Εκτύπωση

Αθήνα, 27/6/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΣΠΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

  nd20190627
 

 

Σήμερα Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας συνάντηση μεταξύ του Προέδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώτατης Ομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της ανοικτής πρόσκλησης της ΑΣΠΕ προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας για την ενίσχυση των οικογενειακών και δημογραφικών πολιτικών εν όψει των εθνικών εκλογών. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Γεώργιος Στεργίου, Γραμματέας Προγράμματος Ν.Δ, η κα Μαρία Συρεγγέλα, Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Ν.Δ., η κα Θεανώ Καρποδίνη, Σύμβουλος του Προέδρου Ν.Δ. σε οικονομικά θέματα, καθώς και ο Καθηγητής Γαβριήλ Αμίτσης, Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο αποτελεί τον επιστημονικό σύμβουλο της ΑΣΠΕ.

Ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ κ. Βασίλης Θεοτοκάτος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την συνάντηση και την ανταπόκριση του στο κάλεσμα της ΑΣΠΕ σε μία ιδιαίτερα βεβαρημένη περίοδο, ευχήθηκε να εξασφαλίσουν οι επόμενες εκλογές πολιτική σταθερότητα. Υπογράμμισε το οξύ δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, και υπενθύμισε τα πάγια αιτήματα της ΑΣΠΕ για την ανάγκη άσκησης μίας ολοκληρωμένης οικογενειακής πολιτικής. Στη συνέχεια ανέδειξε την σκοπιμότητα δημιουργίας για πρώτη φορά στη χώρα μας του Υπουργείου Οικογένειας (στο πλαίσιο επιτυχημένων πρακτικών άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Γερμανίας, που διαθέτει το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Προστασίας της Οικογένειας, των Νέων, των Γυναικών και των Ηλικιωμένων) και τη θεσμοθέτηση ενός πρότυπου Νόμου – Πλαίσιο για την οικογενειακή πολιτική, που θα περιλαμβάνει και διατάξεις για την Συνταγματικά κατοχυρωμένη προστασία των πολύτεκνων οικογενειών. Επισήμανε, τέλος, τη βαρύτατη φορολόγηση των πολύτεκνων οικογενειών και την κοινωνικά άδικη αντιμετώπιση τους από τις αποσπασματικές νομοθετικές παρεμβάσεις των τελευταίων ετών, ευχόμενος να υπάρξει πολιτική βούληση για την ανατροπή της κατάστασης αυτής.

Η ΑΣΠΕ επέδωσε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τα θέματα αυτά, ενώ κατατέθηκε και υπόμνημα τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την ίδρυση του Υπουργείου Οικογένειας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Θεοτοκάτο για την πρωτοβουλία της ΑΣΠΕ να αναθερμάνει τον διάλογο στο πεδίο της οικογενειακής πολιτικής, χαιρέτισε εγκάρδια την προσφορά της ως κοινωνικού εταίρου και τη συμβολή της στην διαφύλαξη του θεσμού της οικογένειας. Παράλληλα επεσήμανε ότι μία από τις θεματικές προτεραιότητες του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας είναι η προστασία της οικογένειας και η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, για τα οποία έχουν σχεδιασθεί συγκεκριμένα μέτρα, όπως 1.000 € αφορολόγητο ποσό για κάθε παιδί, εφάπαξ βοήθημα 2.000 € για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα και έχει ελληνική υπηκοοότητα και η επαναφορά του επιδόματος τριτέκνων – πολυτέκνων οικογενειών.

Από κοινού διαπιστώθηκε ότι η σημερινή συνάντηση είναι το πρώτο βήμα για μια διαρκή συνεργασία στο πλαίσιο της αναζωογόνησης της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας μέσω ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος άσκησης κοινωνικής πολιτικής, που θα περιλαμβάνει την προαγωγή του θεσμού της οικογένειας και την ειδική προστασία της πολύτεκνης οικογένειας.

 

  nd20190627d  

Γαβριήλ Αμίτσης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Θεοτοκάτος, Πρόεδρος ΑΣΠΕ

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ