Ανώτατη αξιωματούχος της κυβέρνησης της Βρετανίας δήλωσε ότι ένας από τους τρόπους για να αντιμετωπιστούν τα κοινωνικά προβλήματα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι να πεισθούν οι μητέρες μεγάλων οικογενειών να μην κάνουν και άλλα παιδιά!!!
Η Louise Casey, η οποία είναι η επικεφαλής κυβερνητικής ομάδας που σχηματίστηκε για να αντιμετωπίσει τις προβληματικές οικογένειες ύστερα από τις ταραχές που ξέσπασαν πέρυσι το καλοκαίρι στους δρόμους της χώρας, δήλωσε ότι το κράτος θα πρέπει να ‘εμπλακεί ενεργά’ και να δηλώσει στις γυναίκες ότι είναι ανεύθυνες (!!!) και θα πρέπει να ‘ντρέπονται’ για τη ζημιά που κάνουν στη κοινωνία εάν έχουν ‘πάρα πολλά παιδιά’, σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph που σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr, για τους αναγνώστες του.
“Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που έχουν μεγάλες οικογένειες και λειτουργούν εξαιρετικά καλά, και αυτό πρέπει να είναι θαυμάσιο… Το ζήτημά μου, όμως, είναι ότι από τις οικογένειες που έχω γνωρίσει δεν έχω συναντήσει λειτουργικές και αξιαγάπητες οικογένειες’’, φέρεται να έχει η δηλώσει η Casey.
H Casey ανέφερε ότι η μονάδα αντιμετώπισης προβληματικών οικογενειών της οποίας ηγείται έχει αναγνωρίσει 120.000 δυσλειτουργικές οικογένειες οι οποίες, σύμφωνα με την ίδια, κοστίζουν στους βρετανούς φορολογούμενους περίπου 9 δις. Λίρες ετησίως. Επίσης, αναφέρει ότι το ένα πέμπτο αυτών των οικογενειών έχουν πάνω από πέντε παιδιά, και έτσι ζητά από τις μητέρες αυτών των οικογενειών να ‘αναλάβουν τις ευθύνες τους’ και να σταματήσουν να τεκνοποιούν!!!!!
“Η συγκεκριμένη ευθύνη και υπευθυνότητα είναι το ίδιο σημαντική με την απεξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ και προωθώντας την εκπαίδευση και τη σχολική παρακολούθηση των παιδιών,” δήλωσε η Casey.
Η ίδια η Casey αποκάλεσε τη συγκεκριμένη τακτική ως μία ‘σκληρή προσέγγιση’ όπως απαιτείται από τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς, και υποστήριξε την επιβολή κυρώσεων για όσους δεν λαμβάνουν την ευθύνη για την ‘έκρηξη των γεννήσεων’ στις οικογένειές τους.
Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Τράπεζας του Βατικανού είχε θέσει το θέμα στην ορθή και λογική του διάσταση σε περυσινές του αναφορές: η λύση στα κοινωνικά προβλήματα που πηγάζουν από τις συρρικνούμενες οικονομίες έγκειται στη κυβερνητική υποστήριξη των πολυμελών οικογενειών.
Το “πραγματικό σημείο αφετηρίας της σύγχρονης οικονομικής κρίσης’’ είναι ο γηρασκόμενος πληθυσμός της Ευρώπης και ο χαμηλός δείκτης γεννήσεων, δήλωσε ο Ettore Gotti Tedeschi.
Γράφοντας σχετικά στην εφημερίδα του Βατικανού, L’Osservatore Romano, ο Tedeschi ανέφερε ότι τα παιδιά αποτελούν τον μοχλό της ανάκαμψης, και προειδοποίησε ότι ένας γηρασκόμενος πληθυσμός και ένα συρρικνούμενο εργατικό δυναμικό που δημιουργείται και από τη μαζική μετανάστευση θα παράξει τελικώς κοινωνική αστάθεια.
Όσοι έχουν τη δύναμη και ελπίζουν να δημιουργήσουν μία σταθερή οικονομία στην Ευρώπη, δήλωσε, θα πρέπει να ‘καθορίσουν μία στρατηγική ενεργούς υποστήριξης των οικογενειών στη φυσική τους θέληση να κάνουν παιδιά’.
Θα πρέπει “να επενδύσουν στις οικογένειες και τα παιδιά με στόχο να δημιουργήσουν μία ταχύτατη οικονομική μεγέθυνση, εξαιτίας παραγόντων όπως η αυξημένη ζήτηση, οι αποταμιεύσεις και οι επενδύσεις.”
Αρκετές χώρες, πλέον, όπως η Ρωσία και η Γαλλία δημιουργούν πολιτικές στήριξης της οικογένειας η μεν πρώτη με τους αυστηρούς περιορισμούς των εκτρώσεων και η μεν δεύτερη με ειδικά οικογενειακά επιδόματα για πολύτεκνες οικογένειες