Ερώτηση Βουλευτή Θεσσαλονίκης Θ. Καράογλου για τις Μετεγγραφές φοιτητών... ΕΔΩ 

------------------- 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “Π” ΣΤΙΣ 01-03-12)

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού

thumb

Της Κατερίνας Αγγελιδάκη

Το υπουργείο Παιδείας «τιμωρεί» τις πολύτεκνες οικογένειες απαγορεύοντας στα παιδιά τους να σπουδάσουν κοντά στην κύρια κατοικία τους. Ένα παράδειγμα εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου, που ερμηνεύει όπως θέλει τον νόμο, το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας αλλά και τους κανόνες της… βιολογίας.

Στην Ελλάδα του μνημονίου ακόμα και οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Ο άνθρωπος έγινε «πόρος», η μόρφωση «διά βίου μάθηση», η απόλυση «εφεδρεία», η φτώχεια «σωτηρία». Ακόμα και η λέξη πολύτεκνος δεν είναι πια αυτή που νομίζαμε. Εδώ και 40 χρόνια, πολύτεκνος είναι όποιος έχει από 4 παιδιά και πάνω. Και τα παιδιά των πολυτέκνων δεν χάνουν την ιδιότητά τους, όσο τουλάχιστον ένας γονέας τους είναι εν ζωή, επομένως ούτε και το δικαίωμα της ειδικής κατηγορίας στις πανελλήνιες εξετάσεις. Από πέρυσι, όμως, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε… αλλιώς, αφού κατάφερε να αμφισβητήσει ακόμα και τους… βιολογικούς νόμους της κύησης!

Ολόκληρη η δημοσίευση: http://www.aspe.gr/images/stories/efimerides/66415.pdf

 

                                                                                        =====================

Πανελλήνιες χωρίς τετράδια για τους υποψηφίους;

 

Διαβάστε τη νέα γκάφα του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τη γραφική ύλη των πανελλαδικών. Χωρίς τετράδια και ταινίες απόκρυψης προσωπικών στοιχείων οι φετινές εξετάσεις
 
Δημοσιεύτηκε: Μάρτιος 02 2012 08:48 Ενημερώθηκε: Μάρτιος 02 2012 
Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για ακόμα μία φορά.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", πλέον έχει παρουσιαστεί η ίδια εμπλοκή παρόμοια με αυτή των βιβλίων που τίναξε στον αέρα τη φετινή χρονιά.
Έντυπο υλικό που χρησιμοποιείται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως τετράδια, ταινίες επικάλυψης των στοιχείων των υποψηφίων, αλλά και φάκελοι δεν φαίνεται να βρίσκουν το δρόμο για τα σχολεία, καθώς έχει ναυαγήσει ο διαγωνισμός για την προμήθεια γραφικής ύλης για τους υποψηφίους, ύψους 377.000 ευρώ, εξαιτίας της απουσίας μειοδότη.
Φέτος, οι οιωνοί είναι ακόμα χειρότεροι, καθώς έχει τρυπήσει και το δίχτυ του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων που πέρσι προστάτευε τους ακροβάτες του υπουργείου Παιδείας, προσφέροντας για την εκτύπωση των βιβλίων το απόθεμα των τετραδίων που είχε στις προθήκες του.
Τέλος του μήνα όμως ο Οργανισμός κατεβάζει ρολά και περνάει στην ιστορία με ειδικό νόμο. Ήδη από τον Ιανουάριο λειτουργεί με παράταση που πήρε λόγων των πολλών εκκρεμοτήτων με την εκτύπωση και αποστολή περίπου 5 εκατομμυρίων βιβλίων που ακόμη, αρχές Μαρτίου δεν έχουν διεκπεραιωθεί.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, στις αποθήκες του ΟΕΔΒ υπάρχει επαρκής ποσότητα χαρτιού για την εκτύπωση των εσωτερικών σελίδων περισσότερων από 1 εκατομμύριο τετραδίων. Ωστόσο, για το σκληρό εξ΄ψφυλλο απαιτείται ειδική προμήθεια.
Πέρυσι τα εξώφυλλα ήρθαν από την Ιταλία.

Γελοίνδυνη ευελφάλεια

Αλαμπουρνέζικα!
Στην "ευελφάλεια" αναφέρθηκε για άλλη μια φορά η Άννα Διαμαντοπούλου, σε πρόσφατες δηλώσεις της. Ως ευελφάλεια, η υπουργός Παιδείας (!) ορίζει τον συνδυασμό... "ευελιξίας και ασφάλειας" που πρέπει να έχει κάθε σύγχρονος εργαζόμενος.


Ο όρος -που είναι μια δικής της επινόησης μετάφραση της λέξης flexicurity-, πρωτοακούστηκε από το στόμα της νυν υπουργού Παιδείας το 2005.

Όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί ο Άγγελος Τσέκερης το 2007 στο άρθρο του "Ευελφάλεια είσαι και φαίνεσαι", πρόκειται για την γλωσσική κουτοπονηριά που περιέγραφε ο Όργουελ στο 1984: το ζήτημα για την εξουσία είναι να περιγράφει τα πάντα με θετικούς όρους, όπως ευελιξίες και ασφάλειες, ώστε να μην δίνει κανείς σημασία στο περιεχόμενό τους. Αν το σχέδιο ονομαζόταν "τελερύγγι", από το "τελειώσανε αυτά που ξέρατε" και "θα σας φάμε το λαρύγγι", θα απέδιδε ακριβέστερα αυτό περί του οποίου πρόκειται, αλλά θα είχε
βγάλει τον κόσμο στους δρόμους».

Άλλωστε, η ερμηνεία των δύο μερών της σύνθετης αυτής λέξης είναι πασιφανής σε οποιονδήποτε έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα τα
τελευταία χρόνια. Αντιγράφω και πάλι από το κείμενο του Τσέκερη:

Με τον όρο "ευελιξία", οι γραφειοκράτες της Eυρωπαϊκής Ένωσης εννοούν το δικαίωμα του εργοδότη να σε απασχολεί με τους χειρότερους δυνατούς όρους και να σε πετάει στο δρόμο όποτε θέλει. Αυτό υποτίθεται ότι ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την ανάπτυξη, επομένως προωθείται για το καλό της κοινωνίας. Προφανώς απευθύνονται σε αφελείς: το καλό της κοινωνίας δεν εξαρτάται από τον παραγόμενο πλούτο, αλλά από τους μηχανισμούς που τον αναδιανέμουν. Επειδή λοιπόν κανείς στα ευρωπαϊκά επιτελεία δεν ενδιαφέρεται για αναδιανομή του πλούτου, είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που εννοούν στην
Κομισιόν ως "ανάπτυξη" και "ανταγωνιστικότητα" είναι σε βαθύτατη σύγκρουση με αυτό που καταλαβαίνουμε εμείς ως "καλό της κοινωνίας".


Από την άλλη πλευρά, ως "ασφάλεια" εννοείται εδώ το αντίθετό της, "δεν υπάρχει καμία ασφάλεια". Είναι όπως οι υποκλοπές, που καλύπτονται νομοθετικά ως "νομοσχέδιο για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών", τα μεταλλαγμένα, που προωθούνται με το νόμο "για τον έλεγχο των τροφίμων και την προστασία της δημόσιας υγείας", τα δάση, που αποχαρακτηρίζονται με "ρυθμίσεις για την προστασία του εθνικού δασικού πλούτου".

Για την ακρίβεια, ως "ασφάλεια" εννοούν το να δώσουν τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να τα βγάζει πέρα χωρίς βοήθεια από το
κράτος, ως ελάχιστο και φτηνό αντίτιμο για την κατάργηση της κοινωνικής πολιτικής. Αυτό το αντίτιμο μάλιστα προσφέρεται υπό την
μορφή επιδοτούμενων προγραμμάτων, είτε ανασφάλιστης εργασίας ή κατάρτισης, μεταφέρει δηλαδή πρόσθετους κοινωνικούς πόρους από τους δικαιούχους στον ιδιωτικό τομέα.

Γϊνεται όλο και πιο προφανές, πως η 'Αννα Διαμαντοπούλου είναι γελοίνδυνη: γελοία κ επικίνδυνη!

Πρόσφατα άρθρα