Εκτύπωση

-Διαβάστε ΕΔΩ το δελίο τύπου του Συντονιστικού των Πολυτέκνων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών 

-Διαβάστε ΕΔΩ επιστολή της ΑΣΠΕ προς τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας για την επαναφορά της ειδικής κατηγορίας των πολυτέκνων στις προσλήψεις εκπαιδευτικών 

-Διαβάστε ΕΔΩ σχετικό άρθρο του Προέδρου της ΑΣΠΕ στην εφημερίδα «Το Παρόν»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πολύτεκνοι και υπερπολύτεκνοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που αγωνιζόμαστε καθημερινά να θρέψουμε τις οικογένειές μας, καλούμε όλους, πολύτεκνους και μη, να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας εναντίον του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο η υπουργός παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως πρόκειται να εφαρμόσει. Με την εφαρμογή του επαίσχυντου νόμου αυτού, πολλοί από εμάς τους πολύτεκνους θα χάσουμε τη δουλειά μας. Συγκεκριμένα ο νόμος που πρόκειται να εφαρμοστεί θα αφαιρέσει την πρόταξη των πολυτέκνων από τους πίνακες των αναπληρωτών και αντί αυτού θα τους δίνει 3 μόρια ανά παιδί με άριστα να είναι τα 260 μόρια. Ουσιαστικά ο νόμος εξισώνει τα τέσσερα παιδιά με μισό μεταπτυχιακό.

Η οικογένεια και ιδιαίτερα η πολύτεκνη οικογένεια αποτελεί το κύτταρο της κοινωνίας μας. Όσο η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση την πολεμάει, πολεμάει την κοινωνία μας, πολεμάει την ίδια μας την Πατρίδα.

Καλούμε όλους την Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019, και ώρα 13:00, να πραγματοποιήσουμε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας λέγοντας κάλαντα μαζί με τα παιδιά μας.

Καλούμε όλους για να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να δώσει άλλο ένα χτύπημα στην πολύτεκνη οικογένεια.

Καλούμε όλους να διαδώσουν αυτό το μήνυμα διαμαρτυρίας σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας.

Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να αντικρούσουμε αυτή την απόφαση.

Συντονιστικό Πολύτεκνων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών


 

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα 18/12/2019

Προς

τον Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη

την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Σε συνέχεια της εξαγγελίας της Κυβέρνησης για προσλήψεις στον Τομέα της Παιδείας το 2020, και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Νόμος «Γαβρόγλου» για το νέο σύστημα προσλήψεων στην παιδεία παρανομεί σε ότι αφορά τους πολυτέκνους και τα τέκνα πολυτέκνων, αφού σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο:

Ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%) στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων τακτικού προσωπικού των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα και κλάδο ή ειδικότητα καλύπτεται από πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων (παρ.6 άρθρου 14 ν. 2190/1994 όπως συμπληρώθηκε με την παρ.10 του άρθρου 1 του ν. 2527/1997 και αντικαταστάθηκε με την παρ.1 του άρθρου 1 του ν. 3260/2004, την υποπερίπτωση δ1 της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 3454/2006 και την υποπερίπτωση 6β., παρ.1 του άρθρου 25 του ν. 4440/2016), εφόσον υπάρχουν και κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα που επιτρέπουν την εγγραφή τους σε πίνακα κατάταξης και συνυποβάλουν με την αίτησή τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά,

 

παρακαλούμε όπως οι προσλήψεις στην παιδεία από το 2020 και στο εξής ακολουθήσουν τη νομιμότητα και εφαρμόσουν ειδική κατηγορία πολυτέκνων σε ποσοστό 15% στο σύνολο της προκήρυξης και κατά κλάδο ή ειδικότητα.

 

Η απόδειξη της πολυτεκνικής ιδιότητας καθώς και αυτής του τέκνου πολυτέκνων αποδεικνύεται με πιστοποιητικό της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 67 του Νόμου 4316/2014 (ΦΕΚ270 Α/24-12-2014), που σεις κύριε Μητσοτάκη, ως Υπουργός, τότε, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πολύ ορθά θεσπίσατε.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

 

            Όπως μας είπατε στη συνάντηση που είχαμε μαζί σας λίγες μέρες πριν τις εκλογές «στην Κυβέρνησή μου θα βρείτε ευήκοα ώτα», καθώς και ότι «η στήριξη της οικογένειας αποτελεί απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Και στη στήριξη της οικογένειας, προφανώς σημαντικό ρόλο παίζει η στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, οι οποίες καλούνται να σηκώσουν ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος για την επιλογή τους να κάνουν μια ωραία και μεγάλη οικογένεια».

 

Οι πολύτεκνοι όλοι της χώρας ελπίζουν σε μια δίκαιη αντιμετώπισή τους στο θέμα των προσλήψεων και ειδικά στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας.

 

Κυρία Υπουργέ,

 

Έχετε τη δυνατότητα να ασκήσετε έμπρακτα δημογραφική και οικογενειακή πολιτική, με μηδενικό δημοσιονομικό κόστος, έχοντας την απόλυτη στήριξη του Πρωθυπουργού, απλώς εφαρμόζοντας τον ισχύοντα νόμο, τον οποίο δεν ήθελε η προηγούμενη κυβέρνηση να εφαρμόσει.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο και εύλογο αίτημα των πολυτέκνων όλης της χώρας. Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για επάνοδο στην νομιμότητα και την κανονικότητα !

 

Για την ΑΣΠΕ

Ο Πρόεδρος                                                                        Η Γενική Γραμματέας