ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΜΗΝΥΜΑ-ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΑΘΕΑΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

             Κάθε χρόνο οι πολύτεκνοι γιορτάζουν την ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας, όπως ορίζει ο ν. 3454/2006, την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, που φέτος συμπίπτει στις 5 Νοεμβρίου. Δυστυχώς  δεν γιορτάζουμε   με αισιόδοξες ελπίδες, αλλά με απαισιοδοξία όχι μόνο γι’ αυτή καθ’ εαυτή την πολύτεκνη οικογένεια, που συνεχώς βάλλεται με αντισυνταγματικούς νόμους με ορατά αποτελέσματα   τον αφανισμό της και με κατάληξη την επιτάχυνση   γήρανσης της Πατρίδος μας. Αλλά για ολόκληρη  την Ελλάδα, που βρίσκεται μπροστά στη δημογραφική κατάρρευσή της  και βαδίζει με γρήγορους ρυθμούς προς το τέλος της ιστορίας της και ουδείς από την πολιτική ηγεσία έχει την ελάχιστη ανησυχία.

            Στην απαισιοδοξία αυτή οδηγούμαστε από τα στατιστικά στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως της  δημοσιότητας και είναι αμείλικτα. Και συγκεκριμένα στην εποχή των μνημονιακών ετών για πρώτη φορά από το 1921 οι γεννήσεις στην Ελλάδα κατέβηκαν κάτω από το όριο των 100.000 το 2013 και ήσαν μόλις 94.134, ενώ οι θάνατοι ήσαν 111.794, δηλαδή υπεροχή των θανάτων κατά 17.660!! Η κατάσταση το 2014 ήταν ακόμη χειρότερη με τους θανάτους (114.231) να υπερέχουν των γεννήσεων (93.452) κατά 20.779. Το 2015 η δημογραφική καθίζηση είναι εφιαλτική, αφού οι θάνατοι ανήλθαν σε 121.785 και οι γεννήσεις είναι μόλις 92.984, δηλαδή οι θάνατοι υπερέχουν 28.801 των γεννήσεων. Το 2016 οι  θάνατοι έφθασαν στις 118.823 και οι γεννήσεις στις 93.418 και οι θάνατοι είναι παραπάνω κατά 25.205!! Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξανασυμβεί. Ο καθένας αντιλαμβάνεται σε πιο κατήφορο βρίσκονται οι γεννήσεις το 2017. Τείνουν να εξαφανισθούν από την Ελλάδα.

            Από τα στοιχεία που παρατέθηκαν την εποχή των μνημονιακών ετών 2011-2016 είναι ως να ενταφιάστηκε μια ολόκληρη πόλη των 114.015!! Πραγματική αθέατη γενοκτονία την εποχή των μνημονίων!!! Για τη συρρίκνωση αυτή του Ελληνικού πληθυσμού οφείλεται και στη μέχρι σήμερα δημογραφική πολιτική, που ακολουθήθηκε και κατέδειξε ότι ήταν αποσπασματική και αναποτελεσματική, αφού ο κατήφορος της υπογεννητικότητας συνεχίζεται. Και εδώ έχουν θέση τα λόγια του μεγάλου δημογράφου Alfred Sauvy: «… ότι τα προβλήματα του πληθυσμού είναι θεμελιώδη που εκδικούνται τρομερά εκείνους που τα αγνοούν και καμιά χώρα δεν μπορεί να ζήσει αν δεν πιστεύει στη ζωή.» , και θα πρέπει να μας προκαλούν αίσθημα δυσφορίας και ενοχής, αφού όλοι έχουμε ποσοστό ευθύνης για το κατάντημα του τόπου μας.

            Τον κώδωνα του κινδύνου από καιρό κρούουν και οι ξένοι για την επερχόμενη δημογραφική καταστροφή, αλλά δυστυχώς σε ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ!!! Ενδεικτικά:

  • Οι πραγματικές ωρολογιακές βόμβες της Ελλάδος: Το χρέος, που θεωρείται σοβαρή υποθήκη και η ωρολογιακή βόμβα, ότι το Έθνος σε κρίση γερνάει. Η Ελλάδα γίνεται το γηροκομείο της Ευρώπης. (Γκέρντ Χέλερ δημοσιογράφος της Γερμανικής εφημερίδας Χάντελσμπλατ 16/01/2014)
  • Μελέτη –σοκ του ΟΟΑΣΑ 2016: Έχετε παιδιά και φορολογείστε στην Ελλάδα; Την… πατήσατε ! (economy/article/ 467823 meleti)
  • ΔΝΤ  2016: Το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα παρεμποδίζει την ανάπτυξη και διογκώνει το θέμα του χρέους».(THΕMANEWS)
  • 2017- Σε 8,9 εκατομμύρια θα μειωθεί ο πληθυσμός της  Ελλάδας το 2050, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Βερολίνου για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη. (iefimerida.gr)
  • 2017 Η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να γεννά μωρά και πάλι σύντομα, αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον οικονομικό αφανισμό! (Intependent 17.04.2017)

Συμπέρασμα: (όχι του γράφοντος) Η δημογραφική συρρίκνωση δεν είναι ανατρέψιμη. Γι΄ αυτό ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ! (κ. Δημήτριος Μπότσης, Καθηγητής Μαιευτικής Αρεταίειο Νοσοκομείο)

      Και ενώ από παντού έρχονται τα μηνύματα της δημογραφικής κατάρρευσης της Ελλάδας, δυστυχώς οι Κυβερνήσεις των μνημονιακών ετών συμπεριλαμβανούσης και της παρούσης, δυστυχώς, αντί να πάρουν τα αναγκαία μέτρα στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας για να αναστρέψουν την δημογραφική συρρίκνωση, συνεχίζουν να παίρνουν αντισυνταγματικά μέτρα, που επιταχύνουν  τον αφανισμό της Ελλάδας και γίνονται οι νεκροθάπτες αυτής!

      Από την ακριτική Φλώρινα οι πολύτεκνοι του Συλλόγου Πολυτέκνων διά του Προέδρου τους  στέλνουν κραυγή αγωνίας και εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον της Πατρίδος και ζητούν από την  (συγ)Κυβέρνηση να ευαισθητοποιηθεί και να σταματήσει την ασκούμενη μέχρι τώρα αντιπολυτεκνική, αντιδημογραφική, αντιοικογενειακή πολιτική και να ασκήσει δημογραφική πολιτική, για την ανακοπή της δημογραφικής κατάρρευσης της Ελλάδας  της αθέατης γενοκτονίας.  

Καθολικό αίτημά μας είναι: Να παραμείνουν άθικτες στο υπό αναθεώρηση Σύνταγμα οι διατάξεις του άρθρου 21 του ισχύοντος Συντάγματος, οι οποίες παρέχουν προστασία στο γάμο, τη μητρότητα, τη παιδική ηλικία και ιδιαίτερη προστασία στις πολύτεκνες οικογένειες, επειδή

  1. Η συνεισφορά τους στη διατήρηση του πληθυσμού είναι αναντικατάστατη (αιμοδότες του Έθνους)
  2. Αναγνωρίζονται διεθνώς ως ευπαθής κοινωνική ομάδα.
  3. Είναι θέμα ισότητας κατά τον Αριστοτέλη, που γράφει: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων»
  4. Αποδίδουν σωστά τις αξίες που στήριξαν την ύπαρξη του έθνους μας διαχρονικά.

Τα επί μέρους αιτήματά μας διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

Α΄. Μέτρα χωρίς δημοσιονομικό κόστος

  1. Να καταργηθεί ο επαίσχυντος νόμος νομιμοποίησης των αμβλώσεων, που κάθε χρόνο δεν βλέπουν το φως του ήλιου 300.000 περίπου Ελληνόπουλα. Καταργώντας συγχρόνως και τη σχετική διάταξη τη δαπάνη των αμβλώσεων να  καταβάλλουν τα καταρρέοντα Ασφαλιστικά μας ταμεία. Με τις δικές μας εισφορές  εμμέσως μας ενοχοποιείτε  για τα φρικιαστικά αυτά εγκλήματα !  Επιδοτείτε το θάνατο και όχι τη γονιμότητα!
  2. Να επανέλθει το ποσοστό 20% για τους πολύτεκνους και τα τέκνα τους δια μέσου του ΑΣΕΠ, όπως ίσχυε.
  3. Να καθιερωθεί και για τις πάσης φύσεως προσλήψεις των εκπαιδευτικών όπως το 20% προέρχεται από πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων, όπως ισχύει για τις προσλήψεις των άλλων υπουργείων (άρθρο 1 παρ.3 περ. δ και άρθρο 6 παρ. 1 και 2 του Ν. 3454/2006) Το μέτρο αυτό δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, αφού διορισμοί στην εκπαίδευση γίνονται.
  4. Να καθιερωθούν ελεύθερες μετεγγραφές των πολυτέκνων και των τέκνων τους, όπως ίσχυαν από το 1979 για 32 χρόνια χωρίς κανένα, όπως και οι ίδιοι οι Πρυτάνεις το ομολογούν.
  5. Να συμπεριληφθούν και οι Οργανώσεις των πολυτέκνων, όπως γινόταν για τα 30 χρόνια, στους φορείς διανομής φρούτων, λαχανικών κλπ, που χορηγούνται με παρέμβαση της Ε.Ε ως βοήθεια , που τους έθεσε εκτός η Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1701Β/14/8/2015)
  6. Να καταργηθεί ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για όσου κατέχουν αυτοκίνητα 1.928 κ.ε και άνω για τους πολύτεκνους. Από ανάγκη τα αγόρασαν για την ασφαλή μετακίνηση της πολυμελούς οικογενείας τους που είναι 7θέσιο ή 9θέσιο ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων.

Β΄. Μέτρα που έχουν δημοσιονομικό κόστος

  1.  Να επανέλθουν ως δημογραφικά κίνητρα η επαναχορήγηση της ισόβιας σύνταξης της μητέρας και η επαναχορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, όπως γινόταν μέχρι το 2009, αφού το κόστος τους είναι μικρότερο από το κόστος του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος Τριτέκνων και Πολυτέκνων.
  2. Να υπάρξει εξαίρεση της πρώτης κατοικίας των πολυτέκνων από το ΕΝΦΙΑ
  3. Να επανέλθει το αφορολόγητο των παιδιών όπως έχει καθορισθεί με το Ν. 3842/2010
  4. Να εξαιρεθεί η πρώτη κατοικία των πολυτέκνων από τους πλειστηριασμούς

Φλώρινα 1 Νοεμβρίου 2017  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

π. ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΑΡΔΑΛΗΣ

Πρωτοπρεσβύτερος

Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Φλωρίνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

1.κ. Πρωθυπουργό της Ελλάδος

2.κ. Πρόεδρον Βουλής των Ελλήνων

2. κ.κ. Αρχηγούς Κομμάτων

3.κ.κ.Βουλευτές Π.Ε. Φλώρινας

4. Αντιπεριφερειάρχην Φλώρινας

Στο μέτρο του δυνατού να λάβει μέτρα δημογραφικά ενισχύοντας τους πολύτεκνους

5.κ.κ. Δημάρχους Π.Ε. Φλώρινας

Στο μέτρο του δυνατού να λάβουν μέτρα δημογραφικά ενισχύοντας τους πολύτεκνους

Πρόσφατα άρθρα