Εκτύπωση

ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. πρωτ. 890                                                                                                                                    Αθήνα, 16/10/2017

                                                                                                             

Προς                                                                              

όλες  τις  Πολυτεκνικές Οργανώσεις-                                     

Μέλη της ΑΣΠΕ

Εγκύκλιος αρ. 3 / 2017

-Α-

ΘΕΜΑ: ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

           
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
με την παρούσα Εγκύκλιο, σάς ενημερώνουμε για τα παρακάτω θέματα:

1.         Ως γνωστόν, με βάση την παρ. 1 του άρθρου 7 του Ν. 3454/2006, η ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας εορτάζεται, από τις πολύτεκνες οικογένειες της χώρας, την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, κατά την οποία τιμούνται οι προστάτες των πολυτέκνων Άγιοι ΤΕΡΕΝΤΙΟΣ και ΝΕΟΝΙΛΛΗ και τα επτά τέκνα τους.

            Φέτος ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου τ. έτους, που συμπίπτει να είναι η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

            Στην Αττική ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στον Ι. Ναό «ΚΟΙΜΗΣΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» στην Αργυρούπολη (οδός Ολυμπίας 28) και ήδη ειδοποιήθηκαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Πολυτέκνων Αττικής, με την υπ’ αριθμ. 871/11-10-2017 επιστολή, να συμμετάσχουν σύσσωμα στον εορτασμό, προσέτι δε να ειδοποιήσουν, όσο το δυνατόν περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες να παραστούν.

2 α.     Στο φετινό εορτασμό επιβάλλεται να δοθεί έμφαση στο να ευαισθητοποιηθεί η (συγ)Κυβέρνηση να σταματήσει την ασκούμενη μέχρι τώρα αντιπολυτεκνική, αντιδημογραφική και αντιοικογενειακή πολιτική και να ασκήσει δημογραφική πολιτική, για την ανακοπή της δημογραφικής κατάρρευσης της Ελλάδος και της αθέατης γενοκτονίας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να νομοθετηθούν εκ νέου όλα τα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων οικογενειών, που αποτελούσαν δημογραφικά κίνητρα, τα οποία καταργήθηκαν από το 2010 έως σήμερα και να θεσμοθετηθούν εκ νέου όλα τα μέτρα που αναφέρονται στις σελίδες 35-37 του Υπομνήματος της ΑΣΠΕ, που επισυνάπτεται στην παρούσα.

β.         Πέραν των ανωτέρω, καθολικό αίτημα της ΑΣΠΕ και των Συλλόγων Πολυτέκνων είναι:

-Β-

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 10ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1 α.     Όπως σάς γνωστοποιήθηκε με την υπ αριθμ. 2/2017 Εγκύκλιο, η ΑΣΠΕ, σε συνεργασία με το Σύλλογο Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ», πραγματοποίησαν στις 7 και 8 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη το 10ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Η δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας: Η αθέατη Γενοκτονία»  

            Το Συνέδριο το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, σημείωσε εξαιρετική επιτυχία και αυτό κρίθηκε από:

Τις επίκαιρες, επί μέρους εισηγήσεις, που αναπτύχθηκαν από τους έγκριτους και καταξιωμένους Πανεπιστημιακούς δασκάλους, δημογράφους και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

β.         Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου θα αξιοποιηθούν κατάλληλα, ενώ θα τεθούν στη διάθεση της συσταθείσης Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής για τη μελέτη του Δημογραφικού προβλήματος.

2.         Σας αποστέλλουμε την αφίσα του Συνεδρίου για την επικόλλησή της σε εμφανές μέρος των Γραφείων σας.

-Γ-

ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

1.         Με την υπ’ αριθμ. 6376/22-5-2017 Απόφαση του Προέδρου της Βουλής συστήθηκε Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη μελέτη του Δημογραφικού προβλήματος.

            Η σύνθεση της Επιτροπής (ονοματεπώνυμο, ιστοσελίδα και email) αναφέρεται στον προσηρτημένο πίνακα.

2.         Η ΑΣΠΕ συνέταξε για το προκείμενο θέμα ΥΠΟΜΝΗΜΑ, το οποίο κατέθεσε στην παραπάνω Επιτροπή, ενώ το απέστειλε προς όλους τους Υπουργούς, Βουλευτές, Βουλευτές Επικρατείας, μέλη της ΟΚΕ, κ.λπ.

3.         Για το ίδιο θέμα, στις 5 Οκτωβρίου 2017, κλήθηκε στην Επιτροπή για ακρόαση, μαζί με εκπροσώπους και άλλων Φορέων, ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος, ο οποίος με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία υποστήριξε τη θέση της ΑΣΠΕ για το δημογραφικό πρόβλημα, πρότεινε σειρά μέτρων που πρέπει να ληφθούν άμεσα:

«Με την ελπίδα ότι θα υπάρξει πραγματική πολιτική βούληση, η οποία θα ανακόψει τον κατήφορο των γεννήσεων και την πορεία του Έθνους προς την εξαφάνισή του και θα ακολουθήσει αυτός ο γεωγραφικός χώρος, που λέγεται ΕΛΛΑΣ, να κατοικείται από Έλληνες», διότι «οι άνθρωποι είναι ο πλούτος των Εθνών».

4.         Τις θέσεις της ΑΣΠΕ, όπως αυτές διατυπώνονται στο ΥΠΟΜΝΗΜΑ και όπως τις υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος με την ομιλία του στην Επιτροπή της Βουλής, επιβάλλεται να στηρίξουν όλοι οι Σύλλογοι Πολυτέκνων – μέλη της ΑΣΠΕ, καθ’ ένας με όποιο τρόπο θεωρεί πρόσφορο και ειδικότερα με παρεμβάσεις προς τους Βουλευτές που εκλέγονται στην Περιφέρειά σας και συμμετέχουν ως μέλη στην Επιτροπή.

Συνημμένα:

1.Υπόμνημα  

2. Αφίσα Συνεδρίου

3.Πίνακας μελών Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής

Με τις καλύτερες ευχές μας με την ευκαιρία του εορτασμού

της ημέρας των πολυτέκνων.

Για την ΑΣΠΕ

    Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας                   Ο Διευθυντής

Βασίλειος Θεοτοκάτος         Εμμανουήλ Χρυσόγελος        Χαράλαμπος Παύλος

 

Για περισσότερα, δείτε:

 

AfisaSynedriouThes2017