ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ                  

ΓΟΝΕΩΝ   ΝΟΜΟΥ    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 “  Ο  Ι   Α  Γ  Ι Ο  Ι    Π  Α  Ν  Τ  Ε   Σ   ”

Κουντουριώτου 21- 3ος  όροφος τ.κ. 54625

Θεσσαλονίκη Τηλ.2310552-140 φαξ 552-821

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Θεσσαλονίκη 23 Ιανουαρίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, στα Γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες», οδός Κουντουριώτου 21 στον 3ο όροφο, πραγματοποιήθηκε   η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας όπως κάθε χρόνο με επιτυχία και πλήθος πολύτεκνων οικογενειών.

Η εκδήλωση άρχισε με τις ευλογίες και τις ευχές του πατρός Νήφωνα, Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου Γλυφάδας και διαδόχου και συνεχιστή του έργου του π. Γερβασίου Ραπτοπούλου, για καλή χρονιά και ευλογημένη για τον Σύλλογο, τους πολύτεκνους και όλους τους Έλληνες και ευχήθηκε το διοικητικό συμβούλιο να συνεχίσει τις προσπάθειές του για την στήριξη και προστασία τη πολύτεκνης οικογένειας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021 που δείχνουν όχι μόνο τη γήρανση του πληθυσμού αλλά και τη μείωσή του.

   Το 2022, στην πατρίδα μας, είχαμε σχεδόν διπλάσιους θανάτους από γεννήσεις, δηλαδή η δημογραφική κατάρρευση συνεχίζεται με ανεξέλεγκτους ρυθμούς.

   Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ελληνισμός βιώνει την τρίτη δημογραφική κρίση στη μακραίωνη ιστορία μας.

   Καλό θα είναι όλοι μας, πολιτική ηγεσία και λαός, να διαβάσουμε επιμελώς και προσεκτικά τι αναφέρει το: «Ομόφωνο πόρισμα της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής του 1993» για τις συνέπειες που είχαμε από τις δύο προηγούμενες δημογραφικές κρίσεις ώστε να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε που βαδίζουμε και τι μας περιμένει από την τελευταία.

   Τι κάνει ή τι πρέπει να κάνει η πολιτεία;

   Πριν από τρία χρόνια η Στατιστική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας διαπίστωσε ότι το πρώτο εξάμηνο υπήρξε ελαφρά μείωση των γεννήσεων και ειδοποίησε σχετικά την πολιτική ηγεσία.

   Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων όλος ο πολιτικός κόσμος βγήκαν στα ΜΜΕ και καλούσαν τους Νοτιοκορεάτες να κάνουν περισσότερα παιδιά για την ευημερία του λαού και την επιβίωση της πατρίδας τους.

   Επιπλέον, ψήφισαν μέτρα ύψους 50δις. Ευρώ για να βοηθήσουν τις οικογένειες με περισσότερα παιδιά.

   Εδώ πρέπει να σημειώσουμε και να υπογραμμίσουμε ότι η Νότιος Κορέα θεωρείται από τις σπουδαίες και μεγάλες χώρες του Κόσμου, είναι στο G20 και να πούμε ότι η έκτασή της είναι 100χιλιάδες τετ. χιλιόμετρα ενώ της Ελλάδας 132χιλιάδες τετ. χιλιόμετρα και ο πληθυσμός της είναι 50.000.000 εκατομμύρια ενώ εμείς είμαστε λιγότεροι από 10.000.000.

Εάν πραγματικά το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας θέλει την επιβίωση του Ελληνισμού και την ευημερία του λαού μας: Επιβάλλεται να επαναφέρει το νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε μέχρι το 2009 για την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας και επιπλέον, να νομοθετήσει για τα νέα ζευγάρια να δικαιούνται δάνειο για την αγορά κατοικίας. Με την απόκτηση 3ου παιδιού να τους χαρίζεται το 1/3 του δανείου και με την απόκτηση 4ου παιδιού να τους χαρίζεται όλο το δάνειο.

   Για όσους αποκτούν 5 και περισσότερα παιδιά να τους χαρίζεται το δάνειο και ακόμη να μην πληρώνουν καθόλου Εφορία.

   Υπάρχει φτωχότερη από την Ελλάδα χώρα στην Ε.Ε. που δίνει περισσότερα.»

Αμέσως μετά ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης μαζί με τις ευχές του υποσχέθηκε ότι η Κυβέρνηση θα βελτιώσει το νομοθετικό πλαίσιο για την πολύτεκνη οικογένεια.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας μαζί με τις ευχές του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο για τις προσπάθειες τους και υποσχέθηκε να είναι συμπαραστάτης στο έργο τους.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας Κωνσταντίνος, μαζί με τις θερμές ευχές του ανακοίνωσε την έκπτωση για τους πολύτεκνους στα δημοτικά τέλη, στους παιδικούς σταθμούς, στα ωδεία, στα γυμναστήρια και σε όλες τις δραστηριότητες του Δήμου και για όσους έχουν περισσότερα από 5 παιδιά δωρεάν.

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε σε συνάντηση με όλους τους Δημάρχους να αποφασίσουν για να εφαρμόσουν αυτά τα δημογραφικά μέτρα.

Στη συνέχεια, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας και το νόμισμα βρέθηκε στο κομμάτι μιας πολύτεκνης οικογένειας με οκτώ (8) παιδιά, που το μεγαλύτερο είναι έντεκα (11) ετών.

Εκτός από την ασημένια εικόνα των «Αγίων Πάντων» τους δόθηκε και φάκελος με διατακτικές πεντακοσίων (500) ευρώ προσφορά των Super Market «ΜΑΣΟΥΤΗΣ».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας μόλις είδε την οικογένεια με τα 8 μικρά παιδιά τους προσέφερε πεντακόσια (500) ευρώ ακόμη.

Ακολούθησαν ευχές από τους επισήμους και δεξίωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας Κωνσταντίνος. Οι Βουλευτές : ο κ. Καράογλου Θεόδωρος, ο κ. Σιμόπουλος Ευστράτιος, η κα Ευθυμίου Άννα, ο κ. Κούβελας Δημήτριος, ο κ. Αναστασιάδης Σάββας, ο κ. Βαρτζόπουλος Δημήτριος, ο κ. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος. Οι Αντιπεριφερειάρχες: η κα Μπισμπινά Γερακίνα, ο κ. Αβραμίδης Ευστάθιος, ο κ. Γιουτίκας Κωνσταντίνος, ο κ. Δωρής Σωκράτης, ο κ. Κεφαλάς Γεώργιος, η κα Γερογιάννη Δήμητρα. Οι Πολιτευτές: ο κ. Κοκκόρης Παναγιώτης, ο κ. Παππάς Θεοφάνης. Ο Γεν. Γραμματέας του Δ. Θεσσαλονίκης ο κ . Λιακόπουλος Νικόλαος, ο Πρόεδρος του Δήμοτικού Συμβουλίου κ. Λεκάκης Πέτρος και ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριζίδης Εφραίμ. Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Ποδηλασίας ο κ . Τιμαμόπουλος Θωμάς, ο κ. Ηλίας Κορκόντζιλας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων «Η Μέριμνα» ο κ. Μπελούρης Δημήτριος και πολλοί εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων.

 

AgPantes 20220125

 

 

Πρόσφατα άρθρα