ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

                                                               Τα επιδόματα των Πολυτέκνων

 

       Συνεχίζεται η αδυσώπητη επίθεση, που την τελευταία πενταετία εκδηλώνουν οι κυβερνήσεις και οιπολιτικές τους απέναντι στην πολύτεκνη οικογένεια, η οποία ήδη μαστίζεται από τα πολλά προβλήματα ανατροφής και εκπαίδευσης των παιδιών της. Με το πολυνομοσχέδιο, που ψηφίζεται στη Βουλή, ένα μέρος από την πίττα των Πολυτεκνικών επιδομάτων αφαιρείται και προσφέρεται σε ολιγομελείς οικογένειες και καλώς, αφού όλα τα παιδιά έχουν τα ίδια δικαιώματα, με μια όμως μεγάλη διαφορά: οι οικονομικές ανάγκες υπερδιπλασιάζονται με την αύξηση των τέκνων. Γι’ αυτό άλλωστε οι Πολύτεκνοι γονείς αποτελούν ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, προστατευόμενη και από το Σύνταγμα. Δεν γνωρίζουν οι πολιτικοί μας τις διατάξεις του ΣυντάγματοςΤότε, γιατί αυτή η αφαίμαξη και ο συνακόλουθος αποκλεισμός;

 

Η σφοδρότερη , βέβαια,  και  άκρως αντισυνταγματική επίθεση έγινε, όταν οι κυβερνώντες κατήργησαν το επίδομα της Πολύτεκνης μάνας, χωρίς ηθικό φραγμό και απαξιώνοντας την αξία και το ρόλο αυτής της γυναίκας , που μέσα σε αντίξοες και σκληρότατες συνθήκες κατάφερε να εμπλουτίσει την Ελληνική κοινωνία με ανθρώπινο Ελληνικό δυναμικό. Για λίγα εκατομμύρια ευρώ , που σήμερα ξοδεύονται στις ηλεκτρονικές κληρώσεις, η Πολύτεκνη μητέρα έχασε τα πολύτιμα γι’ αυτή 100 ευρώ μηνιαίως, με το επιχείρημα των αρμόδιων Υπουργών ότι αυτές οι περικοπές θα επαναξεταστούν και θα επανέλθουν. Όπως και τώρα: η αρμόδια Υπουργός διαβεβαιώνει τη δικαιότητα των περικοπών και τη μελλοντική δικαίωση των Πολυτέκνων!!!

 

Και αυτή ή πολιτική, χωρίς να συνυπολογίζεται ότι οδεύουμε ολοταχώς σε μια κοινωνία γερόντων, στην οποία τα παιδιά θα περιοριστούν δραματικά και η ερημοποίηση της επαρχιακής Ελλάδας θα είναι γεγονός. Δεν γνωρίζουν οι πολιτικοί μας ότι ο μέσος όρος τέκνων ανά οικογένεια στη χώρα μας πλησιάζει στο δραματικό 1% και ότι κάθε χρόνο στην περιφέρεια μας  κλείνει και ένα Δημοτικό Σχολείο;( ! ) Ξέρετε ότι στο Σύλλογό μας            ( περιοχή  Μουζακίου  και Αργιθέας ) εγγράφτηκαν μόνο 2 πολύτεκνες οικογένειες και διαγράφτηκαν 20, λόγω θανάτων; Τα στοιχεία αποτελούν απόδειξη του γιγαντωμένου δημογραφικού προβλήματος και δυστυχώς οι ιθύνοντες εθελοτυφλούν. Εκτός, αν θέλουν μια μικρότερη Ελλάδα με κατοίκους….. μη Έλληνες!

 

Απευθύνουμε, λοιπόν, κραυγή αγωνίας και ανησυχίας προς όλους,  και κυρίως τους πολιτικούς μας και τους ντόπιους βουλευτές και ζητούμε:

 

α.  να αντισταθούν με την ψήφο τους στην  ( ίσως και μεθοδευμένη ) αντισυνταγματική πολιτική πράξη εξόντωσης και εξαφάνισης της Πολύτεκνης οικογένειας ( αφού τους θυμίσουμε τη δήλωση του πρωθυπουργού, Κου Τσίπρα το Μάιο του 2017: Οι πολύτεκνες οικογένειες είναι τα μεγαλύτερα θύματα των μνημονιακών περικοπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση για αποκατάσταση των αδικιών ).

 

β. να διαφυλάξουν τα Πολυτεκνικά επιδόματα ( με ταυτόχρονη επαναφορά του επιδόματος της Πολύτεκνης μητέρας ).

 

 γ. να  περιφρουρήσουν το μειωμένο  τιμολόγιο ρεύματος της ΔΕΗ σε όλες τις Πολύτεκνες οικογένειες

 

δ. να αγωνιστούν για μακροπρόθεσμα οράματα: για την Ελλάδα των νέων οικογενειών , της εργασίας και παραγωγής και όχι των επιδομάτων της στιγμής και της τύχης

                                            

Για το Δ. Σ.

 

                                   Ο πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                     Αν. Τόλος                                             Κων/νος Σεκελλάρης

Πρόσφατα άρθρα