Ενημέρωση
Άρθρο του Ν. Φωτόπουλου -Αντιπροέδρου ΑΣΠΕ στην εφ. "Χριστιανική" για την αναθεώρηση του Συντάγματος
- 02 Ιουλίου 2016 // //
- Ανακοινώσεις Α.Σ.Π.Ε.
- Εμφανίσεις: 10167
Προς την Εφημερίδα " ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ"
Αθήνα
====================================
Αξιότιμε κύριε Διευθυντά ,
Η αναθεώρηση του Συντάγματος
Τελευταία ήλθε στο επίκεντρο της επικαιρότητας και του ευρύτερου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος το ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Προφανώς η επιλογή του χρόνου αναζωπύρωσης των συζητήσεων, για το Σύνταγμα έγινε για λόγους αποπροσανατολισμού, προκειμένου να στραφεί η προσοχή του λαού μας, μακριά από τα δυσβάστακτα φορολογικά βάρη που του επισώρευσε το τρίτο μνημόνιο,το οποίο του έχει κάνει τον βίο αβίωτο.
Βεβαίως όλοι μας αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν διατάξεις του ισχύοντος Καταστατικού Χάρτη της χώρας μας, που πρέπει να αναθεωρηθούν. Ωστόσο πιστεύω ότι η αναθεώρησή του Συντάγματος είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν πρέπει να την χειρισθούν αδέξιοι πολιτικοί με ανεξέλεγκτους λαϊκισμούς. Η σύνθεση της παρούσας Βουλής με το επίπεδο που μας έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα δεν μας έχει πείσει ότι μπορεί, να φέρει σε πέρας ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα.
Ήδη το αποκαλούμενο καινοτόμο σχέδιο του Συντάγματος , που εκπόνησαν έξη "ειδικοί εμπειρογνώμονες" και δόθηκε στην δημοσιότητα, μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις της Κυβερνήσεως, αφού φαίνεται ότι τα εν λόγω πρόσωπα λειτουργούν ως προπομπός της, ή επί το λαϊκότερο ως "λαγοί" της.
Από μία πρώτη ανάγνωση διαπιστώνει κανείς ότι το προτεινόμενο Σύνταγμα δεν αρχίζει με το γνωστό Προοίμιο, δηλαδή με την επίκληση στην Αγία Τριάδα, που τέθηκε κατά τις Εθνικές Συνελεύσεις από τους αγωνιστές του 1821. Επίσης παραλείπεται παντελώς το περιεχόμενο του άρθρου 3 για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας και για την επικρατούσα θρησκεία. Ουσιαστικά εξομοιώνει την Ορθόδοξη Εκκλησία με τους ετεροδόξους και τους αλλοθρήσκους.
¨Ομοίως δεν γίνεται καμία αναφορά , στα όσα αναφέρονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 16 που αναγράφει ότι: " Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της Εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες".
Προξενεί θλίψη το γεγονός ότι απουσιάζουν σχεδόν όλα όσα αναγράφονται στο άρθρο 21 για την προστασία της οικογένειας , για το δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος των πολυτέκνων και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Τέλος φαίνεται ότι οι "ειδικοί εμπειρογνώμονες " αγνοούν την δυσάρεστη δημογραφική εξέλιξη της χώρας μας και έκριναν σκόπιμο να απαλλάξουν την Πολιτεία από την υποχρέωση που αναγράφεται στην παράγραφο 5 του ιδίου άρθρου που επί λέξει αναφέρει: " Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής , καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους" .
Σήμερα ο πληθυσμός της χώρας μας συρρικνώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, γεγονός που συνιστά , κατά την γνώμη μας, την μεγαλύτερη Εθνική απειλή, κάτι όμως το ,οποίο δείχνουν ότι δεν το αντιλαμβάνονται οι Κυβερνώντες και οι συντάκτες του προαναφερόμενου καινοτόμου σχεδίου ( Ν. Αλιβιζάτος, Παν. Βουρλούμης, Γ. Γεραπετρίτης, Γιανν, Κτιστάκης, Στεφ. Μάνος και Φιλ. Σπυρόπουλος ), οι οποίοι είναι προφανές ότι οραματίζονται να επιλύσουν το δημογραφικό πρόβλημα με την επέλαση των αλλοεθνών.
Μπορεί το νέο σχέδιο Συντάγματος να θεραπεύει αρκετές αδυναμίες του προηγουμένου όπως είναι η δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων , η κατάργηση διατάξεων του άρθρου 86 περί ασυλίας των Υπουργών κ.α, αλλά διαπνέεται από ιδεοληψίες, που παραγνωρίζουν την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας. Εάν πρόκειται να αναθεωρηθεί το υφιστάμενο Σύνταγμα με τέτοιες βασικές παραλείψεις είναι προτιμότερο να παραμείνει σε ισχύ το ήδη υπάρχον.
Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει έγκαιρα η σχετική ενημέρωση και αντίδραση των πολιτών για να μην φθάσουμε στο δυσάρεστο σημείο να καταργήσουμε και τον Θεοίδρυτο θεσμό της οικογένειας , με την παραδοσιακή του μορφή όπως αυτός ισχύει επί χιλιάδες χρόνια, και να τον αντικαταστήσουμε με το σύμφωνο συμβίωσης, που θεσμοθέτησε πρόσφατα η Ελληνική Βουλή.
Θα πρέπει να υπάρξει σθεναρή αντίδραση ολόκληρου του Ελληνικού λαού στο επιχειρούμενο ανοσιούργημα, αφού σύσσωμη η αντιπολίτευση μέχρι σήμερα δείχνει να την ενδιαφέρει περισσότερο ο τρόπος ανάδειξης και συγκρότησης της Βουλής, που θα της εξασφαλίσει την νομή της εξουσίας και τίποτε ,άλλο πέραν αυτού.
Αθήνα 13 Ιουνίου 2016
Νικόλαος Φωτόπουλος Αντιπρόεδρος της ΑΣΠΕ ( Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος)
Σχετικά: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ του Ν. Φωτόπουλου - Αντιπροέδρου ΑΣΠΕ. Το νέο Σύνταγμα που ετοιμάζουν..