ΟΙ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ της Λάρισας  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ…

 
 

Καλούνται οι Πολύτεκνοι (μαζί με τις οικογένειες των) σε συγκέντρωση  διαμαρτυρίας την Πέμπτη 27/05/2010 και ώρα 20.30μ.μ στην πλατεία Νομαρχίας.

Η παρουσία όλων απαραίτητη.
 
Η Κυβέρνηση με τα πρόσφατα μέτρα:
-         Φορολογικό,
-         Ασφαλιστικό,
-         Κατάργηση του μειωμένου συντελεστή πολυτέκνων κατά 50% στους ημιυπαίθριους χώρους,
-         Κατάργηση του νόμου διορισμού ( αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων) των πολυτέκνων εκπ/κών…
οδηγεί την Πολύτεκνη οικογένεια όχι μόνο σε  εξαθλίωση αλλά σε εξόντωση!. Θα το ανεχτούμε;;

Να μη λείψει κανείς..

Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας & Περιχώρων

 Από Εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας 28/5/2010
Διαμαρτυρία πολυτέκνων στη Νομαρχία

Ζητούν στήριξη από την Πολιτεία

 
Του Δημήτρη Βάλλα

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010
 

 {mosimage}

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θίγει τις οικογένειες με πολλά παιδιά και δεν λαμβάνει κανένα μέτρο πρόνοιας και υποστήριξής τους προχώρησαν χθες βράδυ οι πολύτεκνοι του Νομού Λάρισας.

Η συγκέντρωση με πανό και πλακάτ πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο της Νομαρχίας και στους γονείς μίλησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Ν. Γαβριήλ και εκ μέρους των πολυτέκνων εκπαιδευτικών ο κ. Παν. Γκουντελάκης.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα προβλήματα της πολύτεκνης οικογένειας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:«Ενώ το 2010 έχει κηρυχθεί ευρωπαϊκό έτος κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο σχετικό κείμενό της έχει κατατάξει την πολύτεκνη οικογένεια στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα βιώνουμε μια αναπάντεχη και εντελώς άδικη επιδρομή, με τη μορφή λαίλαπας, κατά των πολύτεκνων οικογενειών στην παιδεία και άλλους τομείς.Ενδεικτικά στο νέο νόμο για την εκπαίδευση καταργούνται θεσμοθετημένα(επί ΠΑΣΟΚ) εργασιακά δικαιώματα πολύτεκνων εκπαιδευτικών και γίνεται κομμάτια η πολύτεκνη οικογένεια μετά το διορισμό.

Ακόμα:

- Καταργείται ο διορισμός των πολύτεκνων εκπαιδευτικών, μέτρο που πρωτοξεκίνησε και πάλι επί ΠΑΣΟΚ. Ένα από τα ελάχιστα δημογραφικά μέτρα που πέτυχαν το σκοπό για τον οποίο θεσπίστηκαν, καθώς απέφερε νέες γεννήσεις στη χώρα μας, χωρίς να προκαλεί κανένα οικονομικό κόστος! Και δεν φτάνει αυτό, αλλά με δόλιο τρόπο στιγματίζονται οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί ότι δήθεν τελούσαν μέχρι πρόσφατα σε ευνοϊκό εργασιακό καθεστώς. Ισχυρισμοί οι οποίοι στερούνται οιασδήποτε σοβαρότητας αλλά ανακυκλώνονται προκειμένου να αιτιολογηθούν οι νέες και κατάφωρα άδικες νομοθετικές ρυθμίσεις.

- Οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, είναι ίδιες για τον άγαμο και για τον πολύτεκνο!

 - Η πολύτεκνη οικογένεια επιβαρύνεται επίσης δυσανάλογα με τις φορολογικές αυξήσεις.

Στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους πολύτεκνους γονείς, ενώ φορτώνει μέχρι και 15 χρόνια την πολύτεκνη μητέρα χωρίς παράλληλα να λαμβάνεται κανένα μέτρο προνοιακό και υποστηρικτικό αυτών των οικογενειών.

Είναι τυχαίο που στα 71 άρθρα του νομοσχεδίου δεν υπάρχει πουθενά κάτι για παιδιά ή οικογένεια;Όλα αυτά δείχνουν ότι η ειδική μέριμνα του Κράτους για την πολύτεκνη οικογένεια όπως επιτάσσει το Σύνταγμα (άρθρο 21§2) παραμένει δυστυχώς ανεκπλήρωτο όνειρο.

Τα νομοθετήματα και οι αποφάσεις δε λαμβάνουν υπόψη τους τις επιπτώσεις τους στην πολύτεκνη οικογένεια, ούτε την ανάγκη στήριξης της πολύτεκνης μητέρας, ούτε το πλήθος των παιδιών σε μια οικογένεια. Και όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, που έχει ήδη γίνει ένα απέραντο γηροκομείο και εξαιτίας αυτού η οικονομία και τα ασφαλιστικά μας ταμεία καταρρέουν!

Σε καιρούς δύσκολους για την πατρίδα μας, η πολύτεκνη οικογένεια συνεχίζει άοκνα και έντιμα να προσφέρει στην χώρα μας πολύτιμες αξίες και να στηρίζει τον ελληνισμό με ότι πιο πολύτιμο μπορεί να δώσει, τα παιδιά της.

Είναι επιτέλους καιρός και η Πολιτεία να αντιληφθεί ότι μόνη ασφαλής επένδυση που αποδίδει στη χώρα , είναι η οικογένεια και μάλιστα η πολύτεκνη οικογένεια».

Μετά τη συγκέντρωση οι πολύτεκνοι επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας που παρέλαβε ως εκπρόσωπος του νομάρχη ο αντινομάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος.

 
  Από Ναυτεμπορική

Λάρισα: Αλληλεγγύη στους πολυτέκνους

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ Παρασκευή, 28 Μαϊου 2010 12:13

Την ανάγκη να στηριχθούν οι πολύτεκνες οικογένειες, ειδικά στην περίοδο αυτή της κρίσης, τόνισε ο νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός, με αφορμή τη χτεσινοβραδινή διαμαρτυρία τους έξω από το κτίριο της Νομαρχίας, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και για την κατάργηση του νόμου για το διορισμό των εκπαιδευτικών.

 «Κατανοούμε όλοι το δύσκολο δρόμο που βαδίζει η χώρα, αλλά ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως οι πολύτεκνοι πρέπει να εξαιρούνται και να στηρίζονται», τόνισε χαρακτηριστικά ο νομάρχης.

Το ψήφισμα της διαμαρτυρίας των πολυτέκνων παρέλαβε ο αντινομάρχης, Χρ. Καλομπάτσιος ο οποίος άκουσε τα προβλήματα τους, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης απέναντι στην Πολύτεκνη οικογένεια.

Ο αντινομάρχης δήλωσε σχετικά ότι η Νομαρχία θα κάνει παρέμβαση μεταφέροντας στην κυβέρνηση τα αιτήματα του πολυτεκνικού κόσμου, ώστε να λάβει γνώση των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί από τις τελευταίες –δυσμενείς για τους πολύτεκνους- αποφάσεις.

Πρόσφατα άρθρα