Αθήνα, 11/2/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΕ

 

Εθνικό σχέδιο στήριξης των πολυτέκνων και νόμο-πλαίσιο για την οικογένεια συζήτησαν την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 σε τηλεδιάσκεψη η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συμφωνώντας στην ανάγκη για την άμεση υιοθέτηση σχετικών πολιτικών.

Η ΑΣΠΕ, ως θεσμικός κοινωνικός εταίρος σε θέματα δημογραφίας, οικογένειας και πολυτέκνων, όπως την έχει χαρακτηρίσει ο Πρωθυπουργός, με την εμπειρία των 90 ετών ζωής που συμπληρώνει φέτος, εκδήλωσε την πρόθεση να συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτυχία του νέου Υφυπουργείου Δημογραφίας και Οικογένειας, επικροτώντας τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του Υπουργείου επισημάνθηκε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση (δηλαδή ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κ.ά.) για να χρηματοδοτηθούν δράσεις δημογραφικής και οικογενειακής πολιτικής καθώς και οι πολιτικές στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Υπουργός Κ. Χατζηδάκης, οι Υφυπουργοί Δ. Μιχαηλίδου και Μ. Συρεγγέλα, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και ο Διευθυντής της ΑΣΠΕ.

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ 

 

Σημείωση: Σχετικό Δελτίο Τύπου εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου. Διαβάστε ΕΔΩ

Πρόσφατα άρθρα