ΑΣΠΕ 

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 

                

                  Κυρίες, Κύριοι

                  σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τετάρτη 12 Μαΐου και ώρα 12.00 έως 14.00 σε αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (www.aspe.gr) διοργανώνει συνέντευξη τύπου εξ αφορμής  του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Οικογένειας το προσεχές Σάββατο 15 Μαΐου 2010. Στη συνέντευξη θα μετάσχουν και οι οικογενειακές οργανώσεις «Μητέρας Έργον» (www.miterasergon.gr) και Σύλλογος Προστασίας Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά» (www.unborn.gr 

                 Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας και την δημοσιογραφική σας κάλυψη. 

 

                                                               Για την ΑΣΠΕ 

        Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας            Ο Διευθυντής 

 Βασίλειος Θεοτοκάτος          Εμμαν. Χρυσόγελος             Χαραλ. Παύλος

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Αθήνα, 12/5/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

15 ΜΑΪΟΥ – ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

 
Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος προασπίζεται το θεσμό της οικογένειας, διότι πιστεύει ότι η οικογένεια είναι θεσμός ιερός με υψηλή αποστολή. Αποτελεί το εργαστήριο όπου σφυρηλατούνται οι χαρακτήρες, διαμορφώνει και καταρτίζει τους αυριανούς τίμιους πολίτες, είναι το κύτταρο που στηρίζει την κοινωνία και εξασφαλίζει υγεία στο κοινωνικό σύνολο, ο χώρος που καλλιεργούνται όλες οι αρετές. Στις ημέρες μας που γίνεται συζήτηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάγκη αλληλεγγύης ανάμεσα στις γενιές, η οικογένεια είναι αυτή που προσφέρει καταφύγιο, αγάπη και φροντίδα τόσο στα παιδιά, όσο και στον άνεργο νέο ή τα άτομα της τρίτης ηλικίας που πλήττονται από την μοναξιά.
 
Και ενώ το 2010 έχει ονομαστεί Ευρωπαϊκό έτος κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο σχετικό κείμενο έχει κατατάξει την πολύτεκνη οικογένεια στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους τελευταίους μήνες βιώνουμε μια αναπάντεχη επιδρομή κατά των πολυτέκνων. Ενδεικτικά:
  • Στο νέο φορολογικό νόμο:
    • ενώ το Σύνταγμα αναφέρει ρητά ότι: «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους», οι πολύτεκνοι, χρόνια τώρα, φορολογούνται βαρύτατα, αφού παρέχεται φορολογική απαλλαγή σε όσους έχουν τρία προστατευόμενα τέκνα 23.500 ευρώ, ενώ στον πολύτεκνο παρέχεται απαλλαγή μόνο 2.000 ευρώ για το 4ο και καθένα επιπλέον τέκνο!
    • Στην ακίνητη περιουσία, θεσπίζεται φορολογική απαλλαγή 400.000 ευρώ για τον άγαμο και το ίδιο ακριβώς ποσό ισχύει για τον πολύτεκνο με 4, 5, 6, 7 κ.λπ. παιδιά!
  • Στο νέο νόμο για την εκπαίδευση, καταργείται ο διορισμός των πολύτεκνων εκπαιδευτικών. Ένα από τα ελάχιστα δημογραφικά μέτρα που έφερε νέες γεννήσεις!
  • Στο νόμο για τη δημοσιονομική προσαρμογή όπου οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις είναι ίδιες για τον άγαμο και τον πολύτεκνο! Κανείς δε διερωτάται εάν έχουν ίδιες ανάγκες;
  • Στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο:  καμία πρόβλεψη για τους πολύτεκνους γονείς.
 
Όλα αυτά δείχνουν ότι η ειδική μέριμνα του Κράτους για την πολύτεκνη οικογένεια όπως επιτάσσει το Σύνταγμα (άρθρο 21§2) παραμένει ανεκπλήρωτο όνειρο. Τα νομοθετήματα και οι αποφάσεις δε λαμβάνουν υπόψη τους την επίπτωση στην πολύτεκνη οικογένεια, ούτε την ανάγκη στήριξη της πολύτεκνης μητέρας, ούτε το πλήθος των παιδιών σε μια οικογένεια. Όταν μάλιστα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, φέτος, για την ημέρα της γυναίκας, δήλωσε: «Στηρίζω σθεναρά ένα φορολογικό σύστημα στο οποίο τα περισσότερα παιδιά σε μια οικογένεια θα συνιστούν αναλόγως λιγότερους φόρους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό από τη σκοπιά της δημογραφικής κατάστασης στην Ευρώπη». Και όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, που έχει ήδη γίνει ένα απέραντο γηροκομείο !
 

Τιμούμε την οικογένεια, τον πατέρα και τη μητέρα που προτάσσουν την οικογένεια και τα παιδιά τους έναντι των προσωπικών τους επιδιώξεων και του ελεύθερου χρόνου τους. Είναι επιτέλους καιρός η πολιτεία να αντιληφθεί ότι η μόνη επένδυση που αποδίδει στο Έθνος, είναι οι γεννήσεις. Τα παιδιά. Και τα παιδιά δεν είναι πολίτες 2ης κατηγορίας.

 

Τα λόγια τελείωσαν. Περιμένουμε έργα.-

Τι έγραψαν οι εφημερίδες... εδώ

Πρόσφατα άρθρα