Προς τον Υπουργό

κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Αθήνα

 

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

 

Ο γράφων που παρακολουθεί επί σειράν ετών την πολιτική σας δράση έχει αποκομίσει την εντύπωση , ότι υποστηρίζετε την τάξη των πολυτέκνων και διάκεισθε ευμενώς, για τις πολυμελείς  οικογένειες οι οποίες , όπως έχει αναγνωρίσει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχουν πληγεί περισσότερο από όλους τους Έλληνες όλα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια της λιτότητας, την οποία επέβαλε η άλογη και  άφρων διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων.

Ομολογώ ότι περίμενα ειδικά από εσάς , στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, ότι θα βρίσκατε τρόπο να θεσμοθετήσετε κάποια ευεργετήματα ανακούφισης των οικογενειών αυτών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην ανακοπή της δημογραφικής κατάρρευσης της πατρίδας μας , η οποία έχει μεταβληθεί σε χώρα γερόντων και απομάχων.

Δυστυχώς όμως το ποσοστό των προσλήψεων στο Δημόσιο για τους πολυτέκνους, από 20% που ισχύει σήμερα, προτίθεσθε να το μειώσετε σε 15%, γεγονός που δημιουργεί μεγάλη ανησυχία και  δυσαρέσκεια στις πολύτεκνες οικογένειες.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι :

1)  Το ισχύον 20% το ΑΣΕΠ , σύμφωνα με ομολογία πρώην  Προέδρου του, δεν τηρούταν με "θρησκευτική ευλάβεια" αλλά περιοριζόταν γύρω στο 16%. και

2)   Τα παιδιά των πολυτέκνων που διορίζονται στην Δημόσια Εκπαίδευση δεν απολαμβάνουν κάποιας  ειδικής αντιμετώπισης, αφού ο ευεργετικός Νόμος Γιαννάκου, που είχε απτά θετικά αποτελέσματα και στην δημογραφική πορεία της Ελλάδος έχει καταργηθεί, εδώ και μερικά χρόνια.

Κατόπιν των ανωτέρω σας παρακαλώ θερμά κ. Υπουργέ ,να επανεξετάσετε την θέση σας και να μην προχωρήσετε στην μείωση του ποσοστού από 20% σε 15%, 

επιδεινώνοντας  ακόμη περισσότερο την θέση των πολυτέκνων, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη σας και την δυσάρεστη δημογραφική πορεία της χώρας μας όπου οι θάνατοι τα τελευταία χρόνια ξεπερνούν κατά πολύ τις γεννήσεις,.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Γραφείο Πρωθυπουργού\

κ. Αλέξη Τσίπρα

 

 

Αθήνα 17/7/2016

 

Με ιδιαίτερη τιμή

 

Νικόλαος Φωτόπουλος.

Πρόσφατα άρθρα