύης

                                                               

                                                               Κοιν : Βουλευτές του Ελληνικού

                                                                                  Κοινοβουλίου

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ.

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

                 όπως αναφέρετε στη συνοπτική έκθεση του νέου νομοσχεδίου σχετικά με το αρ. 43 η περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων σκοπό έχει τον «εξορθολογισμό» της καταβολής τους, ώστε αυτά να κατευθύνονται σε όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Πέραν λοιπόν των εύστοχων ερωτημάτων, τα οποία έχουν ήδη δημοσιευτεί, θα ήθελα με τη σειρά μου ως πολύτεκνος γονέας να παραθέσω μερικά συμπληρωματικά ερωτήματα:

1)     Είναι για εσάς ορθολογικό σε μια χώρα με διαπιστωμένο το δημογραφικό ως το υπ. αρ. 1 πρόβλημα, να οδηγείτε στην εξαθλίωση, την απαξίωση και το μαρασμό το θεσμό της οικογένειας;

2)     Είναι ορθολογικό να αποθαρρύνετε ένα έγγαμο ζευγάρι με δύο παιδιά και εισόδημα 38 ή 42.000 ευρώ να αποκτήσει και τρίτο ή τέταρτο παιδί όσο και αν το επιθυμεί;

3)     Είναι ορθολογικό να θεωρείτε ότι μια οικογένεια με 6, 8 ή 10 μέλη συνεισφέρει στην εθνική οικονομία σε ΦΠΑ, καύσιμα κ.λ.π. το ίδιο με έναν άγαμο;  

4)     Είναι ορθολογικό να μετατρέπετε με τις επιλογές σας την αναλογία των εργαζομένων - συνταξιούχων σε 1 προς 1 ή και λιγότερο, εφόσον  εξαλείφετε άμεσα κάθε κίνητρο για την απόκτηση παιδιών;

5)     Είναι ορθολογικό να επιδεινώνετε με τις επιλογές σας το πρόβλημα της μείωσης των μαθητών στα σχολεία  και κατά συνέπεια τη μείωση των διδακτικών ωρών των καθηγητών που ήδη υφίσταται;

Ειλικρινά περίεργη άποψη περί ορθολογισμού υπάρχει σε εσάς και την κυβέρνησή σας Κύριε Υπουργέ; Τουλάχιστον ως έγκριτος συνταγματολόγος θα έπρεπε να γνωρίζετε το αρ. 21 του Συντάγματος, το οποίο δεν θεσπίστηκε τυχαία, και προστατεύει την πολύτεκνη οικογένεια. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΣ!!!!

 

                                                                                          Μετά τιμής

                                                          

                                                                                  ΘΩΜΑΣ Ε. ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

------------------------------

Προς τον
Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης 
κ. Λοβέρδο


Αγαπητέ κ. Υπουργέ ,

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα


  Με την παρούσα μου επιστολή θέλω να σας εκφράσω, ως πολύτεκνος αλλά και ως εκπρόσωπος πολύτεκνων οικογενειών ( μέλος Δ.Σ.  Ε.Ο.Π.Α. ) , τις αντιρρήσεις μας για το επικείμενο σχέδιο νόμου σχετικά με τις αλλαγές που αφορούν εμάς τους πολυτέκνους και την πρότασή μας για ακύρωση αυτού του σχεδίου.
  Η επιλογή της πολυτεκνίας εκ μέρους μας δεν πηγάζει από ιδιοτελή κίνητρα αλλά από πνεύμα προσφοράς και θυσίας και απαιτούμε από την πολιτεία να σταθεί αρωγός στα προβλήματα των πολυτέκνων οικογενειών  , καθόσον η προσφορά τους στην πατρίδα μας είναι τεράστια .
  Παρακαλούμε να αναλογιστείτε τις συνέπειες εφαρμογής του σχεδίου νόμου και να μην συντελέσετε σε μία αναίμακτη γενοκτονία με τα νέα μέτρα που αντί να βοηθήσουν την πατρίδα μας σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ,θα την καταστρέψουν σιγά – σιγά  (  αλλαγή πληθυσμιακών ισορροπιών και δη σε ευαίσθητες περιοχές , μαρασμός ενεργού εργατικού δυναμικού  με ότι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω επιδείνωση του ασφαλιστικού μας συστήματος και τη δυσχερέστερη σχέση εργαζομένων προς συνταξιούχους  , τον περιορισμό και την περαιτέρω ασφυξ�!
�α της αγοράς με τη σχετική απώλεια εσόδων για το κράτος και εν κατακλείδι τον μελλοντικό κίνδυνο αφελληνισμού ) , κάτι το οποίο θέλω να πιστεύω ότι ουδόλως επιδιώκετε ( είτε προσωπικά , είτε καθ υπόδειξη ) .
  Παρακαλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να μην είστε εσείς αυτός που θα αφήσει ανοικτή την Κερκόπορτα  που θα οδηγήσει στον μαρασμό της Πατρίδας μας.
  Επιπρόσθετα  να λάβετε υπόψη ότι εκλέγεστε σε μια εκλογική περιφέρεια  ( Β΄ Αθήνας ) στην οποία ψηφοφόροι  είμαστε πολλοί πολύτεκνοι , άνθρωποι του μόχθου και με περισσή αξιοπρέπεια . Μην επιδιώξετε να θερίσετε αυτό που θα σπείρετε .


                               

                                                                                                    Με τιμή

                                                                                          ΤΡΙΒΙΖΑΣ  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
                                                                                           Τραπεζικός Υπάλληλος
                                                                                           Μέλος  Δ.Σ.  Ε.Ο.Π.Α.
------------------

Κοζάνη, 19/12/2010

ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ

Φανή Βλαχούλη

Τριών Δένδρων 3

50100 Κοζάνη

τηλ. 24610 39229 begin_of_the_skype_highlighting              24610 39229      end_of_the_skype_highlighting

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ

Ο κ. Πρωθυπουργός, οι κ. Υπουργοί της Ελληνικής Κυβέρνησης

οι κ. Βουλευτές μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεών τους

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

              κ. Υπουργέ,

              κ. Βουλευτή,

Θα ήθελα να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία και συνάμα δυσαρέσκειά μου για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας <<Διορθωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις>>, το οποίο μεταξύ άλλων εισάγει εισοδηματικό κριτήριο ως προϋπόθεση χορήγησης πολυτεκνικών επιδομάτων καθώς επίσης και άλλων προνομίων στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.

Πράγματι μας εξέπληξε όλους το γεγονός, πώς μια δημοκρατική Κυβέρνηση, ένα κοινωνικό κράτος δικαίου, το οποίο υποχρεούται να λειτουργεί με βάση την αρχή της νομιμότητας και με γνώμονα το συμφέρον του Ελληνικού λαού αποφάσισε να λάβει ένα τέτοιο αντισυνταγματικό και αντιδημογραφικό μέτρο.

Είναι εμφανές ότι η Ορθόδοξη Ελληνική οικογένεια δέχεται έναν ανελέητο πόλεμο και μάλιστα μία άνευ προηγουμένου επίθεση από τους ίδιους τους Κυβερνώντες, τους οποίους στηρίζει πολιτικά μέσα από την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.

Αιτούμαι εκ μέρους όλων των πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών στα πλαίσια της ελεύθερης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας να καταψηφίσετε τα καταδικάζοντα την Ελληνική οικογένεια άρθρα του εν λόγω νομοσχεδίου αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι σεβόσαστε και ικανοποιείτε τα αιτήματα των Ελλήνων πολιτών, τους οποίους δέον ευσυνείδητα να εκπροσωπείτε.

Με εκτίμηση

Βλαχούλη Φανή

Δικηγόρος -Εκπαιδευτικός

Μητέρα τεσσάρων παιδιών

---------------------------------------------------------------

ΛΙΓΗ ΑΙΔΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

   Μετά από πολλές σκέψεις, που πιστεύω θα υπήρχαν, κατάληξαν οι Σύμβουλοι αλλά και ο Υπουργός κος Αντρέας Λοβέρδος  στο συμπέρασμα, πως πολύτεκνος μπορεί να είναι μόνο όποιος παίρνει κάτω από 40000? μικτά .Ενώ όποιος παίρνει πάνω από 40000? είναι πλούσιος και δεν χρήζει βοηθήματος .Όμως η πρόταση είχε και κάτι το φοβερό. Πάνω από 40000? θα χάνεται και η πολυτεκνική ιδιότητα. Κύριοι Υπουργοί όταν κάποιος κάνει 4,5,6,7,8,9,10..παιδιά είναι πολύτεκνος το λέει και η λέξη και δεν είναι πολύτεκνος ασανσέρ. Πέφτει κάτω από 40000? γίνεται πολύτεκνος, ανεβαίνει πάνω από το όριο των 40000? παύει να είναι. Επιτέλους σε αυτή τη χώρα μπορεί να επικρατήσει λίγη λογική ή θα μας τρελάνετε ι όλους. Αποφασίστε τελικά θέλετε οικογένειες στην Ελλάδα ή όχι. Πως σώζεται μια χώρα όταν διοικείται από ανθρώπους που λόγω κατεπείγοντος (νομοσχέδια)προσπαθεί να αποσυνθέσει όλους τους υγιείς ιστούς σε αυτή τη χώρα και ότι δημοκρατικά και με πολλούς αγώνες πέτυχαν οι πρόγονοί μας αλλά και αρκετοί σύγχρονοι αγωνιστές. Εσείς κύριοι της  Κυβέρνησης δεν ήσασταν μαζί με αυτούς  τους σύγχρονους αγωνιστές; Ξεχάσατε τους αγώνες σας. Τι έχετε πάθει .Ήπιατε το νερό της λήθης; Ξεχάσατε τόσο γρήγορα τα πάντα ,τους αγώνες σας ,τα λόγια που λέγατε, τους συναγωνιστές σας που δεν βρίσκονται πια μαζί σας; Μπορεί έστω και λίγο πριν την δωδεκάτη να αφυπνιστείτε και να δείτε προς τα πού πέφτουμε .Αποφεύγω να πω προς τα πού πάμε γιατί τον τελευταίο καιρό μόνο πέφτουμε.

Οι  πολύτεκνοι Κύριοι είναι κεφάλαιο για την Ελλάδα και δεν τους αξίζει ο εμπαιγμός. Αφού καταφέρατε να στρέψετε σχεδόν όλους τους πολίτες εναντίον τους ,τους απομονώσατε τώρα τους κοροϊδεύετε και τους ξευτελίζετε. Πως κύριοι χάνεται η ιδιότητα του πολυτέκνου λόγω εισοδήματος. Τι σχέση έχει το εισόδημα με την ιδιότητα. Είναι εντελώς ανόμοια πράγματα. Να σας πω ένα παράδειγμα. Ας πούμε πως σε ένα χώρο εργασίας είναι κάποιος με τέσσερα παιδιά και έχει 39999? εισόδημα, αυτός  ονομάζεται πολύτεκνος, ενώ ένας άλλος με 11 παιδιά αλλά με εισόδημα 40001? δεν είναι. Είναι αυτή λογική και μάλιστα από ανθρώπους που μας διατυμπάνιζαν για την ισότητα ,τη δικαιοσύνη, την ισονομία την αναδιανομή του πλούτου και άλλες λέξεις ,που μου διαφεύγουν σκοπίμως για να μην ανέβει και άλλο η απογοήτεύση μου, η οργή μου κ.λ.π. Οι πολύτεκνοι είναι αυτοί που χαλούν τα νούμερά σας στο προϋπολογισμό ή αυτοί που τα πήραν. Οι πολύτεκνοι έχουν κάνει και με το παραπάνω το καθήκον τους σε αυτή τη χώρα ,ας την κάνουν και οι άλλοι. Πάντως σας δίνω συγχαρητήρια γιατί έχετε καλή ομάδα δίπλα σας αφού κατάφεραν να στρέψουν όλη την κοινωνία  απέναντι σε αυτούς τους μοναχικούς πλέον αγωνιστές. Ας είναι. Σύντομα η ιστορία θα σας αναφέρει σαν τους σύγχρονους Ηρώδεις. Σε λίγο καιρό που η χώρα θα είναι ένα απέραντο γεροκομείο ,θα λέτε στα παιδιά σας (ελπίζω να έχετε), πως βοήθησα και εγώ. Τραγικό αλλά πολύ πιθανό ,γιατί πιο νέο ζευγάρι θα αποφασίσει να κάνει πολλά παιδιά όταν θα ξέρει πως τον αντιμετωπίζουν με την απαραίτητη σκληρότητα που απαιτείται για να αλλάξει τις κακές σκέψεις (πολυτεκνία)

Δεν είμαι απαισιόδοξος αλλά λίγο προδομένος ,αηδιασμένος ,πικραμένος και λίγο απορημένος μέχρι που μπορεί να φτάσετε. 

Και λίγα λόγια σε κάποιους που γράφουν συνέχεια εναντίον των πολυτέκνων. Φίλοι και αδελφοί ,μονιασμένος ο Έλληνας θαυματούργησε ,διχασμένος όμως  έγραψε τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας του. Μην χτυπάτε κάτι που δεν γνωρίζετε. Γνωρίστε τους πολύτεκνους και τον καθημερινό τους αγώνα και θα δείτε πως αυτά που σας  ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που σας χωρίζουν. Ας ενωθούμε και ας βαδίσουμε τον δρόμου της ειρήνης της ομόνοιας και  της αγάπης. Μόνο τότε θα δούμε ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός. Είναι το πολιτικό μας σύστημα που λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια αρρύθμιστα και επικίνδυνα. Μόνο τότε μπορούμε ν κάνουμε καλόπιστη και ουσιαστική κριτική στους πολιτικούς μας  και ίσως τους βοηθήσουμε να συνέρθουν και να πράξουν επιτέλους πραγματικά σωτήρια και πατριωτικά.

Κύριε Πρωθυπουργέ, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά τα επιδόματα του ΟΓΑ είναι από τα δικά μας χρήματα που μας παίρνετε κάθε μήνα,  το Κράτος, μέσω του ΦΠΑ των πολλαπλών αγορών που κάνει η δεκαμελής  οικογένεια μου... Για υπολογίστε πόσο ΦΠΑ πληρώνει η οικογένεια  μου κάθε μήνα; Καταλάβετε το, ότι   τα επιδόματα αυτά είναι μία έμμεση, μερική  επιστροφή του ΦΠΑ στην οικογένεια μου...

 Ένας  Πολύτεκνος με οκτώ (8) παιδιά  

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΥΤΩΝ

--------------------

Κυρίες και Κύριοι,  θα ήθελα να  εκφράσω την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μου προς όλους εσάς τους ΑΡΧΟΝΤΕΣ που στο όνομα του χρήματος και της εξουσίας ΄΄ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ''
 για το μέλλον της Ελλάδος και για τα παιδιά της. Αποφασίσατε να ξεκλήρισετε την Ελλάδα και πραγματικά σας αξίζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ γιατί ξέρετε πραγματικά που να "'χτυπήσετε'':
στην  ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ αυτής της χώρας στην ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
 Σας ενοχλούν τοσο πολύ αυτά τα ελληνόπουλα που βιάζεστε να ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΤΕ χιλιάδες οικογένειες απο αυτό τον τίτλο ΤΙΜΗΣ, που καθημερινά με τόσο αγώνα προσφοράς κερδίζουν, με το εξευτελιστικό και προσβλητικό οικονομικό όριο των 40000 ευρώ?
Δεν σας είναι αρκετή η οικονομική εξαθλίωση αυτών των οικογενειών αλλά θέλετε κάτι περισσότερο την ''ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ'' τους.
Κύριοι είμαστε περήφανοι που είμαστε ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ  ΔΕΧΤΟΥΝ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!
Και για να μην σας κουράζω θα πρέπει να σας ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ πως ο λαός της Ελλάδος δεν σας επέλεξε να είστε στην βουλή για να πάρετε αποφάσεις κατά το μέλλον της Ελλάδος που είναι τα παιδιά της αλλά το αντίθετο.
Πολύ απλά εάν το κάνεται σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της Χώρας θα αποδείξετε ότι είστε πολύ λίγοι για αυτήν "δεν της αξίζετε" δεν θα πρέπει να λέγεστε ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΤΣΙΑΟΥΣΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΗΤΕΡΑ
ΠΑΣΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
------------------

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ

Ο λαός σας εξέλεξε σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της δεκαετίας. Το ξέρουμε.

Είναι επιτακτική ανάγκη να εξυγιανθεί ο δημόσιος τομέας. Το βιώνουμε.

Λέτε ότι πονάτε που υποφέρει ο λαός. Το πιστεύουμε.

Θα δηλώσω όμως όχι μόνο τη δυσαρέσκειά  μου, όχι μόνο την αγανάκτησή μου αλλά και την έντονη διαμαρτυρία μου διότι:

Όλοι οι έννομοι πολίτες περιμένουν δίκαιες αλλαγές. Περιμένουν να τηρηθούν τα αυτονόητα. Περιμένουν απ’ όλους τους εκλεγμένους βουλευτές να αγωνιστούν γι’ αυτό για το οποίο εκλέχτηκαν.

Εσείς, ως Πρωθυπουργός της χώρας θεωρείτε –μεταξύ άλλων- δίκαιη αλλαγή την κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος; Π.χ. τα 350 ευρώ ανά δίμηνο για πολύτεκνο με τέσσερα παιδιά είναι επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον;

Π.χ. Τα εκατομμύρια ευρώ που δίδονται για ενοικίαση κτιρίων προς δημόσια χρήση και δεν χρησιμοποιούντα (τα κτίρια) δεν είναι επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον; Τα μισθωτήρια γιατί δεν καταργούνται  λόγω δημοσίου συμφέροντος;

Για να επανέλθω, θεωρώ ότι το συμμάζεμα αλογίστων δαπανών, που γνωρίζετε ποιες είναι, δεν αναιρεί την ειδική φροντίδα του Κράτους προς την πολύτεκνη οικογένεια.

Ζητώ να τηρήσετε την συνταγματική επιταγή περί ειδικής φροντίδας για την πολύτεκνη οικογένεια και να μου απαντήσετε εγγράφως για τα αντισταθμιστικά μέτρα που έχετε λάβει για την ευπαθή ομάδα των πολύτεκνων την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Ζητώ ν’ αυξήσετε σε 100 ευρώ το μήνα (αντί των 45,5 που ισχύει σήμερα), ανά παιδί την υλική συμπαράσταση του Κράτους, ως ελάχιστη ένδειξη φροντίδας της ευαίσθητης παιδικής και εφηβικής ηλικίας καθώς και να δώσετε εντολή στον αρμόδιο υπουργό να διενεργηθεί πανελλήνιος μειοδοτικός διαγωνισμός για την δωρεάν παροχή ενός λίτρου γάλατος την ημέρα ανά παιδί.

Περιμένοντας την έγγραφη απάντησή σας καθώς και τις ενέργειές σας.

 

Ελένη Λιάτσου

Μια από τις πολύτεκνες μητέρες

που η μη πολιτική βούληση αργοπεθαίνει τα παιδιά τους

-----------------------

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ (8 ΠΑΙΔΙΑ), ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ

 
Αρ. Πρωτ.                                                               ΒΟΛΟΣ 08-12-2010
ΠΡΟΣ:
Εξοχότατο
Κύριο  Γιώργο Παπανδρέου                                  ΚΟΙΝ: α)κον Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Πρωθυπουργό                                                                    ( Υπουργό Οικονομικών)
Μέγαρο Μαξίμου                                                               β)κον Λοβέρδο Ανδρέα
Ηρώδου Αττικού 19, Τ.Κ. 10674                                      (Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής
                                                                                               Αλληλεγγύης)
Εξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση ,να σας διατυπώσω μια διαπίστωση , να σας δώσω μια συμβουλή και τέλος μια προειδοποίηση μιας και είμαι μέρος αυτού του «Κυρίαρχου Λαού». Θα προσπαθήσω να μην σας κουράσω αλλά να σας προβληματίσω.
 Η ερώτηση είναι απλή: πόσους πολύτεκνους υπουργούς ,συμβούλους έχετε δίπλα σας και σας βοηθούν να παίρνετε αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας; Προσωπικά πιστεύω κανέναν ή σχεδόν κανένα. Αν είχατε ανθρώπους οικογενειάρχες και μάλιστα μεγαλοοικογενειάρχες τότε οι συμβουλές που θα παίρνατε θα διακατέχονταν από ευαισθησία ,αγάπη, δυναμισμό ,ελπίδα, νεωτερισμό ,δικαιοσύνη κ.λ.π. Θα γνώριζαν την Ελληνική πραγματικότητα ,τις ανάγκες της ,την ιδιαιτερότητά της ,την στρυφνότητα ,την εύθραυστη ισορροπία της ,την πραγματική διαφθορά και ποιοι την προκάλεσαν. Θα γνώριζαν τι μέτρα να πάρουν και πώς να τα πάρουν ,μέτρα που θα διακατέχονταν από το μέτρο του δικαίου ,της ίσης κατανομής των βαρών και που σίγουρα θα τα στήριζε η πλειοψηφία του λαού. Ο λαός έχει ένστικτο ,αισθήματα ,συναισθήματα, και όλα τα χαρακτηριστικά ενός υγιούς οργανισμού. Βλέπει ποιοι επωμίζονται το μέγεθος των βαρών και ποιοί θα υποστούν για μια ακόμη φορά τις συνέπειες. Δυστυχώς τα άτομα που έχετε δίπλα σας ή απώλεσαν αυτά τα χαρακτηριστικά(που έχει ο Ελληνικός λαός) ή δεν τα απέκτησαν ποτέ. Αν τα απώλεσαν είναι τραγικό αν όμως δεν τα απέκτησαν ποτέ ,τότε έχετε μεγάλη ευθύνη και εσείς γιατί τους επιλέξατε.
Η διαπίστωση που θέλω να σας κάνω είναι η εξής: Οι αποφάσεις που παίρνονται για τους πολύτεκνους έχουν σαν κύριο στόχο να χτυπηθεί η Ελληνική οικογένεια και το μέλλον της Ελλάδας. Την στηρίζω στο γεγονός πως η Πολύτεκνη οικογένεια είναι θα έλεγα το πιο υγιές κύτταρο του οργανισμού ενός Έθνους.
 Ένας ογκολόγος χειρούργος όταν χειρουργεί αφαιρεί τον καρκινικό όγκο και τα καρκινικά κύτταρα και όχι τα υγιή.  Στην αντίθετη περίπτωση θα γίνουν μεταστάσεις και ο οργανισμός θα καταρρεύσει. Τα καρκινικά κύτταρα της Ελλάδας είναι η διαφθορά και οι διεφθαρμένοι. Αυτά πρέπει να εντοπιστούν ,να ακτινοβοληθούν και αν γίνεται να θεραπευτούν. Τα υγιή κύτταρα δεν αποκόπτονται αντιθέτως γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν υγιή. Ένας Πρωθυπουργός ή Υπουργός όταν με διάφορα μέτρα(πλαφόν, περικοπή επιδομάτων όση και στους αγάμους χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ο αριθμός των παιδιών, αύξηση των έμμεσων φόρων, κ.λ.π.) προσπαθεί να κόψει τον αέρα από την πολύτεκνη οικογένεια, τότε αυτή θα αρρωστήσει και οι επιπτώσεις θα είναι σε όλο τον οργανισμό, δηλαδή στην Ελλάδα. Λίγοι εργαζόμενοι, άρρωστο ασφαλιστικό, περιορισμός της Ελληνικότητας με όλες τις επιπτώσεις, πεσμένο ηθικό, απελπισμένους πολίτες, καταθλιπτικούς και αγχωμένους νέους, κ.λ.π.
Η προσπάθεια να κόψετε από τους πλούσιους πολύτεκνους όπως λέτε τα επιδόματα ακυρώνεται από το ύψος του πλαφόν που βάζετε. Αν θέλατε να βρείτε πλούσιους θα βάζατε το πλαφόν στα 60000,70000,ή στα 90000€κ.λ.π.Είναι πλούσιος κάποιος με 4,5,6,,7,8,9,10….παιδιά και με μικτά στα 40000€;Η EYROSTAT τοποθετεί το ύψος της αξιοπρεπείς διαβίωσης μιας τετραμελή οικογένειας (2 γονείς και 2 παιδιά)στα 3000€ το μήνα καθαρά ίσως και πιο πάνω. Εσείς πως βρήκατε πως αυτός που έχει π.χ.(8)οκτώ παιδιά θα τα βγάλει πέρα με λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα 40000€μικτά, όχι καθαρά τονίζω, ετησίως; Τους πλούσιους ,νομίζω, μπορείτε να τους βρείτε όποτε θέλετε.
Άλλωστε γνωρίζετε το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας. Πως μπορεί να εξηγήσει κάποιος, αυτόν που λέει για το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας ,την υπογεννητικότητα, και από την άλλη να προτείνει μέτρα που αποθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να τεκνοποιήσουν και μάλιστα να ξεπεράσουν τον μαγικό αριθμό της Ελλάδας δύο(2).Χαμηλοί μισθοί ,αντικίνητρα, ανύπαρκτα κίνητρα, δεν αποτελούν προσπάθειες αντιμετώπισης των πραγματικών προβλημάτων της Ελλάδας.
Πως να εξηγήσει την λογική του εκάστοτε Υπουργού που προτείνει μέτρα ενάντια στο Σύνταγμα, μιας και η πολυτεκνία προστατεύεται από το σύνταγμα της Ελλάδας, λέγοντας πως προτείνει μέτρα σωτηρίας του λαού  και από την άλλη να απαξιώνει την μοναδική ελπίδα σωτηρίας της Ελλάδας για επιβίωση της, που είναι οι πολύτεκνοι; Με βάση το άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος «οι πολύτεκνες  οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος», η Κυβέρνηση δε, στην αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, όχι μόνο διατήρησε σε ισχύ την παραπάνω διάταξη, αλλά τη διεύρυνε έτι περαιτέρω, αφού με την  παρ. 5 του ιδίου άρθρου, προβλέπεται ότι: «ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους». 
Η συμβουλή που θα σας έδινα είναι η εξής: Κάνετε την υπέρβαση και αντί να χτυπάτε ,ίσως άθελα, την πολύτεκνη οικογένεια ενισχύστε την και στις παραινέσεις των συμβούλων σας, που δεν γνωρίζουν ,απ’ ότι φαίνεται, τις πραγματικές ανάγκες των πολύτεκνων οικογενειών, δώστε κίνητρα για να κάνουν οι Έλληνες παιδιά και δημιουργείστε συνθήκες να κάνουν και ΚΑΛΑ παιδιά. Με κατάρτιση ,εφόδια και προσόντα ώστε να αντιμετωπιστεί η επερχόμενη παγκόσμια λαίλαπα. Ενισχύστε όλες τις ευαίσθητες ομάδες του λαού μας και τότε ο λαός θα συναινέσει .Η αποχή του 70% του λαού στις εκλογές δεν είναι συναίνεση.
Αντί να προκρίνετε τα μέτρα αποψίλωσης των πολυτέκνων με πλαφόν κ.λ.π. εσείς στηρίξτε και με άλλα κίνητρα. Δείξτε πως αντιλαμβάνεστε τι είναι να έχεις 4,5,6,7,8,9…..παιδιά.Τους καθημερινούς ήρωες της ζωής ,τους Ολυμπιονίκες της ζωής τολμώ να πω, δεν τους αντιμετωπίζεις μόνο με οικονομικές ενισχύσεις, αλλά με γενναίες αποφάσεις και μέτρα προστασίας, με ενέργειες που να φαίνεται η ευγνωμοσύνη της Ελλάδας απέναντί τους για την επιβίωσή της στους αιώνες,(Ελλάδας)και που θα αποτελέσουν και παραδείγματα για τους άλλους. Σήμερα όποιος κάνει πολλά παιδιά έχει μια αίσθηση εγκατάλειψης, απομόνωσης, επιθετικότητας και ενίοτε γραφικότητας.
 Τέλος η προειδοποίηση είναι η εξής: Ο λαός όταν βλέπει μια πολύτεκνη οικογένεια λέει πως «τα παιδιά είναι Ευλογία και εσείς με τόσα παιδιά που έχετε, έχετε μεγάλη Ευλογία». Ο λαός το λέει γιατί γνωρίζει πως υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες στο να αναθρέψεις πολλά παιδιά. Αστάθμητοι παράγοντες, ασήκωτη πολλές φορές καθημερινότητα, ποικίλες έκτακτες ανάγκες κ.λ.π. Την Ευλογία την αναφέρει διότι δεν μπορεί να εξηγήσει πως τα φέρνουν βόλτα οι πολύτεκνοι ενώ οι περισσότεροι οικογενειάρχες με ένα ,δύο ή τρία παιδιά δυσκολεύονται αφάνταστα. Γνωρίζουν πως αυτή η καθημερινή επιβίωση είναι έργο του Θεού και το αναγνωρίζουν αβίαστα και χωρίς επιφυλάξεις. Επομένως η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας είναι έργο Θεάρεστο και όποιος το κάνει μοιράζεται αυτό το έργο με τον Θεό. Στη αντίθετη περίπτωση έχει απέναντί του τον ίδιο το Θεό. Οι πολύτεκνοι όπως και οι χήρες τα ορφανά, τα ΑΜΕΑ έχουν σαν προστάτη τους τον Θεό. Όποιος τα βάζει με αυτές τις ομάδες τα βάζει κατ’ουσίαν με τον Θεό. Αν πιστεύετε στο Θεό αναλογιστείτε αν έχετε την δύναμη να Τον Αντιμετωπίσετε ,εσείς και όσοι αποφασίζουν με διάφορά μέτρα  που οδηγούν στην εξαθλίωση και στην απελπισία τους. Εάν δεν πιστεύετε στον Θεό τότε λυπάμαι πραγματικά, και εύχομαι να σας δοθούν όλες αυτές οι ευκαιρίες να Τον Γνωρίσετε ,γιατί σίγουρα θα σας δοθούν ,και να σας Φωτίσει ώστε να πάρετε αποφάσεις με το Μέτρο του Δικαίου, που μόνο οι πιστοί άνθρωποι που οδηγούνται από τον Θεό μπορούν πραγματικά να έχουν .Εμείς(οι πολύτεκνοι) πιστεύουμε στη Δικαιοσύνη του Θεού και σίγουρα αυτή θα επικρατήσει.
Αν κάτι από αυτά σας προσβάλουν ή σας στενοχωρούν ,σας διαβεβαιώνω πως δεν ήταν αυτός ο στόχος. Θεωρήστε με ‘’Πλησίον’’ σας και άνθρωπο που θέλει με αυτά που σας έγραψα να σας βοηθήσει να στρίψουμε το τιμόνι του καραβιού «Ελλάδα» πριν πέσει πάνω στα βράχια. Η Οικογένεια είναι η μόνη Ελπίδα της Ελλάδας και πιστεύω αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό μας κάνει και   διαφορετικούς από όλους τους άλλους στον κόσμο. Σε όλο τον κόσμο αναφέρουν με εκτίμηση και αναγνώριση το ρόλο της Ελληνικής οικογένειας στα επιτεύγματα της Ελλάδας ανά τους αιώνες. Πόσο μάλλον της πολύτεκνης οικογένειας.
Με εκτίμηση
Οικογένεια Χαράλαμπου Νιζάμη και Αργυρούλας Σίμου Γονέων Οκτώ(8) παιδιών- Δημόσιοι Υπάλληλοι.

==================================================================

 

Δρ  Τσακαλίδης   Γεώργιος       

Λευκόβρυση Κοζάνης 50100 

                                                                                                     Λευκόβρυση 08.12.2010

Εξοχότατο

Πρωθυπουργό της Ελλάδος

Κ. Γεώργιο Παπανδρέου

Α Θ Η Ν Α 

 

    Εξοχότατε κ. Πρωθυπουργέ,

    Δεν γνωρίζω τίνος έμπνευση υπήρξε η απόφαση για καθιέρωση εισοδηματικών ορίων  για την καταβολή των επιδομάτων των πολύτεκνων και τρίτεκνων μητέρων, καθώς και για τη σύνταξη της πολύτεκνης μάνας. Ήταν, όπως θα θυμάστε, ένα καθαρά δημογραφικό μέτρο που πήραν από κοινού όλα τα κόμματα της Βουλής και που συντέλεσε στο να καθυστερήσει η δημογραφική κατάρρευση της χώρας μας. Και ενώ το πρόβλημα παραμένει άλυτο και είναι πολύ μεγαλύτερο από το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, απειλεί δε να παρασύρει στον αφανισμό την ελληνική φυλή, έρχεται η απόφασή σας, η οποία, εάν δεν ανακληθεί, θα δώσει οριστικό τέλος σε κάθε προσπάθεια για αντιστροφή του κλίματος και θα μετατρέψει την πατρίδα μας σε απέραντο γηροκομείο. Αυτό επιτάσσει το πατριωτικό σας χρέος; Τρίβουν τα χέρια τους από χαρά οι γείτονές μας Τούρκοι, που, όπως ισχυρίζονται, θα καταλάβουν τη γηρασμένη Ελλάδα με περίπατο.

     Πέραν τούτου γνωρίζετε πολύ καλά ότι παρόμοια απόφαση της Κυβέρνησης Σημίτη ακυρώθηκε ως αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Γιατί την επαναφέρετε; Γιατί θέλετε να οδηγήσετε σε δικαστικές περιπέτειες την τάξη των πολυτέκνων; Τι σας έχουν φταίξει; Δεν κινδυνεύετε να χάσετε την αξιοπιστία σας, όταν άλλη αντιμετώπιση τους υποσχόσασταν προεκλογικά; 

    Το έτος 2010 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως έτος καταπολέμησης της παιδικής φτώχειας. Γιατί θέλετε να οδηγήσετε στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδες παιδιά πολύτεκνων οικογενειών; Δεν σας φτάνει ότι οι άνθρωποι αυτοί επλήγησαν πολλαπλάσια από τη μεγάλη αύξηση του Φ.Π.Α. σε είδη της καθημερινής τους ανάγκης; Γιατί θέλετε να ξηλώσετε και τα τελευταία απομεινάρια του κοινωνικού κράτους;  

    Εξοχότατε κ. Πρωθυπουργέ,

    Γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουμε ως χώρα μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Αντί όμως να περιορίσουμε το ακόμη και σήμερα σπάταλο κράτος, αντί να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, αντί να δώσετε πρώτοι εσείς ως υπουργοί και πρωθυπουργοί το παράδειγμα της θυσίας περικόπτοντας τις απολαβές και τα προνόμιά σας στρέφεστε εναντίον των πολύτεκνων, τους οποίους οδηγείτε σε περιπέτειες. Αναζητήστε τους πλούσιους όχι μεταξύ των πολύτεκνων, οι οποίοι έχουν να χορτάσουν τόσα στόματα και να ντύσουν τόσα σώματα και να ξεδιψάσουν με γνώση τόσα πνεύματα. Επιτελέστε σ’ αυτούς πρώτα το πατριωτικό σας καθήκον. Το αξίζουν.

 Με εξαιρετική εκτίμηση  

Δρ Τσακαλίδης  Γεώργιος

-------------------------------------

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΑΝΑ..., προς κάποιους που κάθονται στον καναπέ! 

ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΦΙΛΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.  
 
ΠΡΩΤΑ ΣΑΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΦΙΛΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ??????

 

ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ!!!!

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ!!!!

 

ΔΕΝ ΣΕ ΘΙΓΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ????

 

ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ????

 

 ΕΜΕΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΟΥ Ή ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΟΥ????

 

ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ??????

 

 ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!!!!

 

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ!!!!!

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΟΠΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ !!!

 

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΗΣΟΥΝ!!!!

 

ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ ΤΟΣΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ!!!

 

ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!

 

 ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ????????

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!

 

ΝΑΙ ΟΣΟ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!!!!!

 

ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΑΩ!!!! 

 

ΘΥΜΩΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΩ ΚΑΚΙΑ ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!!

ΓΙΑΤΙ??????

 

ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΕΨΑΛΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ!!!!!!!!!

 

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ..... ΚΑΤΙ ΚΡΑΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ!!!!

 

ΜΗ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΡΟΤΣΙΑ!!!!!

 

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΟΤΙ ΣΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΑΥΤΑ  ΠΑΤΑΣ ΚΑΙ ΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ, ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΝ, ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ!!!!!

 

 ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!! ΦΕΡΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!!!!!

 

Σημείωση:  όποιος θα σκεφτεί ποια είμαι αυτή που κρίνω και θυμώνω και ντρέπομαι απαντώ ότι είμαι μια περήφανη πολύτεκνη ελληνίδα μάνα

 

Πρόσφατα άρθρα